Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 54 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 20 csüt., 20:57 

Hy!

Nekem a H3(+armageddons blade) volt meg elsőnek, és nekem így is a 4 tetszik jobban mint a 3. Az 5 3D-je az elején nekm is fura volt de aztán már megszoktam.... A H5 szerintem még a 4-nél is jobb, de azért sokkal jobb lett volna, hogyha inkább a 4-re hasonlít mint a 3-ra

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 23 vas., 19:24 

Én imádom mindet!Amikor ezzel van kedvem ezzel-amikor ezzel,akkor ezzel játszom!Ez a Heroes sorozat titka!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 24 hétf., 14:36 

Ugyan ez a véleményem :!: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 18:18 

Nos, tudjátok, az elején még úgy voltam vele, hogy milyen jó kis gém lett ez a H5, majdnem olyan jó, mint a 3 WoG. De aztán minél többet játszottam vele, annál több hibát (és néhány hülyeséget) fedeztem fel benne, na meg persze ráuntam a kevés pálya, meg a hosszadalmas játékmenet miatt. - Multiban nagyon hamar meg tudom unni. Szóval most azt mondom, hogy a Heroes 4-et sikerült felűlmúlni, de ha valaki igazi Heroes élményt akar, az játsszon H3-at, esetleg H2-t!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 18:34 

Miért minden új a 4-et szereti?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 19:47 

Mert ha először (mint én is) a 4et próbálja ki az ember,azt érzi a valós,"tökéletes" Heroes-nak.Egy idő után megszereti az ember,sokatjátszik vele stb... Eddig velem is így volt.De megismertem a 3at,és azóta én szinte minden heroes-ra szánt időmet a 3ra szentelem.Egyszerűen megfogott az egész játék a kiegekkel együtt.A 2vel,4el akkor játszok,amikor az aktuális offline tornára kiadják a mentéseket. Mostanában viszont a H5 is eléggé bejön. Ha választani kell,nálam a 3 és az 5 egyenlő tetszést mutat. NEM bántam meg hogy 5. ként rendeltem meg innen az 5öt.SŐT..... :wink: :wink: :wink: A 4gyel pedig egy hónaponta egyszer játszok.Azt hiszem nem kell magyaráznom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 21:02 

VerZoSüni írta:
Mert ha először (mint én is) a 4et próbálja ki az ember,azt érzi a valós,"tökéletes" Heroes-nak.Egy idő után megszereti az ember,sokatjátszik vele stb... Eddig velem is így volt.De megismertem a 3at,és azóta én szinte minden heroes-ra szánt időmet a 3ra szentelem.Egyszerűen megfogott az egész játék a kiegekkel együtt.A 2vel,4el akkor játszok,amikor az aktuális offline tornára kiadják a mentéseket. Mostanában viszont a H5 is eléggé bejön. Ha választani kell,nálam a 3 és az 5 egyenlő tetszést mutat. NEM bántam meg hogy 5. ként rendeltem meg innen az 5öt.SŐT..... :wink: :wink: :wink: A 4gyel pedig egy hónaponta egyszer játszok.Azt hiszem nem kell magyaráznom.

Nem a négyet próbáltam ki először, a háromba szerettem bele, és ezért vettem meg az új részeket is. Ettől függetlenül múlja felül nálam a IV az összeset. Mondom én, hogy bennem van a hiba :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 21:18 

Szia charon! Nem benned van a hiba,hanem a készítőkben :) .Minden ember más és más a stílusa,másképp gondolkozik,Teljesen normális hogy neked a 4.rész tetszik.De a 3mat "meguntad" vagy csak valami újra vágytál?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 28 pén., 23:08 

VerZoSüni írta:
Szia charon! Nem benned van a hiba,hanem a készítőkben :) .Minden ember más és más a stílusa,másképp gondolkozik,Teljesen normális hogy neked a 4.rész tetszik.De a 3mat "meguntad" vagy csak valami újra vágytál?

Nem, nem a készítőkben van a hiba!Hanem az emberek egedi ízlésein!Ezzel nincs semmi gond!
UI:Meg ezzel a sz@r világgal van gond!!! :evil: :evil:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 29 szomb., 8:29 

fifi írta:
VerZoSüni írta:

Nem, nem a készítőkben van a hiba!Hanem az emberek egedi ízlésein!Ezzel nincs semmi gond!

