Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 812 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 0:26 

A szabályoknál akkor így lenne jó szerintem:

Egyazon területre vagy területről egyszerre csak 1 művelet hajtható végre. Vagy a terület támadása egy másik Lord által, vagy a területről indított támadás egy másik terültre. Lehet több Lordnak is kihívást intézni az adott területre/ről, de a sorrend a kihívások fórumon történő bejelentése alapján állapítható meg időrendben. Amíg az egyik művelet (támadás/ellentámadás) véget nem ér, addig az azt követő másik művelet nem kezdhető meg. Amennyiben a területen Lordváltozás történik, az összes azt követő a területhez kapcsolódó művelet semmissé válik.

Mindeközben a Lordok ha több területük is van, akkor vívhatnak többfrontos háborút. Vagyis az éppen szabad területükről indíthatnak támadást, vagy éppen fogadhatnak el kihívást. De nem utasíthatnak vissza egy időben hamarabb történt kihívást (skill nélkül) egy későbbi kihívás/támadás javára ugyanabban a körben. (visszautasításnak számít az is, ha már nem jut idő a lejátszásra!)

Ha ez mégis megtörténne a 3 tagú tanács dönt ez esetben. Súlyos szabálytalanság esetén az eredmény semmissé nyilvánítása és más büntetés is elképzelhető.

Példa:
Kihívások időrendben:

A: Bogpista kihívja Ssth-t Tataliaról Vermillion Borderen
B: Titi Crustacearól támadást intéz Sorceress ellen Land of Giantre.
C: Ssth kihívja Titit Draconis Wastelandon Erathia Majorról
D: Csizu kihívja Titit Crustacean.
E: Sorcy kihívja Bogpistát Tatalián

Ez esetben Sorcy addig nem játszhat Bogpista ellen Tatalián, amíg az Ssth elleni Vermillion Borderre történő támadás/ellentámadás nem ért véget. Ugyanez a helyzet Csizu kihívásával Crustaceára.

Azonban Titi és Ssth ha úgy van idejük lejátszhatják a meccsüket Draconis Wastelandon (C) hamarabb is. De ez esetben ügyelniük kell arra, hogy MINDENKÉPPEN le kell játszaniuk az az (A) illetve a (B) meccset ugyanabban a körben, mert azok időrendben hamarabb következtek volna. Ha meghiúsul, akkor a döntőbizottság elé kerül az ügy.

Nos?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 1:01 

Még van pár számomra nem világos passzus:

1.,
"Szövetségkötés is lehetséges. A szövetség 1 körig marad érvényben. Egyszerre csak 1 szövetség köthetõ, és ugyanazzal a Lorddal max. 2 körög él a szövetség. "
Ha a szövetség 1 körig marad érvényben, akkor hogy élhet a szövetség 2 körig???

2.,
"Minden megszálló/kihívó annak ellenére hogy sikeres vagy nem 40% ot kap a föld értékébõl. A föld nélküli játékosok is gyûjthetnek pénzt sikertelen támadással. "

Mikor van a 40%?
a., Minden támadás esetén csak 40%-ot kapod meg az adott föld értékének?
b., Vagy csak a sikertelen esetén?

Ha az a, akkor:
"Minden megszálló/kihívó függetlenül attól hogy sikeres vagy nem 40% ot kap a föld értékébõl a támadás után. A föld nélküli játékosok is gyûjthetnek pénzt sikertelen támadással. "

Ha a b, akkor:
"Minden megszálló/kihívó annak ellenére hogy sikertelen 40% ot kap a föld értékébõl a támadás után. A föld nélküli játékosok is gyûjthetnek pénzt sikertelen támadással. "

És ehhez kapcsolódóan a kérdésem még:

Az ellentámadás során történő földvédés esetén is jár a föld értékének megfelelő arany?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 1:59 

nah, a forditást én követtem el még anno, tehát engem üssetek, ne Csizut.

pista:
1, ez valóban igy furcsa, az én elképezlésem szerint, a szövetség 1 körig él, következő körben ujra szövetséget köthez ua. Lorddal, de a zsinórban 3. körben már nem.

2.
alapból minden támadáskor 40% jár, a támadónak, ha nyer, ha veszit.
Ellentámadás ugyan igy müködik, támadó 40% kapja, a védő 100% .

