Icelandia felől érkezett győzelmi üzenet után septiben íratott a Coroniusi Barbár kikötővárosokat folyton szabotáló Theodorus mágusnak, miszerint a meggyengült barbárokat most kell végleg kiűzni a szigetről, és ehhez minden anyagi támgatást megkap. P1 hónappal később a futár az alábbi levelet tartalmazó küldeménnyel jelent meg a trónteremben:
"Neela Úrnő!
Köszönöm a támogatásodat, a kezdeti nehézségeket legyőzve, amik jelentősen befolyásolták a végkimenetel befolyását ( eastes+fa+scolar, később (adv.)fire +(exp.) air magic ), 1 egész jól haladó rendszer sikerült kiépíteni, az első 2 hétben a kezdeti környék teljes kiaknázása folyt, mágusok és gólemek maximális támogatását élvezve, majd a 3. heti távoli vidéket voltam kénytelen célba venni, anyagi hiányok folytán, ám ezen terület bőségesen elősegítette fejlődésemet, így 4 héten sikerült a gólemek és álnok üreglakó trogloditák egész armadájával + 3 angyal áldásával a földalatti sárkányutópiát kifosztani, ami a lehető leggyengébb volt, ám csodás dolgokat rejtett magában: a tűzmágia könyve és az elnyomás szelleme a tűzmágiában nyert haladó tudásommal együtt felruházott az 1ik legveszélyesebb tűz "fegyverrel", valamint a gólemek mágiahárításában és a villámimmunitás nyakék birtokában bízva tartalék meglepetésnek tűzeső, és a Solmyr mágus-tól eltanult láncvillám állt még rendelkezésre, így az éppen készülő mágiatornyokat azonnal berekesztettem, és az eközben felbukkanó védő, Yog hadvezér nyomasztására minden nyersanyagi forrást egységek kivételére fordítottam. Nem szégyellem, rettenetes és (mint kicsit később kiderült) szélvész gyorsaságú serege elől a keleti vár falai mögé húzódva és folyamatosan utánpótolva vártam meg, míg a teljes seregét összegyűjtő barbár vezér el nem érkezett a falak elé:
http://kepfeltoltes.hu/view/090919/Coronius_vsBozso_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A csata Yog ballisztikai ismeretének köszönhetően, azonnal veszélyessé vált, a kapu elvesztésével nagyon kiszolgáltatottak lettünk, ezután vártuk a tömeges gyorsítást, ami rögtön véget vetett volna a mérkőzésnek, de nem jött. A madarak várakoztak, a küklopszok falat ostromoltak, majd az őrjöngéstől semmit sem látván a medvék és farkaslovasok szinte teljesen lebontották a rezisztens Viharmadarakat, majd a katapult elvesztésével, és még további 1-2 kisebb szerencsével megtörtént a "csoda", utolsó küklopszait is feláldozván a hatalmas Yog megadni kényszerült magát, és ezzel a letelepedő nép teljesen behódolt Felségednek!
Az ellentámadási akció sikeres volt!
Tisztelettel: Theodorus."
- Ennél jobb hírt nem is érkezhetett volna, Ezért nagy ünnepséget rendezünk! Futár! Vidd hírül a Mágusnak, hogy várom a Palotában, személyesen szeretném megköszönni helytállását! Jöjjön amint lehetséges!
Az ellentámadás sikeres volt, Coronus új Lord(nő)je: Neela
Bozso: Ha a ma délutáni 2 meccs miatt vonod ki magadat a versenyekből, csak annyit tudok mondani, mindenkinek lehetnek rossz passzjai, vagy hogy sorozatban nem jön össze amit eltervezünk, lásd pl. engem táborban... Most azért mert most 2x nekem volt kicsit ( vagy nagyon, tökmindegy) mákom... vagy mert utóbbi időben nem jönnek össze a dolgok...