Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 13:00 
Heroes Team

Akaratlanul is elmosolyodik a hatalmas testű bika „zavarán”.
-Mifelénk sokan ezt szívják pipa helyett. Sodort dohány. Szivarnak hívják
(Itt adtam magamnak egy kis szabadságot. Nálunk persze mást hívnak szivarnak, de abban a világban a cigaretta hülyén hangzana. Úgyhogy, ami itt sodort cigi, ott szivar.)
-Kérsz egy szippantást?

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 13:08 

Kép
Dakk elfogadja a felkínált szivart, mert már hallott róla, hogy egyes humi törzseknél ennek visszautasítása nagy sértést jelent, azután meg nem akar balhét az első nap. Vagy az a pipa lenne? Nem tudja eldönteni...
Jó mélyen leszívja a füstöt, ahogy a lovagtól látta, majd a következő pillanatban elzöldülő fejjel, a hányingerével küszködve, a szavakat csak a fogai közt szűrve adja azt vissza:
- Kö...önöm szé...en, na..on fi...om. - azzal arrébb siet, és a korláton áthajolva öklendezni kezd.
Amikor úrrá lesz végre rosszullétén, fokozott tisztelettel bámulja a lovagot. - Hogy tudja ezt a rettentő büdös, undorító ízű valamit pöfékelni? - töpreng - Ez is biztos olyan önsanyargatás-féle lehet, amit egyes elvadult szerzetesek csinálnak... szöges korbács, vezeklőöv, koplalás, ilyesmi... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 13:35 
Heroes Team

Aylward némi undorral figyeli az összenyálazott maradékot, amit a minotaurusz sietve a kezébe nyomott. Hát igen, újdonsült ismerősének van még mit tanulnia a pöfékelés terén.
Mivel nem akarja megsérteni, ezért megvárja, amíg a mino hátat fordít neki, hogy kiengedje háborgó gyomrának tartalmát, majd belepöcköli a váladéktól csöpögő szivarvéget a tengerbe.
Mikor a másik kicsit összeszedi magát, úgy dönt, hogy megpróbál minél többet kideríteni róla és esetleg a többiekről is.
-Hagyd ezt az uramozást. Szólíts csak Aylwardnak, hiszen ha úgy nézzük, akkor félig-meddig társak vagyunk ebben a vállalkozásban.
Hátát a korlátnak támasztja, kezeit összefonja a mellén.
-De mond csak, mi szél hozott erre a vidékre? És mit tudsz a Lordról meg a többiekről?

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 13:54 

Kép
- Hosszú történet az, Ali... Ailw... Aylward. - sóhajt egy nagyot a minotaurusz. - De végül is, van időnk, azt hiszem.
- Nighonban születtem, egy kies labirintusban... legalább is első emlékeim erről a labirintusról vannak... Fogalmam sincs, kik voltak a szüleim... már ha voltak egyáltalán... Tényleg, Aylvard. Ön... te, nem tudod, hogy születnek a minotauruszok? Eléggé hiányosak az információim e téren...
- Sajnos elkövettem azt a ballépést, hogy hallgattam Gunnar hadúrra, aki minotaurusz tehenekkel kecsegtette azokat, akik csatlakoznak hadjáratához... Hát, mit mondjak? A hadjárat hosszú volt, és véres, de tehenet egyet sem láttam. Azután fogságba kerültem, és Rugdaburg gladiátor arénájába vittek. Itt is eltöltöttem némi időt, mint Dühöngő Bika, az aréna bajnoka... Jó, ne nézzen... nézz már ilyen csúnyán!
- Amióta sikerült megszöknöm, a világot járom, és remélem, hogy a rabszolgavadászok nem érnek megint utól. Bár az utóbbi időben mintha alább hagyott volna az érdeklődésük...
- Elindultam csak úgy toronyiránt, egy elf barátom tanácsára, és ebben a kikötőben lyukadtam ki. Mivel még sosem láttam a tengert, és a lordnak van az egyetlen hajója a környéken, így adódott az egyetlen lehetséges választásom: én is beálltam hozzá, bár még fogalmam sincs, mi is lészen kalandunk célja tulajdonképpen. Mindenesetre reménykedek benne, hogy találok egy fáin kis labirintust valemelyik szigeten, amit egy belevaló tehén őriz! Hajjj... - sóhajt nagyot Dakk. - Túl szép lenne, ha ez összejönne!

