Hali, népek!
A remek PC Guru mellékleteként adták legutóbb a félhivatalos Vérfoci (BloodBowl) számítógépes feldolgozását, a
Chaos League-t. Igen-igen szórakoztató játék! A PC Gurus verzió ugye kb. 1800 ruppóba kerül, amihez kap az ember mellékletként egy PC Gurut

, viszont csak egy szem francia (!) nyelvű pdf manuálé jár hozzá. Ahhoz egy kicsit összetett a game, hogy az ember egyedül mindenre rájöjjön, így tudom ajánlani az eredeti változatot, amit a CD Galaxisban kemény 990.- forintért vesztegetnek. Ennyi pénzért ma már egy könyvet sem lehet kapni.
A játék lényege röviden:
Adva van 10 faj (ember, barbár, erdei elf, sötét elf, törpe, goblin, ork, élőhalott, patkányember, és a zsoldosok szövetsége), amelyik egyikét kiválasztva, a kiinduló, eleinte soknak tűnő tőkénkből kell egy legalább 9 fős csapatot összevásárolnunk. Ezek után benevezhetünk vele a bajnokságra, ahol a harmad osztályba kerülünk, másik 19 csapattal együtt, akiket két részre csoportosít a program. Minden csapat szinte szabadon kihívhatja a másikat, a cél, hogy a 10. meccsünk végén mi álljunk a saját csoportunk élén. Ha ekkor légyőzzük a másik csoport elsőjét, már is miénk a bajnoki trófea, és léphetünk egy ligával feljebb (másodosztály, első osztály, és profi liga). A profi ligába kerülésre tetszőleges év áll rendelkezésünkre, úgyhogy nem kell kapkodni...
A mérkőzés az amerikai foci szabályai szerint zajlik, de itt a bíró lefizetése, a játékosaink doppingolása, huligánok felbérlése, az ellenfél agyonverése nem bűn, hanem ajánlott, követendő taktika!

A játékosok az egyes megmozdulásaikért (passz, közbenyúlás, gólszerzés, szerelés, agyonverés...) pontokat kapnak, amikért, a mérkőzés végén új tulajdonságokat vehetnek maguknak. Számtalan tulajdonság, varázslat közül lehet választani (minden faj, minden egyes különböző pozíciójú játékosának egyéni listája van, amik között van átfedés, de egyik sem egyforma). Ezeket azután az újabb meccseken lehet bevetni. A győztes mérkőzésekért aranyat kapunk, amiből újabb játéksokat, ill. sztárokat lehet vásárolni.
A játék egyébként valós időben zajlik, de akármikor megállíthatjuk az időt, hogy szép kényelmesen ki tudjuk adni a játékosainknak az utasításokat. Én egyébként a barbár csapatot kedveltem meg, mert ebben vannak csini fürdőruhás kicsilányok (bazinagy karmokkal ellátott csizmákban

), és ennek a csapatnak sztárjátékosa a minotaurusz!
Más. A fenti játékon felbuzdulva kicsit módosítottam a már említett
Vérfoci táblás társasjáték jártasságrendszerét.
BloodBowl szabálykönyv
BloodBowl módosított jártasságok