Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 132  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 31 szomb., 11:56 

KTibsza írta:
noname írta:
kisdacide írta:
KTibsza írta:
noname írta:
A jatekban nem irja ki mindent, ezert gondoltam megkerdem itt, mert a lerisban sem irja.. :) Melyiknek van no melee penalty? Storm e. vagy Ice e. vagy mindketto?

Mindkettőnek van no melee penalty-ja.

Egyiknek sincs... :roll:

Ez tuti? Ahogy jatszottam en ugy vettem ki sebzesekbol, hogy Stormnak van. Esetleg valami forrast tudnal mutatni?

http://www.heroesofmightandmagic.com/he ... ures.shtml
no hand-to-hand penalty van írva mind2-nek. Bár mellé még meg van jegyezve ()-ben, hogy ez ténylegesen nem működik. De hogy az oldal szerzője honnan vette, ezt nem tudom.
Megnéztem az erm script editorban, ott nem volt bepipálva a "no penalty in close combat". Viszont megnézve a játékban, a Storm elemental-nál kiírja, hogy no melee penalty. Na ez hogy is van akkor? :D

Biztos hogy nincsen neki.Nézz már meg 10 storm elementalt amikor lő,és amikor közelharcban van :) De a kedvetekért letesztelem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 31 szomb., 12:02 

Stormnak van...De elég nehéz megállapítani mivel 2-8 sebzése van...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 31 szomb., 12:12 

kisdacide írta:
Stormnak van...De elég nehéz megállapítani mivel 2-8 sebzése van...

Bless után tessék tesztelni. Jó, tudom, nehéz varázslat. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 31 szomb., 18:57 
Heroes Team

Kisdacide:

Na most már én is megnéztem, leteszteltem, plusz még 1x megnéztem, hogy mi van a Storm Elementalhoz írva.

no melee penalty - nincs közelharci büntetés
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm.jpg

Lövés közben 6-25 kötött sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm_shoot.jpg

Ütés közben 6-25 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm_melee.jpg

Ice Elemental
Ütés közben 12-28 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice_melee.jpg

Lövés közben 12-28 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice_shoot.jpg

Viszont itt nincs kiírva, hogy "no melee penalty".
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice.jpg

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 01 vas., 12:39 

Lécci küldjön már valaki egy mentést!!!Nem igaz hogy senki se jutott el a Dungeon kampány első pályájáig!!!Itt az e-mail címem -->sotyi6@freemail.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Lassú a gép?
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 03 kedd, 23:04 

Szervusztok!

Nemrég megvásároltam a HOMM V Gold editiont. Tényleg nagy elvárásokkal a teljesítmény és látvány tekintetében elkezdtem játszani és sajnos nagyon lelombozódtam. Az elvárásaimat az táplálta, hogy korábban volt módom kipróbálni a játékot egy, az én gépemnél elvielg gyengébb konfigon, és ott legmagasabb szintű grafikai beállításokkal is minden tökéletesen ment: nem volt elakadás a kamera mozgatása közben, minden tényleg nagyon csili-vili és folyamatos volt; még szinte már teljesen felfedett térkép alacsony (lapos) látószögű, távoli rátekintésekor is. Sajnos az én gépemen ez nem elmondható, sőt ... És mindez még a legalacsonyabb grafikai minőségi beállítások esetén is. Érdekes de a maxra állítva mindent, nincs jelentős rosszabodás. A játék játszható, de eléggé zavaró, és főleg idegesítő, hogy nem úgy, ahogy vártam és tapsztaltam azt egy másik gépen.
Egyébként az alap HOMM V-ről van szó, 1.06-os patch-csel.

Az én rednszerem:
Alaplap - Gigabyte GA-MA69G-S3H
CPU - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (2,2 GHz)
VGA - MSI ATI Radeon HD 2600 XT silent(800Mhz Core, 700Mhz Memory, 512MB DD3)
Rendsezr memória: Kingmax 2 x 1GB/800MHz DDR-II PC2-6400

A mási krendszer (úgy gondolom gyengébb) a következő volt:
Alaplap - Asus (pontos típust nem tudom)
CPU - Intel DualCore 4400@2,00GHz
VGA - NVIDIA EN7300GT Silent, 256 MB
Rendsezr memória: 1 GB DDRII

Az Oprendszer mindkét esetben Windows XP nálam SP3 ott SP2.

