Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1911 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 96  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 18 csüt., 17:41 

Esküszöm én megeszem a kalapom!!!JAVÍTÁST A FÓRUMRA!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 20 szomb., 19:52 

Ne offoljuk szét szerencsétlen Silent Hill topicot!

Zargul írta:
GYU-val kapcsolatban: Te komolyan nem vagy normális ha azt állítod amit.
Az SW elbújhat Gyűrük Ura kidolgozottsága mellett, még a filmet tekintve is. Ezek szerint még nem láttad a filmet mert akkor nem állítanád ezt.

Az egy dolog, ha nem látta a filmet, mert bár azért sikerült a könyvek lényegét belezsúfolni, a könyvekben több információ áll rendelkezésre minden szereplőről. Egyébként nem igaz, hogy nincs a szereplőknek előélete, mert pl. Galadrielnek, akinek csak pár fejezet erejéig van szerepe a Gyűrűk Urában, már a másodkorban (bocs, ha hülyeséget írtam, lehet, hogy már az elsőben) elkezdődik a története, már a Szilmarilokban. Vagy ott van Glóin, Gimli apja neki aztán tényleg jelentéktelen szerepe van a könyvben, ennek ellenére bár nem nyúlik olyan régre vissza, talán még kidolgozottabb a története (-> A Babó - vagy akár ennyiből lehetne Bilbó is a példám), mint az előbb említett Galadrielnek.

Zargul, azért a Star Wars is elég kidolgozott világgal rendelkezik, én nem tudok dönteni, hogy melyiké a jobb... (Talán nem is érdemes róla vitatkozni, mert nem egy kategória a két film)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 10:02 

Balee írta:
Ne offoljuk szét szerencsétlen Silent Hill topicot!

Zargul írta:
GYU-val kapcsolatban: Te komolyan nem vagy normális ha azt állítod amit.
Az SW elbújhat Gyűrük Ura kidolgozottsága mellett, még a filmet tekintve is. Ezek szerint még nem láttad a filmet mert akkor nem állítanád ezt.

Az egy dolog, ha nem látta a filmet, mert bár azért sikerült a könyvek lényegét belezsúfolni, a könyvekben több információ áll rendelkezésre minden szereplőről. Egyébként nem igaz, hogy nincs a szereplőknek előélete, mert pl. Galadrielnek, akinek csak pár fejezet erejéig van szerepe a Gyűrűk Urában, már a másodkorban (bocs, ha hülyeséget írtam, lehet, hogy már az elsőben) elkezdődik a története, már a Szilmarilokban. Vagy ott van Glóin, Gimli apja neki aztán tényleg jelentéktelen szerepe van a könyvben, ennek ellenére bár nem nyúlik olyan régre vissza, talán még kidolgozottabb a története (-> A Babó - vagy akár ennyiből lehetne Bilbó is a példám), mint az előbb említett Galadrielnek.

Zargul, azért a Star Wars is elég kidolgozott világgal rendelkezik, én nem tudok dönteni, hogy melyiké a jobb... (Talán nem is érdemes róla vitatkozni, mert nem egy kategória a két film)

Igen az SW is kidolgozott, nem tagadom csak kicsit felhúztam magam.Bocs.És, hogy csak egy dolgot mondjak még:fifi szerinted hány nyelv van a Star Wars-ban, úgy kidolgozva mint egy mai is létező?Melyiknek van saját nyelvtana? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 13:43 

Zargul írta:
És, hogy csak egy dolgot mondjak még:fifi szerinted hány nyelv van a Star Wars-ban, úgy kidolgozva mint egy mai is létező?Melyiknek van saját nyelvtana? :roll:

Bizony, ezen a téren A Gyűrűk Ura mindenképpen felülmúlja a Star Wars-t.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 14:27 

Balee írta:
Zargul írta:
És, hogy csak egy dolgot mondjak még:fifi szerinted hány nyelv van a Star Wars-ban, úgy kidolgozva mint egy mai is létező?Melyiknek van saját nyelvtana? :roll:

Minden faj és nyelv kivan dolgozva SW-ben.Inkább arról beszéljünk Kedves ZARGUL!!! hogy te fel fogod-e az SW világát.Tudod hogy hogyan kezdődött a sithek és a jedik világa?
Tudod hogy Anakin-nek van valami kapcsolata Gavi Daragon-hoz?
Minden egyes világ kivan dolgozva az SW-ben.Csak te nem tudsz ezekről.A GYU film egy nagy pocsék de a könyv előtt meghajlok.Silent Hill topic-ban csak a GYU filmről volt szó aztán te áttértél a kidolgozásra ami teljesen nem a filmhez kapcsolódik hanem magához a GYU világhoz.Én külön a filmet külön a GYU világot értékelem NEM mint mások például TE!!!Egy ilyen hülyeségen meg teljesen őrültség felhúzni magad.Kérdezném tőled:Ha valaki a szemedbe mondaná hogy a GYU egy nagy fo--dék akkor azt az emberkét ilyen értelmetlen ügyen megölnéd?
Pedig én csak egy topicban írtam le röviden de te még erre is felhúztad magad.Inkább térj át a Szeduxen+Sör kombinációra hogy megnyugodj mert ez már nem tudom micsoda amit most te művelsz...