Na igen, minden embernek más az ízlése és ez így van rendjén. És mivel a játékokat is emberek fejlesztik, nem is lesz soha a világon olyan játék, ami mindenkinek tetszeni fog.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 29 szomb., 8:31 

Balee írta:
fifi írta:
VerZoSüni írta:

Na igen, minden embernek más az ízlése és ez így van rendjén. És mivel a játékokat is emberek fejlesztik, nem is lesz soha a világon olyan játék, ami mindenkinek tetszeni fog.

De, a Pong :lol: (bocsesz az offér de nem tudtam kihagyni :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 02 szer., 19:46 

Na végre találtam egy topikot ahol olyan arc írásait olvashatom aki magasztalja a H4-et.
Magam is a H3-al keztem és miután meglet a magyar H4 már nem tudtam a 3-al játszani.A 4 sokkal nagyobb játékélményt nyujtott mint a 3-om.És az ,hogy a skill nem látható át meg a varázslatok ,hát az 5-höz képest bugyuta klikelgetés.Igenis átlátható és egyszerü könnyebb megtanulni az összefügéseket ,hogy mi mit csinál.
Miután viszatértem néhány év után kiprobálni a 3-at, hogy mit nyujt az új gépemen a varázslatokat a négyben szerzet tapasztalatból tudtam potolni mert nem igazán ment az elején csalás nélkül legyakni a legkisebb ellent is......

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 04 pén., 11:08 

Hellosztok!Én igaz,hogy csak képeken láttam Az V-t de a legjobb szerintem A III!A grafikája pont jó kicsi a gépigénye és a hangulat szuper!!!!!!!!!!!!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 04 pén., 15:18 

Raiden írta:
Hellosztok!Én igaz,hogy csak képeken láttam Az V-t de a legjobb szerintem A III!A grafikája pont jó kicsi a gépigénye és a hangulat szuper!!!!!!!!!!!!!!

Szia !
Képek alapján ne itéljünk meg egy játékot.
Amikor megláttam a Heroes V-ről készült képeket, azt mondtam, ezt mindenképp megveszem. Előrendelést is feladtam a CD Galaxishoz.
Aztán amikor a demo elérhető lett, és játszottam vele, más véleményre jutottam, már nem akartam megvenni.
A IV-ről nem írtál semmit...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: H4 fan, cooler fan :)
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 05 szomb., 22:25 

Vki említette, hogy havonta 1x H4-ezik. Hát nálam is ez van... csak épp más game-mel még annyiszor se :)
Ha egy kis kikapcsolódásra vágyok, beizzítom a H4 TGS-t, és gyakom Alita Eventide-dal az ellent. :) Kozuss és Agraynel már kipipálva, kíváncsian várom a story végét... le vagyok maradva, mint a forintos borravaló. :)

Sztem frankón el lettek találva a kieg. kampányok. A H4-ből csak 2 kampányt nyomtam végig, a többi nekem uncsi volt, főleg az a sok szöveg... A WOW és a TGS már jól el lettek találva.
Sztem nemcsak hogy kívánatos, hogy a hős is aktívan küzdjön, de ez által olyan jó kis WarCraft 3 feelingem van (sztem a W3 nagyon el lett találva). A fejlődési rendszer pedig nem logikátlan, és átlátható is - legalábbis minden leírás nélkül, szimpla jobb klikkel megértem... lehet, bennem van a "hiba" :)
Persze a bónusz tulajdonságok a kasztok alapján már tervezést és ezért leírást igényel, de azt igen ritkán kell elővenni. Kedvenceim: tűz testőr, bárd, marshall, lich, boszorkánykirály, ninja.

Sztem rengeteget javított az artefaktok lehetőségein is az, hogy a hős is harcol - rengeteg artefactot imádok. Ami mérgez, lassít pl.

Amúgy annyira azért nem buta az A.I. Gyakori ugyan, hogy piti varázslatokat varázyol a hős, de pl. a tündérsárkányok ellenfélként elég ügyesek, próbálkoznak mindenféle confusion+fire ring kombóval, és a geenie-k is jól alkalmazzák az illusion, song of peace, stb. spelleket. Sztem jól kombinálnak. Persze nyomába sem lépnek az én kedvenc water elementaljaimnak, akik lassítanak, és teleszórják a pályát quicksand-del, amíg a hősöm mérgez és/vagy nyilazgat :)
A több hős egy seregben lehetősége is atombaró :)
szóval sztem ezt mindenképp meg kellett volna tartani a H5-ben is.

Ami minden részben zavart: max. 8 egység a pályán. Gyakran kell bányákba küldenem az estates és/vagy mining skilles hősöket, mert ha a várban vannak, nem termelnek (ez igaz a bag of gold és tsai artefactokra is). 10-12 hős sokkal jobb lenne...

