Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 127  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 0:24 

Sziasztok!

Nagy nehezen nekem is sikerült még a határidő lejárta elött beküldeni a mentéseket. Elég durván zsüfolt volt a hét, nem is volt idő a veszteségek faragásával foglalkozni. Mindegy.

Nem értek egyet az elöttem szólókkal. Az nem tenné sematikussá, ha tiltanánk az orbot meg a köpenyt? Morphose, az általad felsorolt varázslatok egyike sem nyújt védelmet mondjuk a bleki-arma kombó ellen.
A piros gömbbel a pénzed majdnem harmadát el is költöd, nem vettél sem sereget, sem A/D növelöt. Ez legalábbis van annyi, mint mondjuk amit Bozso a varázslásra költött. Az meg, hogy 12. lettél Bozso: tudtad, hogy fel fognak ellened készülni, miért nem vásároltál Te is úgy?

Az íjászok meg mindig is elől fognak végezni egy ilyen versenyben. Nem nagyon lehet, csak az árak drasztikus emelésével ellensúlyozni azt az előnyt, hogy több körön keresztül is úgy sebezhetsz, hogy nem ütnek neked vissza. Szerintem.
És a tömeglények vásárlása ellen, hogy védekeznél? Megmondanád, hogy 1000nél több nem lehet semmiből?

Legjobbakat:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 1:13 

Jou:

tudom hogy nekem is volt...

:D

Ubul:

tudtam hogy fel fognak készülni ellenem, de addigra olyan hátrányban voltam HP-ban, és A/D-ben, hogy teljesen mind1 lett volna mit vásárolok...és ha nincs Titi piros gömbje, akkor valszeg sokkal jobb eredményt érek el...

na de amúgy építő jellegű kritikát várunk ám Ubul...
:)

hidd el, mindenki jót akar!

Bozso

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 8:23 

ubul írta:
Sziasztok!
Nem értek egyet az elöttem szólókkal.

Jó, de ugye csak beszélgetünk. Hátha kisül valami jó belőle. Persze Kertics is megnyilatkozhatna, ha már elhangzottak pro és kontra az érvek. Nem mellékes az, hogy ő miként látja.

ubul írta:
Az nem tenné sematikussá, ha tiltanánk az orbot meg a köpenyt?
Morphose, az általad felsorolt varázslatok egyike sem nyújt védelmet mondjuk a bleki-arma kombó ellen.

Nem, nem tenné. A cél nem az, hogy a választható taktikák közül elnyomjunk egyet, hanem tegyük lehetővé az összes létjogosultságát. Példaként kérdem: elindulnál-e egy "elementálokat idézek-majd azok pusztulnak a lényeim helyett" taktikával most ? Ugye nem. Az első körben azért nem, mert képtelenség megfelelő spell powerre szert tenni. A többiben pedig kinulláznak a köpennyel és a gömbbel. Nem 10%-ot csinálsz a 0,2 helyett, hanem 100-at !!!

ubul írta:
A piros gömbbel a pénzed majdnem harmadát el is költöd, nem vettél sem sereget, sem A/D növelöt. Ez legalábbis van annyi, mint mondjuk amit Bozso a varázslásra költött.

Ez nem érv. SOKKAL több haszna van a piros gömbnek (pláne a köpenynek), mint az értük vásárolható seregeknek. Neked magyarázzam ? Te miért vettél gömböt ?

ubul írta:
Az íjászok meg mindig is elől fognak végezni egy ilyen versenyben. Nem nagyon lehet, csak az árak drasztikus emelésével ellensúlyozni azt az előnyt, hogy több körön keresztül is úgy sebezhetsz, hogy nem ütnek neked vissza. Szerintem.

Jelen szabályok szerint igazad van. Ezt jól példázza a mostani torna. Ezért kellene erősíteni a mágusokat, hogy ne mindenki íjászkodjon ősszel. A természetes egyensúly szerint:
a gyalogosok predatora az ijasz
az íjászoké a mágus
a mágusoké a gyalogos kellene, hogy legyen.
(ehhez tartozik, hogy én magic hősnél tiltanám a leadership,offense,defense; might hősnél a magic iskolákat... de tudom, hogy az ilyen ötletekkel kisebbségben vagyok)
Arma+bdragon mit se ér, ha az ellenfél is tűzimmunis. Mivel sokba kerül a magas spell power, kevesebb a lény. Azt a keveset a gyalogosok földbe döngölik.

ubul írta:
És a tömeglények vásárlása ellen, hogy védekeznél? Megmondanád, hogy 1000nél több nem lehet semmiből?

