Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 27 hétf., 14:07 

-Köszönöm a felajánlását lord uram. Szeretnék továbbra is az ön szolgálatában maradni. A legjobb tudásom szerint fogok szembeszálni az utunkat keresztező minden veszélyel.

Cherbó megnyugodott egy kicsit, remélte hogy nem hagyják itt. Az hogy egyedül induljon el egy hajóval még álmában sem merészelte volna. Rendes ember ez a lord. Azt hittem már nincsennek ilyenek.

A beszélgetés után visszatért elfoglaltságához. Szétpakolta a növényi darabokat. A kalozok holmija közt talált egy teljesen elrozsdált melvértet. Két kisseb köre helyezte és néhány gazt pakolt rá. Alulról melegitette, remélte hogy igy még hamarabb kiszáritja öket.
A másik kezével elövette azt az apró gömböt ami még a varázsló botjából esett ki.
- Furcsa. Első tapintásra mintha obszidián lenne, ám annak nem ilyen vörös a szine.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 27 hétf., 16:25 

Idézet:
Ámberek, néha hihetetlenül nagy költő veszik el bennetek! Sog! Ki mondta, hogy vannak társaid hullái? Hol? A te celládban tárolták őket már hetek óta, vagy a jó atyáéban? Esetleg az aranyhegyeken? És a cápákat mivel etették, szerinted? Szóval nincs hulla, oké?! Csak a kalózoké...

Hát... én azt hittem, hogy annyira nem törődnek velünk, hogy hagynak minket egy rakáson rohadni a kalózok.
De legyen.
Utóbbi rész storno.

Idézet:
Egy mesélői kérdés: érdekel valakit az ötödik ajtó?

Így már igen...

Játékban lét:
Sajna én csak hátfőtől szerdáig tudok netezni. Majd meglátjuk ez hogy műxik...

Varázstárgyak találása:
Gondolom amit a karileírásnál írtam, mindenem meg van. Ugye?

Idézet:
A törpe hamarosan érkezik (örül, hogy otthagyhatta a hordócipelést). Közben tisztázta a helyzetét a lorddal, az pedig alkalmazta is őt, a megfogyatkozott hajókatonák pótlása gyanánt...

Hórdopakolás helyett, ha lehetne:
Dannor kövekből egy ideiglenes oltárt állított, hogy saját véréből áldozzon társai lelkeiért. A szertartás és az ima nem volt túl hosszú, jó 10-15 perc volt csak... Elvégre, ő a tettek, s nem a szavak embere... izé... törpéje.

"A többi az istenek dolga." - gondolta magában, s elindult a hajó felé, hogy megköszönje megmentését. Az emberek vezetője egész jó harcosnak és nemes gondolkodásúnak tűnt, így hát hűbéresküt fogdott neki.
Aztán jött a "bikadémon" (Nordriqsund naaaagyon messze van Nighon-tól), akiről kiderült, hogy nem is démon.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 27 hétf., 17:58 

Billy: elcsípsz egy beszélgetést a lord és a kapitány között (a sötétben nem vesznek észre, hogy épp az a nagy láda mögött tartózkodsz, ami mellett beszélgetnek):

lord: - Nem tudom, mi van velem az utóbbi időben, Torres. Te tudod jól, hogy milyen voltam annak idején!
Ahab: - Meglehet, lordom. Én már a bikefejűnél is csodálkoztam.
lord: - Azelőtt eszembe sem jutott volna ilyeneket még a hajóm közelébe sem engedni... Azután itt ez a hobbit! Pár héttel ezelőtt még a kezemet állandóan a pénzes erszényemen tartottam volna, és a biztonság kedvéért inkább lecsukattam volna az őreimmel, még ha éppen nem lopott is... jobb ha egy ilyen a börtönben rohad meg, mint szabadlábon téblából... de most... egy hajóban utazom vele, és egész jól alszom, nem félek, hogy átvágja a torkom éjjel.
Ahab: - Azután az a démonfajzat...
lord: - Igen. Egész szimpatikus fickó, nem? ... Mit is beszélek? Mi van velem? Valahogy megváltoztam... már nem úgy látom a világot, mint egy hónapja. Miért van ez? Mi történt velem?
Ahab: - Talán ez a hajóút. A cél...
lord: - Ugyan! Néha, Torres, úgy érzem, mintha nem is én lennék önmagam... néha, mikor félálombam fekszem az ágyamon, olyan, mintha suttogna valaki mellettem... úgy vélem, hallom őt... utasításokat ad nekem... Lehet, hogy meg fogok őrűlni?
Ahab: - Egy kis pihenésre lenne szüksége, uram! Túl sok volt az izgalom az utóbbi napokban. Azok a kalózok... most meg itt újra!
lord: - Lehet, hogy igazad van... de nem tudok szabadulni az érzéstől. Vannak olyan pillanatok, amikor mintha kívülről szemlélném magam... mintha egy dróton rángatott marionettbábú lennék csupán...
Ahab: - Uram!
lord: - Jól van, jól! Azért még nem vagyok teljesen agyament. De erről egy szót sem, senkinek, jó, kapitány?
Ahab: - Ez csak természetes, uram! De pihennie kéne...
lord: - Úgy fogok tenni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 28 kedd, 16:25 