Területes téma 1 körön belül:
Támadok HC ből Harmondale ra, vesztek, jön ugye az ellentámadás, addig nem fogadhatok el semmilyen kihivást HC re, amig az ellentámadás le nem zajlik, s nem is indithatok HC ből ujabb támadást addig másfele értelem szerűen.

Lesz e minimalizálva ill. maximalizálva, hogy egy körben mennyit, lehet/kell játszani, a Lords2 ezen bukott el, Conan annyira függő lett, hogy játszott mindenkivel, ha kellett hanem.

más

Maradjon a honlapon az Erathia Hirek rovat, irok egy bevezetőt - Lore - aztán meg a harcokat, helyi újság formájában, amit HC ben szerkesztenek, szóval nem lesz kicsit sem elfogult:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 8:17 

A Lords Harmondale pályán a legelső nap kék egy egysége elérhető távolságban van piros számára. Milyen egységeket használhatok fel kék megtámadására 1.1.1-nél?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 8:38 

Mivel elméletileg no rules van, nem beszélve arról hogy így is oltári nagy kaland lesz 15 cheftaint meg 3 galambot leverni, sztem bármit ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 9:32 

Merlin:
Dreegar jól mondta. Amit nem szégyelsz. Üssed vágjad!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 9:52 

bogpista írta:
A szabályoknál akkor így lenne jó szerintem:

Egyazon területre vagy területről egyszerre csak 1 művelet hajtható végre. Vagy a terület támadása egy másik Lord által, vagy a területről indított támadás egy másik terültre. Lehet több Lordnak is kihívást intézni az adott területre/ről, de a sorrend a kihívások fórumon történő bejelentése alapján állapítható meg időrendben. Amíg az egyik művelet (támadás/ellentámadás) véget nem ér, addig az azt követő másik művelet nem kezdhető meg. Amennyiben a területen Lordváltozás történik, az összes azt követő a területhez kapcsolódó művelet semmissé válik.

Mindeközben a Lordok ha több területük is van, akkor vívhatnak többfrontos háborút. Vagyis az éppen szabad területükről indíthatnak támadást, vagy éppen fogadhatnak el kihívást. De nem utasíthatnak vissza egy időben hamarabb történt kihívást (skill nélkül) egy későbbi kihívás/támadás javára ugyanabban a körben. (visszautasításnak számít az is, ha már nem jut idő a lejátszásra!)

Ha ez mégis megtörténne a 3 tagú tanács dönt ez esetben. Súlyos szabálytalanság esetén az eredmény semmissé nyilvánítása és más büntetés is elképzelhető.

Példa:
Kihívások időrendben:

A: Bogpista kihívja Ssth-t Tataliaról Vermillion Borderen
B: Titi Crustacearól támadást intéz Sorceress ellen Land of Giantre.
C: Ssth kihívja Titit Draconis Wastelandon Erathia Majorról
D: Csizu kihívja Titit Crustacean.
E: Sorcy kihívja Bogpistát Tatalián

Ez esetben Sorcy addig nem játszhat Bogpista ellen Tatalián, amíg az Ssth elleni Vermillion Borderre történő támadás/ellentámadás nem ért véget. Ugyanez a helyzet Csizu kihívásával Crustaceára.

Azonban Titi és Ssth ha úgy van idejük lejátszhatják a meccsüket Draconis Wastelandon (C) hamarabb is. De ez esetben ügyelniük kell arra, hogy MINDENKÉPPEN le kell játszaniuk az az (A) illetve a (B) meccset ugyanabban a körben, mert azok időrendben hamarabb következtek volna. Ha meghiúsul, akkor a döntőbizottság elé kerül az ügy.

Nos?

Hali,

Köszi Pista + Adler a pontosításokat.

A példára a válasz:

C független a 4 többitől, így bármikor lejátszható adott körön belül. (mivel a területek nem szerepelnek más kihívásokban)
A-nak mindenképp meg kell előzze E-t, mivel Tatália hamarabb harcba keveredett A-ban.
B-nek mindenképp meg kell előzze D-t, mivel Crustacea hamarabb harcba keveredett B-ben.
A, B, C első kihívások, tetszőleges sorrendben játszhatók, függetlenül egymástól.

