Sziasztok!
Milyen érdekes, Warlock szövegét elolvasva az jutott eszembe, mennyire másként látom én a dolgokat a Heroes V-ben!
Előrebocsátva, hogy igazából csak 3 hete készült el a csodamasinám (amit a készítő, Mugger könnyes szemmel engedett el az asztaláról végleges helyére, hozzám

), amin épkézláb módon fut a játék, így sokkal szerényebb tapasztalataim vannak, de azok teljesen mások, a fentiektől eltérőek.
Istenigazából a titános várat próbálgattam kifelé, mert bár a nevemből nem látható

, de én titánrajongó vagyok ezer éve. Szóval az Academy várral játszottam egy XL-es pályán az összes fokozaton, változó eredménnyel. Könnyűn, normálon és nehézen nyertem, hősiesen nem. Az ellenfelek közül kimagaslóan az Inferno volt a legerősebb, ha az volt a közvetlen szomszédom, biztos halál várt rám is...

! A gép kezében a sorrend ördög, rampart, dungeon, academy, nekró, angyalok volt a sorrend, amiket én meg tudtam állapítani...
A titánokat én is kevés életerejűnek gondolom, de a ráksaszák (tudtátok, hogy a hindu mitológiában a ráksaszák a rossz oldalon harcoltak???) nagyon jók. A dzsinnek tényleg gyengék, a mágusokat meg sajnos a gép szívesen veszi az első helyre az irtás során

... Bezzeg a vízköpők! Szerintem azokból sok van és nagyon ellenállóak, gyorsak, az Academy várral az elején csak ezzel lehet haladni! A gremlinek közepesek, a gólemek megjárják, mert sokat bírnak. A varázstorony elég jó, és a főnixidézés azt hiszem, 100 %-ban benne volt!
A hősökről: a legzavaróbb az, hogy kimagaslóan a tudáspont növekszik, és még a varázserő sem követi ezt, nemhogy a támadás-védekezés... Csak artifactokkal lehet erősítgetni a hősöket. Mivel egy idő után azzal szórakoztam, hogy ultrahőst gyártsak, csak Jhorával kezdtem, mert neki már egy megvan a szükséges képességek közül. A legtöbb, amit elértem ezen a pályán, hogy 28. szintig jutottam, és minden megvolt a szupertudáshoz, ami a következő lépés lett volna... Csakhogy ehhez már 100 000 tapasztalati pontot kellett volna szereznem, és a pályán csak egy vár volt, akit azért hagytam meg, hogy ne legyen vége a játéknak...
Szóval, nem tudtam single mapon szuperhőst csinálni. (Valakinél olvastam, hogy egy kampány során a rampartból kihozott egy ilyen szuperhőst a több pálya alatt, tehát van remény

)
Na, hát ennyit az első nagyobb H5 élményeimről. Én egyértelműen azt gondolom, ez a játék klassz lesz a javítgatások után, mert rengeteg jó ötlet van elrejtve felfedezésre és kihasználásra várva. Emlékezzünk arra, hogy a H3 RoE 1998 tavaszán jelent meg, a király SoD pedig 2000 közepén. Ez megvan vagy 2 év, és úgy 7 javítás!!!
Akkor hová sietünk
Nekem megért 150 ezret az egész, főleg, ha az új gép bírja 5 évig!
Csáó,