Ezzel nem akartam senkit meg bántani de egy ilyen témán felidegesedni ez hülyeség.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 15:43 

fifi írta:
Balee írta:
Zargul írta:

Minden faj és nyelv kivan dolgozva SW-ben.Inkább arról beszéljünk Kedves ZARGUL!!! hogy te fel fogod-e az SW világát.Tudod hogy hogyan kezdődött a sithek és a jedik világa?
Tudod hogy Anakin-nek van valami kapcsolata Gavi Daragon-hoz?
Minden egyes világ kivan dolgozva az SW-ben.Csak te nem tudsz ezekről.A GYU film egy nagy pocsék de a könyv előtt meghajlok.Silent topic-ban csak a GYU filmről volt szó aztán te áttértél a kidolgozásra ami teljesen nem a filmhez kapcsolódik hanem magához a GYU világhoz.Én külön a filmet külön a GYU világot értékelem NEM mint mások például TE!!!Egy ilyen hülyeségen meg teljesen őrültség felhúzni magad.Kérdezném tőled:Ha valaki a szemedbe mondaná hogy a GYU egy nagy fo--dék akkor azt az emberkét ilyen értelmetlen ügyen megölnéd?
Pedig én csak egy topicban írtam le röviden de te még erre is felhúztad magad.Inkább térj át a Szeduxen+Sör kombinációra hogy megnyugodj mert ez már nem tudom micsoda amit most te művelsz...

Ezzel nem akartam senkit meg bántani de egy ilyen témán felidegesedni ez hülyeség.

Látom egy-két dolgot félreértettél:a te butságod idegesített fel de ne úgy képzeld el, hogy vertem a fejem a falba vagy ilyesmi csak "simán" nem bírom ha valaki tudatlanul okoskodik.

1.:"Star Warsban és a Keresztapában lévő összes karakternek saját élete van ami átmegy a többi részbe még a legeslegmellékebb karakter is fontos a következő részekben.Star Wars esetén vegyük elő Shaak Ti mestert.A filmben csak a második részben láttuk ott is csak egy röpke pillanatra de nagyon nagy szerepet játszott a klón háborúkban ő szabadította ki a leghíresebb jediket a birodalom börtönéből.
Keresztapa esetén vegyük elő Clemenzát.Nem mondható egy nagy mellékszereplőnek de nincs sok fontossága a filmben de mégis ő kavarja a s..rt a második részben.Ezzel kezdődik a film"

Ezt ha jól tudom te írtad...most mondjad azt ki, mit taglal.A filmet vagy a kidolgozottságot.Mert részemről tudtommal mindkét részről szó volt.Felhozod, hogy ki, hogyan alakult meg változott a filmben.Azt hiszem ehhez nem kell különösebb kommentár, önmagáért beszél, hogy vádaskodásaid - ezáltal - értelmét vesztik.Te összevissza magyarázol, kersztül-kasul az SW film és a mögöttes kidolgozottsága közt.Ezek után nehogymár nekem mond meg mivan!

2.:engem nem érdekel az SW világa, ne hozd fel azt hogy ki kivel micsinált.Lényegtelen.A fontos tényező most az, melyik, mennyire van kidolgozva, mert ugye ez most a vita tárgya.Legalábbis ha ezt hoztad föl(mert ugye mindeddig arra reagáltam amit te írtál kvázi te irányítottad más felé a beszélgetést, mégis engem nézel madárnak.Nagyon nem kéne!)akkor egy-két dolgot elevenítek föl a GYU-ból, hogy érzékeltessem a részletességet illetve a pontosságot:a tündéket könnyűléptüeknek is hívják ugye namost ez megjelenik a filmen, maximum egy durva másodperce, a kép legszélén, tehát keresned kell, hogy megtaláld.Ez mi ha nem részletesség.Vagy ott van gandalf pipája.Hol van?Na hol?A botjának végében amit a büdös életben nem vennél észre soha!A sztori szempontjábol nem fontos, észre sem veszed de ott van, mert FIGYELTEK ERRE!És most egy árva szót sem ejtettem a könyvről.Ezer és egy példát lehetne említeni de tudom, hogy feléd ez teljesen értelmetlen lenne.Ha egyáltalán eljutottál idáig az olvasásban akkor csak egyet tudok ajánlani.Szerezd meg valahogy a Gyűrük Ura bővített változatában szereplő bonus dvd-ket amiken megláthatod, hallhatod mennyit és mit dolgoztak a filmen.Akkor talán visszatérhetnénk a témára, megfelelő háttértartalommal a fejedben.(jelzem 6 dvd-n terül el a dolog, kb 48 gbyte-on)

