Eizyen követte volna Neldort a kabinba, de Theodorus megállította. Eizyen először furán nézett rá, hogy vajon mit akarhat tőle most a lovag, de aztán leesett neki, hogy mielőtt még történt volna a szócsata azelőtt valamit kérdezett.
- Elnézését kérem lovag úr, de nem tudtam figyelni az előző kérdéseire. Zaklatott lelkiállapotban voltam, és hát nem is figyeltem. Megkérdezhetem, mit kérdezett akkor?
Most már jobban lehiggadt, képes volt figyelni, bár saját magát zavarta, hogy magyarázkodik.
A lovag újra feltette kérdéseit:
Freemy írta:
Szerinted megérik az árukat? Milyen varázshatású tárgyakat ismersz, miket használsz, ha van ilyen? Támadásra vagy védekezésre használsz inkább tárgyakat? Vannak tudomásod szerint valamilyen varázstárgyak a hajón? Fel tudsz ismerni tárgyakat, hogy rendelkezik-e valami varázserővel, vagy sem?
- Hát, én sem vettem sohasem, de nem az áruk miatt. Igaz, ha rossz kereskedőnél nézelődsz, vagy ha nem tudsz jól alkudni, akkor ténylegesen magas áruk van. Ezek kiszimatolják, hogy az ember mennyire ért hozzájuk, és attól függően tudnak minél nagyobb, esetleg még megfizethető árat ajánlani. Én azért nem vettem még sohasem varázshatalmú tárgyakat, mert nem volt nagyon rá szükségem. Apám mindig mindent megmutatott - Egy pillanatra újra elöntötte a harag Clod iránt, hátrafordult, még látta befordulni a konyhába vezető folyosóra. Lehunyta szemét, majd újra tiszta fejjel visszafordult a lovaghoz. - Miután meghalt meg nem is volt pénzem, és inkább ha valamit el akarok érni, szeretném saját magam megcsinálni. Elvégre mágus vagyok vagy mifene - dörmögi az orra alatt. - Az egyetlen varázstárgyamat apám adta nekem, ez a medál az. - Húzta elő köpenye nyakából a fényes medalliont. Rézből készült, és egy kép volt rajta amint egy mágus áll a viharban a hegy tetején, botját a magasba emeli, amelybe éppen belecsap egy villám.
- Egyszerűnek tűnik, de hatalmas ereje van. Amikor viselem, megakadályozza, hogy egy varázslat használatától halálosan kimerüljek. Inkább elájulok, vagy automatikusan megszakítom a varázslatot, de nem halhatok bele. Ez nagyon fontos egy fiatal mágusnak, aki még nincs tisztában képességeivel, és erejével. Én is ilyen volta...
A mondatot nem tudta befejezni, mert a hajó hatalmasat rándult. Épp egy kabin előtt álltak. Eizyen bebukfencezett a szemben lévő ágy alá. A gurulás közben beütötte erősen a bokáját. Felnyögött, nem látta, hogy a lovag hova került. Megpróbált kimászni az ágy alól, de ez nem sikerült neki elsőre. - Hogy lehetek ilyen szerencsétlen?? Ha eltört, a vízbe levitálom a kormányost. Najó, keressük meg az atyát. - Kigurult az ágy alól, majd nagy nehezen feltápászkodott, és sántikálva kifelé indult.
gondolom, azért még érthető így is, az időbeli elcsúszás miatt