Dec 23.-jan 1. lehet félszünet, amikor nem történik semmi jelentős, csak hajókázunk. Én biztos bejövök valamikor ünnepek között, meg gondolom szegény Laca is robizni fog látástól Mikulásig (ja, az épp most volt... :lol: ). Ideje egy újabb PC összefoglaló, mert rég volt az utolsó:
PC-k (érkezési sorrendben):
- Dakk, a Sárkányölő, minotaurusz harcos / gladiátor / bárd - Beorn
- Derick D'Rok, a keméleon-köpenyes ember fejvadász, akit a fél kontinens üldöz (és néha utol is ér :twisted: ) - BHappy
- Billy, az ügyeskezű surranó, kalandor / mage - Warlock
- Ylyona, a vöröshajú, ember lány, kalandor / fejvadász, gyanús tetoválásokkal ékítve - Jitay
- Surmó, az ember fajú részeges tolvaj, expert luck-kal, és annál kevesebb erkölcsi értékkel felvértezve :P - Laca
- Sir Aylward Morthon, egy komplett, díszes lovagi vértezetet, és fegyverzetet viselő ember paladin, szt. Arvandus rendjéből - Kertics (lehet, hogy ismeri Ylyona-t)
- Zingo, egy kék ruhás, hagymaevő gremlin (hómanó) :lol: aki nem jön :cry:
- Chath, egy expert fire magic birtokában leledző, sötét bőrű, jatagánt és handzsárt viselő harcos / tűzvarázsló tűzelementál :?: - Sogroon
- Amanra és Helena a rejtélyes apácák (tuti fejvadász-boszorkányok :!: :lol: ) - Sogroon
- Rezo, egy alakváltani tudó, egyenlőre szintén elég rejtélyes druida - Katsumoto

A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2005 dec. 14 szer., 12:42-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 16:22 

Hali Beorn!
Nem csoda ,ha sok a munkád ha állandóan fórumozol! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 17:13 

A Druida,miután lement a hajófenékbe megkereste a kapitányt és egyeztetett vele,hogy ő is a hajóval tart és igényt tart egy kis helyiségre.Mivel Kabin nem nagyon volt szabad ezért egy függőágy és egy csöndes kis sarok lett a helye.
A Druida szerette a szabad levegőt így felment a fedélzetre,és megpillantotta a beszélgető Minotauruszt és a lovagot.Gondolta hosszú út elött állnak ezért bemutatkozik.Odament a két alakhoz,és meghajolt.
-Üdvözletem dicső urak,a nevem Rezo és valószinüleg eggyütt fogunk utazni.!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 13 kedd, 17:34 

Csak nem Rezo, a vörös pap? Slayers rulez! :lol:

Figyu, Katsumoto! Te is, és más is olvassátok már el légyszíves figyelmesen a hajó leírását! Ha már összeszenvedtem, legalább játszódjon már tényleg ott a játék! A kapitány kabinja a tatrészen van, ami két szintes. Legalsó szint (ami a főfedélzettel van egy síkba) a legénységi szállás + konyha + étkező, következő szint (az emelet) a kapitány + a lord lakosztálya, és a mennyezet nem más, mint a tatfedélzet. Az első fedélzet egy szintes: a főfedélzettel egy szintben vannak a vendégszobák, és itt van még 2 szabad ágy, a lovag és Derick mellett is egy-egy. A szobák mennyezete az előfedélzet, amin a balliszta + a mino + a lovag van éppen. A főfedélzeten van még egy fedett állatka tároló (lovag lova), és egy csapóajtó, ami levezet a hajó gyomrába. Ez is két szintes: a -1. szint négy, egymásból nyíló raktár, ebből az utolsó zárva, és egy újabb csapóajtón lehet lemenni a legalsó, egy légterű hajófenékbe, ami szintén raktár. Sorry, a részletezésért, csak mérnök lelkemet zavarja a pontatlanság... :lol: :lol:

Kép

Kép
Dakk végigméri a különös alakot, hatalmas orrlyukai kitágulnak, amint beszívja az erdők illatát ami a számára ismeretlen, barátságosnak kinéző férfiből árad.
- Ar erdők népéből lenne való? - töpreng - nem hiszem, mert nincs hegyes füle. Még egy alak, akivel vigyázni kell! Nem is vettem észre, hogy feljött volna a hajóra!
Mosolyog, és óvatosan nyújtja roppant mancsait:
- Dakk vagyok. Ezek szerint uraságod is velünk tart? Örül a szívem, annak tudatában, hogy ily nemes urakkal - oldalpillantás a lovagra - oszthatom meg a hajóút számomra még titokzatos viszontagságait! És nem tudja, jó uram, hogy utazásunknak mi a célja? Mert számomra még rejtély, hogy a jó lord mivégre vágott bele ebbe a kalandos utazásba.