E és D nem első kihívások, nem kötelező elfogadni/lejátszani őket. De későbbi körben előnyt élveznek, ha még mindig fennáll a támadási szándék.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 14:49 

"Egy Lord egyszerre csak egy dolgot csinálhat tehát vagy véd vagy megszáll egy területet."
Ezt lehetne úgyis alkalmazni, ha már egy területem megtámadták, tehát ott védekezek, akkor a körön belül onnan nem támadhatok, csak ellen, ha megvédtem, ha elbuktam akkor meg tárgytalan.
Ha a körön belül megtámadtam és elfoglaltam egy területet, az abban a körben már nem lehet támadás kiinduló pontja, esetleg az már nem is lehetne támadható.

Szabályok no rules, a félreértések elkerülése végett én mindenkivel igy játszom:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 14:52 

Szövetség:
a mindenkori bevétel feleződik, ha valakik szövetségben vannak, ez nem ugy értendő, hogy X és Z szövetségben van, akkor mindketten kapnak 50-50% a hadmozdulatok után, hanem pofánként buknak 50% minden bevételből.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 16:25 
Heroes Team

Pista: kérdéseidre Adler pontos választ adott, nem szorul kiegészítésre.
Kicsit értetlenül állok a dolgok előtt, hiszen ez már a 3. Lords. Igaz, hogy a 2. tiszavirág életű volt, de a mostani szabályzat fele ennyire volt részletes és minden klappolt. A 40% az konstans bevétel minden támadásnál, akár invázió, akár szomszédot támadsz, akár sikeres a támadás, akár nem.

Az pedig, hogy ki kit hívhat ki és mi a sorrend, úgy van ahogy leírtátok Sorcy-val. Én ezzel egy percet sem vitáztam, tudtam, hogy meg kell várnom a meccsek végét mire sorra kerülök.

A szabályzat több pontja pedig azért nem lett átírva, mert eddig működött (majd 2 évig), senki sem szólt semmit, hogy nem volna jó vagy pontatlan. Most kiderült, hogy mégis pontosításra szorul, így hát kijavítom a szükséges helyen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 21:31 

Adler írta:
"Egy Lord egyszerre csak egy dolgot csinálhat tehát vagy véd vagy megszáll egy területet."
Ezt lehetne úgyis alkalmazni, ha már egy területem megtámadták, tehát ott védekezek, akkor a körön belül onnan nem támadhatok, csak ellen, ha megvédtem, ha elbuktam akkor meg tárgytalan.
Ha a körön belül megtámadtam és elfoglaltam egy területet, az abban a körben már nem lehet támadás kiinduló pontja, esetleg az már nem is lehetne támadható.

Ez azért nem jó, mert ha valakinek csak 1 területe lesz, akkor nem tud támadni illetve területet védeni abban a körben. Vagyis kihívják és megvédi, utána nem támadhatna, mert meg lenne kötve a keze.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 csüt., 23:19 

okés, csak egy ötlet volt.........

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 pén., 0:18 

Erathiai Hirek ujra megjelent.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 pén., 14:50 

Sziasztok!

Véget ért Ensormay őfényességének első hadjárata.
Gunnar nagyvezért bízta meg, hogy Baraca által bitorolt ősi jussát Vermillion Bordert visszavegye. 8)

Ennek megfelelően indult neki a partinak. Gunnar szerencsésen kapott navigationt és ballisticet skilljei mellé... Az közeli vára Tower lett, míg Baracca által kinevezett Aislinn főmágus az élőhalottak uraként indult harcba. Megpróbáltam gyors lenni, de Gunnarnak pont a logistic nem fejlődött a fent említett két skill miatt. Ssth felhúzott 1 citadelt a legközelebbi várnál, így jól jött a ballistic, ki is lőtte másodikra a lich gyereket a toronyból. Ráomlott a torony teteje. Ezután az első héten elfoglaltam még két várat, de a második héten megjelent Aislinn. Visszavette a várat, Gunnar tisztes távolságból figyelte, majd azt is, hogy visszavonulót fúj és visszamegy a területére. Ssth talált a vizen bilincset, amit 1 droidom elvett a meglepődött Malekith-től. Visszavettem a várakat, izgalmas droidcsaták voltak végig, volt két mákom is, egyszer 26 hárpia csatlakozott, egyszer horda csont.

