Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 222 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 13 szer., 17:55 
Heroes Team

Moleszt Apó - ez nagyon tetszett :P :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 13 szer., 20:11 

Annál a jelenetnél konkrétan legurultam az ágyról : D

csak magaddal kibabrálsz!
Add fel, s halálod,
lesz a legszebb rémálmod!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 18 hétf., 22:41 
Heroes Team

Most Gamakichi volt a toppon szövegben 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 23 szomb., 19:59 

erről lemaradtam, mert a héten nem voltam itthon : D

Add fel, s halálod,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 25 hétf., 22:29 

Trunks kérésére bemásolom a privát neki írt levelemet:

(Megjegyzem, most sem vitatkozni akarok, az ő kérésére másolom be).

"Üdv!

Látom nyitottál anno egy ilyen topicot itt, de azért sem szeretnék oda írni, mert ahogy írtad: Anime ajongók ide irjatok. Na én nem vagyok az :lol:

Ahhoz meg nincs kedvem hogy a véleményemmel magamra haragítsak ott mindenkit, mivel aki oda ír, annak ellentétes a véleménye.

Ellenben neked nagyon szívesen válaszolok.
Amikor én gyerek voltam, akkor olyan (véleményem szerint) értelmes mesék mentek a TV-ben, a Walt Disney mesedélután keretében, mint a Csipet Csapat, Gumimacik, Balu kapitány, Tom és Jerry, és még sorolhatnám. Egyszóval szépen, igényesen, gyerekeknek megrajzolt mesék.
Szerintem ebben egyetérthetünk.

Volt a vasárnapi délután 4 óra, amikor ez elkezdődött. Emlékszem rá, hogy ha addig megtanultam, lehetett nézni, tehát volt egy motiváció benne.

Manapság már mindenhol mese megy, de ez végülis nem is lenne baj, ha olyan menne, ami építő jellegű.

És most jön ami változott. Kezdődött kb a Dragon Ballal. Szerencsére nem néztem végig egy részt sem, elég volt az amit akaratlanul láttam illetve volt osztálytársak meséltek.

Szerintem egy gyereknek (sem) való az, illetve nem építő jellegű személyiségére nézve, hogy fröcsög a vér, mindenki öli a másikat, varázsol tűzlabdákat stb stb. Ezt sem kell szerintem túlmagyarázni, hogy mi az oka.
Nem tudom, hogy Te is tanultál-e pszichológiát, de ott is benne van, hogy mindennek megvan a maga ideje. A gyerekkorban mit ,mikor érdemes. Sajnos most sok gyereket a TV nevel, és a szülő nem válogat.

Szerinted mire vezet, hogy ha ilyenen nő fel?
Meg az ábrázolás...ezek a hegyes orrú, vagy éppen 2 lyukkal ábrázolt orrú emberinek kevésbé nevezhető lények milyen mintát szolgáltatnak?

Felugrik az ember a másik felé, hogy lerúgja a fejét, és repül alsó hangon 3 percig a levegőbe, közbe a háttérbe villodzanak a különféle színű vonalak, majd hanghatás kiséretében végre odaér a másik felé és belerúg egyet.

Szerintem ehhez nem kell sok embert megkérdezni, hogy jónak gondolja-e.
Ha már itt tartunk, gondolom észrevetted (bár nem tudom hány éves vagy, erre majd válaszolj, ha gondolod), hogy a diákság mostanában nagyot változott, sajna negatív irányba.

Én nem akarom az ilyen manga és anime mesékre fogni a dolgot, de azért egy barátságosabb Hupikék törpikék szerintem kevesebb erőszakosabb gyereket "szül" mint egy gyilkolászós mangamese.

Én szívesen beszélgetek erről bárkivel, bár szerintem egy józan gondolkodású embert nehéz meggyőzni arról, hogy de bizony jót tesz egy dragon ball akárkinek is, főleg egy gyereknek.

Félreértés ne essék, szeretem a fantasyt, olvasok,nézek Gyűrűk urát, szeretem az animációs meséket, filmeket, de azok mégiscsak realisztikusabban és humanoidabb módon ábrázolnak, mint egy valótlan színű és cselekményű mangamese. (Persze van kivétel, mert pl a Harry Pottert szívemből utálom, a fantasy mint stílus megcsúfolása).

Ha gondolod válaszolj, szívesen elmondom a véleményem, de úgy érzem egy "ellentábor" fórumába beírni ezt felesleges.

