Jou írta:
Igen, a vacak kis imp mellé milyen lények/Miféle hős volt ember?? Ugyanis a H4 lényege néhol vagy a halandó, vagy az istenhősökön múlik! Ugyebár nem nehéz legyőzni párszáz griffet, meg párszáz Ogre mágust 1 hőssel, meg kb 40 manával, ha meg van fejlesztve! Ugyebár arról szól a játék, hogy ha feltápolódott a hős, akkor egyedül néha kitesz akát többszáz titánnak megfelelő sereget akár, vagy 1-2 spellel körülbelül, meg 1-2 lénnyel úgy halálra lehet szivatni pár lényt, hogy csoda! 30K törp lócitromot sem ért pár ( 20-25) főnix ellen hiába resistes, hiába ezmegaz, meg hiába több mint negyedmillió HP! Ja, és ha ellősz 1 blesst, az 100 körig is ottmarad!

Ami röhely!

ezeket az érveket gyakran hallom, ezért rákérdezek: mennyi hónapig (heroes-időben) tápoltátok a hőst, hogy ilyen legyen? azért kérdem, mert egy lvl30-as hősnek pl. 150-200 vacak medúza úgy betesz, mint a little boy a japcsiknak... ha elkezdesz folyton idézgetni, hogy azokat lője, akkor a mana fogy el, nem a medúzák végtelen lövése (más lényeknél persze bejöhet a taktika, más kérdés hogy ha pl. 2 tömbben vannak az adott "ranged attackers"... no akkor az egyik tömb kilövi az élő "pajzsod", aztán lövi a hőst. vagy ott vannak a küklopszok, akik ellen végképp nem érdemes pajzsnak megidézni lényeket... és még vissza se lő nekik a hős. számoljunk egy picit! egy lvl30 hősnek ha jól emléxem 400 HP-ja van ez mennyi idő alatt fogy el, ha mondjuk 80-as def. 60-as attack mellett párszáz titánt megtámad? vannak erre képletek, szóval ne túlozzunk, kérem szépen. persze lehet nekem nehezített verzióm volt, ahol a hős nem kapott elég bónuszt... btw mit érsz pl. a hypnotize spellel, ha az ellenfél egy tömbben áll fel? időt nyersz vele, meg idézgethetsz, stb. másik probléma: 150 water elemental. ha nincs GM mag.res. és/vagy übertáp életerőnövelők + valamennyi mag.res., akkor a hősnek reszeltek.) szóval visszatérve a kályhához: tfh. túl brutál a hős bizonyos szinten. fordítsuk akkor meg a dolgot: H3 hős 1-2 vámpírúrral vagy 1-2 ördöggel/arkördöggel kifosztana olyan dwarven treasury-ket is (ha lenne), amiben 30k törp van. gondolom, meg tudod Te is oldani röhögve. ez mennyire reális? vagy hogy pl. egy tápos H3 hős odáig javítja a serege statjait, hogy a parasztnak jobbak a skilljei az ellenséges arkanygalokénál... szóval lehet fikázni a H4-et, de elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy azt higgyük, ez vagy az a rész a sorozatból annyira elviselhetetlen, hogy csak a hülyék élvezhetik. (no nem mintha az olyan megnyilatkozások engem személy szerint sértenének, szimplán csak szeretek vitatkozni

ja és persze e mellett is örülök, hogy Tőled sem olvastam ilyesmiket, hiszen fontos a mértéktartás.)
persze nem biztos, hogy nekem ezt ilyen "komolyan" kellene vennem
btw. az is röhej, hogy egyik heroes-részben sem von le a csata révén elvesztegetett idő okán mozgáspontokat a hőstől a gép, miután győzött! bezzeg a disciplesben erre is gondoltak már az első résztől - mégsem mondanám hogy egyik vagy másik franchise a jobb. a heroes jobban tetszik, és kész. node ne legyek már mindig ilyen sztoikus megfigyelő