134-nél ismét megjelent Aislinn, bár az arkangyalok megakadályozták a necromancer taktikáját, így is fölényben volt a meteorjával.

Megtámadott a középső necrovárba, amiben septiben felhúztam a castlét is:

Aislinn: 3 3 6 7 - 70 mana
13 lich , 4 bone, 9 blackknight, 19 vámpír, 187 csont, 49 walkingdead, 15 goblin
-
Gunnar: 8 6 3 3 - 30 mana
15 MasterGenie , 2 RED, 3 giant, 65 trottyos, 20 magi, 37 hárpia, 10 Naga

A tactic miatt fel tudtam úgy állni, hogy egynél több egységemet ne érintse a meteor. ssth-nak volt mass slow, ami csúnyán érintett, de hastéztam a MG-t és a Licheket vettem célba. Többször volt mákom, mikor mimimum közel sebzett TH, meg maradt1 hpval a red. Izgalmas volt nagyon, nem hittem, hogy nyerhetek, de a végén a 10 naga nagyon erősnek bizonyult és a MG által ráruházott Magic Mirror egyszer működött is. Lényegében azzal nyertem, mivel 2 naga maradt a végére és a bilincs miatt Aislinn nem ment sehova. Ezt követően TH még Thantot akarta volna kiszedni, de fireelementálok leverték, ekkor feladta az izgalmas és véres ütközetet.

Vermillion Border új ura ENSORMAY.

Kösz TH, nagyon izgi volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 pén., 15:27 

Grat Ensormay-nak. Edric továbra is menne Tatáliára örömünnepet ülni. Ha már ilyen sikeresen legyalultad Baracca seregeit.
Mostmár szabadnak támadhatónak tűnik a tartomány :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 pén., 16:30 

Sorceress írta:
A fentieken felbuzdúlva Edric átugrik egy sörrözésre Tatáliára Ensormay-hoz, ha lesz mit ünnepelni a Vermillion Borderen való háborúskodások után.

Bogpista, kihívlak Tatálián! Kiindulópont: Tidewater

Őfényessége!
Egy porosköpenyű pondró szeretne színed elé járulni. Állítólag Edric nagyúr követe.
Edric? Hmmm, ismerem őt régebbről. Mit akar a szolga?
A pondró szerint Edric szeretné megünnepelni veled Baracca sergein aratott fényes győzelmedet, ezért meglátogatna Tatalián.

Ravasz alak ez az Edric, azt hiszi belesétálok a csapdájába. A hírnököt fejezzétek le és juttassátok legjobb kémünkkel Edric ágyába a fejét.
Szóljatok az elfeknek, hogy fúvassanak sorakozót, hamarosan új ellenség érkezik Tatalia határához.

Sorcy kihívása elfogadva.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 pén., 18:12 

1. kör eseményei:

Bozso kihívta Jout Icelandián SIKERTELEN
Jou ellentámadása Bozso ellen Coroniuson SIKERES TÁMADÁS
Bogpista kihívta Sstht Vermillion Borderen SIKERES TÁMADÁS
Adler kihívta Merlint Harmondalen SIKERTELEN
Merlin ellentámadása
Titi kihívta Sorceresst Land of the Gianten SIKERES TÁMADÁS
KTibsza kihívta Csizut Thunder Mountainsen SIKERTELEN
Csizu ellentámadása KTibsza ellen Monolith Barronson SIKERES TÁMADÁS
Dreegar kihívta Merlint Deylán
Ssth kihívta Titit Draconis Wastelandon
Jou kihívta Lordshabát Eelcoaston
Süni kihívta Botit Elven Passon SIKERES TÁMADÁS
Sorceress kihívta Bogpistát Tatálián
Csizu kihívta Sünit Elysian Fieldsen

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára Süni 2009 szept. 20 vas., 20:37-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 19 szomb., 0:40 

A barbár csávók támadása nem sikerült Harmondale ellen.
A védők jól felszerelt serege lemosta a csatamezőről Gretchin vezette Strongholdos csapatot.
Malcom lord nem lett sem gazdagabb, sem boldogabb ezen az estén, vistont szerzett magának egy ellenséget, aki ellentámadhat szeretett várára.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 19 szomb., 9:19 

