Karesz (Necropolis - Isra) vs
noname (Castle - Tyris) @ A kihivas
Gondolom mar nem kell irjam, hogy ezt a mapot sem ismertem (most mar 3-on jatsztottam), gyorsan megtekintve a mapot a Castle-nek adtam bizalmat, mig ellenfelem a halal harcosait hivta segitsegere.
Az elso par lepesem (es ezt kovetoen eleg sok

) eleg rosszra sikeredett, nem vettem el fohostol a lassu katonakat, volt, hogy elalltam a fohos utjat, meg nem volt annyira magabiztos a jatekom. Szerencsere meglett hetvegere az angyalka es a kastely, ugy, hogy bizakodoan alltam a dolgokhoz, es folyamatos megerositest adott a Den, hogy jobban allok, ezert jo nyugodtan ki is hajoztam, es felszedtem a vizi hajotorotteket, amit nem bantam meg, mert egyikuk az Orb of Inhibiton-nel jutalmazott. Kozben kaptam crusadereknek leny novelot (+3). Persze nem volt annyi igazsag abban a "jobban allas"-ban, mert Karesz mindket Utopiat elhappolta elolem.

Expert log nagyon kesore lett (5 angyalnal), de eleve advanced volt, mikor kiszedtem questbol az expertet. Szoval itt azert kezdtem aggodni. Betortem kozepre 7 arkangyal altal vezetett serggel, felszedtem library-t, majd vonultam az o vara fele, kisebb harcok voltak a kisebb hosok kozott, a lenyegesebb az volt, hogy egyik hosom 4+2 up wyvern-nel megporbalta megkaparintani az ellenseg varat, de a hoslanc megmentette a varat, viszont en elkaptam egy ghost dragonos host, amit megoltem, immar az o vara elott. Nem mertem betamadni, felve, hogy nem nyerhetnem harcot a castle miatt, meg lots of lich-tol is feltem, hatha kapott golden bow-ot, nem beszelve a zounds of skelci. Uj heten a hoslanc meghozta az utanpotlast, es o is kijott a varbol, igy en megtamadtam, az o talajan. Skillek: attackban es def-ben kicsit jobb voltam (valamelyiknel egyel csak), viszont power+knowledge-ben o volt sokkal jobb, de fel volt teve nekem az orb, volt luck supress arti (neki nem volt moral supress arti), volt beklyom, de nem mertem feltenni.
A Zounds of skeletonra gondoltam, hogy hat vagy 500 eppen. De 917 volt. Te jo eg! - gondoltam.
(crusaderek szama kicsivel 46, ha jol emlekszem)
Elso harc nagyon kiegyenlitett volt szinte egyenlore jott ki a vege, ahhoz kepest, hogy mekkora seregek voltak, meg neki +3 speedje volt..
Kb. 10 champion, ~15 zealot, ~50 alabardos, par crusader vs ~110 skeleton, ~par fekete lovas, ~6 lich - ezek maradtak vegere.
Es itt sajnos ki is fagyott

Meg egy erdekes bugot is produkalt jatek Karesznek.

A masodik osszecsapasnal, kicsit modositottam felallast (champion legfelulre kerult + griffin alaja), es egesz mas taktika szerint is kuzdottem, igy bar kozeli -, de megsem lett szoros a vege, es az emberi seregek iteletetet mondtak a halal harcosai felett. Ugy erzem szerencsem is volt az Orb-al. Bar ha nem hajozok, akkor hamarabb Utopiazok, megis, szerintem ez a hajokazas kezenfekvobb volt, mert mit is er a mass prayer a chain vagy implo/meteor kavalkadjai ellen?
Es persze az is kellett, hogy szinte nem is veszitettem egyseget (50 alabarodsot angyal blokkon + keveset itt-ott).
GG