No jo reggelt forumlakok:)
reagálva pár hozzásolásra,szigoruan a saját véleményem égisze alatt!:)
Szerintem ha 1 játék sorozatrol beszélunk,akkor nem kéen uj játékot csinálni 1 ujabb részben,csinositani a grafikán,kijavitania bosszanto hibákat,és folytatni a sztorit!
Az utobbi 1-2 hétben elég sokat játszottam a heroes 5-el és azt kell mondjam hogy a lények sem tetszenek már,a 3. részben volt valami összhang az egyes várak lényei között,különböztek,sokldaluak voltak,használhato speciális tulajdonságokkal,és mégis egészet alkottak,én ezt az 5. részben nem érzem...
A varázslatok... nos véleményem szerint, sok avrázslat használhatatlan lett (slow,haste,town portal "dim door") ,legalább annyit tettek volna meg,hogy uj nevet adnak nekik,és nem azoknak adnak,amik ugyan azzok amradtak...
Az épitkezés.. szerintem botrányos ez az uj nézet,bár valamit javit,hogy be lehet állitani,hogy csak az aktuálisan megépithető épületek látszodjanak,de ez is csak enyhe gyogyir.. Továbbá az sem tetszett,hogy pl nem látom alapbol 1 egység árát..és igen zavaro az,hogy bizonyos gombokat csak ugy tudok elérni,ha össze vissza cikázom az oldalon az egérmutatoval,fel-le,jobbra-balra..hiányolom az észszeruséget,mintha akészitők nem is játszottak volna a játékkal...
A hős... örülök hogy nem tették annyira aktiv résztvevővé mint a 4. részben,az uj skill rendszer nagyon tetszik,csak feleslegesen lett tulbonyolitva,mondjuk ha 8 skill-t lehetne választani,akkor nem,de igy igazábol ha ütős hőst akarok fejleszteni,akkor a készitők által megálmodott utvonalat kell követnem,és sok mindennek nem marad hely,de ez sem zavar igazán,mert még uj,és hajt a kiváncsiság ! Ami viszont roppantul bosszant,és tényleg semmibe nem került volna az,hogy a hős adatai 1 lapon látszodjanak,és ne elljen ávlotgatni mindenféle nézet között !
A térkép...borzasztoan kicsik a pályák,szitne klauszrofobiám van,1 very big mapon már az első naptol kezdve azon gondolkozom hgoy mikor támad meg 1 másik játékos...kb ezer év mire felépitek mindent,ráadásul még zzal is korlátoznak,hogy mihez mennyi pont szukséges,ez milyen baromság már? jo lehet ettol realisztikusabb a játék,de ha realitásra vágyom,akkir kimegyek ajátszotérre és épitek 1 homokvárat
Grafika.. nagyon pozitivnak vettem volna pl azt,hogy lehessen váltani 2d-s és 3d-s nézet között,mert amikor már kigyönyörködtük magunkat a csodálatos grafikában,akkor talán játszani is lehetne vele gyorsan,ahogy pl a 3. részben... ott tudtam előre,s végig gondoltam,mit kell tennem akövetkező körben,itt ez nem igy megy,mert ha mindenfelé forgatod a kamerát,akkor észreveszel dolgokat,amit más nézetből nem... persze volt ilyen a 3. részben is,ott plén nagyon szerettem !:)
Csata..ez a csikos megoldás,eleinte nem tetszett,aztán viszont nagyon,és most megint hadilábon állok vele,mert pl csak fix számu egység fér ki aképernyőre,és ha az én egységem nem látszik,akkor honnan tudjam mikor jön??? átgondoaltlanság ez is...továbbá azt sem értem hogy pl a hősöm egy sárkányon 198-at sebzett,ming 1 második szintu lényel csak a felét.. nem értem a logikát....
Summázat... az uj dolgok java része bosszanto aproságon bukik el,az én szememben,kár érte,több figyelmet érdemelt volna ajáték készitőitől,a régi dolgoka probálták emghagyni ugyan,hogy a heroes keret megmaradjon,de olyan butaságokkal tömték tele ezt a puttonyt,hogy kár érte... a Heroes névért kár,mert ha teszem azt más névvel hozzák ki ajátékot,akkro azt mondom nem is olyan rossz,
Kiváncsi vagyok arra,hányan tudják öszintén azt mondani,hogy ez 1 mélto heroes folytatás... szerintem sokakkal az mondatja ezt,hogy ha nem dicsérnéka játékot,akkor bizony be keéne látni hogy a heroes a 3. rlssszel(és a kiegészitővel egyutt) végleg lezárult,amit azota kapunk az minden csak nem heroes,és engem az bosszant hogy nagy kiadok probálják ránktukmálni mondván hogy jo lesz ez nektek,vegyétek meg,nem csalodtok,és a grafikával elvakitanak mindenkit... sok heroes veterán probál kapaszkodokat keresni ,hogy "nem is oylan rossz ez,meg igy sokakl életszerubb,valosáogsabb a játék",de könyörgöm én nem valoságot akarok,hanem igazi Heroes-t mighty gorgonnal,dreath knighttal... és az angyal,hát most sem tudok még napirendre térni felett,csináltk 1 japán kamaszos kisfiut (kislány,) a 3. rész marcona kinézetu férfijábol,annak tekintélye volt,ha megláttam apályán,most ha csatázom oylan érzésem van,mintha 10-en éveseknek készult játk figurákkal játszanék...
Remélem jo pályák,uj patchek után másként fogom látni,higgye el itt mindenki hogy probálom,mert én is szeretném urja érezni a Heroes feeling-et,de még nem megy,és jelenleg ugy érzem,hogy ha nem teszem be a 3. rész cd-jét,akkor nem is fogom ! Most mondhatják egyesek,hog ylépjek már tul a 3. részen,mert ez már nem az.. de akkor is fáj,hogy ez lett a kedvenc játéksorozatombol,unalmas,nyögvenyelős,vontatott középszeru,ámde látványos játék,pont olyan ami eladhato a piacon !
Sirálmainak ezzel vége,csak szerettem volna megosztani a"sötét oldal" gondolatait is a többiekkel,és még egyszer... ez csak az én véleményem
Heroes 3 és fallout 2 forever!
|