Bocs Süni a tegnapi meccsért, de este vendégeim jöttek és nem igazán tudtam figyelni a játékra. Miután a hősömmel nekimentem a dragonoknak sereg nélkül inkább feladtam a játékot. Bár elég szépen álltam, igaz 0 attack de 14 power és 200 spell pont, exp föld, meteor shower és ressurect, a magic arrow 180 körül sebbzett...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 19 szomb., 18:59 

"Üvöltések, csatazaj, a manaháló rezdülései, halálhörgés, TŰZ, TŰZ..."

Olema nagyúr hirtelen tért magához zaklatott álmából. Lassan feltápászkodott, magára kanyarította köpenyét és az ablakhoz sétált. Hideg téli szél csapta meg az arcát de vonásai nem rezdültek. Érezte. A zsigereiben érezte, hogy baj van. Az istenek nem állnak mellette. Fogait olyan erősen préselte egymáshoz, hogy az acélt is elmorzsolta volna...Ha ott lehetne, ha ott lehetett volna...
Ekkor látta csak meg a távolban felbukkanó alakot. Egy farkaslovas...hírnök...bár sebesen érkezett, amikor Olema meglátta a kapun beérkező harcost, szemében látta, ez nem a jó hírt hozók örömteli sietsége...
Percek múlva a hírnök már beszámolóját tartotta Olemának:
-Nagyuram, a támadás kudarcot vallott - mondta szemlesütve.
-Hogy történt? - kérdezte leplezett higgadtsággal a nagyúr.
-A seregek vezetését Krellion nagyúr vállalta. Bár terepismerettel nem rendelkezett, támadás, védekezés és mágiaellenállás képzettségekben nagyon járatos, ezért nagy önbizalommal haladt előte. Útközben még egy, az ellenségtől elszökött Titánt is talált, akitől megtudtuk hogy a hegyek lábánál rengeteg arany van...Krellion felbérelte az áruló Titánt, és a segítségével meg is szerezte a sok aranyat. Ezt követően azonban Sárkánygyík fejedelmek állták útját, és mérgük megölte a Titánt, így Krellion visszavonult. Ezután a Behemótokat állította az oldalára, majd a 3. héten áttört a föld alatt, hogy meglepje az ellenséges seregek élén haladó Solmyrt...
-A villámágus...- szűrte fogai közt a gyűlölt nevet...-folytasd!
-Az áttörés sikerült is, ám a föld alatt megbújó Solmyr és serege elkerülte Krellion nagyúr figyelmét, aki mihamarabb be akarta venni az ellenség fővárosát, hogy az ne toborozhasson újabb sereget. Solmyr a felszínre tört és a fővárosból érkező sereggel együtt hátba támadta Krelliont. A csata öldöklő volt, ám Krellion mágiaellenállása nem segített így nem volt ellenszer a villámmágus különleges varázslatai ellen...mindent megtettünk uram, de nem sikerült...Krellion nagyúr feladta a csatát és kivonta seregeit Icelandiáról...

Olema nagyúr csak hallgatott, forrt benne a düh, legszívesebben egymaga ragadna kardot hogy levágja annak a kékfejű kutyának a fejét...de jól tudja, hogy most más feladat vár rá!

-Éreztem hogy az istenek ma nincsenek velünk. Nem akarják hogy ilyen hamar miénk legyen Icelandia. De belátják majd hogy mekkorát tévedtek. Addig nem nyugszom, amíg azokat a varázslófattyakat a földbe nem tiprom, az utolsó szálig - a mondat végét már ordította, hogy alig állt meg a lábán a hírnök...

-Hadnagy!
-Igen uram? - lépett a terembe a tiszt.
-Yog a küklopszok ura készüljön fel Coronius védelmére, támadók érkeznek!
-Igenis uram!

Olema hátat fordított a futárnak, és az ablakhoz lépett. Az eget kémlelte, ahol az istenek lakhelyét sejtette. Hogy mit gondolhatott magában, talán jobb ha nem tudja meg élő ember...Ez csak rájuk tartozik...

A támadás Icelandia ellen kudarcot vallott

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 812 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]