A csata rendje meg nem áttekinthetetlen, csak komoly benne a morál miatt a random elem (aki jó morált kap /aranymadár animáció az egység feje felett/ az hamarabb jön, lexikografikus rendezés szerint: 1. jó morál, 2. speed... természetesen a jó morálok között a nagyobb speed dönt. Próbáljátok csak ki szatír segítségével, ami ugye max. morált ad.) Nekem pont tetszik, hogy ahogy írtom az ellent, egyre rosszabb a morálja, sőt a rossz morál megnöveli a bekapott sebzést is... vagy az én jó morálom növeli? már nem vagyok biztos benne, de emlékeim szerint a romló morál eltolja a damage intervallumot a nagyobbik érték felé. Mindenesetre elég genyó dolog a gyengébbik félt még ezzel is súlytani, de mivel erősebbel nem kezdek, ez nekem jó dolog :) Mondjuk a hőst a csatában azért is élvezem, mert egy hős mindenféle lényidézés meg egyebek miatt egymaga sz..rá ver egy komoly sereget, ergo eleinte ő van pusztán matematikailag hátrányban, aztán ahogy felülkerekedik, romlik az ellen morálja :) Feka sárkányokkal meg nem kekeckedem, amíg nincs komoly seregem. Ja igen - épp ezt komálom nagyon a H4-ben: tápos hőssel már az elején ronggyá tudok verni ilyen-olyan bányaőrző meg erőforrást őrző, stb. seregeket, ergo lehet fejlődni, várost fejleszteni komolyabb sereg nélkül is - rögtön az elején. Multiban is gyakran az nyer, akinek a hőse jobb. Szóval míg pl. a H3-ban sok idő azzal ment el, hogy "lőttem a köröket" akció nélkül, hogy gyűljön a lé, ami kellett ahhoz, hogy 1általán legyen komolyabb seregem, addig nem ritka a H4-ben, hogy a hősök a problémákat megoldják, mire felhúzom a dwellingeket. Ez persze elég érdekes a végére, mert befejezésképpen van 200-300e arany meg vehetnék belőle mondjuk 10 L4 lényt, de már nem kell, mert minden keménylegényt legyaktam már a hőssel. (Azért ez nem annyira gyakori, általában van egy übertáp ellenfél, akit a végén ki kell nyírni vagy multiban az ellent a várában csak a lényekkel lehet legyakni, mert ő is jól el van eresztve).

Az, hogy a lények varázsolnak (nagyon sok tud vmit), nagyon jó dolog, piszkosul megemeli a lehetséges stratégiák számát. Én gyakran idézek sprite-ot és w. elementalt, és ha nem lehet mérgezni, akkor sprite + ice bolt technikával jól elvéreztetem az ellent. De 1x pl. a w. elementalokra mártírt nyomtam, és a brutáljó defense-es hősömbe mondjuk 100-150 damage-et belenyomtak,azt "átadta" a w. e.-oknak, amikből meg többet tudtam megidézni (annyira alap volt a hősnek az életmágiája, hogy gyógyítással kinyírtak volna, mert nem gyógyítok eleget - a nature mágiája viszont übertáp volt :) ) Szóval szépen gyarapodott a w. elementalok serege, nyomták is az ice boltot az ellenre, amely apránként elvérzett. 0 azaz nulla darab potion of immortalityt használtam el, meg persze elég sok spell pontot, de az ingyért van :)

Szóval tuti egy élmény a H4 egy "RPG-be olytott Strategy" fannak... A WarCraft és a Heroes sorozat valamennyi eleme ötvözi ezeket, de sztem a H4 és a W3 domborítja ki a leginkább ezt az ötvözetet.

Na, még mielőtt megírom a Háború és Békét :) elbúcsúzom.
Minden Heroes fannak jó játékot, és játsszon mindenki azzal, ami neki tetszik, és ne fikázza a sorozat többi tagját.

