fifi írta:
Balee írta:
Zargul írta:
És, hogy csak egy dolgot mondjak még:fifi szerinted hány nyelv van a Star Wars-ban, úgy kidolgozva mint egy mai is létező?Melyiknek van saját nyelvtana?

Bizony, ezen a téren A Gyűrűk Ura mindenképpen felülmúlja a Star Wars-t.
Minden faj és nyelv kivan dolgozva SW-ben.Inkább arról beszéljünk Kedves ZARGUL!!! hogy te fel fogod-e az SW világát.Tudod hogy hogyan kezdődött a sithek és a jedik világa?
Tudod hogy Anakin-nek van valami kapcsolata Gavi Daragon-hoz?
Minden egyes világ kivan dolgozva az SW-ben.Csak te nem tudsz ezekről.A GYU film egy nagy pocsék de a könyv előtt meghajlok.Silent topic-ban csak a GYU filmről volt szó aztán te áttértél a kidolgozásra ami teljesen nem a filmhez kapcsolódik hanem magához a GYU világhoz.Én külön a filmet külön a GYU világot értékelem NEM mint mások például TE!!!Egy ilyen hülyeségen meg teljesen őrültség felhúzni magad.Kérdezném tőled:Ha valaki a szemedbe mondaná hogy a GYU egy nagy fo--dék akkor azt az emberkét ilyen értelmetlen ügyen megölnéd?
Pedig én csak egy topicban írtam le röviden de te még erre is felhúztad magad.Inkább térj át a Szeduxen+Sör kombinációra hogy megnyugodj mert ez már nem tudom micsoda amit most te művelsz...
Ezzel nem akartam senkit meg bántani de egy ilyen témán felidegesedni ez hülyeség.
Látom egy-két dolgot félreértettél:a te butságod idegesített fel de ne úgy képzeld el, hogy vertem a fejem a falba vagy ilyesmi csak "simán" nem bírom ha valaki tudatlanul okoskodik.
1.:"Star Warsban és a Keresztapában lévő összes karakternek saját élete van ami átmegy a többi részbe még a legeslegmellékebb karakter is fontos a következő részekben.Star Wars esetén vegyük elő Shaak Ti mestert.A filmben csak a második részben láttuk ott is csak egy röpke pillanatra de nagyon nagy szerepet játszott a klón háborúkban ő szabadította ki a leghíresebb jediket a birodalom börtönéből.
Keresztapa esetén vegyük elő Clemenzát.Nem mondható egy nagy mellékszereplőnek de nincs sok fontossága a filmben de mégis ő kavarja a s..rt a második részben.Ezzel kezdődik a film"
Ezt ha jól tudom te írtad...most mondjad azt ki, mit taglal.A filmet vagy a kidolgozottságot.Mert részemről tudtommal mindkét részről szó volt.Felhozod, hogy ki, hogyan alakult meg változott a filmben.Azt hiszem ehhez nem kell különösebb kommentár, önmagáért beszél, hogy vádaskodásaid - ezáltal - értelmét vesztik.Te összevissza magyarázol, kersztül-kasul az SW film és a mögöttes kidolgozottsága közt.Ezek után nehogymár nekem mond meg mivan!
2.:engem nem érdekel az SW világa, ne hozd fel azt hogy ki kivel micsinált.Lényegtelen.A fontos tényező most az, melyik, mennyire van kidolgozva, mert ugye ez most a vita tárgya.Legalábbis ha ezt hoztad föl(mert ugye mindeddig arra reagáltam amit te írtál kvázi te irányítottad más felé a beszélgetést, mégis engem nézel madárnak.Nagyon nem kéne!)akkor egy-két dolgot elevenítek föl a GYU-ból, hogy érzékeltessem a részletességet illetve a pontosságot:a tündéket könnyűléptüeknek is hívják ugye namost ez megjelenik a filmen, maximum egy durva másodperce, a kép legszélén, tehát keresned kell, hogy megtaláld.Ez mi ha nem részletesség.Vagy ott van gandalf pipája.Hol van?Na hol?A botjának végében amit a büdös életben nem vennél észre soha!A sztori szempontjábol nem fontos, észre sem veszed de ott van, mert FIGYELTEK ERRE!És most egy árva szót sem ejtettem a könyvről.Ezer és egy példát lehetne említeni de tudom, hogy feléd ez teljesen értelmetlen lenne.Ha egyáltalán eljutottál idáig az olvasásban akkor csak egyet tudok ajánlani.Szerezd meg valahogy a Gyűrük Ura bővített változatában szereplő bonus dvd-ket amiken megláthatod, hallhatod mennyit és mit dolgoztak a filmen.Akkor talán visszatérhetnénk a témára, megfelelő háttértartalommal a fejedben.(jelzem 6 dvd-n terül el a dolog, kb 48 gbyte-on)
3.:Ne feledd, én nem húztam le az SW-t mint ahogy te ledegradáltad a GYU-t sőt szerintem kidolgozott a film.DE.Lehúzni úgy egy igényes filmet,a sárba taposni, hogy közben az egekig magasztalsz egy nálánál nem jobb(de nem is rosszab-bár ugye ez izlés kérdése)filmet, akkor arra csak kihozod az embert a sodrából.Erre máshogy nem lehet reagálni.Konklúzió:én végig érveltem, mintaként használva a GYU-t, mert arról tudtam érdemben beszélni, míg te neked csak az jött le, hogy van a Gyűrük Ura meg a Star Wars, melyik a jobb??!!!!
4.:a rendezővel kapcsolatban.Mit repkedsz összevissza 20-25 éveket?Hogy vagy képes összehasonlítani így bármit is?Ebből is látszik, tudatlanságod a téma felé.Mondj valamit 5 év múlva Peter Jacksoról.A másik:hogy mersz kiindulni egy forum topicjábol, hogy itt hányan tévesztik össze a rendezőt ?Ez alpból az értelmetlen, épészérv nélküli köpködés mintapéldája!!!Ha jónéhányan azt sem tudják, ki a Heroes fejlesztője vagy/és a kiadója akkor már nehogy innen indulj ki, kérlek.
5.:én már röhögni sem tudok rajtad...