Sehogy. A cél nem az, hogy taktikákat elfojtsunk. Az armadák miatt nem lesz mindenki mágus, a mágusok miatt nem lesz mindenki íjász és az íjászok miatt nem lesz mindenki gyalogos.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 9:53 
Heroes Team

Üdv,

Először is megnyugtatnék mindenkit, hogy a mentések megérkeztek (Csizu, Jou, Morphose, Ubul).
Titinek még van négy napja a beküldésig, Taegen pedig csak a hétvégén/jövő hét elején (megérkezésétől függően) kapja kézhez a mentéseit. Az eredményhirdetés valószínűleg át fog csúszni augusztusra.

A mightos csapatok az összes támadásversenyben többségben voltak. Nyilván kell valami megoldást találni a következő versenyre, hogy a magic is labdába rúghasson.
A módosításokon még nem gondolkodtam; majd ha ez a verseny befejeződik. Addig is írjátok meg nyugodtan a véleményeteket, mert sok segítséget jelent a köv. árlista kidolgozásában.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 9:58 

Szaisztok!

Bocs, Bozso, véletlenül sem megsérteni akartalak, én is csak elmondtam a véleményem. Ha ilyen színezete lett volna, elnézést kérek.

Morphose: írod, hogy nem lehet az a cél, hogy a választható taktikák közül elnyomjunk egyet. A gömb, vagy a köpeny megvétele nem az egyik választható taktika?
Ha szerinted ennyire borítják az egyensúlyt, érvelj amellett, hogy legyenek drágábbak. Anno, amikor mindenki főnix-szel meg sprite-tal volt, sokan érveltünk amellett, hogy az elementálos vár lényeit vegyék ki. Ehelyett drágábbak lettek és visszaállt az egyensúly.

A gömb és a köpeny megfojtja a mágusokat. A forgetfulness az íjászokat, a morál nullázó a lovagokat, az élőholtak és az elementálok a vámpírokat, stb.
Szerintem a megoldás nem akárminek a tiltása, hanem az árának a megfelelő beállítása.

Legjobbakat:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 10:55 

ubul írta:
Szaisztok!
Morphose: írod, hogy nem lehet az a cél, hogy a választható taktikák közül elnyomjunk egyet. A gömb, vagy a köpeny megvétele nem az egyik választható taktika?

Nem taktika, csak eszköz. E két tárgy azért borít, mert nem lehet ellene védekezni. Lentebb kifejtem.

ubul írta:
Ha szerinted ennyire borítják az egyensúlyt, érvelj amellett, hogy legyenek drágábbak.

Nem elvetendő gondolat.

ubul írta:
A gömb és a köpeny megfojtja a mágusokat. A forgetfulness az íjászokat, a morál nullázó a lovagokat, az élőholtak és az elementálok a vámpírokat, stb.
Szerintem a megoldás nem akárminek a tiltása, hanem az árának a megfelelő beállítása.

2 kategóriáról beszélünk:
- az íjász fél a forgetfulnesstől vesz nyakéket; a moráltól megfosztott lovag meg legfeljebb nem 0,1%-ot veszít, hanem 2,9%-et
- a gömb/köpeny konkrétan kiüti a mágust, ha clone-ra/implora/armára/idézésre...stb-re gyúr. Nem 0,1%-ra hozza a partit, hanem 100-ra. Védekezni nem lehet ellene, ez benne a durva.

Ha áremelésben gondolkozunk, akkor azt felmérve, hogy csoportomból 1-2 embert biztosan kiütök én a gömböt olyan 20K-ra, a köpeny olyan 18 K-ra emelném. 6 fős csoporttal számolva, 1 mágus ellenfelemnél (ha csak nekem van gömböm) legalább 20% (100% az 5 csatára lebontva) lesz az összveszteség. Mivel sokat nem tudok fejlődni (5K), biztos, hogy nálam is lesz összeveszteség növekmény. Ideálisan akkor tudnánk belőni az árat, ha egál körüli lenne a két növekmény. Persze ez nem lehetséges, hisz nem lehet előre tudni a csoporton belüli eloszlást.

