Sziasztok!
Köszönöm a sok segítőszándékú választ!
- Hardwer cursor-t elvielg próbáltam már, de azért visszaellenőrzöm még egyszer.
- Patch elvileg a legújabb. Tudomásom szerint az alapjátékhoz az 1.06 a legutolsó és a többit (2.x; 3.x) csak a kiegészítőkhöz kell/érdemes/lehet felrakni. Esetleg rosszul tudom?
- VGA kártya kapcsán: elvileg átbogarásztam a saját és a megadott "ellenfél" (NVIDAI7300GT) minden specifikált tulajdonságát és nem találtam olyan pontot, amiben az enyém gyengébb lett volna. Persze az is igaz, hogy nem vagyok guru, tehát elképzelhető, hogy simán benéztem valamit. Arról nem is beszélve, hogy a számok önmagukban ugye kevesek mert 2 külöbnöző gyártó ==> technológia is különböző és szépen vakítanak mind a ketten a saját megoldású dolgokkal (pla shader-ek száma, memórai elérés sbességes, stb.)
- HDD: Samsung HD200HJ (200GB kapacitás;C:\ 15GB-ból 3,7 GB szabad) lehet, hogy ez a kevés? De hát memória meg van dögivel (system és VGA is). LÉehe, hogy ezügyben is teszek egy próbát (másik partícióról futtatom)
- VGA driver gyakorlatilag a gyártó honlapján található és elérhető legutolsó (régebbivel nem próbálkoztam). Újabbal igen (ami nem specifikusan a kártyához, ahnem az ATI chiphez készült) de az sem jött be.
- Windows SP-k kapcsán meg hallottam már érdekességeket, lehet, hogy tényleg érdemes egy SP2-es referncia próbát tennem! Azt hiszem majd elő is bányászok egy korábbi Norton Ghost-os image-t, amikor még SP2 volt fent.
Köszönettel: Zsolt
u.i.: Nehogy azt higyjétek, hogy vakítani jöttem ide a configommal, teljesen tisztában vagyok vele, hogy meszzsen me high end. Egy 10 éves gépet cseréltem tavaly tavasszal erre a vasra alaplapi VGA vezérlővel. A cél nem a játék volt, hanem egy megint 10évig használható gép. Aztán isemrősnél megláttam a HOMM V-öt és újraéled a HOMM II-ből majd HOMM III-ból még meglévő szikra - Ez nekem is kell! A VGA kártyát is csak ezután vettem (2008 év vége), és - ahogy írtam is feljebb - előtte elég alaposan körbe néztem, hogy bizutosan elég erős legyen, de ne legyen feleslegesen drága (mással egyáltalán nem játszom csak a HOMM-mal). Ileltve csak játszanék, uge!
Még egyszer kösz' minden észrevételt!