Üdv,
Psy"

Kultúrált hangnemről biztosított Trunks, bár ha valaki olyan szintű dolgokat ír, akkor egyszerűen ignore, és nem olvasom ezt a topicot.

Trunks kíváncsi többek között Zozo véleményére, tehát hajrá, lehet velem eszmét cserélni, már ha akartok.

Bár ismétlem, meggyőzni nem lehet. De azért hajrá! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 25 hétf., 23:00 
Heroes Team

Amit írtál az részben igaz.
Sajnos néhol a Tom és Jerrryt is túl erőszakosnak vélték...
A Dragon Ball pláne a Dragon Ball Z tényleg vannak benne véres részek, de így van ez jópár verekedős animeben (shounen műfaj).
Persze van jópár teljesen vér és erőszak mentes alkotás is Kaleido Star vagy Yu-Gi-Oh!, de még tényleg számtalan létezik.

Mindenki azt nézze amelyik tetszik neki, de egy anime alapján nem lehet az egész műfajra azt kijelenteni hogy utálom mert erőszakos hülyeség.

Arról meg végképp senki sem tehet, hogy valaki kiugrik az ablakon, mert Son Gokunak képzeli magát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 25 hétf., 23:14 

Pszicopathic, ezzel csak annyiban vitatkoznék, hogy a legtöbb anime egyáltalán nem gyerekeknek készült :lol: Dragon Ball-t, meg az ehhez hasonlókat már csak a grafikája miatt sem szeretem. Én ugyan nagyon szeretem az animéket, de azért jómagam is hiányolom a régi, szép meséket...
Kaleido Star nagyon példamutató, jó hogy felhoztad, Trunks! :) (arra serkenti az embert, hogy sose adja fel az álmait, legyen kitartó, stb...)
Engem inkább az zavar, hogy magyar, ismétlem MAGYAR(meg egyéb, nem japán) animefanok sokszor kezdenek "eljapcsisodni", hogy bután fogalmazzak, s elég idegesítő, mikor mondjuk elkezdek velük beszélgetni, s minden valahanyadik szavuk egy japán benyögés. :? (a "kawaii" és egyéb viselkedésformákról meg ne is beszéljünk, bár oké, ki hogy érzi jól magát...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 25 hétf., 23:25 

Üdv!
Engem az zavar, hogy az új mesék is már kezdenek "elmangásodni". Még az is ami nem annak készül.

Vagy pl a túl jó grafika sem nyerő, mármint más a színvilága egy Balu kapitánynak és egy ujrakiadott Oroszlánkirálynak.
Nem tudom értitek-e mire gondolok.

Jah és még annyi, hogy mindegy kinek készülnek ha ez megy a TV ben. Sajnos.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 26 kedd, 15:22 
Heroes Team

shadowcat: Igen van jópár oktató anime is. Az Anime Conok miatt egyre terjed egy a japán átfedés. Köszi hogy hozzászóltál :P

Psycopathic:

Idézet:
az új mesék is már kezdenek "elmangásodni"

Az animációs filmekre gondolsz?

Idézet:
mindegy kinek készülnek ha ez megy a TV ben

Speciel ez minden filmre ráhúzható.
A Dragon Ballt úgyis betiltották, bár csak a 123.rész körül.
A korhatáros karika azért útmutató lehet.
Egyeseknek a rajzolás módja sem tetszik - meg a zene.
Te hogy vagy ezzel?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 26 kedd, 16:32 

Üdv!
Nem tudok címet mondani, mert kapásból továbbkapcsolok ha nagyritkán TV-zek az ilyen mesék láttán.

Azt a szülőt/gyereket / bárkit megnézném, akit érdekel a karika ott a sarokba.
Gyakorlatilag mindenen kint van már a 12 es karika, még egy vígjátékon is.

A rajzolás módja-mint már írtam- ez a hegyes orr, vágott szem, idióta színek alapból nem tetszenek.
A zenéig már nem várok, hogy jó vagy rossz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 26 kedd, 17:50 

Psycopathic, első soron is szeretném megköszönni, hogy kíváncsi vagy a véleményemre, ez megtisztelő.

Amit itt összefoglaltál, igaz. Bár én nagy animés vagyok, és természetesen szeretem is őket, azt mindenki láthatja, hogy az animék elsősorban nem gyerekeknek készültek, kivétel a Pokemon, és a Kodomo (kisgyermek közönségnek szánt műfaj) többi tagját képezőek. Ezt sajnos sehol sem tartják be. Viszont én, mint nagy animés, azt tudom mondani, hogy egy anime általában több szálon fut:

Az első a történeti szál, melyet mindenki megért, aki végignézi a sorozatot. Ez általában igen változatos, a szerelmi történetektől kezdve, a bolondos vígjátékokon át egészen a komoly detektív történetekig terjedhet. Általában sokakat ez fog meg egy történetben.