Nézzük a másik esetet: mikor kell a gömb/köpeny, nem nélkülözhető-e teljesen ?!
Ha én támadok: nyilván sebződéscsökkentés célból veszem (támadó spellek ellen, vagy haste/teleport/clone... ellen).
Ha engem támadnak: annak megakadályozása miatt veszem, hogy a lényeimet megakadályozza a sebzésben a támadó (pl. blind, slow)
Mulatságos, de a gömb/köpeny negatívan diszkriminál. Ugyanis ezen okokból a mágus nem használhatja őket, csak a gyalog/íjász csapat.
Mi van, ha senki nem vehet ? A gyalogok és az íjászok összvesztesége növekedni fog (azért saccra a 20% alatt bőven), ami azért nem fájdalmas, mert ez rájuk egységesen vonatkozik. A mágusok összvesztesége először is nem megy az égbe, csak mert belebotlott egy gömbbe. Támadó spelles mágus így is találkozhat Thorgrimmal, törpékkel, gólemekkel, elementálokkal. Jó eséllyel 0%-okat is kihozhatnak, de ezt íjász is megteheti.

Hibrid megoldás lenne, hogy lehet gömböt/köpenyt venni, de azokat csak mint támadó kapnánk meg. Így a saját százalékaink úgy alakulnak, ahogy taktikánknak megfelel, de a mágus sincs ellehetetlenítve. Ez is lehet életképes megoldás. Kitolni a másikkal gömb/köpeny nélkül is lehet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 10:55 

.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 06 szomb., 22:39-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 11:26 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 06 szomb., 22:38-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 11:32 

ArchConan írta:
Morphose: És ha megdrágítod vagy kitiltod a recantert és a piros gömböt, mert nem lehet ellene védekezni, akkor mi lesz a fekete gömb + arma kombóval, az ellen hogy lehet majd védekezni?

Érdekes gondolatok. :) DE ez nem úgy van, hogy ha túljutok az első körön és látom, hogy a 12 továbbjutóból 8 armázik, akkor csak veszek már egy gömböt, nem ? És akkor azokkal mi lesz ?

A fekete gömbről annyit, hogy mivel gyúrnod kellett a spell sebzés növelésére, ezért feltételezem kevesebb össz HP-ja van a lényeidnek, mint az ellennek. A fekete gömb miatt a Te lényeid is sebződnek, tehát igencsak rosszul jössz ki a bizniszből. Rosszul tudom ?
Fekete gömb+implo megint más kérdés. A nagy ellenfél a sokHPs gyalogcsapat. Itt ki kellene statisztikázni, hogy mennyire legyőzhetetlen a mágus. Van-e akkor spell powere, felszerelése, hogy a gyalogok ne érjenek oda a lényeihez.

Az Orb of vulnerability resistance-t és immunitásokat is nulláz ? Tényleg bárki lőhető ? Ezek azért védenek, nem: anti magic, magic mirror ?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 11:42 

ArchConan írta:
Mondj légy szíves konkrét példákat az általad vázolt három kategoriából (mágus csapat (mondjuk Bozsóé), nagy HP-jű gyalogos (Csizu) és íjász (Ubul), hogy mit kellene ezekkel csinálni recanter és piros gömb nélkül, erős támadó spell + fekete gömb mellett hogy ütőképes legyen és pl a két might csapat ne 100% közeli veszteséget produkáljon. A tűzimmuntiást már mondtad, de olyan íjász és olcsó, nagy HP-jű gyalogos nincs! Mondhatnád még az antimagiáját, de azt is csak olyan csapat tudja felrakni, mint pl. Ubulé, ahol ő kezd. Egy zombis csapat az megkapja szépen első körben az implót vagy armát. Még a warunicornokat mondhatod, de hát az is elég gyenge védelem, arma ellen egy kört nyer maximum ezzel a mightos csapat.

