Vki említette, hogy havonta 1x H4-ezik. Hát nálam is ez van... csak épp más game-mel még annyiszor se
Ha egy kis kikapcsolódásra vágyok, beizzítom a H4 TGS-t, és gyakom Alita Eventide-dal az ellent.

Kozuss és Agraynel már kipipálva, kíváncsian várom a story végét... le vagyok maradva, mint a forintos borravaló.
Sztem frankón el lettek találva a kieg. kampányok. A H4-ből csak 2 kampányt nyomtam végig, a többi nekem uncsi volt, főleg az a sok szöveg... A WOW és a TGS már jól el lettek találva.
Sztem nemcsak hogy kívánatos, hogy a hős is aktívan küzdjön, de ez által olyan jó kis WarCraft 3 feelingem van (sztem a W3 nagyon el lett találva). A fejlődési rendszer pedig nem logikátlan, és átlátható is - legalábbis minden leírás nélkül, szimpla jobb klikkel megértem... lehet, bennem van a "hiba"
Persze a bónusz tulajdonságok a kasztok alapján már tervezést és ezért leírást igényel, de azt igen ritkán kell elővenni. Kedvenceim: tűz testőr, bárd, marshall, lich, boszorkánykirály, ninja.
Sztem rengeteget javított az artefaktok lehetőségein is az, hogy a hős is harcol - rengeteg artefactot imádok. Ami mérgez, lassít pl.
Amúgy annyira azért nem buta az A.I. Gyakori ugyan, hogy piti varázslatokat varázyol a hős, de pl. a tündérsárkányok ellenfélként elég ügyesek, próbálkoznak mindenféle confusion+fire ring kombóval, és a geenie-k is jól alkalmazzák az illusion, song of peace, stb. spelleket. Sztem jól kombinálnak. Persze nyomába sem lépnek az én kedvenc water elementaljaimnak, akik lassítanak, és teleszórják a pályát quicksand-del, amíg a hősöm mérgez és/vagy nyilazgat
A több hős egy seregben lehetősége is atombaró
szóval sztem ezt mindenképp meg kellett volna tartani a H5-ben is.
Ami minden részben zavart: max. 8 egység a pályán. Gyakran kell bányákba küldenem az estates és/vagy mining skilles hősöket, mert ha a várban vannak, nem termelnek (ez igaz a bag of gold és tsai artefactokra is). 10-12 hős sokkal jobb lenne...
A csata rendje meg nem áttekinthetetlen, csak komoly benne a morál miatt a random elem (aki jó morált kap /aranymadár animáció az egység feje felett/ az hamarabb jön, lexikografikus rendezés szerint: 1. jó morál, 2. speed... természetesen a jó morálok között a nagyobb speed dönt. Próbáljátok csak ki szatír segítségével, ami ugye max. morált ad.) Nekem pont tetszik, hogy ahogy írtom az ellent, egyre rosszabb a morálja, sőt a rossz morál megnöveli a bekapott sebzést is... vagy az én jó morálom növeli? már nem vagyok biztos benne, de emlékeim szerint a romló morál eltolja a damage intervallumot a nagyobbik érték felé. Mindenesetre elég genyó dolog a gyengébbik félt még ezzel is súlytani, de mivel erősebbel nem kezdek, ez nekem jó dolog

Mondjuk a hőst a csatában azért is élvezem, mert egy hős mindenféle lényidézés meg egyebek miatt egymaga sz..rá ver egy komoly sereget, ergo eleinte ő van pusztán matematikailag hátrányban, aztán ahogy felülkerekedik, romlik az ellen morálja

Feka sárkányokkal meg nem kekeckedem, amíg nincs komoly seregem. Ja igen - épp ezt komálom nagyon a H4-ben: tápos hőssel már az elején ronggyá tudok verni ilyen-olyan bányaőrző meg erőforrást őrző, stb. seregeket, ergo lehet fejlődni, várost fejleszteni komolyabb sereg nélkül is - rögtön az elején. Multiban is gyakran az nyer, akinek a hőse jobb. Szóval míg pl. a H3-ban sok idő azzal ment el, hogy "lőttem a köröket" akció nélkül, hogy gyűljön a lé, ami kellett ahhoz, hogy 1általán legyen komolyabb seregem, addig nem ritka a H4-ben, hogy a hősök a problémákat megoldják, mire felhúzom a dwellingeket. Ez persze elég érdekes a végére, mert befejezésképpen van 200-300e arany meg vehetnék belőle mondjuk 10 L4 lényt, de már nem kell, mert minden keménylegényt legyaktam már a hőssel. (Azért ez nem annyira gyakori, általában van egy übertáp ellenfél, akit a végén ki kell nyírni vagy multiban az ellent a várában csak a lényekkel lehet legyakni, mert ő is jól el van eresztve).
Az, hogy a lények varázsolnak (nagyon sok tud vmit), nagyon jó dolog, piszkosul megemeli a lehetséges stratégiák számát. Én gyakran idézek sprite-ot és w. elementalt, és ha nem lehet mérgezni, akkor sprite + ice bolt technikával jól elvéreztetem az ellent. De 1x pl. a w. elementalokra mártírt nyomtam, és a brutáljó defense-es hősömbe mondjuk 100-150 damage-et belenyomtak,azt "átadta" a w. e.-oknak, amikből meg többet tudtam megidézni (annyira alap volt a hősnek az életmágiája, hogy gyógyítással kinyírtak volna, mert nem gyógyítok eleget - a nature mágiája viszont übertáp volt

) Szóval szépen gyarapodott a w. elementalok serege, nyomták is az ice boltot az ellenre, amely apránként elvérzett. 0 azaz nulla darab potion of immortalityt használtam el, meg persze elég sok spell pontot, de az ingyért van
Szóval tuti egy élmény a H4 egy "RPG-be olytott Strategy" fannak... A WarCraft és a Heroes sorozat valamennyi eleme ötvözi ezeket, de sztem a H4 és a W3 domborítja ki a leginkább ezt az ötvözetet.
Na, még mielőtt megírom a Háború és Békét

elbúcsúzom.
Minden Heroes fannak jó játékot, és játsszon mindenki azzal, ami neki tetszik, és ne fikázza a sorozat többi tagját.
(cooler fan = proci léghűtője

)