ubul írta:
Szóval, nagyon értékes ötleteid vannak Morphose, csak néha átesel kicsit a ló túlodalára.
Csak ötletelek, mert úgy vélem, ha minden marad, tök unalmas lesz a H3támadás.
ubul írta:
Nem beszélve arról hogy sok lénynek van valamilyen spec képessége (dispel, curse, aging, dupla damage, kövé dermesztés, lekötés, paralizis, blind, stb.). Kicsit olyan színezete van a dolognak, hogy valamit hagyunk, valamit nem.
Azért elsősorban azokra kell odafigyelni, amelyek a %-os elszámolásban direkt beszámítanak: arkangyal, démon, resurrection, animate dead. A többi nem direkt dolog. Hálistennek a kővé dermesztés, paralízis nem jön úgy be, hogy elrontsa az egyensúlyt.
ubul írta:
- Annak idején próbáltam olyasmin is gondolkodni, hogyha valaki pl. 10000-ret rákölt, védekezhessen a várban. Persze az ár a fordulók előrehaladtával növekedne. Castle és tavern lenne felhúzva. Így a ballistic és az artillery skilleket is behoznánk a játékba, lehet az ostromot ill. az ostrom elleni védekezést is gyakorolni, az íjászoknak falon át messziről kellene lövöldözni, miközben a tornyok folyamatosan irtják őket és szerintem a fortresst is kicsit népszerűbbé tenné. Persze a vár típusát a sereg határozná meg. Ja, meg persze küklopsz rulez.
Nagyon jó ötlet.

ubul írta:
- Mindig visszakanyarodok a pozitív diszkriminációhoz, mert szerintem nincs eléggé kihangsúlyozva, mekkorát dobhatna az offline támadáson. Sokszínű seregek tömeglények helyett. Ezt sokan szeretnénk.
Laca rendszere jó volt, csak nehéz volt megfelelő sereget kovácsolni olyan szabályok mentén, hogy kihasználható is legyen a +5K haszon.
ubul írta:
Ha van rá igény, néhányan, akik nem sajnálnak rá egy kis időt és szívügyüknek érzik az offline támadást, összedughatnák a fejüket. Segíthetnénk Kerticséknek az árlista belövésében és kidolgozhatnánk az ötletek alapján az esetleges változtatásokat.
A sör csak a hangulaton javít. A baj az, hogy a sok ötlet mind jó lehet, csak be kellene árazni. Az meg csak úgy megy, ha sok a tesztelés. Csak a jelen lény/varázstárgy/skill/varázslat árlistán is lehetne még mit kovácsolni, nemhogy az új elemeken.
Az a baj, hogy amint írtam, nem biztos, hogy előállítható a tökéletes egyensúly. Az ugye az lenne, hogy tök mindegy miből mennyit veszek, esélyem a győzelemre azonos, csak rajtam (tudás, idő) múlik a végeredmény. Most az van, hogy először lukat keres az ember az árlistán. Az most nem volt. Aztán jön a taktika (íjász, gyalog). Ez ugye most leredukálódna változtatás híján az íjászokra.
A tökéletes egyensúlyban az dönthetne, hogy melyik vár lényeit szereted, vagy melyik lény animációja tetszik jobban, vagy most épp miben próbálnád ki magad: gyalog/íjász/mágus szerepben.
Kellene egy x fős team, 1 koordinátorral. Felírnák a jelen rendszer problémáit, és a beemelendő elemeket. Kitalálnák hozzá a kérdéseket a tesztelésre váró eseteket. Aztán a kulimunka: tesztelni. A tesztelőknek le kellene írniuk a tapasztaltakat és összevetni az eredményt magában végül egymáshoz képest. A legvégén beárazni az egyensúlyt meg nem bontó elemeket és még egyet tesztelni.
Hiperaktív, sokat tesztelni képes jelentkezőkkel van esély az őszi meccsig mindezt megtenni. Kevés ráfordítható óra esetén elég lenne csak a mágusok beemelése és a jelen kor problémáinak megoldása.