Kicsit új, kicsit nem.
Egy más koncept alapján gondolkodtam 4 váron, amelyek alapvetően H5re épülnének, egyes helyeken némi vissza- és átgondolással. Kidolgozás még természetesen nem teljes,
úgyhogy ötleteket és véleményeket várok.
Air-castle (légvár, egy kis irónia mégiscsak jól jön

)
Hős: Wind-listener vagy windrider. Might hős, főbb tulajdonságai a támadás és a tudás. Még nem eldöntött, hogy ember vagy elf legyen.
Spec. képesség: neve még nincs, működésében a ToE nekrójához lenne hasonló, pontokat lehetne gyűjteni, amelyeket különféle dolgokra lehetne használni, egy piachoz hasonló képernyővel vezérelve:
- kalandtérképen mozgáspont vásárlása (ez akár egy racial speckónak is elmenne)
- csata közben sebesség növelése (alap), kezdeményezés növelése (fejlett), repülés képesség vásárlása 1 körre vagy csata végéig, még nem eldöntött (szakértő)
Varázslatok: máguscéh, magasabb szinten fény és idéző mágiával
Lények:
Többségében támadás orientáltak lennének, mérsékelt védelemmel és életerővel.
- futómadár (pl. Moa, de lehet, hogy ez fejlesztett variáns lesz), mely vicces lenne repülve
- könnyen páncélozott lovaskatona, mely repülve a pegazusra emlékeztetne (miatta gondolkodom az elf hősökön)
- főszörny mindenképpen egy sárkány lenne, akár arany, akár elképzelhető egy kínai stílusú is (a Levegő Sárkányát, Sylath-et tisztelnék a vár lakói)
Bastion (a név ne tévesszen meg senkit, alapja a H3 Fortresse, de az a név ugyebár foglalt)
Hős: Beastmaster, mi más? Might hős, védelem és támadás az elsődlegesen fejlődő tulajdonságok, persze főleg a védelem. Fajról majd később.
Spec. képesség: ez a WoG Stack XP-jéhez lenne hasonló, persze a hős fejlődése hatna rá, és eredetijéhez jócskán le kéne butítani, hogy illeszkedjen a H5 rendszerébe. Csak Bastion lényekkel működne.
Varázslatok: Máguscéh semmiképpen, inkább csatakiáltások, melyekhez újakat lehetne adni (a Vér hívását leszámítva mindegyik működik Idegbaj pontok nélkül is, bár lehet, hogy a Ralling Cry helyett is egy védekezés tápoló kiáltás kellene)
Lények: itt utalnék vissza a fajra. Az orkokon gondolkodom a csatakiáltások miatt, és mert őshonosak Ashanban. Ellenben a vár sokkal inkább összefonódik a gyíkemberekkel és egy új, mocsárlakó gyík társadalommal sokkal könnyebb lenne feltölteni a várat lényekkel.
- mindenképp megkapnák a Wyvernt, és talán a Hidrát is (esetleg szintjüket megcserélve). A Wyvern helyett az orkok megkapnák a jó öreg Rúkokat és V-madarakat, a Dungeon nem tudom, hogy mivel helyettesítene.
- ha gyíkok, akkor természetesen el lehet gondolkodni minden régi Fortress-lakón és a T-Rex által korábban említett dínó armadán is.
Ngome (vár, szuahéli nyelven)
Hős: Houngan. Magic hős, támadás és varázserő fókusszal. Alapvetően kevert faj (ember, ork vagy sötét elf), némi nekromanta beütéssel.
Spec. képesség: egyelőre Absorptionnek hívom. A lényege, hogy támadáskor a két hős erőviszonyaihoz mérten az erősebb hős további elsődleges tulajdonságpontokat (esetleg a lények új képességeket, jobb statokat kaphatnak, hasonlóan a Vérdühhöz), illetve magasabb szinten az ellenséges lények egy része megfutamodhat (mint az Astral spirit commander képessége a WoGban). Semleges lények 0. vagy 1. szintű hőssel számítanak, minél gyengébb az ellen, annál erősebben hat a képesség.
Varázslatok: Máguscéh, magasabb szinteken sötét és fény vagy idéző varázslatokkal, nem tudom, melyik illik majd jobban a várhoz.
Lények:
Szeretném fekete-afrikai és voodoo kultúrkörre felhúzni ezt a várat, sajnos azonban nemigen vagyok jártas benne.
- oroszlán vagy bármi más nagymacska szerintem jól mutatna
- jó lenne egy Dühöngőhöz hasonló Megszállott
- gondolkodom, hogy mi lenne, ha ide dobnám a Zombit, vagy egy teljesen új, Zombi-szerű, csak jobban tápolt lény kerülne be, előbbi esetben viszont nem tudom, mit kaphatna a Necro helyettesítésként
Maze (egyelőre csak projektnév szinten, sokban hasonlítana a H5 Dungeonjére)
Hős: Egyelőre Ruler néven fut. Varázsló hős, harci tulajdonságokban harmatgyenge. Visszatérnének játszható hősként a minók, a trilobiták és szerintem a beholderek is elférnek.
Spec. képesség: Ruling. Ez annyit jelent, hogy a képesség fejlődésével képesek többféle varázslatot egyszerre, egyként elmondani. Az alap ruling kb. semmit nem tudna, olyan, mint egy egyszerű varázslatmondás. Tegyük hozzá, hogy ebbe minden varázs beletartozhat, varázslatok, csatakiáltások és rúnák is (még nem tudom, hogy utóbbiak az alapnak megfelelően nyersanyagért vagy manáért cserébe menjenek) Természetesen csak olyan kombó lehetséges, aminek értelme is van, tehát pl. saját lény nem kaphat destro spellt, leszámítva talán a Tél körét (hacsak nem területre ható és pont rossz helyen áll

), pengefal a célpont előtt jelenik meg, stb., csak logikusan. Sorrend számít (nem mindegy, hogy előbb kap valaki tűzlabdát és utána pengefalat vagy fordítva) Alapjáraton is tömegesen ható, tápoló spellek kitiltva (Ralling Cry, Harci kiáltás, illetve a Vér hívása megtanulható, de sokat nem ér)
Varázslatok: Munka alatt. Egyelőre olyanban gondolkodtam, hogy máguscéh, szintenként eggyel kevesebb varázslattal, mint normális és lenne egy Exotic Library épület, amely szintenként 1-1 varázslatot vagy rúnát vagy csatakiáltást adna (2. szintű csatakiáltások 3. szinten számítanak, 3. szintűek 5.nek). Felsőbb szinteken bármi jöhet. Természetesen az előkövetelmények megmaradnak (mágikus képességek kellenek a magas szintű varázslatokhoz)
Lények:
Amikről szó volt.
- valószínűleg ide térne vissza a trilobita, esetleg 2. szintűként
- 1. szintre gondoltam egy Korcs/Rabszolga (adófizető)/Gladiátor (Pajzzsal ütés) kombót. Ők lennének a vár egyedüli ember egységei.
- Dungeonből megkapnák a minót, esetleg tápolva is.
- beholder is elfoglalná megérdemelt helyét
- a medúzát nem favorizálnám ide, esetleg megkaphatná a dungeon a mino helyett
- mantikór jöhet
- viszont a főlény semmiképp sem lehet sárkány, inkább valami elementál fattyadékra gondolnék
Ennyi lettem volna, még egyszer
ötleteket és véleményeket várok.