Szóval a kérdéseim:
1) Nem elég erős a konfigom? Ahogy láttam bőven felette van a minimum rendszerkövetelményeknek.
2) A videókáryámmal van gond? Nincs direktben említve a támogatottak között, de hát eleve egy újabb darab; ugyanakkor, nem kevéssel jobb paraméterekkel mint pl a 7300-as NVIDIA (persze tisztában vagyok vele, hogy nem egy nagy ágyú az enyém sem)
3) Esetleg elképzelhető, hogy az Oprendszerem nem kóser teljesen? Kipróbáltam, hogy minden a rendsezr betöltődésekor autómatikusan induló alkalmazást leállítottam (MSCONFIG --> autómatikus indítás --> minden letilt) ez sem segített.

Volt/van hasonló tapasztaltotok? Úgy gondoltam előbb kérdezek mielőtt neki látok egy komplett rendszer-újratelepítésnek.

Előre is köszönöm segítségeteket: Zsolt

u.i.: A rengeteg hozzászólást ezen témakörben nem olvastam végig, mivel láttam, hogy alapvetően nem ilyen jellegű problémák kerültek megtárgyalásra, a kereső pedig soha nem adott semmilyen találatot (lehet, hogy én használtam nem megfelelően?).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 03 kedd, 23:17 

helló!

1. bőven jó a konfigod (ehhez a játékhoz:) )
2. videókártyának jónak kell lennie... max a driver lehet nem tetszik neki :? próbálj régebbit, újabbat de vmi mást :)
3. a windowsnál sose tudni :D ha tele van pakolva mindenféle programmal, egyébbel akkor az is lehet probléma (bár nem hiszem) , de egy új windows sose árt :)

üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 03 kedd, 23:18 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Zsolti: Attól, hogy gold verzió, nem vagyok biztos benne, hogy az összes patch fenn van a játékon alapból. Sajnos mostanában a gold verzió az alap játék + 2 db kiegészítő lemez berakását jelenti 1 dobozba, jó esetben megspékelve 1-2 aprósággal. Javaslom a játék felpatchelését, szerintem ennek segítenie kellene. Ha nem, akkor XP+SP2, ezzel Nálam tökéletesen megy a játék, gyengébb konfigon, mint a Tiéd... :roll: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 04 szer., 8:07 
Heroes Team

Sziasztok!

Zsolti: A konfigodon tökéletesen működnie kellene a játéknak, a gond gyanúsan valami driver (directx ?) problémának tűnik. Legalábbis én elsőre errefelé kutakodnék. Aztán ha nem jön be, másodikra az Xp -t Sp2 -vel próbálnám.

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 04 szer., 10:12 

Nem azért, de a VGA kártya nekem egy kicsit gyengének tűnik. Valamint nincs szó a merevlemezes meghajtóról sem, mármint, hogy mennyire van teli.. A 2600-as kártyákra a tesztek nem túl sok jót mondtak, de az is igaz, hogy nekem X1650-em van, és azzal gond nélkül műkszik..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 04 szer., 13:27 
ISTEN

sziasztok!

a HW kurzor megvaltoztatasa nalam segitett.

kiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 04 szer., 22:29 

Sziasztok!

Köszönöm a sok segítőszándékú választ!