Tényleg, Sogroon! Elmondhatnád, hogy mi a pihe a cél, vagy legalább is mit hazudik róla a lord!

Na jó, szerintem már mindenki a hajón van, aki meg még nem, azt felvehetjük a két nap mulva esedékes, Albatrosszal való találkán.
Úgyhogy: eljő a hajnal... max még írogattok, hogy ki mit csinált éjszaka, ki kinek metélte el a torkát, stb... :lol:
Kép

A nap még nem bukott elő a keleti dombok mögül, mikor a hajó fedélzetén a fedélzetmester érces hangja zendül:
- Gyerünk naplopók! Munkára! csípkedjétek magatokat! Nyakunkon a dagály, és ha a hajó nincs tíz minuta múlva a nyílt vizen, szíjat hasítok a hátatokból! - a matrózok lázas, de összehangolt sietségbe kezdenek. Szemmel láthatólag összeszokott csapat, értik a dolgukat. Még a négy új tengerészkatona is besegít, hamar megtalálják, hogy miben tudnak segítő kezet nyújtani... A hajó mintegy varázsütésre megelevenedik, vitorlák vászna bomlik ki, felcsörlőzik a horgonyt, és a kormányos elfoglalja helyét a kormánykerék mögött.
Kép
- Lesly, a patrácot ereszd meg! - kiabál a fedélzetmester - Bruck, a tarcsvitorlát jobban stuccoljátok! Ne engedjétek, hogy a kötelek túlfeszűljenek! Figyeljetek ott hátul! Sebesebben!

A nagy kiabálásra a lord is kidugja nagy álmosan az orrát a kabinjából:
- Induhunk? Induhunk? Hemek! Csak így tohább embehek! - azzal már vissza is mászik.

A matrózok nagy farudakkal ellökik a hajót a mólótól, a friss szél belekap a vitorlákba, a csigák nyikorognak, a vásznak suhognak, a karavell irányba áll, nyugat felé fordítva orrát. Az Ezüstsólyom Röpte megkezdi titokzatos, hosszú, kalandokkal teli útját...

Dakk az előfedélzeten áll, és barna szemeit a kéklő messzeségre függeszti. - Elkezdődött - gondolja, és valami sosem érzett izgalom szorítja össze szívét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 14 szer., 11:07 

Ahogy elkezdődnek az indulás munkálatai Billy kirohan a szobájából, szinte megpróbálja maga után vonszolni Surmó-t.
-Nézd, nézd indulunk! De franya! Hurrá, Huuuurrá, már a csöcösm tele volt az egyhelyben üléssel.
Billy szinte teljesen meggajdult. Ugrabugrálva rohangál a fedélzeten és integet a moló-nan, pedig nincs is ott ember. Szinte hihetetlen, hogy az indulás hozta ennyire lázba-vagy talán az ork pálinka.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 14 szer., 11:52 
Heroes Team

-Üdvözlöm kegyelmedet! -biccent a druida felé.- Aylward Morthon (Beorn, kéretik figyelni a családi név helyesírására.) vagyok, Erathia szülötte.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 14 szer., 20:31 

[color=green]Beorn, így viszaolvasva nem egészen állja meg az a kijelentésed a helyét, hogy nem értesz a hajókhoz :wink: ; először a hajót írtad le igen szépen, most pedig a legénység munkáját. Vagy a hajó különböző árbocainak, kötélzetének és vitorláinak neve alapműveltség? :oops:

Derick hatlamasat nyújtózik, majd elvégez pár egyszerű gyakorlatot, hogy "kiropogjon" a gerincoszlopa.(éééés: mindenki felkapja a fejét, mi lehet ez a hang, a XXI. század embere azonban felismerné az Ak-47-es elbűvölő hangját... :D ) Miután végzett magához vette kis csonagját és felsétált a fedélzetre, ahol megpillantotta három - három? - útitársát. Az egyik a lovag, a máik a minó, a harmadik pedig valami köpenyes-csuklyás alak. Ki lehet? Odasétált és rájuk köszönt - ki kell derítenie, ki is ez a fickó.
- Jó reggelt, uraim! - harsogja túl a fedélzetmester szakadatlan parancsáradatát(ez is csak akkor kellmetlen, ha amaz épp' csöndben van... :)). Jól megnézi magának új társukat, majd kezet nyújt neki. Barátságosnak néz ki.
- Derick D'Rok vagyok! - és biccent - ez amolyan ismerjük mi már egymást dolog - a lovag felé is, mivel még őt sem különösebben ismeri.

edit: Ezt bizony kétszer sikerült elküldenem...