Billy jól elraktározta megában, a beszélgetés minden részletét, ha lesz egy kis nyugodt idejük, akkor megbeszéli majd Dakk haverjával, addig is elmélyülten figyelte, hogy pakolnak a többiek, a szobában található mágikus tárgyakat pedig a saját kabinjába pakolta, és alig várta a percet, amikor magára zárhatja, hogy kicsit gyönyörködjön a karperecben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 28 kedd, 18:09 

Surmó felfigyel Billy tárgyaira:
- Hopp, ilyet mintha már láttam volna valahol - mutat egy aprócska, inkább kulacsnak kinéző fahordócskára, amelyen egy háromszögbe foglalt hullámvonal rúna díszeleg. - Megleshetem?
Mikor kézbekaparintja, a mini-hordót a szájához emeli, kinyitja az alján díszelgő apró csapot, és előbb óvatosan, majd egyre nagyobb élvezettel kortyolja ki annak tartalmát. Végtelen öröm ömlik el az arcán, és kéjeset sóhajt:
- Mézédes törpepálinka szirup! Nyammmi!
Nem lehetett sok abban a kulacs-hordóban, talán egy negyed liternyi, amit Surmó egy jókora húzásra le is hajtott. Elzárja a csapot, majd Billy értetlen arckifejezésén nagyot derülve újból kinyitja, és ismét jót húz az adigra elvileg üres hordócskából. Majd újból... majd újból...
- Ez maga a menyország! Hukkk... - böffent egyet Surmó, s kezdenek keresztbe állni a szemei - Nagyon kis fáintosat találtál... hukkk... cimbi!
:lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 28 kedd, 21:10 

-Ecsém! Ha kifutunk a tengerre Szólok Dakknak! Sőt inkább máris szólok, szerintem ma nagyon bemákolunk.-szólt, majd így is tesz. :lol: :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 01 szer., 11:05 

Kép
Még nem kezd alkonyodni, mikor befejeződik végre a pakolás (immár minden készen áll az expedíció sikeres végrehajtásához), és az Ezüstsólyom Röpte meglovagolva a kontinensről fújó szeleket, kihajózik a kalózkikötővé silányult Utolsó Kút szigetéről.

A megmaradt pár kalóz a kis kalózhajóba került - tegyenek magukkal amit akarnak - a lord nem vállalta magára az igazságszolgáltatás végrehajtását. Egészen más dolog csatában lemészárolni valakit, mint egy magatehetetlen embernek elvágni a torkát, még ha az meg is érdemelné esetleg.
- Eltart egy ideig, míg ki tudnak szabadulni, és esetleg utánunk tudnának jönni - mondja a lord. - Az istentitánok majd döntenek a további sorsuk felől.
A kis jahtot azonban sajnálnák ott tartani, a kapitány szerint nagyon fain kis hajó, ezért az Ezüstsólyom Röpte vontatókötélre veszi. A jahtocska egyébként a Rozi nevet viseli. :lol:

Selmo atya is felszállt a hajóra (a beígért nagy tájékoztatót másnap délbe tartják majd meg, immér a nyílt tengeren), de visszautasítja a lord meghívását, hogy aludjon vele a lakosztályába, ehelyett beköltözik az üressé vált egykori hajókatonák hatszemélyes kabinjába, a magóggal együtt.
- Tudod fiam... Cherbo a neved, jól tudom? Sokmindent szeretnék tőled kérdezni. Ne vedd tolakodásnak, csupán tudományos az érdeklődésem!
A jó atya így is tesz. Elhalmozza Cherbot a kérdéseivel, melyek jó része a magógog társadalmára vonatkozik (ezt már ismerjük), a házassági-, étkezési-, temetkezési szokásaikra, meg arra, hogy egyáltalán hogy is került ide.

Aznap éjjel sajnos mindenki nagyon rosszul alszik a hajón. Valami állat részegek öblös hangon, és igen-igen hamisan minotaurusz nyelven minotaurusz népdalokat énekelnek, miközben váratlan időközönként vadul kurjongatnak, dörömbölnek, majd végighányják a fél fedélzetet... :lol:

Warlock: szólj, ha közelebbről szemügyre akarod majd venni az egyenlőre a zsebedben pihenő karkötőt!

Cherbo: mit mesélsz el az atyának?

Sogroon: mi legyen az apácákkal? A törpéd melyik kabinba akar költözni? A szótlan, színváltó köpenyes alakhoz (D'Rok), avagy a páncélfényezős kardos emberhez (Sir lovag)?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 01 szer., 13:45 

Idézet:

Sogroon: mi legyen az apácákkal? A törpéd melyik kabinba akar költözni? A szótlan, színváltó köpenyes alakhoz (D'Rok), avagy a páncélfényezős kardos emberhez (Sir lovag)?

Apácák: Ment u2u.

