TeoZ írta:
Hát, gyerekek, asszem egy kicsit rég látogattam ide... Az igazság az, hogy Heroesozni sem nagyon mardt időm, de azért volna egy dolog...
Szóval aki H4ben 3 pappal (L12-11-8 summoner, de ez nem sokat számít), 19 crusaderrel, 25 körüli monkkal, 190+-10 sprite-tal meg tudja verni a következő sereget, az előtt megmelem a kalapom:
-92 efreet
-56 nightmare
-100+ medusa és minotaur
próbálkoztam párszor, de hiába volt meg a divine intervention, mass bless, regeneration,prayer, 2xbasic summoning&nature magic, meg még pár kevésbé lényeges spell, és crossbow mindenkinél...
Az igazi gond nem is az, hogy nagy az ellenfél, hanem hogy a medusák és az efreet egyetlen ütésre képes leszedni a hőseimet. Meg aztán, ha valaki utánaszámol, ennek a bandának kb 4xeres a hp-je, amit chaos vagy order nélkül lehetetlenség ellensúlyozni. asszem elértem a life magic korlátait, de a legnagyobb röhely az egészben, hogy egy master stealth-tel meg lehetne oldani az egész cuccot, mert egy questes varázstárgyat őriznek. (gy. k. most a H4 Life cmp 2. részéről van szó...)
Na, lehet licitálni, akink kell, elküldöm a mentést...
Béke veletek az életben, sok XP-t a harcmezőn!
TeoZ

Üdv!
sztem nem lehetetlen ennyivel megtenni. kellene hozzá summon water e. + jó lenne (de nem szükséges) a s. faerie dragon is. persze a binding liquid sokat segít az efreetek lelassításában ill. a spider silk arrow. mondjuk mérgezés nélkül még ígyis húzós... iszonyú túlerőt lehet ugyanis kinyírni gyorsított hőssel, lassított ellenféllel, miközben a w. elemental televarázyolja futóhomokkal a pályát, és a méreg közben lassan öl. kellene poison potion vagy vmi mérgező artefact. ha elég zsé van, akkor vannak potion of immortalityk is, így nem akkora gáz a medúza. sprite-ot kell röptetni elé vagy úgy beállni, hogy 3 idézett kobold / szatír, stb. mindenkit eltakarjon (ugyebár a 3féle beállással is igen jól lehet kombinálni)
sztem ha el lehet állni az ellen útját, azzal halálra lehet szívatni (meg a fenti mérgezős-lassítós-futóhomokos cuccal).
Példa:
ellenfél: 10 evil sorc. + 10 drag. golem + 12 titan
én: Spazz Maticus lvl. 28 hős (gm chaos+comb+mag.res.+ exp death+ exp nature) 1 megadragon + 5x1 thief
Spazz chain lightninggal lenyom 6 dr. golemet (3x2) + 1 titant + 1 evil sorc.-t. Thiefek beállnak "sorfalba", védik a titántól Spazzt meg a megadragont
Ellenfél: mindenki közelít, evil s. üt is Spazzbe (-100 HP)
Megadragon jön (waitelt), párat leszed az evilekből.
Köv. kör:
Spazz leszedi asszem infernoval a maradék 4 (2x2) dragonyost

mivel már odaértek volna, és kinyírták volna Spazzt - nem volt mit tenni. M.D. megint a sorceresst üti, mostmár alig van, üti is Spazzt, titán még közelebb jön (thiefek még mindig sorfalban
3. kör:
Spazz animate-olja az evil s.-eket, összejön 3 db, az ellennek már csak 1, az üti spazzt, de már nem zavar, nem ütöm le. titánt körbeállom a tolvajokkal, moccanni sem tud, kezdi leütni a tolvajokat
4. kör:
summon imp, szipkázza a manát az 1 ellenséges eviltől, le is ütöm az impekkel. M.D. megint védekezik, azaz nem csinál semmit, titán megint tolvajt gyilkol. 3 ev.sorcom implosiont nyomat a titán ba, ami csak felest sebez a chaos ward miatt, de asszem 135-öt ígyis begyak
5. kör:
summon w. elemental. 110 ice bolt sebzés a titánba, aki még egy tolvajt kinyír megint (pechjére egy szakadékhoz mászott, így kevés tolvajjal is el tudom állni az útját) + 3 evil sorc. uaz + Spazz lövi az íjával
6. kör:
egyik thief good morale, nosza kihasználom, és megütöm vele a titánt, amivel elhasználja az egy szem visszaütését, innetől ütöm a M.D.-nal, impekkel (vagy 100 db), lövi Spazz, stb. nemsokára meg is mordelt az összes titán, és 4 thief veszteséggel röhögök a markomba (kb. 20e XP Spazznak! + chaos armor)
a másik bevált cucc a meghalok-visszavásárlom/feltámad, csak sok zsozsó kellene hozzá
a martyr varázslat is iszonyú király tud lenni.
sok HP-t kell idézni, feltápolni egy adott hős defense skilljét, és így a hős által elszenvedett sebzést az idézett lény kapja - minél jobb a hős defense skillje (stone skin+spiritual armor+max luck+ minden faja artefact), annál kevesebbet sebeznek a mártír lénynek... ha sikerül gyorsabban idézni őket, mint ahogy fogynak, nyert csata
lehetne még spékelni heavenly shielddel, giant/dragon strength-szel
no meg ezeket lehet kombinálni. a halál mágia pl. a szellemteremtés spell miatt olyan jó. megütöd vele az ellent, ami lelassítja, meggyengíti. a hypnotize is faja, csak hát lvl5... sztem jobb az expertig vinni 2 iskolát, mint 1et GM-ig. az idézés/feltámasztás nagyon jó dolog, ezért a nature és a death igen hasznos tud lenni - kisegít a bajban. szvsz a summon water e. a legahsznosabb lvl3 spell, mert nagyon jók a w.elementálok. igen sokoldalúak, és ha elfogy a spellpontjuk, újabb summon w.e., és a s.p. újra a maxon, miközben ugye több is lesz belőlük - nő az ice bolt ereje.