Üdv Bátor Harcosok!
Tegnap lejátszottuk Dragonnal a Magyar Online Kupa 1. mérkőzést, íme egy röpke "élménybeszámoló":
Vologya (Rampart - Ivor) vs. Dragon (Stronghold - Gurnisson)
A mérkőzés előtt komoly 3 perces térképtanulmányozás után kezdtem neki a játéknak...

(Az feltűnt ennyi idő alatt is, hogy a Seer's Hutba beviendő artifactok ki vannak tiltva... Nofene gondoltam, ez már döfi, ide nem is kell visszahozni semmit...

) A meccsen két nyugdíjas csapott össze...

Vologya Mester a nagy öreg nyugdíjas és honfitársa Dragon a friss nyugdíjas...

Elkezdődött a meccs, az első dobozban Neklance of Swiftness... No mondom, kell ez pénz helyett? Kell hát!

Gondoltam fun meccs (legalábbis részemről biztosan), így hát csupán 4 hősre ruháztam be... 4.-nek jött Aislinn bratyó... Na mondom klassz, legalább meteorom az lesz... Ahogy kellett Aislinn apót elküldtem hajózni, de a törpék valahogy nem fértek be a hajóba a vaskos skeleton mellé, így nélkülük indultam az örvényekkel teli útnak...

Nagy igyekezetembe hol is sikerült kilyukadnom, hát Dragonnál. Még abban a körben, mielőtt hajókáztam volna, Ivor bátyó választhatott basic scholar vagy advanced offense között, gondoltam, de klassz jöjjön a scholar, úgyis ott figyel Aislinn...

Erre a következő körben a rafinált Dragon úgy leütötte 1 magic arrows-zal Aislinnt, hogy csak néztem...

Hűűűűhhhhaaaa, gondoltam, frankó indulás...

Aztán pár napra rá kiderült, hogy Dragonnál combo relic van, megegyeztünk, hogy csak 1-et lehet belőle felhasználni és nem loadolunk 1 óra játék után...

Szóval ott csillant fel ismét a remény, amikor 2. hét 1. napján megláttam, hogy Rampart a második vár is...

Be is vettem, építettem, ahogy tudtam, de sokszor olyan szegény voltam, mint a templom egere. A bajt még az is tetézte, hogy az ifjú feltörekvő Gurnissonfi megjelent az aranybányámnál és szépen be is vette, pedig DREAD KNIGHT-ok védték!

Viszont láttam, hogy a várát nem akaródzik bevenni, mondom biztos fortress vagy talált recantert, Nekem biztosan végem...

Hát 3. hét közepén látom, hogy bevette a várát és közben beszélgettünk és elárulta, hogy az is Stronghold!!!

No mondom, itt már Nekem tényleg annyi...

Láttam a kocsmában, hogy nagyon gyúr a kis Gurnissonfi, Ivor apó pedig csak 1 csiga sebességével tudott haladni...

Kémeim jelentették, hogy Gurnissonfi sem egy versenyló, hiszen csak póni jutott Neki, ezért Ő sem volt valami gyors, Ivor Apó szerencséjére...

Úgy a 4. hét 4. napján látom, hogy Gurnissonfi megjelenik az egyik relicnél... Mondom jajjjj....

Mindjárt átjön és végem, mert skillekben kicsit jobban állt Nálam...

1x csak látom, hogy tényleg komolyan gondolja és átjön!!!

Jesszusom, itt a vég, gondoltam, de a fiúk máshogyan gondolkodtak, mint én... Kitervelték, hogy csapdát állítanak Gurnissonfinak... Át is jött szinte a full sereggel és megállt az átjárótól 2 lépésre...

Ekkor Ivor apó átjött az átjárón, majd lopakodó üzemmódban elsuhant Gurnissonfi mellett, majd a többiek utánpótlásával megtámadta a bátor kis Gurnissonfit... Az értékek Gurnissonfinál kicsit (sokkal!) jobbak voltak és sereg is ott volt a több, de 69 bátor Grand Elf íjász és pár unikornis felvette a harcot a betolakodók ellen...

Akkor érte Ivor apót az első meglepetés, amikor megnézte Gurnissonfi manakészletét... 1/60...

Felcsillant a remény... Ivor apó elővette varázskönyvét és 1 BLIND varázslattal elaltatta a Küklopsz királyokat, majd minden erejét a Grand Elf íjászok védelmére öszpontosította...

Azok olyan jól tartották magukat, hogy hullott Gurnissonfi serege, mint a legyek...

Látszott, hogy van esély a győzelemre, így vérszemet kaptak az íjászok...

Gurnissonfi látván esélytelenségét, elmenekült a csatából... Majd pár nap múlva visszatért félelmetes seregével, azonban addig Ivor apó kiürítette a kincsestárat, minden ásványt beváltott és a jól ismert csatamezőn ismét összecsaptak a rivális erők...

Ekkor:
Ivor Apó (15-13-6-4) 40 manna
128 Kentaur Kapitány, 73 Harci törpe, 106 Grand Elf Íjász, 42 Ezüst Pegazus, 28 Fa Király, 12 Harci Unikornis, 5 Zöld Sárkány (

)
Gurnissonfi (17-14-7-6) 60 manna
111 Goblin, 84 Kutya, 27 Ork Főnök, 38 Ogre Mágus, 8 Thunder madár, 14 Küklopsz Király, 3 Behemaci (Thunder madár és behemaci azért volt ilyen kevés, mert az előző csatában hősi halált haltak...)
A csata pár körig tartott, mert a Grand Elf Íjász csapattal nem tudott mit kezdeni Gurnissonfi, így a sokszor reménytelennek tűnő meccset sikerült a magam javára fordítani...
Köszönöm a mérkőzést Dragonnak, ha kicsit körültekintőbb és nem jön át manatöltés nélkül, simán lever, mint a tücsköt...
Köszönöm, hogy elolvastátok az "élménybeszámolóm", várom a következő fordulót (hogy kieshessek...

) Persze ez nem komoly, küzdeni fogok utolsó vérig...

Baráti üdv!