Dannor találkozott már egy bikadémonnal, akiről aztán megtudta a lord-tól, hogy egyáltalán nem démon. Jó, ez ok.
Viszont mikor meglátta a magógott majdnem neki rontott, hogy ketté hasítja a tompafelyű kalapáccsal... de inkább erőtt vett magán, és megkérdezte a lordot (vagy a lovagot vagy valakit, mindegy, csak ember legyen), hogy ez mi. Hát a válasz nem volt túl megnyugtató, ugyanis ez tényleg egy démon, de velünk van, meg nem is igazi démon csak olyan szerencsétlen pára... vagy mi.
"Azért én rajta tartom a szemem." - morogta magában a törpe, s megindult a pap és a "EZ" után az egyik kabinba, s ott lecuccolt.
Főleg csak hallgatta amazok beszélgetését, de néha ő is föltett egy-egy fogós kereszt kérdést, mint például:
-Te tényleg nem vagy démon?
vagy:
-Biztos, hogy nem vagy démon?

Viszonylag hamar elunta magát.

Mikor aztán meghallotta fentről a mulatozás hangjait:
-Folytasd csak, te pap - tegezi le az atyát már sokadszor, mivel nálluk nincs magázódás - Nekem most meg kell inn.. néznem valamit. De ne féllj! Jövök rögtön! - s az éjszakát ő is a fedélzeten tölti, erősen bizonygatva, hogy, hogy ő bírja legjobban a piát a fedélzeten.
-Mi törpök pont ebben vagyunk a legjobbak az egész világon!
Végül az ivó verseny eredménye több négyzetméteren át csordogált a hajó padlón, de az eredmény hirdetés független zsűri hiányában elmaradt.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 01 szer., 16:58 

Na jó, mivel nincs más ötletem (ami tényszerű, logikus és meseszerű lenne), meg te sem segítettél igazán: az apácák egyszerűen eltűntek a hajóról. És ami az érdekes, hogy senki sem emlékszik rá a továbbiakban, hogy egyáltalán ott voltak valaha is. Ylyona, a lánghajú boszorkány egymaga lábadozik a kabinjában, amit ugye természetesen nem oszt meg egyetlen "büdös" pasival sem... :lol:

Az ivóverseny eredményeképpen másnap néhányan igen-igen erős fejfájásra ébredtek. Dakktól nagyjából napnyugtáig csak halk morgásokra telik, miközben véreres szemekkel, kóvályogva ücsörög az egyik ladikban, ahová ki tudja hogyan keveredett bele... :lol: A jó Selmo atya - aki szintén nem tudott rendesen aludni a dajdajozástól - simán letagadta, hogy ismerne másnaposság elleni varázslatot...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 01 szer., 17:09 

-Mekkora böszme! Oszt mégsem bírja a piát! - mormog a törpe a szakálla alatt. Nem tudja, hogy Dakk-nak a labirintusba nem igen jutott a jóból.
-A felit sem itta annak, amit én! :lol: Mégis hogy kiütötte magát.
S addig-addig meséli magának, hogy mekkora piás, hogy tényleg el hiszi, hogy a feje sem fáj, meg nem is másnapos.
...de a járásán azért még látszik. /\_/\__/''''''''\

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 02 csüt., 1:44 

Cherbó vegyes érzelmekkel vette tudomásul, hogy az állandó émelygés visszatért amint elindult a hajó. De legalább már van szálása, nem kell többet a raktárban aludnia. A pap és a törpe is egy kabinban lesz vele. Bár a törpe meglehetősen gyanúsan szemléli egy kicsit de ezt igazán nem vetheti a szemére. Az ő helyében én se viselkednék másként.
Miután kényelmesen elhelyezkedtek az atya kérdésekkel, halmozta el.

- Hogy kerülsz ilyen messzire Eofoltól.? Ha jól gondolom ott születtél.
- Igen. Eofolban születtem, Zydar nagyúr birtokán. Évekig szolgáltam a seregében, mígnem egy vesztett csata után árulással vádoltak és ketrecbe zártak. Három napot töltöttem ott amikor egy hatalmas sereg ostrom alá nem vette Zydar várát. A kavarodásban sikerült megszöknöm. Sokáig bolyongtam az alatt mindenfelé csak mészárlást, és pusztítást láttam. Minden eddiginél nagyobb háború tombol a hazámban. Csendes szemlélőként több csatát is végignéztem. A pletykákból úgy értesültem, hogy valamely eszelős fejedelem királlyá akarja koronáztatni magát. Az értelmetlen hatalmi harcaiban fajtársaim tízezrei pusztultak el egy olyan ügyért, amihez semmi közök sem volt. A rengeteg értelmetlen halál láttán döntöttem úgy hogy elhagyom Eofolt. Ekkor botlottam bele a határvidéken kószáló Delrór mesterbe. Az öreg alkimista szolgálatába fogadott. Sokat köszönhetek neki. A vele töltött 3 év alatt megtanultam ezt azt a világ dolgairól. Olyan fogalmakkal és eszmékkel ajándékozott meg amik létezéséről eddig fogalmam sem volt. Állandóan utaztunk, az öreg fáradhatatlannak bizonyult. Ám a halál őt is utolérte. Miután magamra maradtam, egyedül folytattam a vándorlást. Több kisebb afférom is volt de ez most nem lényeg. Végülis elérkeztem egy városba ahol a városőrök el akartak fogni, ezen a hajón bújtam el és hát itt vagyok.

