Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 452 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 20:00 

Dougal írta:
egy 1. sinztű lovag
semmi taktika és hut and run, meg stb. csak támadni, támadni és támadni!

Nimbushoz csatlakozva én se értem, hogy mi az a hut and run, azt meg pláne nem értem, hogy milyen lehet az az 1. sinztű lovag? :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 20:16 

Dougal írta:
Bishop írta:
Én Sylvan hitű vagyok: Ancient Treantokkal körbeállom a mestervadászokat és a druidákat, legyökereztetem , és szépen szitává lövöldözöm a jónépet. Ha nincs az ellennek íjásza, akkor esélye sem nagyon :twisted:

Bah... sztem akár 1000 Treantal sem érsz semmit 120 Archer, 80 Footman, 30 Paladin és 10 Archangel ellen... :twisted:

A treantok csak blokádnak vannak ott, a hangsúly a mestervadászokon és a druidákon van, de főleg a mestervadászokon. A treantok önmagukban nem túl veszélyesek(relatíve), vagy sok-sok lövöldözőssel a hátuk mögött, vagy egy pusztító mágiával - és persze sok-sok spell powerrel- felvértezett boszorkánymester :twisted:

Gondolom a hit & run alatt arra gondoltok, legalább 2* akkora a kezdeményezése a saját lényemnek mint az ellenfélének, így miután behúzok neki, mielőtt amaz sorra kerülne, el is tudok húzni ! Persze a sebességének is kissebnek kell leniie mint az én lényemnek. Ez elég ritkán szokott előfordulni, és többnyire több csoportban van az ellen, szóval ha hit & run, akkor szerezzetek vérfúriákat :wink:

Dougal írta:
1 Angel vs 92 Iron és 91 Steal Golem, veszteság nélkül, harci szerkezetek nélkül

A Steal Golem, a rogue és a steel golem keresztezéséből létrejött kleptomániás mechanikus szerkezet? :D

Meg tudja valaki mondani, hogy ha van "Guardian angel" skillem, és az utolsó csapatom meghal, mennyi támad fel belőle?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 20:59 

Freemy írta:
Dougal írta:
egy 1. sinztű lovag
semmi taktika és hut and run, meg stb. csak támadni, támadni és támadni!

Nimbushoz csatlakozva én se értem, hogy mi az a hut and run, azt meg pláne nem értem, hogy milyen lehet az az 1. sinztű lovag? :lol:

Hut and run = hit and run
1. sinztű lovag = 1. szintű lovag

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 21:31 

OFF: sztem már mondták neked, de ha írsz egy hsz-t, akkor mielőtt megnyomod a MEHET gombot, nézd meg, hogy jól írtál-e le mindent, és akkor senki se fog beléd kötni! De ha mégis rosszul írtál valamit, akkor van mód az átszerkesztésre! Ne hagyd, hogy szekáljanak! :wink:
OFF VÉGE

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Utrkij Yuzsulaw 2007 jún. 07 csüt., 21:37-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 21:31 

Lenne egy már elhangzott kérdés ,csak nem találom: Hogyan lehet megcsinálni a Vérfúriákkal ,hogy támadjanak is meg ott is maradjanak??
Előre is kösz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 07 csüt., 22:07 
Heroes Team

444Tibi: Lövészek és Vérfúriáknak Extra Parancsot a Control folyamatos nyomvatartása melett tudsz kiadni!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 08 pén., 7:20 

Kösz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 09 szomb., 12:58 

Megint van valami, amit nem értek. Azt hogy csinálja az AI, hogy amikor én Treant-al támadom és a gyökereivel csapdába ejti az ellen egy egységét, akkor ő azt a megtisztítás varival ki tudja szabadítanin én fordított helyzetben meg ugyanezt nem tudom megcsinálni. Szerintetek bug?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 09 szomb., 15:47 

Az AI mindenre képes. Ez axióma. Olyanra is, amire a játékos nem. Lehetne mondani azt, hogy az AI csal, csak az olyan durva... inkább mondjuk azt, kicsit más szabályok vonatkoznak rá... :lol: :lol:

(lásd még: hogyan tud az AI H3-ban mágiamentes területről teleportálni, átmenni olyan kapun, amihez nincs kódkulcsa, első héten 22 fekete sárkányt összegyűjteni egyetlen várból, stb...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 11 hétf., 7:08 

...olyan térképen, ahonnan a repülés minden formája (fly, légkönyv, angyalszárny, varázskalap) ki van gyomlálva (végigböngésztem az editorban, mert nem hittem a szememnek), vidáman fütyörészve röpködni - hát hiába, az AI egy igazi csoda. Tanulhatnánk tőle... :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 11 hétf., 10:39 

OFF:
És én még asszittem, hogy tudok hérózozni, közben meg olyan dolgokat nem tudok, amit az AI meg igen, eléggé "égő" számomra, hogy ennyire ügyetlen vagyok. :evil: :lol: De most komolyan eléggé ciki, hogy ilyenekre képes, legalább a H5-ben javítsák majd ki, akkor már sokkal combosabbnak fogom érezni magamat. :D
OFF VÉGE

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: thx for all
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 15 vas., 20:09 

1. Egyik lényegi problémám: az eddigi gyakorlattal ellentétben a bányákban levő parasztok NEM ADÓZNAK. Nemrég vettem csak én is észre, mert eddig relatíve keveset raktam be, de 1x 1000-nél is többet, és akkor már feltűnt a hiány. Persze visszamentem értük pár hét múlva, de az nem jó gyakorlat, hogy azok után a parasztok után, akiket elvileg őrként állítok a bányába (gyakorlatilag meg azért, hogy ne lassítsanak le), nincs bevételem, és el kell vinni őket egy közeli várba, ahol elvileg szintén őrként mégis termelik az aranyat. Ez bug vagy mindenképp így lesz? (1.4.1-ig patcheltem. Esetleg van újabb is?)

2. eszembe jutott még egy nagy problémám: nem tudok lassítani!
van slow spell, de az csak az initiative-t csökkenti, a speed-et nem.

ki milyen módszerrel tud lassítani? (tehát hogy kevesebb mezőt tudjon megtenni az ellen?)

3. apropos, vkinek van olyan táblázata, hogy alapesetben (%-os kedvezmények nélkül) mennyibe kerül egy adott Haven egyég magasabb lvl lénnyé tréningelése?
mondjuk vhogy így:

paraszt -> íjász
conscript -> íjász

paraszt -> marksman
conscript -> marksman

stb.

ez utóbbihoz van egy 50 megás manual. honann tudom azt letölteni? végiglapoztam az én manualomat, és abban nincs ilyesmi...

előre is köszi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: thx for all
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 24 kedd, 2:36 

bakker írta:

2. eszembe jutott még egy nagy problémám: nem tudok lassítani!
van slow spell, de az csak az initiative-t csökkenti, a speed-et nem.

ki milyen módszerrel tud lassítani? (tehát hogy kevesebb mezőt tudjon megtenni az ellen?)

előre is köszi.

ez sajna azóta is aktuális, mert a manualból nem kaptam rá választ. mivel ilyen láma vagyok, help me pls.

aztán:

"az első csapat íjász be fog állni hozzád. A második napon van egy bejátszás, ami egy igen kellemetlen meglepetést tartogat: a Sylvan csapatok elhagynak téged és szép lassan elveszíted őket."

ez az Inferno kampány 4. pályája, én meg még nem csináltam meg. fentiek azt jelentik, hogy szépen elvesz a gép a sylvan csapataimból? másik inferno hősnek nem adhataom, gondolom, de ha sylvan helyett mondjuk egy nekrót fogadok fel (mert nincs a tavernben sylvan), akkor attól már nem pártolnak el? nekem fura, hogy a 10 druidát javasolják a bónuszból, ha ők is elpártolnak - vagy nem fognak?

másik: vmelyik pályán a phantom forces-t választottam volna a bónuszok közül, de nem volt basic summoning magic-em. e skill nélkül is ideadta volna a varázslatot?

előre is köszi a segítséget, tippeket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: sol
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 24 kedd, 21:20 

Jou írta:
Bocs, a parasztot 1 zöldfülűvel is be lehet verni...