3.:Ne feledd, én nem húztam le az SW-t mint ahogy te ledegradáltad a GYU-t sőt szerintem kidolgozott a film.DE.Lehúzni úgy egy igényes filmet,a sárba taposni, hogy közben az egekig magasztalsz egy nálánál nem jobb(de nem is rosszab-bár ugye ez izlés kérdése)filmet, akkor arra csak kihozod az embert a sodrából.Erre máshogy nem lehet reagálni.Konklúzió:én végig érveltem, mintaként használva a GYU-t, mert arról tudtam érdemben beszélni, míg te neked csak az jött le, hogy van a Gyűrük Ura meg a Star Wars, melyik a jobb??!!!!

4.:a rendezővel kapcsolatban.Mit repkedsz összevissza 20-25 éveket?Hogy vagy képes összehasonlítani így bármit is?Ebből is látszik, tudatlanságod a téma felé.Mondj valamit 5 év múlva Peter Jacksoról.A másik:hogy mersz kiindulni egy forum topicjábol, hogy itt hányan tévesztik össze a rendezőt ?Ez alpból az értelmetlen, épészérv nélküli köpködés mintapéldája!!!Ha jónéhányan azt sem tudják, ki a Heroes fejlesztője vagy/és a kiadója akkor már nehogy innen indulj ki, kérlek.

5.:én már röhögni sem tudok rajtad...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 16:06 

Kedves Zargul!

De te megint más témárol beszélsz.Most azt magyarázd meg itt mi a téma?
1.Az hogy most a GYU filmről beszéljünk?
3.Az hogy a GYU könyvről beszéljünk
4.Vagy az, hogy a GYU világról beszéljünk

Ami felsoroltál(A pipa és a tündés ügy) az benne van a SW-ben is.csak másféle képpen.Más szereplőkkel és más dolgokkal.Sőt a Keresztapában is benne van.

Ha nem adsz nekem igazat akkor vegyük elő a szakértőket.Oscarokat és a megjelöléseket ha kész van egy egész trilógia vagy több részböl álló film akkor úgy tekintik mintha egy film lenne az egész.Még oscar díj számjai is több mint a GYU-nak.Most már rendbe vagyunk az SW vs. GYU dologgal?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 16:46 

Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem nem árt...

Fifi! Itt csak és kizárólag a filmről van szó. Nem vetted még észre?
Én nem értek ennyire a filmek elemzéséhez, de azért tudom, hogy mindegyik alkotás remek lett.
Azt tudom, hogy pl. a Gyűrűk Ura végén a csatajelenethez külön programot alkalmaztak, hogy még élethűbb legyen. Ez is egy ok a film pozitív volta mellett!

Oscar díj ide vagy oda, ha mindegyik kapott, az nem érdemtelen, bár sokszor a közvéleménynek nem minden olyan film tetszik, ami megkapja az Oscart. Pl. ugye az Aviátor is kapott Oscart, mégsem lett (szerintem) olyan nagy film. Tetszett, de más Oscar díjas filmekkel összehasonlítva nem érdemele meg a díjat...

A Gyűrűk Ura simán!!!

Más kérdés, hogy tetszik-e a film neked vagy sem. Mert szerintem igazából arról van szó, hogy a Star Wars tetszett, a Gyűrűk Ura meg nem. Mindez azért lehetett, mert a Star Warst (ismét csak szerintem) először filmen láttad, utána olvastad el, a Gyűrűk Urát pedig fordítva.
(Ha egyáltalán olvastad őket... Ezt csak te tudhatod.)

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 16:51 

fifi írta:
Most már rendbe vagyunk az SW vs. GYU dologgal?