Az atya folyamatosan bólogatott a magog történetét hallgatva.
- Mesélj nekem a néped történetről.
Cherbó előadta amit az ősi magog civilizációra tudott. A végén hozzátette : lehet hogy mindez csupán legenda. Egy leigázott szolganép dajkameséi.
Most: Egész életünkben a tartományúrat kell szolgálnunk. Minden eszközzel az verik a fejünkbe, hogy ő az istenünk, akinek semmit sem érünk. Igyekeznek minél nehezebb körülményeket teremteni ezzel is elvadítva minket. Az élet elég kemény arrafelé, a halál mindennapos dolog. Még a tartományokon belül is állandó kisebb harcok folynak a fajok között, a pittek próbálnak rendet tartani de nem erőltetik meg magukat túlságosan.
Őszintén bevallva a népem megalíthatatlanul halad az állattá válás felé.

- A kultúrátokról mit tudsz.?
- Hát nem sokat. Mivel nincsenek írásos emlékeink igy ez csak szájhagyomány útján maradhatott fenn. Vannak szimbólumaink, amiket csak mi ismerünk és néhány szertartási szöveg amiket csak magunk között gyakorolhatunk. A fejedelmek minden ilyet brutálisan megtorolnak.
Temetési szokásaink szinte nincsenek is. Ha valaki meghal közülünk az a cerberusok vagy a démonok étlapján végzi. Ritka eset mikor nem így van. Olyankor teljes harci festést kenjük fel rá és a saját tüzűnkkel, égetjük el. Így a lelke visszatérhet a tűzbe, amiből egykoron született. Onnan pedig újjá születhet.

-Te tényleg nem vagy démon? –szakítja félbe a beszédét a törpe váratlan kérdése. Úgy néz ki kibökte ami már órák óta piszkálta a csőrét.

- Nos attól függ, mit értesz démon alatt. Nem vagyok túlvilági lény és nincs démoni hatalmam. Nem a pusztításért élek és nem élvezem az élet kioltását. Ugyanolyan hús vér élőlény vagyok, mint te. Ugyanúgy tudok vérezni és meghalni, mint bárki más. Lehet, hogy a tűzgyújtási képességem démoni a te szemedbe de hidd el nekünk éppolyan misztikus dolog hogy ti a föld alá ástok, onnan érceket hoztok fel és azokból fegyvereket alkottok.

- Folytasd kérlek. Vágott közbe az atya. Beszélj a hazasági szokásaitokról.
- Hát nem kötünk olyan házasságokat amilyeneket az emberek. A démonlordok igyekeznek állandó létszámon tartani fajunkat. Pár száz évvel ezelőtt a magogok száma igen megnőtt és több helyen lázadások törtek ki. Ezeket leverték, és utána bevezették ezt a lélektelen szülési rendszert. A gog-okat (nőstény magogok.)egy részét munkatáborokban vagy a hímektől elkülönítve tartsák és csak időszakonként engednek össze velük. Próbálják elkerülni az újbóli elszaporodásunkat. Mondjuk ezeknek a táboroknak elég gyenge a felügyeletük. Szinte bármikor beszökhettünk egy kis szerelem kedvéért.

- Értem. Bólintott az atya. És mond kit vallasz istenednek?

Cherbó kicsit eltűnődött a kérdésen. –Senkit. Születésem óta az sújkolták belém hogy a hatalmas Zydar (tartományúr) a legnagyobb isten. Nos láttam ez az isten menyire nem törődik velünk. Kénye kedve szerint küldi halálba a híveit. Aztán láttam ezt az istent elesni a csatamezőn. Vértől mocskosan az életéért könyörögni. Hát mond meg nekem atya, ezt az istent kéne imádnom?
Nem tudok már hinni semmilyen isteni vagy felsőbb hatalomban.

Még válaszolt egy pár kérdésre aztán aludni tértek. Viszonylag hamar elaludt. Nem zavarta a fenti mulatozás hangjai.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 02 csüt., 19:10 
Heroes Team

Újr vizen utazunk, megint minden békés és nyugodt, kivéve a ma estét, ahhol a mulatozásé volt a főszerep, s volt nem egypár egyén aki nem a saját lábán tért vissza a kabinjába :lol: :lol:. A másnap viszont eléggé nehezen indult az egész bandának, a másnaposság egyeseket olyannyira megviselt, hogy az már káros volt. A marózoknak két társukat is pótolni kellett, mert a többiek annyira készek voltak, hogy nem lehetett munkába fogni őket. A tegnap befejezett rakodásnak köszönhetően szinte teljesen megtelt a raktár, s nem volt semmiből sem hiány. Miután a pap rászánt egy kis időt, hogy kezelje az idáigi összes baját, a kincsekből is levont egy szép hosszútőrt, ami szép aranymarkolatú drágakőberakásos kis szerszám volt, s több hasonló is volt belőle, s áldását adta rá. De ezen haszont is felülmúlta az az íj, ami a mágikus erővel bíró tárgyak közé sorolt be a hobbit, s később kiderült hogy egy különleges elf íj, amit meggyfából készítettek, s az idege is különleges anyagból, unikornis sörényből készült. Mindenesetre elment a lordhoz, hogy megtudakolja, hogy lehet ezekből a tárgyakból részesülni, mert ezt nagyon szeretné tulajdonának tekinteni.

