Krityó írta:
Kivagyoq pályájára kíváncsi lennék majd...
Hali, Krityó
Háát, arra én is, ha egyszer végre elkészülnek. Csak aztán a kíváncsiság meg ne ölje a macskát... Ezen pályákhoz (mer'hogy ketten vannak szerencsétlenek) képest a Luca széke némileg elkapkodottnak tűnik.
Pedig korábbi változatban az egyik évek óta, a másik is kb. másfél éve "kész" van. Annak rendje és módja szerint, mire a tesztjátékokkal végeztem, meg is untam szegényeket.
Aztán eljöve a nap, amikor ide erre az oldalra tévedék és látám, hogy itt mennyi Heróctérkép vagyon, és hogy ez jó...
Nagyon sokat le is töltöttem (M-estől felfelé), de eddig jó, ha tizedüket játszottam végig (vagy legalábbis megpróbáltam). És látván, egyes emberek miket tudnak kihozni a pályaszerkesztőből, úgy döntöttem, hogy az enyéim messze nincsenek "készen". Tehát most a "nagy átalakítás" idejét élik (szenvedik el), és valahogy úgy van mint a házakkal: nehezebb felújítani, mint újat építeni.
Több okból is:
- "fafejűen" ragaszkodom az eredeti koncepcióhoz
- ugyancsak "szívügyem" minél több véletlen beállítás megtartása az újrajátszhatóság miatt
- a "piszok" gép nem hajlandó úgy viselkedni, ahogy kéne neki (ez sajnos feloldhatatlan problémának látszik)
- időről időre elfogy az ihlet, már ami a történetet illeti
- lusta vagyok
Ráadásul, ha egyszer végre elkészül(nek) és "közkinccsé" tétetik/-nek, valszeg sokaknak csalódást okoznak. Én ugyanis nem vagyok híve az "annál jobb egy térkép, minél nehezebb" felfogásnak. A magam részéről szeretek "békésen" építgetni, bejárni az egész térképet, nem vagyok ellene a nagy csatáknak, de ki nem állhatom, ha szándékolt túlerő morzsol fel anélkül, hogy esélyem lenne megmaradni. Ja, és azt is utálom, ha sürgetnek... Tipikus átlagherócos, ahogy a "nagykönyvben" (Beorn-Codex) meg van írva. Fúújj, középszer...
Példákkal megvilágítva: Nagyon tetszett "A mocsarak ura". Remek alapötlet, érdekes, nem túl könnyű (legalábbis nekem), de nem is játszhatatlanul nehéz, sok megmaradt random beállítás (mondjuk sajnos a Dimenzió ajtó is), és a szövegek... Egyik kedvencem.
Ellenben Falvy messter "Mission hard"-jával egyszerűen nem tudok mit kezdeni. A térkép szép, a szövegek jók, de sajnos csak a pályaszerkesztőből ismerem... Szerintem a játékos városától 4-5 mezőnyire lerakott teleport-kijárat, aminek az ellenkező végétől az ellenfélnek két városa is 3-4 "napnyira" van, akkor is nagyon durva, ha nincs kinyalva a gép ....e. De itt ki van: első napon maximális, v. aközeli össz-erőforrás bónuszt kap (arról most ne beszéljünk, hogy ezt havonta megkapja).
Élményem: az első 10-12 napon háromszor kellett az egy szem városomat visszafoglalni, majd a negyedszerre érkező simán lenyomott. (Anélkül, hogy a fűrésztelepet elértem vón.) És még szerencsésnek mondhattam magamat, mert a közeli menekülttáborból épp egy titánt sikerült felfogadni (a csókos, fúj..), ami közismerten "tartós" jószág.
Ez a pálya messze túl van az én képességeimen. Kár, mert amúgy jópofa. Vagy csak nekem nem megy? Ezek után a "Halj meg máskor"-oknak neki sem merek fogni...
Ahogy elnézem, ez most hosszú is, meg off is, bár eredetileg nem annak készült.
Kivagyoq