Glacius Van Thomas írta:
Magyarul azt mondod hogy az 5.részben a legrosszabb a lények és a várak kidolgozása

Ez ugye vicc?Az hogy egyes lényeket kihagytak más várba tettek át vagy gyengébb szintre tettek engem is meglepett de nekem a H5 majdnem egy szinten van a 3.résszel!Az hogy számunkra minden megkedvelt lény helyet kapjon a 6. vagy a következő részekben sajna elég lehetetlen akkor már a bevált hagyományokon kellene változtatni miszerint sokkal több vár vagy jóval több lény 1 várban azaz elég keményen eltérni a Heroes-os gyökerektől!
Ó ezt a bejegyzést most láttam csak és engedelmeddel reagálnék erre.
Egy biztos barátom, az 5 váraiban a kreativitás egyenlő a nullával.
Íme egy rövidebb összehasonlítás (a lényeket nem feltétlen erősségi sorrendben sorolom föl):
Heroes 2 Soc. Vár:
Tündér, törpe, elf, druida(jó kérdés elf-e, de az igazságosság kedvéért vegyük annak), unikornis, főnix
Heroes 3 Rampart:
Kentaur, törpe, elf, ent, pegazus (na jó, legyünk szigorúak pegazuson lovagló elf), unikornis, sárkány
Heroes 4 nautur:
Tündér, farkas, fehértigris, elf, griff, unikornis, főnix, tündérsárkány és plusz elenmentálok, ír kobold, szatír stb. (nem a mennyiségen, a kreativitáson van a hangsúly)
És most jöjjön a H5:
Nimfa aki egyébként egy elf csaj, elf karddal, elf íjjal, unikornis, ent, elf druida, sárkány.
Szóval a H5 várak nem többek mint a H3 várak replikái, sajnos felhígítva. A Rampart azért volt a kedvencem, mert egy színes és érdekes csapatot alkotott. A H2 H3 ha nagyon szigorú vagyok, akkor 2 elf egység van, de a többiek mind más népek képviselői. A H5 azonban az egységek úgy vannak megoldva (nem csak itt, hanem több várnál is), hogy ugyanaz a lény csak másik fegyvert tart a kezében. És ez az egész fajokra bontás nem illik a Heroes-ba. És a legfőbb baj az, hogy míg az elődöknél akkor beszélünk 2 lényről ha szigorú vagyok, itt akkor beszélünk 3 lényről, ha elnéző vagyok.
AZ Academy még, úgy ahogy elmegy, mert az legalább nem egy felhígított replika, hanem majdnem az eredeti egy lényt leszámítva és az az egy is elégé ötletes (bár én kissé alibi lénynek érzem). A legrosszabb a törpe vár ezen a téren. A medvelovason és a magma sárkányon kívül abszolúte nincs benne semmi érdekes. Azt reméltem, hogy farkasok, jetik, farkasember, jégdémonok és mechanikus gőzzel működő gólemek fogják színesíteni a várat. Nem így lett. Törpe kalapáccsal, törpe baltával és társai.
Lehet, hogy a statisztikai adatok jól vannak kitalálva és a várak, jól ki vannak egyensúlyozva, de kreativitás nélkül egy játék nálam 10/0 mert hiába játszható egy játék, ha gyakorlatban nem tudom élvezni, és ugyanúgy nem játszok vele. Egyensúly ide, egyensúly oda, a kreativitás mindennél többet ér.( na jó legyünk őszinték, egy játék hiába kreatív, ha tele van buggal, na de ebbe ne menjünk bele, mert eltérnénk a tárgytól).
Na hosszú posztomat összegezve: a H5 várak nem változatosak és konkrétan a felturbózott Wraight és a Succubus már állva tapsot érdemel.
DE ez csak saját vélemény, mindenkinek joga van máshogy látni.