BHappy írta:
Nos, nem vagyok jártas a filmes dolgokban, inkább a könyveket szeretem. Ebből gyökeredzik a következő: a Narnia nem valami újkeletű dolog, hanem már egy ideje létezik regény formában is, de csak angolul. Valaki tud esetleg magyar forításról?
Hogy érdemben is hozzászóljak, aki szereti a komolyabb hangvételű, elgondolkodtató filmeket, valamint Stephen Kinget, az nézze meg a Halálsoron című filmet! Nagyon jó darab.
edit: Fifi, a Gyűrűk Ura gyakorlatilag az első fantasy a filmipar történelmében.
Ebben nem értek egyet mert a gyürük ura nem fantasy csak az van rá fogva hogy fantasy és az elsö fantasy az a sárkányok háborúja!
Laca írta:
Sziasztok!
BHappy: A Narnia egy hétkötetes sorozat. Magyar fordítása létezik, és nemrég került kiadásra. Ha jól emlékszem Novum kiadó gondozásában. Ezt csak azért tudom, mert a párom a munkahelyén forgalmaz Novum kiadós könyveket és a katalógusukban láttam. Egyenlőre az első négy könyvet láttam, de azt írták rendelhető mind a hét! 1db: 1290 Ft, méretre: szokványos kisméretű könyv, nem túl vastag és jó nagybetűs. (jól jön az éjszakai, lámpás olvasáshoz!

)
Egyébként a moziban lévő film a második kötet a sorban.
Fifi: Nem lehetsz valami nagy fantasy rajongó, ha a Gyűrűk Urára 1-est adsz! Oké, ha valaki nem rajong érte annyira! De a legrosszabb osztályzatot adni neki, felháborító!
Üdv: Laca
Említem újbol, nem fantasy a LOTR!
Beorn the Shapeshifter írta:
fifi írta:
Hi mindenkinek!
Idáig az életemben így csoportosítottam a filmeket:
5:Starwars1-6-ig,Keresztapa1-3-ig
4:Sárkányok háborúja,az új fiú,shindler listája, Sorstalanság,A zongorista
3:Legényanya
2:Harry potter
1:gyürük ura1-3-ig mert el van tulozva és nincs saját müfaja4
Azért ezzel némi vitába szállnék:
A StarWars - vessetek meg, köpjetek szemen érte ! - boldog, és bohó gyermekkoromban nekem is nagyon tetszett (olyan 10 évesen, az első trilógia), de amióta már láttam valamit a világból

nagyon nem jön be. Az első trilógia sületlenségeitől is kiütést kapok, és akkor még nem is beszéltem az új trilógiáról, ami még az SW fanatikusok nagy részének is nagyon nem tetszett. Tehát azért ezt 5-össel értékelni... még a legnagyobb fan is szerintem csak az eredeti trilógiára adna 5-öt.
Keresztapából az első rész alapmű, ezzel egyetértünk. A második még nézhető, a harmadikat viszont kár volt elkészíteni! (Szintén szvsz).
A Sárkányok háborújától szintén kiütést kaptam, egy, a fantasyhoz semmit hozzá nem értő idióta alkotása! Szvsz ez is természetesen.
Az Új fiut nem ismerem, de a többi rendben van.
Legényanya:

!!!
Harry potter: népbutító, hatásvadász, túlfújt lufi. Mindenesetre nem rossz filmek, ha az ember nem foglalkozik annak beharangozásával (a világ legeslegeslegeslegjobb filmje, ésatöbbi). Ja, és a kis Herminole egyre aranyosabb benne...

Gyűrűk Ura lehúzása viszont nagy gáz, a többihez viszonyítva! Ha megnézted volna a dvd-ken lévő készítői interjúkat, akkor megtudtad volna, hogy mit miért, és miért úgy csináltak, ahogy. Szerintem épp eléggé próbál a könyvhöz ragaszkodni (ebből a 2. rész Aragornfolyóbazuhanjajmileszvele rész a kivétel). Arwen No1! Hangulat No1! Maga a film is aranyos, szép, és izgalmas. Csak ezt is úgy kell nézni, hogy nem kap az ember infarktust attól, ha esetleg egy mondat nem úgy hangzik el, ahogy a könyvben.
Star wars-ot nem azért szeretem mert fénykard meg yoda meg ilyesmi hanem a starwars nem csak az ami a film elötte is történtek dolgok a sithek háboruja meg Naga shadow nagyúr élete aztán az elsö jedik utána a jedi académia történetei vagyis a csillagok háborújának van egy maga világa nem csak a filmböl áll a film a kiválasztott életét mutatja be!És a Keresztapában igazad van az elsö rész a legjobb de ez igaz történet és ennek is vannak elö történetei meg utó történetei mait a filmben nem mutatnak!Harry potter nem rosz egy gyermeknek de egy olyan korúnak mint én vagy te nem felel meg!A gyürük urának pedig nincs saját története vagyis a film jó de jobbis lehetna(Legalább több összefüggés legyen má egy ilyen filmben!
Hellblood írta:
Szia!
Bizony az. Nem lehet? Csöndben megjegyzem, természetesen nem számítom bele egyik pálya tesztelésébe sem a készítő nemét, korát, agyi állapotát, méreteit, politikai hovatartozását, filmnézési szokásait, függőségeit, életrajzát, lakhelyét, meg ilyenek. Viszont ha valaki Harry Potteres pályát csinál, azt nem vállalom!
Pá
Ui.: remélem fifi nem olvassa végig, s megijed.

Mitöl kéne meg ijednem?