@Sasukexec:
A Bastionnál még az jutott eszembe, hogy inkább legyenek viszonylag normálisak a lények, viszont több TP vesztő lehetőség is legyen beépítve. Pl. csata nélküli napokon TP vesztés, ha döglik a stack, akkor ne maradjon meg a teljes TP mennyiség, mint a WoGban, hanem arányosan csökkenjen, ellenben ha új lényeket kapnak, akkor a teljes TP mennyiség osztódik az új létszám között, esetleg lény fejlesztésénél TP vesztés. Ezekkel talán lehet korlátozni a képesség nyújtotta előnyöket.
A Maze nem is lenne játszhatatlan vár, viszont egyre komolyabban gondolom, hogy ne legyenek tömeges varázslataik, mert így veszítenének talán legjelentősebben a kapott előnyeikből. Persze tény, hogy ha végcsatában a Sanyi egyszerre kap Misztikus páncélt, Hájsztot és Főnök Seggberúgását, az csúnya.

A másik dolog, ami a Maze-nél felmerül, hogy mivel egyszerre nyomják el a varázslataikat, manával sokkal kevésbé bírják, mint más fajok. (Ez főleg a játék elején és közepén érvényesülhet) Illetve még az jutott eszembe, hogy a Ruling használatát lehetne Kezdemény büntetéssel sújtani.
A lényekhez: a statoktól függően az Alraune-t inkább alacsonyabb szintű lényként képzelném el, csak a képességet látva. A H5 vámpírhercege jutott eszembe, aki 7-es skálán 4-es és a képessége hasonló, de jóval jobb. A Lélekhívó nagyon tetszik, csak ki kell találni, hová tesszük be (bár akár a Ngoméba, ahol együtt harcolnak élők és élőholtak, nem is lenne rossz

)
@Cervantes: Az orkokat és a gyíkokat nem egybe gondoltam, hanem vagy-vagy alapon, de egyre valószínűbb, hogy a gyíkok lesznek a befutók.
@T-Rex: ez a vakond katapult nagyon táp ötlet. Teljesen új dimenziót nyitna a várostromoknál.
Edit: Ha már belejöttünk, gondolkodtam azon is, hogy milyen régi vagy új varázslatok kerülhetnének vissza/be.
Light:
-visszakerülne a CS, valószínűleg 5. szintre (vagy 4.re és a Teleport vagy az Anti-Magic menne 3.ra)
- a Martyr is jöhetne, bár én szinte sosem használtam
- ha van Deflect Missile, felmerülhet a Precision is
Dark:
- a jó öreg Sacrifice kimaradt, jöhetne vissza, mondjuk gyengítve, 4. szintre
- Spell Shackle szerintem jobban illene ide, mint a Destroba, varázsló lényeknél egyértelmű, varázsló hősnél vagy random lény kapna nagy sebzést, vagy minden lény relatíve kicsit
- Pain Mirror?
Summoning:
- a Quicksand varázslat is hol késik? 1. szint, mondjuk a Fire Traphez hasonlóan.
- Gyökerek idézése (az entek képességéhez hasonló működésű, HPje van, normál támadással levered, akkor lehet szabadulni)
- Csali: ez is HP-s, hasonló képessége lenne, mint az Uszítónak (Warmonger), x eséllyel ellenséges lény ütését eltéríti saját magára, ha a célpont mellette áll. Kérdéses, hogy íjászokra is működjön-e.
Destructive:
- nincs Inferno, bár a Meteor hasonló szerepet tölt be
- Flood (területre ható, víz alapú varázslat, inkább lassít, mint sebez, hasonlóan a Darázsvarázshoz)
- ha akarunk igazán kemény fegyvert a Destrosoknak, visszakerülhet a Dezingtegrálás