Tspawn írta:
Idézet:
[Most nem szeretném kifejteni a véleményemet a manga és hasonló mesék/stílusok degradáló hatásáról a gyerekekre,fiatalokra pl Dragon Ball, Yu-gi oh vagy hogy írják stb stb, mondjuk egy Kacsamesék, Csipet csapathoz képest,
Talán jobban is járunk. Amúgy a hozzászólásodból a japán művészettel,kultúrával, rajzfilmekkel szembeni szűklátókörűséget olvasom ki. A japán nevekről meg annyit, hogy pl. a kappa egy japán mitológiai lény és ezért az a neve ami. Ez alapján a minotaurusz görögös nevébe is bele köthetnél vagy a kentauréba.

Látom nem olvastál elég figyelmesen. Nem azt kérdeztem, hogy mi vagy ki az a Kappa. Azt kérdeztem, hogy miért kerülnek ilyenek bele a játékba.
A mino, a kentaur, hárpia, griff stb már majdnem az összesben szerepelt, azek újak.
Nem látom még ,hogy hogyan hozzák ezeket bele a képbe.
A miértre sajnos kaptam választ, miszerint a keleti piacra is be akarják dobni magukat mégjobban.
A "szűklátókörüségről" meg annyit, hogy ha valakinek nem tetszik valami, akkor nem fog belemélyedni, és mindent megtudni róla.
Így vagyok én ezekkel a (hangsúlyozom SZERINTEM) gyerekeket butító Dragon Ball stb témával is.
De most mondhatnám akár a Valóvilágot is. Nem merülök bele, mert nem érdekel. De attól még látom, hogy hogy néz ki.
És nekem amit linkeltem, az eléggé ezekre a grafikus ábrázolásokra hajaz.
Remélem azért a mozdulataik nem ezekhez a mesékhez lesznek hasonlatosak, hogy fél órát repül egy ugrásból a levegőben, és a háttérben cikáznak a színek és fények.
Hidd el, én is tudnék olyan témát mondani, amire te azt mondod hogy nem tetszik, és nem mélyedtél el benne, én meg igen.
Ettől még nem vágnék fel vele, mint te, hogy milyen jól ismered a japán meséket/művészetet/kultúrát. Google-be én is be tudom írni.
És harmadszor is mondanám, hogy nem sértésnek írtam az első kommentemet (sem), hanem megkérdeztem a régi tagokat, akik már jó ideje fórumoznak és versenyeken is jót szátszottunk, hogy szerintük minek ez a sok japán név és ilyesféle ábrázolás.
Erre itt kötünk ki, hogy szegény manga-mese lelküeket megsértettem.
Remélem befejezhetjük ezt a manga témát , már most többet beszéltünk róla mint amennyit kellett volna.