Na erről beszéltem...
KI A F*SZT ÉRDEKEL EZ?NEM EZ A LÉNYEG!!
Áhhh, hagyjuk.Ha annyira érdekel Peter a rendezői elit tagja.Hangsúlyozom, nem szerintem.Írd be a Google-ba, hogy Peter Jackson és az első oldal amit kidob, tartalmazza az egész életét,stb.Ha egy kicsit is tudsz angolul, rájössz mennyire elismert.A film lehet, hogy nem kapott annyi oscart, egyebet de nézd meg, hogy mennyire túltelített a filmpiac.A legtöbb díjat az sw az első három megalkotott részért kapta, mert akkor nagyon szépen megcsinált film volt és egyedi is volt.Manapság, ne hidd hogy több díjat kapna mint a GYU.
És amúgy amiket felhoztam, mint részletes elem azokkal arra próbáltam utalni, hogy mennyire van kidolgozva a film.Nem a saját kútfőböl kitalált dolgok, mint a SW-ban(figyeld:ez nem problémaként mondom!), hanem ragaszkodni kellett egy könyvhöz.Ilyen esetben odafigyelni az ilyen szintü részletekre, elismerést igényel.

Részemről lezártnak tekintem a témát, mert már nagyon lefárasztott az értetlenséged.De egy jó dolog történt viszont.Meghoztad a kedvem egy maratoni LOTR-ozáshoz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 18:00 

Kedves Fórumozók!

Kedves Zargul:Egy könyvből kellett kiindulniuk de több elemet is berakhattak volna a filmben.Mert van olyan elem a könyvben ami a filmben nincs.

Kedves Freemy:A Star Wars-t sem filmmel sem könyvvel kezdtem.Hanem képregénnyel amit máig is megveszek 3 havonta.

Én is lezárom a témát és remélem szent a béke köztünk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 18:21 

Fifi, a nyelvekről annyit még, hogy a SW-ban előforduló nyelvek csak annyira vannak kidolgozva, amennyire a filmben használják őket (és figyeld meg, a Hutt-nyelv egy csomó szava az angolból van átvéve és megváltoztatva), a GyU-ban ezzel szemben legalább 2-3 olyan nyelvet tudnék mondani, ami nagyon részletesen ki van dolgozva (nem is csoda, mivel valahol azt olvastam, hogy Tolkien eredetileg a nyelvek miatt kezdte el írni a műveit). - Tudom, hogy ez nem a rendező érdeme, de hozzá tartozik (egyébként én úgy emlékszem, hogy eredetileg a SW-t és a GyU-t hasonlítottuk össze, nem Peter Jackson-t, és George Lucas-t - vagy a SW egyéb rendezőit).

A világ kidolgozottságáról pedig: Amit te olvastál, Fifi a SW-szal kapcsolatban, annak a legnagyobb része már az Expanded Universe-hez tartozik, vagyis nem a film eredeti készítői találták ki, hanem valaki más (persze nem baj, hogy van ilyen, és is szoktam olvasni SW-os képregényeket, meg könyveket). A Gyűrűk Uránál ezzel szemben nincs ilyen, annak az összes érdekességét egy és ugyanazon ember találta ki (bár ha a könyvekehez képest azért Peter Jackson is adott hozzá pár dolgot, ezek lehetnének akár a 'GyU Expanded Universe' elemei).

Hogy ne csak a SW ellen beszéljek, az igaz, hogy A Gyűrűk Urának nincs eszmei mondanivalója (ezt még Tolkien is elismeri rögtön a könyv elején, a bevezetőben), a SW-nak meg lehet, hogy van, nem tudom megmondani (de, mivel engem nem érdekel, hogy egy filmnek/könyvnek van-e, vagy nincs, ha tetszik, akkor elolvasom).

Én továbbra se tudom megmondani, hogy melyik a jobb, én mindkettőt ugyanúgy szeretem, és szerintem kár is ezen vitatkozni, mert ti se fogjátok tudni eldönteni, van ami az egyikben jobb, van ami a másikban.

Üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 18:26 

fifi írta:
Kedves Fórumozók!

Kedves Zargul:Egy könyvből kellett kiindulniuk de több elemet is berakhattak volna a filmben.Mert van olyan elem a könyvben ami a filmben nincs.

Kedves Freemy:A Star Wars-t sem filmmel sem könyvvel kezdtem.Hanem képregénnyel amit máig is megveszek 3 havonta.

Én is lezárom a témát és remélem szent a béke köztünk.

Persze, nincs semmi probléma de még annyit hozzá tennék, hogy nagyából 1000 oldalt vagyis kb 500.000 szót megfilmesíteni elég kemény lenne.A gördülékenyebb történetvezetés érdekben kellett kivenni részeket(hozzáteszem sajnos.Én is jó sok részt hiányoltam.)Bombadil Tomát pl szívesen megnéztem volna, hogy ábrázolják!(bár félig-meddig így is benne van.Egy általa mondott szövegrészt, Szilszakál szájába adták.)Ezzel nem folytatni akarom a dolgot csak mint érdekességképp mondtam, hamár erről volt szó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 21 vas., 21:54 

fifi írta:
Kedves Fórumozók!

