silver, szívesen.
A gépemet úgy 3 éve és 2 hónapja vásároltam (eddig úgy emlékeztem, hogy csak 2 éves, de most visszakerestem és meg is lepődtem

) ~110ezerért, a specifikációja a következő (csak a fontosabb alkatrészeket említem):
ASUS P5K alaplap
Intel Core2Duo E8400 (3GHz) CPU
Corsair DDR2-es 800MHz-s CL4-es memória, 4GB (4×1)
Inno3D GeForce 8800GT 512 megás videókártya gyárilag húzott (650/1900 MHz) órajellel
Oprendszer: Win7 Professional 64bit
Ha még érdekel valamilyen részlet, akkor kérdezz nyugodtan.
A játékot 1680×1050-es felbontásban játszom.
A grafikát több szempontból lehet finomhangolni hol 2 (low/high) hol 3 (low/medium/high) fokozat segítségével, ezen kívül bekapcsolható a VSync és külön be/kikapcsolhatóak a vegetáció animációi. Nálam minden High-on van és a vegetáció animációi is be vannak kapcsolva, így a játék teljesen korrektül fut, nincs akadozás. Az egyetlen helyzet, aminél látványosan belassul a cucc az a várak/fortok/dwellingek konvertálása. Ennél frakciónként más effekt van és valamilyen szinten mindegyiknél elkezd akadni, de a Haven fényeffektjénél rendkívüli mértékben. Persze ezek az animációk pár másodpercesek és elskippelhetőek, szóval ez semmiféle gondot nem okoz. Illetve szerintem ennek az oka egy bug, mert konvertálás közben eltűnik a pályáról a feketeség és miközben körbeforog a kamera el lehet látni a pálya másik végébe is akár és lehet, hogy ez akasztja így meg az animációt.
Ami nagyon hiányzik szerintem és tettem is javaslatot rá a megfelelő helyen:
- árnyékok kikapcsolása, ez a legtöbb játékban elérhető teljesítménynövelő funkció, drasztikusan meg tudja dobni a teljesítményt, ilyen nézetű játéknál ráadásul egyáltalán nem zavaró az árnyékok hiánya (vagy árnyékok helyett egy sötét paca megjelenítése), talán csak a cutscene-eknél hiányozna.
- élsimítás. Nem próbáltam, hogy nvidia driverből megeszi-e a dolgot, de játék közben talán ez az egyetlen olyan pontja a grafikának, amibe bele tudnék kötni, sokhelyütt eléggé hiányzik némi élsimítás.
----------------------------------------
Szerintem a városnézetre annyira ne másszatok rá. Jelen állapotában méltatlan a játék egészének minőségéhez, ez egyértelmű, de tutibiztos, hogy nem ez lesz a végleges verzióban. Nem tudom, hogy milyen szintű változások várhatóak, lehet, hogy csak ezt egy kicsit részletesebbé teszik és felnagyítják, lehet, hogy teljesen újragondolják, de az biztos, hogy a jelenlegi állapotot nem érdemes véglegesnek tekinteni.