Sandwraith írta:
Sziasztok,
A Heroes of Might and Magic 5-tel kapcsolatban lenne kérdésem. Ugye léteznek ezek a speciális hős osztályhoz kötött képességek, mint a Necropolisz Hősöknél a Howl of Terror, a Heavennél az Unstoppable Charge stb... Már nagyjából 1-1,5 éve próbálkozom (nem napi szinten, nagyjából 1-2 havonta nekifutok, ha épp kedvem támad) összeszedni a Warlockok Rage of the Elements képességét. A Tribes of the Easttel játszom, 3.0-ás verziószámmal. Ugyanilyen verziójú skillwheel azt írja, hogy kell hozzá:
- Mindhárom faji képesség
- Maxolt szerencse + Soldier's Luck + Magic Resistance + Warlock's Luck
- Maxolt Destructive Magic + Master of Fire/Ice/Storm
- Maxolt Sorcery + Erractic Mana + Arcane Training + Arcane Excellence
... és ezek után következne a Rage of the Elements.
Eddig még egyetlen egyszer sem sikerült ezt elérnem. Mindig hiányzott valami. Most pl már kimaxoltam mellé a Summoning Magicet és most adta be az alap támadást, mert egyszerűen a Warlock' Luckot nem hajlandó megadni, mindig a leleményességet és a Holtak Átkát akarná adni, ami elvenné a lehetőséget, hogy megszerezhessem.
Azelőtt pl az Arcane Excellence-t nem adta meg, pedig már 31-es volt a hősöm, direkt húztam az időt.
A legjobb eredmény szintén egy 31-es hősnél volt, akinek már mindene megvolt, csak az az egy Rage of the Elements nem.
Nézegettem külföldi oldalakat, ahol más SkillWheelek teljesen más követelményeket írtak, de azoknak a verziószámuk is más.
Mit ronthatok el? Egyszerűen csak pechem van, hogy nem adja be? Próbaképpen csináltam egy Necromanta hőst is, neki egyből beadta a Howl of Terrort már 21-es szint körül (nem akarok hazudni, úgy emlékszem). A játék eredeti.
(Bocsánat a félig angol, félig magyar képességnevekért, de nem minddel volt dolgom és nem akarom esetleg hibásan lefordítani magyarra a neveket)
Elvileg 21-22 szint környékére minden segítség (értsd pl. witch hut) el lehet érni a faji ultimate képességeket (pontosan nem tudom sajna), ha jó hőssel kezdesz (akinek megfelelő, ultimate-hez vezető képességei vannak, pl. Vayshan, Naadir, Jhora, Klaus, stb.) vagy van mentor a közelben.
Biztos, hogy mind3 faji extra (elemi látás, empow. spells, sötét rituálé) megvan? Nálam is általános ez szintlépésnél, mert a sötét rituálé elég béna képesség, és általában eszembe se jut felvenni (viszont a WL's luck-hoz kell)
Ha van mentor, az nagyon sokat segít, csak ügyelj rá, hogy
semmilyen más képességet ne fejlessz, csak azokat, amik az ultimate-hez kellenek. Ha megvan mind3 skillhez a megfelelő 3 extra, valamint a faji spécihez is, akkor elvileg a gépnek muszáj felajánlania a fent említett 20 körüli szinten az ultimate-et (2 másik alapszintű skill társaságában), mert ha tud, akkor fel kell ajánlania 2 perket. De mivel minden skill ki van maxolva, ezért csak az ultimate-et tudja ajánlani.
Kampány alatt nekem így működött Zehirrel, ToE 2. pályára megvolt az omni.
Remélem, segítettem.