Az angelek mögött pedig 1 lvl 26 heró állt, és akkor mivan?? volt összesen 1 mana, amit elhasznált! És semmi War Factory kellék! ÉS megsúgom, 36 gólem 50 et vert az Angelbe! A pec skilleket nem mondom, mert fölösleges, lényegében a Leader, Luck és a Fénymágia ( 2 resurect volt a spell,ami elsült, + a meglepi Skillje, a Guardian Angel, ami az uccsó kuapc gólemnél kelett, mert nem akartam még lótifutizni a pályán... :P ) volt, amit használni lehetett a csata során! + 15/17 A/D a hős skillje! De attól még a Gólem szépen szedte, mégis megmaradt a hősike! :P

apropos, guardian angel: ez azt írja, feltámasztja a legerősebb "kupacot" a lényekből, csak azt felejti el hozzátenni, hogy az utolsóként lecsapottak közül a legerősebbet. szóval az úgy esett, hogy összetréningeltem közel 300 inkvizitort :) csak épp amikor kinyírtak mindenkit, pontosan 6 db kőkemény inkvizítort kaptam vissza a 285-ből (+/-10), amivel persze nem vertem le az ellent :) 6 db inkvizítort nyírtak ki utolsónak, ez tény, de eredetileg nem annyi volt. így nézve ez a skill meglehetősen gagyi. arra jó csak, amire Jou használja: egyetlen lvl7 lénnyel flangálva is le lehet győzni nagyobb seregeket, ha össze-vissza röpködünk a lénnyel, amíg a hős szépen ritkítja az ellent, és ha mégis megmurdel a lény, majd visszaadja az őrangyal. szóval a mérgezős-rohangálós taktika a H4-ből visszatért :) nevezzük csak Leninnek, mert élt, él, és élni fog :)
vagy inkább "nem győz le senki, ha sprite van nálam" taktikának kellene nevezni :) már csak azért is mert nagyon jók lettek a kis sprite-ok, mindig is nagyon csipáztam a búrájukat. remélem, van azért új a nap alatt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: 100%
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 24 kedd, 21:41 

Jou írta:
Nabunaid írta:
Üdv

Szerintem rendkívül hatékonyan lehet semlegesíteni a sok lövő egységgel rendelkező várakat, mint a Sylvan, Nekro esetleg a Haven. Ha tudom, hogy ezekkel állok szemben, akkor én rágyúrok a fénymágiára, azon belül pedig arra, ami lehetővé teszi a lövedékek eltérítése varázslat tömeges használatát. Egy expert szintű lövedékek eltérítése varázslat, 70%-os védelmet ad a nyilak ellen. Ha még mellé rakjátok a defense ágban található kitérés képességet, ami +20%, akkor megnézem azt a mestervadászt vagy hordányi csontváz íjászt, ami komolyan tudna sebezni...

Nekem is lenne pár kérdésem. A Katona szerencséje képességnél miért nem működik az egyszarvú vakítása? Ez nem eshetőleges képesség?

Én 1,1k csontvázíjjászt láttam lövedékeltérités + kitérés után csodásan sebezni (430 Dmg :lol: ) És volt 1 tápos hős mögöttük, s egy kicsit táposabb ellene!:p

A vakítás pedig nem éppen olyan eshetőleges képesség, mint a pajzscsapás, meg a skill sem tökéletes szeintem, mint néhány képesség ( pl. Whrait,Ártó érintés :arrow: 3 db nem szedett be 1 titánt, pedig 1 et mindenféleképp meg kellene ölnie! :shock: )

hi! lehet, azóta tisztázódott, és nem is okoskodásnak, hanem segítségnek szánom ezeket:

1. a soldier's luck / katona szerencséje CSAK megnöveli a kedvező tulajdonság bekövetkezésének esélyét. elég szerencsétlenül fogalmazták meg, de nézzetek utána. a guaranteed / garantáltan nem a bekövetkezésre vonatkozik, hanem hogy will trigger more often, azaz gyakrabban következik be. a gari szó benne tök redundáns...
2. harm touch: ez választási lehetőség, azaz vagy támadsz, vagy harm touch-olsz. (1.41 verzióról beszélek)
3. jó lenne, ezekről lenne vami összefoglaló. melyek a 100%-osak, melyek az eshetőségek. ismer vki ilyen honlapot, stb?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 24 kedd, 23:06 

Pöcök írta:
Egy tipp, ami nekem megkönnyítette a hadjáratot a varázslóval:

Ring of Sar-Issus+Archmage+Arcane training(Sorcery)=Ingyen mass slow, firebolt... vagy 3 manáért Conjure Phoneix
(Az Erratic mana nem lett meg, de azzal még érdekes dolgokat lehetett volna összehozni...:))

(pár száz familiar után nem volt rossz...)

ez engem nagyon érdekel, mert a mass slow a kedvencem. a ring ugye egy varázstárgy, az archmage az academy egység, míg az arcane training a hős skillje? melyiket kaptad meg, amikor megkapta a hősöd, azaz melyik jött utolsóként? (ha vki tud még ilyenekt, pls írjon)

és egy gagyi tipp tőlem: íjász egységek mellé gatingelni, hogy blokkolják őket, amikor megjönnek (általában sajna az első kör még az övék, sőt gyakran még 1x jöhetnek, de nagyobb csatáknál hasznos)
uez: hydra meg gólem és egyéb alacsony inijű egységek mellé gatingelni, hogy el se induljanak feléd. többnyire hamarabb megjelennek a gatingelt lények, minthogy ezek a lassúak lépnének, és a gép mindig támad, ha hatósugarán belül ellenfél van. ez utóbbit amúgy jól ki lehet használni, pl. tápos lénnyel elállni az útját, és akkor azt támadja, nem a gyengébb egységeidet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: lama's paradise
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 24 kedd, 23:28 

Utrkij Yuzsulaw írta:
Régen volt már hozzászólás, így hát mondok egyszerű "hadmozdulatot".
Ha tehetjük szerezzünk be teleport varit és a Horned Overseer-eket teleportáljuk be az ellen vonala elé. Majd ha ők jönnek akkor használjuk a berobbantás képességüket. Még jobb ha ezt a Teleport Assault képességgel csináljuk mert akkor rögtön ők jönnek.

nagyon lamer volnék, ha megkérdezném, hogyan működik a horned overseer berobbanása? eddig nem volt értelme kipróbálnom, és nem akartam csak azért visszatölteni egy csatát, hogy lássam, mit és hogyan kell művelni vele, pláne nem tudom, hogy mi a hatása (annyit tudok, hogy fire damage-et okoz, de hogy h. overseer db x mennyi HP-t meg hogy először oda kell-e menni vele, mert aktiválás után egyből robban, vagy mint az i.griffin battle dive-jánál van egy "válaszd ki a célpontot" lehetőség, azt sem tudom. nálam soha nem jutottak szerephez, ezért nem próbáltam még ki, és nem szeretném az egységeim közt felrobbantani a kis dzsihádokat :) hogy aztán töltsem vissza a csatát, amikor pedig nyerésre álltam...)

előre is thx minden segítséget...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 25 szer., 8:35 

A Horned Overseer speciális képessége látványos ,de nem mindig hasznos . Az általad leírt fireballhoz hasonlít szép nagyot robban és a sebzés sem hanyagolható. (Bár isten igazából a ki próbáláson túl én se igen használtam sőt valamikor magát az egységet is hanyagoltam!)

A Griff speciális képességét pedig szerintem vétek kihagyni! Különösen hasznos ostromnál ,de nagyon jól lehet használni olyan lények ellen is amelyek lassan kerülnek sorra egy körben. (pl.: Earth Elemental ,Zombie)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 25 szer., 9:47 

saul írta:
A Horned Overseer speciális képessége látványos ,de nem mindig hasznos . Az általad leírt fireballhoz hasonlít szép nagyot robban és a sebzés sem hanyagolható. (Bár isten igazából a ki próbáláson túl én se igen használtam sőt valamikor magát az egységet is hanyagoltam!)