(cooler fan = proci léghűtője :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 06 vas., 12:58 

ha már h4 vagy h5 inkább a h4!
szerintem (tehát magánvélemény) a h4 sokkal több hasonlóságot tartalmaz a h3-mal és mind mindenki tudja minden vérbeli heroes-os a 3. rész a heroes világ kiteljesedése. ebben az epizódban meg van minden aminek meg kell lenie. a h4 sokak szerint elba..ott egy game de a két választási lehetőség közil inkább a 4. az 5-el csak anyi a bajom hogy:
-áttekinthetetlen kalandtérkép
-a lassú (nagyon lassú) játékmenet
-a hős harcol (mondjuk ez a 4-ben is negatívum)
-jópár bug (pár a patchek lehet javítják, nem tudom szal ez csak az első benyomás amikor még a megjelenéskor nyomtam vele)
-a váraknak lényegében semmi értelme (áttekinthetetlen az egész, a váron felesleges kattintgatni mert (főleg egy kezdőnek) nem bírsz kiigazodni)

ezzel ellnben viszont új jobb grafika ami szebbé teszi ezt a világot (talán mér túl 3D-s nem?)

nah de ennyit persze vannak még pozitívumok de számomra:
H3 forever és a 4. és 5. rész közül inkább az 5 kerül a polcra

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 06 vas., 13:55 

Idézet:
-áttekinthetetlen kalandtérkép
Több odafigyelést igényel.Inkább mondjuk így.
Idézet:
-a lassú (nagyon lassú) játékmenet
Részben igaz, nem egy fps.
Idézet:
-a hős harcol (mondjuk ez a 4-ben is negatívum)
Ezt nem lehet hibának felróni.Valakinek tetszik, valakinek nem.
Idézet:
-a váraknak lényegében semmi értelme (áttekinthetetlen az egész, a váron felesleges kattintgatni mert (főleg egy kezdőnek) nem bírsz kiigazodni)
Ez így, ebben a formában nem igaz...Rövid idő után simán átlehet látni az egészet.Mert minden épületnek van egy külön gombja, amit ha megnyomsz, várforgatás nélkül odajutsz.Ennél könnyebben kezelhető aligha lehetne...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 06 vas., 15:45 

Az előbbiekhez:
Valóban sokkal inkább oda kell figyelni a dolgokra, de sztem ez inkább előny és kissé "valóságszagúbb" is így.
A játékmenet valóban lassú. Egy online 1v1 kb. 5-6 órát vesz igénybe (quick és dynamic combat, valamint időlimit nélkül, azzal szvsz max 5 óra lehet a játékidő)
Engem a hős kérdés megoldása a H5ben Mátyás királyra emlékeztet: harcol is meg nem is. Valóban sebzést okozhat varázslás nélkül is, azonban nem halhat/sérülhet meg!
Várak: valóban eléggé szét vannak szórva az épületek, de mindenhez van gomb és egy idő után úgyis annyiszor felépíted az épületeket hogy tudni fogod hol vannak és hogy néznek ki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: re
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 06 vas., 16:19 

MGee írta:
Engem a hős kérdés megoldása a H5ben Mátyás királyra emlékeztet: harcol is meg nem is. Valóban sebzést okozhat varázslás nélkül is, azonban nem halhat/sérülhet meg!

Hasonlóan a WoG-hoz. Ott ugye van halhatatlan lovag+ halandó, de feltámasztható Commander. A következő részben talán lesz egynél több Commander (mint a H4-ben az 1-nél több lovag), de csak egy lovag.
Illetve Sagamosa csinált valami szkriptet, amivel minden lovagnak 1 kísérő lovagja lehet.. majd a 3.59-ben.
Olyan játékbeállítás nincs, ami mindenkinek tetszik. Remélem, a H5-höz is lesz valami WoG jellegű MOD, rengeteg opcióval.

Mindenesetre, a H5-nek egy sarkalatos pontja nekem semmiképpen NEM jön be:
A kalandtérkép 3D-s, és a sok eltakart cuccot csak intenzív kameratekergetéssel bírom megtalálni. Egy csomó időm megy el ezzel.
Egy ál-3D-s kalandtérkép (mint a H1-H3-ban), 3D-s csatákkal nekem jobban tetszett volna.
A H4-ben meg idegesítő volt, hogy a lovag kasztja az utoljára felvett skill-ektől függ, amik viszont véletlenszerűen jöttek.
Ráadásnak volt pár csúnya arculcsapás is: A dzsinnek által megidézett lényeken működik a dispell, pl. Az egész Order mágus stratégia megbukik egy egyszerű dispell-en. Amit viszont k€rvä nehéz beszerezni. Random Rulez. 1:1.
Nálam marad a H3..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: H5N1 :)
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 07 hétf., 1:43 

doom3d írta:
MGee írta:

Hasonlóan a WoG-hoz. Ott ugye van halhatatlan lovag+ halandó, de feltámasztható Commander. A következő részben talán lesz egynél több Commander (mint a H4-ben az 1-nél több lovag), de csak egy lovag.
Illetve Sagamosa csinált valami szkriptet, amivel minden lovagnak 1 kísérő lovagja lehet.. majd a 3.59-ben.
Olyan játékbeállítás nincs, ami mindenkinek tetszik. Remélem, a H5-höz is lesz valami WoG jellegű MOD, rengeteg opcióval.