Ugye lehet ilyenem :?: :D

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 03 pén., 10:57 

A kincsől:
A nagyjából két ládányi vegyes érmét, és pár ékszert a lord a hajóra vitette, és elzárta a kabinjába, előtte azonban a legénység részére szétosztott fejenként 5-5 aranyat. Selmo atyával emgállapodtak, hogy a rabolt pénz legjobb helye az lesz, ha az esetleges visszatérésükkor felajánlják az egyház javára, valamelyik katedrális felújítására.

A varázstárgyak:
A mágikusnak tűnő cuccosokat a hobbit találta meg, és ő zsákolta be a kabinjába. Nem akarok továbbra sem tételes felsorolást adni, mert annak nem lenne sok értelme: mint már írtam, ha van egy jó ötleted, nyugodtan találhatsz egy olyat is a kupacban. A mágikus íj teljesen jó ötlet, gondolom Billy sem ragaszkodik hozzá, mivel neki túl nagy lenne.

A lord ezekkel a tárgyakkal nem foglalkozik, eléggé óvatos a mindenféle, beazonosítatlan varázstárgyakkal kapcsolatban (volt már egy emlékezetes negatív kalandja egy átkozott övvel...)

Kép Gyönyörű napsütésre ébred az Ezüstsólyom Röpte legénysége, és utasai (már aki fel tud kelni időben... :lol: ) Mintha Ulmo, a Vizeknek Ura széles jó kedvében mosolyogna le a világra.

Szegény fedélzetmesternek főhet a feje, mivel két matróz is súlyos egyensúlyi zavarokkal kűzd a másnaposság miatt, így nem zavarhatja fel őket az árbócra vitorlát göngyölni. Szerencséra azért a szarvaspatás állat is összeszedi magát annyira, hogy ha kissé imbolyogva is, de egy kötél húzását rá lehessen bízni (természetesen szigorúan a hajó fedélzetén állva, nem túl közel a korláthoz :lol:). Ebben egyébként nagyon jó: három matróz helyett húzza a kötelet vadul, néha már rá is kell szólni, hogy hagyja abba egy kicsit, mert kezd meghajlani az árbóc... :lol:

A szél továbbra is kitartóan nyugatnak fúj, úgyhogy teljes hátszéllel, tökéletes eleganciával szántja e remek hajó a habokat, és a hozzá kötött kis jaht is szinte vidáman bukdácsol utána a tathullámokon. Ahab kapitánynak kimondottan jó kedve van, falábával vidám ritmusokat kopog a hajódeszkán, amíg egy fejfájós minotaurusz kedves hangon meg nem kéri, hogy ne tegye... :lol:
("Hagyd máán abba, vagy letépem a tuskólábad, és feldugom a seggedbe!" Kép)

Vannak akik kihagyják a reggelit (még az ötlettől, hogy valamit egyenek, majdnem új munkát adnak a fedélzetet takarító, átkozódó matrózoknak)... :lol: de ebéd tájékán azért nagyjából mind összeszedik magukat. Lord Raphael Brutuss ismét egy közös ebédet hirdet, megünnepelendőn a sikeres rajtaütést / szabadító manővert. A hajóra hordott nagy mennyiségű élelmiszerből szerencsére telik erre is. A lord megköszöni még egyszer mindenki munkáját, bemutatja új hajóstársunkat, a jó Dannor Redhamr törpét, majd felkéri Selmo atyát, hogy adja elő az expedíció uticélját.

