Bakker, az arkördög diplomata üdvözli a halandókat! Egyelőre nem cáfolom (de nem is erősítem meg) azokat a híreszteléseket, hogy a Nighon-Eoefol szövetség újraélesztésén fáradozik Lucifer megbízott helytartója, a kreegan-ek királya, ... (egyelőre még a király személye is titkos, sőt hadd találgassanak csak sokan, hogy sikerült-e egyáltalán megválasztani az új démonkirályt...)
Mivel egy tüzes létsíkon lehetetlen idegeneknek kémkedni, onnan pedig b...unk infókat kiszivárogtatni (már elnézést), szigorúan ügyelünk a hírzárlatra - így aztán hogy kinek a vezetésével milyen irányből milyen erőkkel, stb. indul invázió a gyűlölt emberfajzatok ellen, kész talány.
(ROSSZ)Magam több létsíkot is megjártam már, és azt híresztelik rólam, sereget toborzok, szövetségeseket keresek. Mindenesetre elég feltűnő, ahogy teleportálok (a lángok miatt) - úgy kb. 5 m távolságból
Sokakban már eleve az zavart kelt, hogy egyszercsak megjelenek pl. egy kocsmában, beszélek a csapossal, aztán eltűnök. Akik összerakják a mozaikdarabkát, kapásból arra gondolnak, hogy sürgős dolgom van, keresem a rekrutákat ezerrel. Úgy gondolják, jó nyomon járnak, és indítják a pletykákat: ezt kerestem, azt kerestem. Azt is híresztelik rólam, hogy a démonkirályok előszeretettel veszik igénybe szolgáltatásaimat, meg hogy leginkább sárkányokat és mágus minotauruszokat verbuválok sokoldalúságuk miatt, a közönséges zsoldosokat meghagyom másoknak, mert vagy nem elég erősek, vagy nem elég gyorsak. Regélik, személyes imserőseim, sőt barátaim között számos nagy (varázs)erejű mino és több legendás sárkány található - ők alkotják állítólag a sereg magját és tiszti körét is egyben. Mivel megjelenéseim gyakorisága semmiféle invázió kezdetéhez nem köthető, sokan vélik tudni, hogy nem idényszerűen, hanem rendszeresen tartom a kapcsolatot az ígéretes tehetségekkel és a bevált rekrutákkal egyaránt. Néhány dologban azonban még csak találgatni sem tudnak a rossznyelvek (vagy jónyelvek): pl. nem láttak még harcolni, ezért sem (közel)harci tudásomról, sem fegyvereimről nincsenek pletykák: homályba vész, kiket tehettem el láb alól személyesen, bár hébe-hóba nekem tulajdonítanak egy-egy "kivégzést", általában ezekről kiderül, ki is a valódi tettes. Többen is úgy tartják, a Pokol Hóhérja is vagyok egyben, és csak akkor avatkozom bele a földi dolgokba, ha "megrendelőim" a főnökségnél vmilyen bűnös lelket szívesen látnának egy kis tortúrán. Ezért valószínűsítik, hogy ritkán gyilkolok - már-már nem is igazi kreegan démonnak tartanak ("milyen démon az, aki nem szereti a vér és a gyilkolás ízét???"). Általában ők hosszú ideig élnek... akik mindenféle mendemondát terjesztenek rólam, azok többnyire sokáig élnek, többször is megúsznak egy-egy nehéz helyzetet, mintha csak "besegítenének" nekik hébe-hóba valamelyik oldalról.
Most is éppen a Nyálkahal fogadóba teleportátltam be a bárpult mellé, és egyből a rusnya ork csapost kérdeztem ork nyelven. Az válaszolt, és adott egy kulcsot. Még mielőtt elteleportáltam, szólt a nála is rusnyább félorknak, hogy tüntesse majd el az égésnyomokat a padlóról, miután elteleportálok. Mivel akkora vagyok, mint egy sárkány, csak a tágas váróba szoktam teleportálni, ha fogadóba visz az utam. A lángok aztán úgy perzselik meg a környezetemben lévő tárgyakat, mintha sárkánylehellet érte volna őket rövid időre. A foltokat azért kell eltüntetni minél hamarabb, mert a padló megsüllyedéséből és az égésnyomokból -tévesen- arra következtetnének egyesek, hogy sárkány járt ott nemrég, és ez pánikot váltana ki. Bár ez badarság, hiszen a sárkányok - ha el is vetődnek egy városba, akkor sem fogadókat keresnek fel, a pánik kialakulását ez a köztudomású tény nem akadályozná meg.
A kikötőbeli feltűnésem elég feltűnőre sikeredett - épp egy kivégzésre került volna sor, amikor a delikvenst, egy mágikus bilincsekkel éppenhogy csak kordában tartott minotauruszt megragadtam, és elteleportáltam vele. Ilyenre az öregek szerint csak ritkán került sor, hogy egy megátalkodott gonosztevőt épp a Pokol egyik szolgája ment meg a haláltól, s ezzel megfossza a Poklot egy bűnös lélektől. "Jobb nekik élve, mint holtan." - mormogták a tapasztaltabbak.
OFF: BÚÉK