- Hardwer cursor-t elvielg próbáltam már, de azért visszaellenőrzöm még egyszer.
- Patch elvileg a legújabb. Tudomásom szerint az alapjátékhoz az 1.06 a legutolsó és a többit (2.x; 3.x) csak a kiegészítőkhöz kell/érdemes/lehet felrakni. Esetleg rosszul tudom?
- VGA kártya kapcsán: elvileg átbogarásztam a saját és a megadott "ellenfél" (NVIDAI7300GT) minden specifikált tulajdonságát és nem találtam olyan pontot, amiben az enyém gyengébb lett volna. Persze az is igaz, hogy nem vagyok guru, tehát elképzelhető, hogy simán benéztem valamit. Arról nem is beszélve, hogy a számok önmagukban ugye kevesek mert 2 külöbnöző gyártó ==> technológia is különböző és szépen vakítanak mind a ketten a saját megoldású dolgokkal (pla shader-ek száma, memórai elérés sbességes, stb.)
- HDD: Samsung HD200HJ (200GB kapacitás;C:\ 15GB-ból 3,7 GB szabad) lehet, hogy ez a kevés? De hát memória meg van dögivel (system és VGA is). LÉehe, hogy ezügyben is teszek egy próbát (másik partícióról futtatom)
- VGA driver gyakorlatilag a gyártó honlapján található és elérhető legutolsó (régebbivel nem próbálkoztam). Újabbal igen (ami nem specifikusan a kártyához, ahnem az ATI chiphez készült) de az sem jött be.
- Windows SP-k kapcsán meg hallottam már érdekességeket, lehet, hogy tényleg érdemes egy SP2-es referncia próbát tennem! Azt hiszem majd elő is bányászok egy korábbi Norton Ghost-os image-t, amikor még SP2 volt fent.

Köszönettel: Zsolt

u.i.: Nehogy azt higyjétek, hogy vakítani jöttem ide a configommal, teljesen tisztában vagyok vele, hogy meszzsen me high end. Egy 10 éves gépet cseréltem tavaly tavasszal erre a vasra alaplapi VGA vezérlővel. A cél nem a játék volt, hanem egy megint 10évig használható gép. Aztán isemrősnél megláttam a HOMM V-öt és újraéled a HOMM II-ből majd HOMM III-ból még meglévő szikra - Ez nekem is kell! A VGA kártyát is csak ezután vettem (2008 év vége), és - ahogy írtam is feljebb - előtte elég alaposan körbe néztem, hogy bizutosan elég erős legyen, de ne legyen feleslegesen drága (mással egyáltalán nem játszom csak a HOMM-mal). Ileltve csak játszanék, uge! :(
Még egyszer kösz' minden észrevételt!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 05 csüt., 12:46 

Nem vakítasz itt a konfigoddal, mert ez egy normál felállás. (Ma persze, nem öt éve :). Kivéve, hogy alaplapi integrált VGA-t akkor se vennék, ha vasvillával kergetnének..

Nekem fura, hogy külön particionáltad a merevlemezes meghajtót, mert mit akarsz te 15 Gigával? Arról már nem is beszélve, hogy alapból a Windows a C-re akarja elmenteni az átmeneti file-okat (ha a C a rendszer meghajtó). Szóval, össze vissza vernyákol és helyet keresgél egy bazi nagy meghajtón.. Van ennek értelme?

A másik a kártya. Elméletben majd ugyanazt tudják. De mégsem. Nézd át a PROHARDVER tesz oldalait (neten elérhető) és láthatod, hogy bizony sebességben egyes játékoknál nem egy nyerő. Élsímitás levétele és a felbontás visszavétele, hardwer kurzor, stb, stb, némileg segíthet. De szaggatásra számíthatsz úgy is, ha nem is túl nagyokra..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 05 csüt., 13:52 

Mdani91 írta:
Nekem fura, hogy külön particionáltad a merevlemezes meghajtót, mert mit akarsz te 15 Gigával?