Fgömb+arma kilőve, mert Csizu első körös 20000 HPs seregének learmázásába a mágus saját seregei is belepusztulnak.
Fgömb+implo az esélyes még. A 20K HP-ból lemegy mondjuk 8 ? Jön Csizu a teleporttal és bever.
Ubul jobban szív :) (bár magic mirror ?), de cserébe 0-ra hozza Csizu-t. És voila itt a balansz !
Ubul 0+x, Bozsó 0+y, Csizu z+a (nála a sok hp miatt kisebb a veszteség ugyanattól az implótól, íjásztól). Ezeknek kb. egyformákra kellene kijönnie.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 11:53 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 06 szomb., 22:38-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 11:56 

Még annyit, hogy mivel első körről beszélünk (a többire már készülnek a playerek) ott a "erős támadó spell + fekete gömb " kombó 6600+2550=9150 arany jelen árlista alapján. 850 aranyad maradt a hősre varázstárgyak nélkül. Egy ilyen hős mit lő ? Túlbecsültem a 8000-es sebzéssel. A 20000-es zombikat nem tudja lebontani, megkockáztatom, nem győzné le Csizut az első körös mágus. Talán ha a 10K-ból íjászt vesz és megoldja a védelmüket 2-3 körön át valahogyan.

Mivel ez herélt mágus, azért gondoltam a 10K-s sereg korlát bontását is, vagy legalábbis lejebb szállítását. Persze nem cél a legyőzhetetlen mágus kidolgozása, inkább a játszhatóé. A conflux beemélese se volt egy sikersztori, lehet, hogy elmegy az őszi futam is a trébe, de biztosan megéri.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 12:04 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 06 szomb., 22:37-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 12:14 

ArchConan írta:
De akkor ahogyan írod is: mégsem a recanter és a piros gömb árával van a baj, hanem hogy nem tudsz a fekete gömb árát leszámítva sem olyan ütöképes mágust összerakni első körre a 10K-s seregvásárlási kötelezettség miatt, aki legyőzne mondjuk egy 20K HP sereget. Nem ez az alapprobléma akkor?

Ehhez a problémához el sem jutok, mert tudom, hogy van 2. kör is, amelyben kinyírnak a gömb/köpeny valamelyikével. Márpedig ha győzni szeretnék, akkor nem bukhatok el a 2. körben csak mert egy gömb miatt 20% alá nem tudok menni.

1. probléma: nem érdemes mágust indítani
2. probléma: ha mégis, akkor nem ütőképes a 10K korlát miatt :-)
3. probléma: azért túl ütősnek sem szabad lennie :-)))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 12:28 

Haliho!

Alapjában véve jó dolgot írsz Morphose.
Mindenkinek az lenne a jó, ha minél többféle különböző csapatot lehetne venni. Én pl. már régóta szeretnék kipróbálni egy wolf raideres csapatot, de aztán elkezdem tesztelni és az jön ki, hogy mindenki belémsebez valamennyit és %ban esélyem sincs pl. egy gyorsabb íjász ellen. Aztán sóhajtok egyet és jöhet a jól bevált ark+marx+dendro sereg, pedig már egy kicsit unom. 8)

Belőni viszont nagyon nehéz az árakat. Ha teljesen kitiltod a gömböt az egy többkörös versenyen a mágusokat segíti. Elég minden körben 1-1 jobb varázslatot venni(pl. 1.kör: implo, 2. kör elementál, 3. kör resu) . 30-40 powert 3kör alatt simán össze lehet szedni, egy intelligence-szel összejön néhány 100mana aztán állítson meg valaki. Az hogy milyen sereged van mellette, semmit nem számít.

Nem tudom van e jó megoldás. :roll:

Legjobbakat:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 12:40 

Azért szerintem nem ennyire vészes a helyzet. Megfelelő árlistával kompenzálni lehet mindent. Először is szerintem 2 külön árlista kellene, egy az első fordulóra és egy másik a többi fordulóra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 12:55 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 06 szomb., 22:37-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 13:05 

Hali!

Többkörös versenynél a gömb speciális szerepe miatt lehet érdemes lenne körönként változtatni az árát:
pl. 1. kör: 15000, 2.kör: 20000, 3. kör 25000
A mightos elgondolkodhatna a végén, hogy egy teljes kör pénzét rááldozza e.
Mondjuk ezt most kizárja a 10k-s lényvásárlási kötelezettség.

ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 13:11 

ubul írta:
Aztán sóhajtok egyet és jöhet a jól bevált ark+marx+dendro sereg, pedig már egy kicsit unom. 8)

Legközelebb indulj walking dead-ekkel ! :)

ubul írta:
Belőni viszont nagyon nehéz az árakat. Ha teljesen kitiltod a gömböt az egy többkörös versenyen a mágusokat segíti.