A Griff speciális képességét pedig szerintem vétek kihagyni! Különösen hasznos ostromnál ,de nagyon jól lehet használni olyan lények ellen is amelyek lassan kerülnek sorra egy körben. (pl.: Earth Elemental ,Zombie)

az tuti! valahol írtam is, hogy imádom az imperial griffeket, és kellene drunken griffin változat is bottle dive ability-vel :)
egyáltalán nem csak "statikus" célpont ellen jók! ha elég nagy az ellen pl. 2x2-es, van belőle vagy 3 kupac esertleg még lassúak is, akkor csak ki kell számolni, hova érnek nagy valószínűséggel... de csaltam már oda arkördögöt is egy spéci helyre, hogy leüthessen kőkemény 1 alap griffet, a helyet pedi, ahová teleportált jól megbombáztam az imperial greiffinekkel :) így sikerült egy kemény sereget 10 cavalier-ral meg vagy 22 imp. griffel és 2-3 alap griffel úgy legyakni, hogy sajna 2 lovast leszedtek ice bolttal, meg asszem vagy 2-3 alap griffet (ezeket szédszedtem egyes kupacokba) mindez nem jött volna ilyen szépen össze, ha az 5-6 arkördögöt nem tudom lebombázni a griffekkel (utána persze még egy griffet beáldoztam, hogy annak üssön vissza, aztán nekiküldtem a cavaliert, majd az imperial griffin 2. csapása már elég volt, bár lehet, még a hős is nekiszaladt 1x)

visszatérve az overseerekre: ezek az ability kiválasztása után EGYBŐL robbannak, vagy OTT ROBBANNAK, AHOL MONDOM NEKIK (persze mászkálási hatókörön belül)? 50 db pl. mennyi fire damage-et nyom? Megsebezhetem vele elvileg a saját egységeket is? 50 db-ból mind az 50 megmarad, szóval őt magát nem éri a tűz? (szóval olyan, mint Sylar :) ?)

ha vki tudja a válaszokat, onthatja magából a tippeket lazán, hisz ez a TIPP-SZEKCIÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

tipp: a succubus mistress láncvillám-lövése ellenséges démoni seregek esetén IS hat a ballisztára, ammo cartra, sátorra, ostrom esetén a maripultra (ööö, bocs: katapultra), szóval ha min. 3 van nekik ezekből, akkor szerencsénk van, máskülönben átpattan hozzánk is a nem démoni egységeinkre ill. a mi sátrunkra, stb.-re. viszont mindig a legközelebbi egységre pattan, tehát ha pl. egy cerberus lövünk vele, ami már közel van a saját egységeinkhez, akkor onnan a mi sátrunkra, stb.re fog pattanni, ezért esetleg ajánlatos távolabbi célt választani
ilyen szitukban esetleg érdemes a lövés helyett gatingelni (ha még nem tettük) vagy wait-elni.

a ranged retaliation / távolsági visszatámadfás képességét a succubusnak archerrel úgy lehet ignorálni, hogy használjuk a területlövő képességét, ami persze felezi a sebzést - persze a drunken griff bottle dive a legjobb ellenszere a succubusnak :)

apropos, nekem nem magyar a verzióm. a succubus-t SZIVOLÁnak fordították????????????????????????????? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 25 szer., 10:17 

Huh jó sokat írtál elég rövid idő alatt. :D

Nos az Overseer inkább Peter Petrellire hasonlít ott robban ahol áll és igen sajnos saját egységet is sebez a kicsike. Ha jól emlékszem mikor arab terroristát játszik ő maga nem sebződik szóval bátran használhatod ha mondjuk körbe állják. :wink:

A magyar verzióban a succubus neve nem változik.

Ha már a kérdéseknél tartunk. A nekrók halálsikoly képessége szerintetek is felesleges? Csak azért mert szerény véleményem szerint használhatatlan egy erősebb nekrónak. :?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 452 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]