*** Ha az alábbiak kissé eltérnének a Heroes-történelemtől, akkor Sorry.... :lol: ***

Selmo atya szólásra emelkedik, megvárja míg csend lészen, és mindenki csak rá figyel:
- Nos, hölgyem, és uraim. Talán már felvetődött a kérdés önökben, hogy az istenek mily feladatot szántak kicsiny csapatunknak. Nem kevés feladat lészen az, melyet megpróbálunk majd véghezvinni, ám, ha velünk lesznek az égiek, sikerünk esetén az egész világ sorsát megváltoztathatjuk. Hogy ne szaladjak annyira előre, kezdem az elején, ha megengedik. Nem hiszem, hogy hallottak volna már róla, de évtizedek óta a régmúlt korok ereklyéit kutatom. Több könyvem is megjelent ebben a témában, például a Titkok és talányok a fagyos Bracadában és annak környékén, vagy a Harmondale-i ereklyék hiteles története és valóságalapú mondái, avagy említhetem a talán legsikeresebb művemet, a Letűnt korok emlékei nyomában, avagy nyomozások az ősök titokzatos tárgyai után-t, amit talán olvastak is páran önök közül is... hogy nem? No mindegy. Munkáimhoz rengeteg anyagot gyűjtöttem különböző kolostorokban, apátságokban, katerdrálisok elzárt könyvtáraiban, de - ellentétben sok hittársammal - én nem féltem attól sosem, hogy ha egy-egy teóriámat a gyakorlatban, a helyszínre utazva kellett bebizonyítanom, bizonyítékok után kutakoznom, vagy személyesen ásatásokat vezetnem. Az isteneknek hála, eddigi hosszú életem nem volt kalandoktól mentes, de eredményekben is gazdagnak mondhatom. Én fedeztem fel például a híres Steadwich-i Éneklő Aranyszűz életnegyságú szobrát, valamint megdönthetetlen bizonyítékkal szolgáltam a Spyre-i Sárkánykalapács egykori létezéséről. De nem is untatnám önöket szakmai sikereim elősorolásával, látom, hogy egyesek már bóbiskolnak... Arról azonban már bizonyára hallottak, hogy nemrég, egész pontosan jó másfél éve, megkerült az ereklyék ereklyéje, az Armageddon Penge, a Tűzhozó, a Pusztító, a Tombolva Romboló... Nem nagy öröm ez nekünk, a világunkért aggódó szerzeteseknek, papoknak... Reméltük, hogy sosem túrják elő onnan, ahová anank idején eltemették, de a jóslatok, jósálmok nem hazúdtak, sajnos napvilágot látott, hogy beteljesítse ismét a feladatát: pusztulást hozzon Erathiára, mint már jópárszor az eonok során. Egy ideig még reménykedtünk benne, hogy a hordozója elég erős lesz ahoz, hogy ellenálljon a Penge akaratának, de a jelek sajnos nem túl kedvezőek. Még talán van egy-két évünk, esetleg, ha szerencsések vagyunk, akár öt is, de a vége már bizonyossággal látszik: a Kard átveszi a hatalmat gazdája felett, felszakítja a valóság szöveteit, és onnantól Káosz köszönt világunkra... Erről azonban jelenleg nem akarok többet beszélni, lehet, hogy így is túl sokat adtam ki titkainkból. Főpapjaink természetesen mindent megpróbálnak, hogy elkerüljük a végzetet, szinte az egész egyház megmozdult, hogy valami ellenszert, vagy megfelelően nagy hatalmat kutassunk fel, ami megállíthatja a Penge tombolását. Nos, ezért keltem én is útra, ezért vetettem fel jó barátomnak, és régi támogatómnak, lord Raphaelnek egy expedíció szervezésének lehetőségét. A jó lord pedig, aki szívén viseli Erathia sorsát, szerencsére hajlandó volt anyagilag, és becses részvétével is támogatni... Ezért vannak hát itt önök is! Nem részletezem, hogy milyen és mennyi kutakodásomba került, míg felfedeztem valamit, ami talán, ha igazak a meglehetősen misztikusan és félreérthetően megfogalmazott pergamenek, talán segíthet a Penge megállításában. Nem sok minden, tulajdonképpen csak egy apró reménysugár, de nem halnék meg addig nyugodtan, amíg meg nem próbálnék magam is tenni valamit a Kardhordozó megállítása érdekében. Lehet, hogy nem találunk semmit, lehet, hogy teljesen értelmetlen az expedíciónk, de a reménysugár halovány fénye a számomra bőségesen elegendő, hogy megkíséreljem akár a kudarc lehetőségét is! Egy másik kardról van szó... a legtöbbször Jégpengének említik: egy régvolt nép szent fegyvere volt egykoron... Keveset tudunk a dwemerekről... a kevesebbnél is kevesebbet... de egyes értelmezések szerint, amint az a Smaragdtáblákon szerepel, talán... ismétlem: talán... egy létező fegyverről lehet szó, amit pont az Armageddon Penge ellen készítettek. Homályos utalásokat találtam... ködös töredékeket... melyek segítségével nagyjából sikerült behatárolnom a helyet, hogy hol kell keresnünk a dwemer romokat, melyben esetleg a fegyver rejtőzhet, vagy amiben talán találunk róla további utalást, útmutatót. A Jégszigetre tartunk, arra a kietlen, de sajnos nem lakatlan jégbirodalomba, ahol utoljára három emberöltővel ezelőtt járt expedíció... Nem tudom még, hogy milyen veszélyekkel kell szembenéznünk, milyen nehézségek várnak ránk, de én a magam részéről nem nyugszom addig, amíg ennek a legendának utána nem jártam. Sajnos az egyházam nem tudott igazából támogatni... túl sokfelé indultunk, túl sokmindent kellene tennünk egyszerre... ha nem lenne a jó lord, én sem tudtam volna útra kelni. Köszönet érte, barátom! Nos, most pedig várom az esetleges kérdéseiket!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 03 pén., 12:20 

Rég volt már, úgyhogy jöjjön egy újabb "népszámlálás", amiben világos kékkel emeltem ki a jelenleg inaktív, de "még számítunk rátok!" karaktereket:

1. kabin:
Derick D'Rok, humán fejvadász (BHappy)
Sermer Johnatan, humán katona, fedélzetmester (Jou)

2. kabin:
Billy, hobbit kalandor / varázsló (Warlock)
Surmó, humán tolvaj (Laca)