Egy könyv azért könyv, mert részletesebb a filmnél. Épp ezért ne várd el, hogy minden apró részlet szerepeljen a filmben!!!
A képregény is könyv! :wink:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24 szer., 19:21 

Kedves Fórumozók!

Tegnap nem jöttem fel az internetre(kinek tűnt fel?) mert Keresztapát nyomtam.Mivel hogy off topic leszeretném írni az első benyomásaimat:
Autók vezetése nagyon korrektek mivel hogy kénszerítik a játékost a kanyarokban lévő lassításra.A küldetések enyhén szólva is s**rok.Paulie-s küldetés nem is úgy van a filmben mivel hogy Paulie-t a kocsiban ölik meg és ő nem tud megszökni.Akor még van olyan hogy Michael-t nem kezdik lövöldözni a véres jelent után és nem is tudna egy Tommy-Gun-nal lőni mivel hogy lelkileg és szellemileg nem olyan egyéniség.Maga a város tetszik jó megvan csinálva.Az üzlet vezetők megfenyítése naon lol lett.A grafika is király.De az egész játék nem olyan keresztapás.Nem a keresztapa játékjaként kelene kezelni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 13:17 

Kedves Fórumozók!

Olvasom a híreket és nagyon meglepődtem a fix-tv-s híren.Örülök hogy maga a híroz társadalom idáig is eljutott.Sajnálom hogy nincs nekem fix-tv-m de ha letölthető lesz lefogom tölteni.Gratulálok!!!Csak így tovább!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 16:57 

fifi írta:
Kedves Fórumozók!

Olvasom a híreket és nagyon meglepődtem a fix-tv-s híren.Örülök hogy maga a híroz társadalom idáig is eljutott.Sajnálom hogy nincs nekem fix-tv-m de ha letölthető lesz lefogom tölteni.Gratulálok!!!Csak így tovább!!!

Nem volt nagy szám, Nimbus és asszem Krityó volt benne kevés időre.Őket kellett volna kérdezni nem a b*zi fixeseket(lásd Szalu.Ő annyira ért a játékokhoz mint én a quantum mechanikához.Azaz semennyire.)A kérdések meg kicsti hülyék voltak szerintem de ez annyira nem volt vészes.Szóval én többre számítottam :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 21:23 

Véletlenül ez nem az a tv felvétel: Heroes V a Level Upban :?: :?: :?:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 22:44 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Freemy: De igen... Közvetlen letöltési link a hírekben a főoldalon! Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 10 szomb., 19:31 

Druyda írta:
Szerintem a legjobb várak a következők:
-Heroes 3: Castle
-H4: Nature
-H5: Sylvan, Haven
Szóval nekem mindegy csak a griff ott legyen. A természet meg bejön a négy óta.
Barátnőm meg muterom szerint a háromban a Tower, az ötben az Academy.

Bocsi, hogy megjegyzem, de én ebből úgy vettem ki, hogy a kettő az egy! Vagyis a barátnőd=muterod...

Biztos nem így van, csak furán fogalmaztál! :lol: :lol: :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 18 vas., 18:10 
Heroes Team

Üdv mindenkinek!
Egy kis érdekesség következzék:
Nem tudom, hogy valaki elgondolkozott-e már azon, hogy a számítógép kinézete, lehetne akár más is, mint a mostani megszokot kocka formák (a plusz díszitéseket leszámítva az egész tényleg csak egy doboz :)) Bár én most nem a számítógép moddingról akarok írni (bár arról is lehetne), hanem arról a rengeteg gombos kis kütyüről, amit per pillanat én is használok, hogy bepötyögjem ezt a szöveget. Ezek is annyira egysíkúak kinézetben... Persze azért már vannak másféle billentyűzetek is a piacon (mint pl. a "félbetört" billentyűzet. Fogalmam sincs mi a hivatalos neve). Persze azért megpróbálják különbözőre gyártani a szokványos dolgokat, így megpróbálják felspécizni még több billentyűvel, görgőkkel, meg istentudja még mivel. De lehet akár az ellentéte is, és csinálnak egy feltekerhető "puha" billentyűzetet. De a lényeg, és mivel sok beszédnek sok az alja, ezért szeretnék bemutatni: pár érdekesebb billentyűzetet (van egy pár ami igencsak döbbenetes, de szívesen kipróbálnám őket):
Billentyűzetek

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1911 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]