Trunks kérésére bemásolom a privát neki írt levelemet:
(Megjegyzem, most sem vitatkozni akarok, az ő kérésére másolom be).
"Üdv!
Látom nyitottál anno egy ilyen topicot itt, de azért sem szeretnék oda írni, mert ahogy írtad: Anime ajongók ide irjatok. Na én nem vagyok az
Ahhoz meg nincs kedvem hogy a véleményemmel magamra haragítsak ott mindenkit, mivel aki oda ír, annak ellentétes a véleménye.
Ellenben neked nagyon szívesen válaszolok.
Amikor én gyerek voltam, akkor olyan (véleményem szerint) értelmes mesék mentek a TV-ben, a Walt Disney mesedélután keretében, mint a Csipet Csapat, Gumimacik, Balu kapitány, Tom és Jerry, és még sorolhatnám. Egyszóval szépen, igényesen, gyerekeknek megrajzolt mesék.
Szerintem ebben egyetérthetünk.
Volt a vasárnapi délután 4 óra, amikor ez elkezdődött. Emlékszem rá, hogy ha addig megtanultam, lehetett nézni, tehát volt egy motiváció benne.
Manapság már mindenhol mese megy, de ez végülis nem is lenne baj, ha olyan menne, ami építő jellegű.
És most jön ami változott. Kezdődött kb a Dragon Ballal. Szerencsére nem néztem végig egy részt sem, elég volt az amit akaratlanul láttam illetve volt osztálytársak meséltek.
Szerintem egy gyereknek (sem) való az, illetve nem építő jellegű személyiségére nézve, hogy fröcsög a vér, mindenki öli a másikat, varázsol tűzlabdákat stb stb. Ezt sem kell szerintem túlmagyarázni, hogy mi az oka.
Nem tudom, hogy Te is tanultál-e pszichológiát, de ott is benne van, hogy mindennek megvan a maga ideje. A gyerekkorban mit ,mikor érdemes. Sajnos most sok gyereket a TV nevel, és a szülő nem válogat.
Szerinted mire vezet, hogy ha ilyenen nő fel?
Meg az ábrázolás...ezek a hegyes orrú, vagy éppen 2 lyukkal ábrázolt orrú emberinek kevésbé nevezhető lények milyen mintát szolgáltatnak?
Felugrik az ember a másik felé, hogy lerúgja a fejét, és repül alsó hangon 3 percig a levegőbe, közbe a háttérbe villodzanak a különféle színű vonalak, majd hanghatás kiséretében végre odaér a másik felé és belerúg egyet.
Szerintem ehhez nem kell sok embert megkérdezni, hogy jónak gondolja-e.
Ha már itt tartunk, gondolom észrevetted (bár nem tudom hány éves vagy, erre majd válaszolj, ha gondolod), hogy a diákság mostanában nagyot változott, sajna negatív irányba.
Én nem akarom az ilyen manga és anime mesékre fogni a dolgot, de azért egy barátságosabb Hupikék törpikék szerintem kevesebb erőszakosabb gyereket "szül" mint egy gyilkolászós mangamese.
Én szívesen beszélgetek erről bárkivel, bár szerintem egy józan gondolkodású embert nehéz meggyőzni arról, hogy de bizony jót tesz egy dragon ball akárkinek is, főleg egy gyereknek.
Félreértés ne essék, szeretem a fantasyt, olvasok,nézek Gyűrűk urát, szeretem az animációs meséket, filmeket, de azok mégiscsak realisztikusabban és humanoidabb módon ábrázolnak, mint egy valótlan színű és cselekményű mangamese. (Persze van kivétel, mert pl a Harry Pottert szívemből utálom, a fantasy mint stílus megcsúfolása).
Ha gondolod válaszolj, szívesen elmondom a véleményem, de úgy érzem egy "ellentábor" fórumába beírni ezt felesleges.
Üdv,
Psy"
Kultúrált hangnemről biztosított Trunks, bár ha valaki olyan szintű dolgokat ír, akkor egyszerűen ignore, és nem olvasom ezt a topicot.
Trunks kíváncsi többek között Zozo véleményére, tehát hajrá, lehet velem eszmét cserélni, már ha akartok.
Bár ismétlem, meggyőzni nem lehet. De azért hajrá!