A második, (az észrevételeim szerint) a mondanivaló. Ezt nagyon ritkán fedezhetjük fel az elején, főleg a nagyobb terjedelmű művek esetén. Sokkal inkább visszatekintve az animére találjuk meg, illetve ha figyelmesen nézzük végig az egészet. Engem rengeteg történetben ez a része fog meg. Ezeknek a tartalma is igen széles skálán táncol, de eddig csak pozitív irányúval találkoztam szerencsére.

A harmadik, ami nem szoros kapcsolatban áll a sorozattal a grafika és a zenei világa. Az animék grafikája meglehetősen szépen van kidolgozva. Igen, van egy furcsa ábrázolás módja, de ha megnézzük a Cartoon Network mostani műsorait, szerintem egy másodperc alatt eldönthető, hogy melyik a furcsa, és melyik láttán kell az embernek a mellékhelyiséget megközelítenie. A zenei világa szinte minden animének eszméletlen. - Egy kis kitérő: - Az első igazán komoly zenei világot a filmek közül a Gyűrűk Ura nyújtotta nekem, és mindmáig ez az irányelvem, eddig még egyik film sem ütötte meg. Az animék a második kategória, mert ott is vannak lenyűgöző alkotások. Nem titkolom, volt már olyan jelenet az egyik történetben, melyhez a hozzácsatolt zene hallatán könnycseppek gyöngyöztek a szememben. Igen, vannak megható zenéik, de az egész vicces dallamokon átkelve a véresen komoly, harci zenéket is találunk. Ez a része eme világnak nagyon összetett és teljesen összefüggésben áll a történet mondanivalójával.

S azt kell mondjam, én akkor tértem át az animékre, amikor a televíziócsatornák szép lassan el kezdték leszedegetni Scooby-Doot, Tom és Jerryt és barátaikat, helyette kaptuk az abnormális förmedvényeket.

Ehhez az elmangásodáshoz tényleg csak megerősítést tudok adni, és szerintem ezek a legrosszabbak, mert nem csak egy kontragúny az animék szempontjából, de a gyereket a megnyerő grafikával odavonzzák de csak olyan dolgokat kapnak, amikre nem lenne szükségük (Tisztelet a kivételeknek!).

Nos, összegezve a személyes része az animéknek: Én kifejezetten szeretem az animéket, de ha el tudok kapni egyet a hagyományos mesék közül leülök, és megnézem. 1996-ban születtem, ha bárkit is érdekel, tehát idén leszek 15 éves. És (talán az animéknek köszönhetően, talán nem) még egyáltalán nem gondoltam olyan dolgokra, mint a legtöbb kortársam: Cigi, Drogok, Lerészegedés, Szex, Buli és egyebek. Sokkal többet adok egy baráti szórakozásért, egy beszélgetésért, csak úgy egy kis hülyülésért. Ami az életemet illeti, az animék nagyban befolyásolták, mert az első nyomás a fantasy történetek, a második nyomás pedig az animék voltak, amiért a programozói pályát választottam.

Talán ez lenne az, ami lényeges, és még egyszer mélyen meg szeretném köszönni, hogy kikérted a véleményem.

Üdvözlettel: zozo112

Add fel, s halálod,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 26 kedd, 18:25 

Üdv!

Nincsmit, szívesen meghallgatok másokat, persze nyílván ettől nem térek át a manga mesékre.

Mint mondtam nem vagyok jártas az ilyesmiben, de az "elmangásodásnál" ezekre gondoltam:

http://images2.fanpop.com/images/photos/8000000/Old-and-better-Cartoon-Network-cartoon-network-8086570-1280-1024.jpg
http://www.aeropause.com/wordpress/archives/images/2009/01/fusionfall-manga.jpg
http://files.sharenator.com/flintstones_Tribute_to_the_old_CartoonNetwork-s580x412-29886.jpg

Ha megnézzük az elsőt, ez nem tudom milyen kategória, de borzasztó.
A 2. és harmadik közül bármennyire is színes stb a második, én továbbra is az igényesen megrajzolt, valós színű harmadikat választanám.

Ezeket kifejezetten a Cartoon network név beírására kerestem ki.