3. kabin:
Ylyona, humán nő kalandor / fejvadász (Jitay Nagymester)

4. kabin:
Sir Aylward Morthon, humán paladin szt. Arvanus rendjéből (Kertics)

előfedélzet:
Dakk a Sárkányölő, minotaurusz harcos / gladiátor / bárd (Beorn)

6 személyes egykori hajókatona szállás:
Selmo atya, humán pap (NPC)
Dannor Redhamr, törpe harcos / pap / szerzetes (Sogroon)
Cherbo, magóg (Száguldó)

matrózszállás:
nyolc matróz (jelenleg névtelen NPC-k :lol:)

tisztiszállás:
Piter Lobb, kormányos (NPC)
Zumba, fekete szakács (NPC)

kapitányi kabin az emeleten:
Torres Ahab kapitány (NPC)

hajólakosztály az emeleten:
lord Raphael Brutuss, hajótulajdonos (NPC)

Huhh, totál szép színes lett! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 03 pén., 17:16 
Heroes Team

Na miután a meghalgatta a lord szép kis egyöntetű beszédét, s Billy sem tanusított nagyobb érdeklődést, így elvitte magával az íjjat, amihez asszem valami beleeggyezésfélét mondott a hobbit, de nem nagyon hangosan. Visszatérve a kabinjába, betrakta az ágyához legközelebbi sarokba, miután egy ronggyal bebugyolálta. Volt ott még néhány egyéb dolog is. Helyet kapott egy könnyű páncéllemezekkel botított bőrpáncél, egy fémlemezzel bevont fapajzs, a szigonya amit a szigeten is használt, s később odakerüt mellé még 3. tegez nyíl is, s az asztalra egy bőrkesztű! Nagyából ennyire duzzadt a felszerelése a sziget után. Ebédkor a pap mondott egy részletesebb beszámolót arról, hogy miféle küldetés az amiért a lord és csapata elindult, s időközben ő is belecsöppent."Hát akkor mégis valós lehet a hír!"-gondolkodott el közben-"Mc'Queen kapitánynak tényleg igazat mondott a Barát !"-aki a közzség főpapja volt, de mindenki csak Barátnak hívta-"Hát akkor ezek szerint tényleg emiatt az expedíciók miatt nőtt meg a kereslet a matrózok, hajókatonák és hajótisztek felé az érdeklődés az elmúlt időkben az Akadémián. Az életbe nem gondoltam volna hogy én is belekerülök egy ilyenbe, bár elég sok mindent nem úgy gondoltam el az elmúlt hónapokban , mint ahogy az történt!"

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 05 vas., 14:24 

Pirkadt.Neldor kilépett a Világjáró fedélzetére, egy szűk kis ajtón keresztül, majd megérezte a felkelő nap első meleg sugarait.Ez megnyugvással töltötte el a hosszú és rideg éjszaka után, amit a kajütjében lévő, szegényesen megvetett ágyában töltött el.De ő választotta ezt.Senkisem utasította rá, senkisem kényszerítette erre de muszály volt ezt tennie.3 éve, mióta megsemmisítette a faluját egy portyázó élőholt sereg, megölve ezzel az összes hozzátartozóját és megszakítva bármiféle kapcsolatát más elfekkel, céltalanul bolyong.Volt egy olyan lehetősége hogy elmegy Elfendelbe, de sajnos ott nem látják szívesen az olyan könnyüléptüeket, akik szoros kapcsolatot vagy esetleg barátságot kötöttek egy emberrel vagy akár egy családdal.Mert Neldor ezt tette.Bár több mint valószínü, hogy most is így döntene, nem bír szabadulni a helyenként a tudatára törő gondolatok sokaságától, melyek az ereiben folyó vérre emlékeztetik.Nem akarja elfogadni származását, azt, hogy elei mindig az elfek biztonságáért és erdeiért adták íjukat és némely szomorú esetben életüket.Rájuk büszke a népe és mivel úgy érzi, elárulta azt(a szorosabb emberi kapcsolatteremtéssel),így inkább kalandozásra adta a fejét.Optimistán áll a dologhoz, bár sokér nem adná, hogy újra Tularean varázslatos erdeiben járhasson.Ha csak egy napra is. Ekkor már a hajó korlátjánál idézte fel magában a múltat, melyet a lélektelen és halált hozó Nekromanták serege leigázott, bár az ördögi teremtményeket, démonokat sem kedveli jobban, hiába nem akadt össze túl sokkal és aki ezt megérte az sem győztesen távozott.Könnyedén végzett mindegyikkel.Ez a fejtegetés kicsit felkavarta.Nemrég tölötte be a 219-edik életévét és megrémült a sok borzalomtól és kíntol, mit ilyen fiatal fejjel már átélt.Közeledő léptek hangjára tért vissza valóságba.Kicsit jobbra fordította a fejét, hogy lássa ki közeledik.Nem is tévedett.A közeledő alak már hozzászokott az elfi szokásokhoz bár nem tarozott közéjük.Más volt.Nagyon más.Mégis Neldor feléje fordult, hogy köszöntse őt.....