nekem összvissz 8 gb csak a c: meghajtóm... és bőven elég egy windows xp-nek :) még van is rajta most is 2,5 gb hely pedig 1.5 gb a swap file... a lényeg h c:-re nem kell pakolni semmilyen játékot. a programok ott vannak még így is nekem bár azt is lehetne legtöbbet d:-re rakni
ha meg vistát akar az ember akkor tényleg nem elég... de hát ki akar vistát? (költői kérdés :D )
ja és arra jó h így külön particionálod (persze csak ha nem tudnád) hogy ha meghal a windows akkor nem veszik el az összes adatod a formázás miatt

szerk: fura volt így elsőre h azt mondod h a 2 kártya azonos mikor tudtommal a 2600 xt sokkal jobb, ráadásul még mondod is h a ph-n nézze meg ahol ezt találja: http://prohardver.hu/teszt/kisebb_radeon_hd_2000-esek_frissitve/radeon_hd_2400_xt_2600_pro_tesztek_i.html
a 2600 pro is lealázza a 7300 gt-t , a 2600 xt pedig ugye még jobb órajelben :)
valamit félrenéztél de nagyon :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 06 pén., 2:39 

Sziasztok!

Videókártyák erőssége szmepontjából úgy látom hogy a két kártya lehet egy szinten is:
http://freestone-group.com/ --> Utilities --> Video Card Stability Test --> Benchmark result

Üdv': Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 06 pén., 4:12 

KTibsza írta:
Kisdacide:

Na most már én is megnéztem, leteszteltem, plusz még 1x megnéztem, hogy mi van a Storm Elementalhoz írva.

no melee penalty - nincs közelharci büntetés
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm.jpg

Lövés közben 6-25 kötött sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm_shoot.jpg

Ütés közben 6-25 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/storm_melee.jpg

Ice Elemental
Ütés közben 12-28 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice_melee.jpg

Lövés közben 12-28 között sebez.
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice_shoot.jpg

Viszont itt nincs kiírva, hogy "no melee penalty".
http://ktibsza.extra.hu/heroes/ice.jpg

A kerdes mar csak az, hogy mas lenyeknel is igy van, amelyekrol tudjuk,hogy nincs melee penalty, pl. Archer, Orc?? Tehat ha megnezed, ugyanannyi sebzest mutat kozelharcra mint lovesre?
Tesztelni Bless/Curse -el lehet, igy jon ki a pontos eredmeny.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 06 pén., 11:34 

Zsolti írta:
Sziasztok!

Videókártyák erőssége szmepontjából úgy látom hogy a két kártya lehet egy szinten is:
http://freestone-group.com/ --> Utilities --> Video Card Stability Test --> Benchmark result

érdekes egy oldal... a 7300gt-nek nagy a szórása... közelebb van az alsó feléhez az biztos mint a felsőhöz :) arról nem is beszélve h fene se tudja pontosan mi alapján pontozták itt a versenyzőket: míg a ph-n ami linkeltem ott van konkrétan h melyik játék milyen felbontással ill élsimítással hány fps-t tud produkálni a különböző a videókártyákkal. én ph-nak valahogy jobban hiszek :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Erő arány
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 07 szomb., 0:30 

Sziasztok!

Most, ahogy nézelődtem az oldalon, a Heroes V - Lények lapon találkoztam az "erő aránnyal", de nem igazán tudom, hogy mit takar. Sejtésem van, de szeretném pontosabban megtudni, hogy mi is és hogyan jelenik meg a játékban.

A válaszokért előre is köszi. :D

Üdv. WhiteTiger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 08 vas., 11:59 

Sziasztok!

Aktuális állapot - több féle próbálkozást követően:
1) SP2-es XP - nem hozott változást
2) Legújabb ATI driver - nem hozott változást
3) Külön partícióra téve (nem rendszer - nem hozott változást
4) HW cursor - edig is ez votl bekapcsolva

Sajnos úgy néz ki, hogy ennyit tud a kártya! :(
Kamerát ne mviszem nagy távolságú nézetbe amgasra emelten és akkor szépen el lehet velé játszani.

Majd alkalomadtán esetleg csinálok egy teljesen "szűz" windows újrainstallt aztán azzal is kipróbálom. bár nem sok esélyt adok neki!

Azért még egyszer kösz' a sok hasznos infót, segítséget!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 feb. 10 kedd, 13:13 

Üdv!

Meglepetten tapasztaltam,hogy nekem is beszaggat a játék igaz csak akkor ha nagyon közelre állítom a kamerát!Pedig még veri a gép az ajánlott konfigot!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 132  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]