Ez meg a mangára jött ki:

http://image.hotdog.hu/_data/members1/941/983941/images/egyeb_fotok/manga-249.jpg
Hát erről a szemről /orról stb ne is beszéljünk.
Oké , hogy a szem a lélek tükre, de ez már inkább a görbe-tükör..

A zenéhez mint mondtam nem tudok hozzászolni. Howard Shore és társai engem is megragadnak, szeretem a filmzenéket.

Most ennyire futotta, több (számomra) elrettentő példát beszúrni nincs időm.
Majd lehet este.
Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 27 szer., 14:02 
Heroes Team

Először is egy kis magyarázat:

manga: japán képregény
anime: japán rajzfilm, ami (általában) a manga eseményein alapul

zozo112:
Nagyon szép amit a zenéről írtál.
Ezt a számot is remekül át lehet érezni:
http://www.youtube.com/watch?v=qGoOtSPMQlc

Amit meg a végszóban írtál kitűnő életfelfogásnak bizonyul, már csak az a feladat hogy ne nagyon térjél el tőle :wink:

Psycopathic:
Azért nem ártana megkülönböztetni a amerikai és japán termékeket. :roll:
1.kép: amerikai rajzfilm (Pindúr Pandúrok)
2.kép: amerikai rajzfilm számítógépes grafikával
3.kép: amerikai rajzfilm (Flintstones család)

Ezeknek semmi közük nincs az animehez.

4.kép: na ez már egy anime figura
Ezek szerint neked alapból nem jön be ez az ábrázolás, nem kell hegyes orr, vágott szem, idióta színek :D
Ez bizonyítja hogy ez tényleg nem a te műfajod :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 27 szer., 16:34 

Trunks:
Ezért írtam, hogy minden kezd "elmangásodni".
Mindegy, hogy ki csinálja, a stílusjegyek sajna előjönnek.

A Flintstones nyílván amerikai, csak szembeállítottam az igényes megrajzolt karaktert a helyesen mondott "idióta színekkel és orrokkal és szemekkel" :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 27 szer., 16:56 
Heroes Team

A belinkelt szám se tetszik :?:
Attól hogy egy amerikai rajzfilmben előkerül a nagy szem effektus, még nem lehet szerintem arra fogni, hogy az animeből lopták, mert azért az belátható hogy a két féle szem között nagy eltérés van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 28 csüt., 6:23 

Üdv!
A zenét meghallgattam, végigment a háttérben.
Nyílván úgy, hogy tudjátok, hogy mi alatt szólt ez, jobban "át lehet érezni", de nem mondom hogy rossz lett volna.
Én alapból szeretem a hangszeres zenét, ez leginkább az indián zenéhez hasonlított, amit szintén kedvelek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 28 csüt., 17:26 

Trunks, köszönöm ezt a zenét, én az animék közül jelenleg a Narutót nézem és szeretem igazán (de azt nagyon!), és a zenéi is elképesztően jók, én bármikor el tudom magam sírni alattuk! :)
Ma újra Naruto!! :)

Ha már anime, kislánykoromban a Sailor Moont néztem és szerettem nagyon, vagy még a Candy Candyt, illetve a párom ismertetett meg a Dragon Ballal és a Yu-Yu Hakushóval, de nekem a Naruto a non plus ultra jelenleg. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 29 pén., 10:55 
Heroes Team

Psycopathic: örülök hogy ez a szám tetszett valamennyire, ha van kedved meghallgathatsz még párat.

Naruto Soundtrack - Need to Be Strong

Naruto Soundtrack - The Raising Fighting Spirit

Naruto Soundtrack - Strong and Strike

Cicely:
Szívesen, remélem ezek a számok is tetszenek.
Egyedül a Candy Candyt nem ismerem a többihez nekem is volt szerencsém.
Narutoból most jó sok spoileres rész lesz - sajnos ez érződik a történet színvonalán is :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 29 pén., 13:48 

Igen, személy szerint nekem is a Naruto az örök anime :D

A spoilerekről annyit, hogy én szeretem őket. (Mondjuk 90 rész egyhuzamba azért nem túlzás?)

Add fel, s halálod,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 ápr. 29 pén., 18:59 

Én a netről töltöm le angol felirattal, japánul, és a japánokkal együtt haladok a történettel, most volt a Naruto Shippuuden 209.része. Ide értetted Trunks, hogy jó sok töltelékrész lesz? Mert ez nekem új... :O

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 222 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]