Mindenesetre, a H5-nek egy sarkalatos pontja nekem semmiképpen NEM jön be:
A kalandtérkép 3D-s, és a sok eltakart cuccot csak intenzív kameratekergetéssel bírom megtalálni. Egy csomó időm megy el ezzel.
Egy ál-3D-s kalandtérkép (mint a H1-H3-ban), 3D-s csatákkal nekem jobban tetszett volna.
A H4-ben meg idegesítő volt, hogy a lovag kasztja az utoljára felvett skill-ektől függ, amik viszont véletlenszerűen jöttek.
Ráadásnak volt pár csúnya arculcsapás is: A dzsinnek által megidézett lényeken működik a dispell, pl. Az egész Order mágus stratégia megbukik egy egyszerű dispell-en. Amit viszont k€rvä nehéz beszerezni. Random Rulez. 1:1.
Nálam marad a H3..

hozzáállás kérdése...

"A H4-ben meg idegesítő volt, hogy a lovag kasztja az utoljára felvett skill-ektől függ, amik viszont véletlenszerűen jöttek. "

ad1: 3 közül lehet választani, ami jobb arány, mint előtte volt (2) Ha 1/2 esélye van annak, hogy adott skill lótúró, akkor eddig 1/4 esélyed volt rá, hogy csak 2 lótúró közül választhatsz, most csak 1/8, hogy 3 közül... 1/x behelyettesíthető tetszőleges x-szel a 2 helyébe, és kijön, hogy a 3 sokkal jobb, mint a 2. (Lótúró skill volt pl. az eagle eye vagy sok nekrónak a leadership, stb. Most is akad, de eleve kevesebb...)

ad2: a kasztot ELŐRE kiírja, pl. Agraynel 29. szintű Paladinná válik... és ha átklikkelsz másik skillre, mondjuk: Agraynel 29. szintű Bárddá válik. Ennél 1értelműbb nehezen lehetne (bár meg lehet oldani...)

"Ráadásnak volt pár csúnya arculcsapás is: A dzsinnek által megidézett lényeken működik a dispell, pl. Az egész Order mágus stratégia megbukik egy egyszerű dispell-en. Amit viszont k€rvä nehéz beszerezni. "

bizony az élet nem habostorta... pl. necromacy ward (nature magic) netán death ward (life) vs. nekrók, ill. mechanikusak/elementálok a vámpír ellen. a H4-ben kevésbé van OMNIPOTENS ÉS UNIVERZÁLIS nyerő stratégia, mint pl. a H3-ban Archangel + Clone vagy pl. "Mass" Berzerker és tsai. Van, aki bevált receptek szerint szeret "főzni" és vannak kísérletezgető kedvűek. Ha lennének "Mi a kedvenc mágia combód/stratégiád?" topikok H3 és H4 körökben, valszeg kb. 2x annyi jönne össze a H4-re. Sztem a H4 iszonyúan kombinatív, ezt a H3 a sok lénnyel próbálta megoldani, csak épp sztem tökre nincs szignifikáns különbség pl. a zöld ill. vörös sárkányok közt. De van rengeteg lény, ahol csak a stat. tér el, amúgy egy séma. Ettől ftlenül még jó game, csak vannak, akiknek már lejárt lemez. A Use Your Illusion-t se hallgatom agyon, csak mert anno jó volt :) Változnak az idők.
Btw nekem a H5 skillrendszere eléggé áttekinthetetlennek tűnik, kissé Etherlords-os, csak ott kevés skill volt. Ott is túl könnyen jött olyan, amiről később kiderült, hogy gagyi és csak "foglalja" a helyet. Sztem amúgy jó dolog a kameratekergetés, nagy ritkán nagyon jól jönne máshol is ez a lehetőség. Persze a W3-ban is néha piszok nehéz megtalálni vmit, mert zoomolni + forgatni kell... zavaró tud lenni néha, de néha meg a hiánya. Azért a H1-H3 felülnézete nagyon user friendly, csak az izometrikus perspektíva "dizájnosabb" - és sajna gyakran a design előrébb való a használhatóságnál... Az élet nem fenékig tejfel... hol van már a W4??? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 54 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]