Pontosítsunk a gömböt és a recantert (tőlem a fekete gömböt is lehet, ha amiatt túl erőssé válnának a mágusok). Ha nem tiltunk, csak korlátozunk, akkor vajon mennyien vesznek majd gömböt olyan versenyen, ahol hemzsegnek a mágusok, ha a mostanin a 6 döntősből háromnak van ?

ubul írta:
Elég minden körben 1-1 jobb varázslatot venni(pl. 1.kör: implo, 2. kör elementál, 3. kör resu) . 30-40 powert 3kör alatt simán össze lehet szedni, egy intelligence-szel összejön néhány 100mana aztán állítson meg valaki. Az hogy milyen sereged van mellette, semmit nem számít.

Nem tudom van e jó megoldás. :roll:

Akkor nézzük az első kört. Implosion 6600 AP és ((Power x 75) + 300)-at sebez. Első körben 6600+950 (Malekith)+2400 (+7pow/+2know) kombóból kijön olyan 17-es spell power. Azaz a hős lő 1575-öt.
De akkor nem lő slowt, blindet és lehet, hogy gólem/elementál/sárkány került elé, akit nem tud lelőni.

A 6600 aranyból tudsz venni 213 marksment. Azok egy morállal mennyit lőnek gólem/elementál/sárkányba/bárki másba ?

2. kör: végre orb of vulnerability 2550+elementál 5600 (ha már földmágia)+2420 (+10 power). Ekkor a hős 30 körül van a power-ben, lő 2550-t imploval (30-4000 -es zombik ellen pl.), vagy idéz 120 elementált.
Az elementálok nagyot nem üthetnek (kicsi Attack), de leköthetik a zombikat. Node 10 körre ???

3. körben tényleg irtó tápos lesz, aki idáig eljut. Megveheti a speedes cuccokat végre, így ő kezdhet talán. Itt tényleg csak egy nagyon sok HP-val bíró csapat fogja meg magas A/D értékekkel hamar átérve a csatamezőn.

Az első két körben nem érzem olyan jó helyzetben a mágusokat akkor se, ha nincs gömb/recanter. Ki van ez találva: mágusokat a seregek, seregeket az íjászok, íjászokat a mágusok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 13:20 

Sziasztok!

Látom alaposan megfontoljátok a problémát, jó dolgokat írtok többnyire egyetértek velük. Szerintem azonban a varázslós seregek segítésére az egykörös verseny jöhet szóba. Nem hiszem hogy sokan vennének gömböt vagy recantert, mivel ezzel hátrányban lennének a többi might sereggel szemben. Egyfordulós versenyben választhatsz, hogy vagy veszel gömböt és ekkor nem leszel első biztosan, de az első 6-ba simán beférhetsz vagy nem veszel gömböt és megvan az esélyed a győzelemre. Gyúrhatsz magicre is és akkor is nyerhetsz, igaz többet kell kockáztatni. Én nekem ez a véleményem erről a kérdésről.

Másik: ez a támadás döntő igen érdekesen alakul, ha megnézzük a résztvevő csapatokat. 4 íjász és két 40k hp-s sereg van a döntőben. Megmondom hogy nekem esélyem sincs nyerni, mivel egyedül én vagyok Fortress várral és a leggyorsabb lényem 13-as speedü. Ha megnézzük a támadás tornákat, akkor látszik hogy senki sincs soha Fortress, Stronghold és Tower csapatokkal, merthogy azoknak nincs gyors és masszív lényük. Ezek a várak eleve hátrányból indulnak velük szemben. Ezt a problémát is meg kell fontolni, hogy ezek a várak ne legyenek ekkora hátrányban. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, talán az hogy minden lényt lehessen bármelyik várban venni, vagy legyenek eszméletlenül drágák.
A mostani csatáim is úgy néznek ki hogy jönnek az arkok, ghostok és pofánvernek mielőtt én bármit is tudnék kezdeni magammal. Leblokkol a csata elején rögtön egy kupac lvl7 és kész. És én csak ekkor kezdek el játszani :D Ezt nem panaszkodásként írom le csak érdekességnek. Még gyúrom a mentéseimet, bár kétlem hogy valami értelmes eredményt ki tudnék hozni belőle, bár ki tudja :)

Üdv, Titi

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 127  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]