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 20:02-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 05 vas., 16:13 

Eizyen amint felébredt, felment a fedélzetre. Tudta, hogy barátjának nem kell sok, hogy kipihenhesse magát, és mióta csak barátja vigyázott rá, igyekezett minél jobban a kedvében járni. Mivel összevetve kb. 12 évet töltött annál az elf családnál, ahol apja is élt, hozzászokott, jó pár elf szokáshoz. Mikor felért a fedélzetre, nem szólalt meg, csak mélyen Neldor szemébe nézett. Ez mindkettejüknek ugyanazt jelentette: egy, - a földi dolgoktól jobban eltávolodott - kapcsolat még mindig fennállt és ez Eizyent nyugalommal töltötte el.
Az alatt a 2-3 év alatt amióta barátjával rákényszerült, hogy kalandozzon, jó sokat fejlődtek mágikus képességei, hiszen használnia kellett varázstudományát, hogy segítsen barátjának a csatákban, melyekbe belekerültek. Saját magáról úgy gondolta, hogy fiatal kora ellenére elég jól tudja használni azokat az erőket, melyeket apja mutatott meg neki, de (szerencsére, vagy sajnos,) még soha sem kellett egy-egy ellen kipróbálnia magát, mivel mindig csak társa árnyékában mozgott.
Neldor, Eizyen apjával nagyon jó viszonyt alakított ki. Eléggé szokatlan volt az elfek közt, hogy egy elf, egy humán varázslóval barátkozzon, sőt mi több, be is engedje őt a házába. Egy idő után Neldor Eizyent is megkedvelte, és sokat utazgattak együtt. Sokszor elkísérte Eizyent a varázslóiskolába,
Most, mint szinte minden reggelen, Eizyent megint boldogság szállta meg, hogy egy ilyen "lényt" a barátjának tudhat.
Neki támaszkodott a korlátnak és eltekintett a messzeségbe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 06 hétf., 2:09 

Cherbó miután végiggondolta a hallottakat kérdéssekkel fordult az atyához.

- Ha jól értem akkor egy olyan erejű fegyvert keresünk, ami még a legendás végítélet pengéjével is képes dacolni. Tehát vagy egy ugyanolyan vagy egy még erősebb hatalmat kívánunk életre kelteni. Viszont nagyon keveset tudunk róla, mi van, ha ez a fegyver még az armageddon hozónál is nagyobb fenyegetést jelent a világra.?

- Egyátalán képesek leszünk uralni egy ekkora erőt?

- Én nem értek a mágiához de azt tudom, hogy ha két ellentétes varázstárgyat egymás ellen használunk, akkor a következmények megjósolhatatlanok lesznek. Említenek valamit a legendák, arról hogy mi történik, ha a két fegyver ereje összecsap

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 06 hétf., 11:47 

Az atya egy pillanatra elgondolkodik a hallottakon:
- Igen, fiam, meg van a kockázata a dolognak. De egyik varázstárgyat sem úgy kell elképzelni, mint egy kardot. Az Armageddon Penge ugyan jelenleg kard formájában létezik, de egy ekkora hatalmú tárgynak az alakja megváltoztatása nem okoz gondot. Igazából a tárgy hatalma a hordozóján keresztül bárhogy ki tud teljesedni... És igen: fogós dolgot mondtál... A Jégpengéről sajnos nagyon kevés információ áll rendelkezésre... "egy kard, ami nem kard, egy fegyver, ami nem fegyver, az érinthetetlen, de bárki által megérinthető"... Te mit sütnél ki ebből? Még azt sem tudjuk pontosan, hogy létezik-e. És igen: én is olvastam a Vak Látnok hagymázas jóslatait az eljövendő világvégéről, amiben tényleg szerepel egy másik nagyhatalmú tárgy, ami talán akár a Jégpenge is lehetne... Ezek összecsapása szerinte elhozza a világvégét. Én személy szerint egy őrült képzelgésének tartom csupán mindezt... A tűz és a jég kioltják egymást... a Jégpenge meg inkább az építés, a gyógyítás hatalmait szolgálja, míg az Armageddon Penge a pusztítás, és a rombolásét... Természetesen abban az esetben, ha megtaláljuk, amit keresünk, a legnagyobb óvatossággal fogunk eljárni. Hiszen nem túl valószínű, hogy bármelyikünk is lehetne a hordozója ennek az ereklyének... Majd a bölcsek eldöntik, mi legyen vele... De mindent meg kell tennünk azért, hogy megállítsuk amazt!

Te, Cherbo: a Heroes 4 előzményének muszáj eljönnie... :lol:

Zargul és Ewolian: Köszöntelek benneteket a csapatban! Egyáltalán nem gond, hogy Ynew-en kezdtek (bár ezt Sogroon jobban kedveli, én egy picit inkább örültem volna a helybéli gyökereknek :lol:), az itteni "szabályrendszer" úgy is eléggé szabad, abba bármi belefér. Már csak az a kérdés, hogy hogyan kerül át a hajótok Erathia nyugati óceánjára?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 06 hétf., 13:32 

Bocs Beorn de én nem ismerem a Heroes 4 előzményeit. Még sosem játszottam vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]