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára BHappy 2005 dec. 14 szer., 20:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 14 szer., 20:42 

Beorn, így viszaolvasva nem egészen állja meg az a kijelentésed a helyét, hogy nem értesz a hajókhoz :wink: ; először a hajót írtad le igen szépen, most pedig a legénység munkáját. Vagy a hajó különböző árbocainak, kötélzetének és vitorláinak neve alapműveltség? :oops:

Derick hatlamasat nyújtózik, majd elvégez pár egyszerű gyakorlatot, hogy "kiropogjon" a gerincoszlopa.(éééés: mindenki felkapja a fejét, mi lehet ez a hang, a XXI. század embere azonban felismerné az Ak-47-es elbűvölő hangját... :D ) Miután végzett magához vette kis csonagját és felsétált a fedélzetre, ahol megpillantotta három - három? - útitársát. Az egyik a lovag, a máik a minó, a harmadik pedig valami köpenyes-csuklyás alak. Ki lehet? Odasétált és rájuk köszönt - ki kell derítenie, ki is ez a fickó.
- Jó reggelt, uraim! - harsogja túl a fedélzetmester szakadatlan parancsáradatát(ez is csak akkor kellmetlen, ha amaz épp' csöndben van... :)). Jól megnézi magának új társukat, majd kezet nyújt neki. Barátságosnak néz ki.
- Derick D'Rok vagyok! - és biccent - ez amolyan ismerjük mi már egymást dolog - a lovag felé is, mivel még őt sem különösebben ismeri.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 14 szer., 21:54 

Surmó nagyon jól érezte magát. Sajnálta, hogy szinte a nap még fel sem kelt, de a matrózok már kint ordibáltak a fedélzeten. Fogalma sem volt, hogy a hajózást eszik-e vagy isszák, de tudta nincs baj, csak a dolgukat teszik.
Hirtelen a surranó bukkant fel a priccse mellett.
- Nézd, nézd indulunk! De franya! Hurrá, Huuuurrá, már a csöcösm tele volt az egyhelyben üléssel. – kurjantotta, majd Surmó kezét megfogva indult ki az ajtón, szinte lerántva őt fekhelyéről.
Amint a surranó eltűnt a fedélzet irányába Surmó nagy nehezen kikászálódott az „ágyából”, gyomra jelezte neki, hogy sokat ihatott és valami különös érzése volt, mintha még mindig szédülne… lehet, hogy csak a hajó ringatózik? (:lol:) A rendetlenségben megpróbálta előkeresni viseletes kalapját! Mit csináltak ők itt együtt az este? Hogy lett itt ilyen rumli? Nem igazán emlékezett rá, kivéve az ízletes pipadohányra! Sosem szívott még ilyen finomat! Egyik rongydarab alól előkerült egy üres üveg, egy másik alatt pedig meglelte a kalapját.
Lassan a fedélzet irányába indult, közben a kalapot gyűrögette. Kilépett a napfényre, majd gyorsan megigazította kalapját és a fejébe nyomta.
Furcsa érzés volt a távolodó partot nézni. Lehet, hogy soha nem látja többé ezt a kis városkát, amely hosszú ideig az otthona volt. Sokáig állt a korlát mellett és nézte ahogy a város távolodik, majd egy ponttá szűkül, aztán teljesen eltűnt a horizonton.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 10:35 
Heroes Team

Ez igen! A mino, a druida és a lovag egész éjszaka kint álltak a hajóorrba. Hiába no, szívossak ezek a karik :D :D :D.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 10:51 

Kertics írta:
Ez igen! A mino, a druida és a lovag egész éjszaka kint álltak a hajóorrba. Hiába no, szívossak ezek a karik :D :D :D.

Igazi, tökös, menőcsávók, akiknek ilyesmi meg sem kottyan! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 11:24 

No igen, annyira masszívak, hogy a matrózok fel akarták vonni rajtuk a vitorlákat, mert azt hitték, hogy árbocok...
Minden bizonnyal jót beszélgettek. Volt rá idejük... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 11:44 
Heroes Team

Aylward üdvözli az újonnan érkezettet és bemutatkozik. Ekkor a friss reggeli levegőben egy harang kondulása hullámzik végig.
Felegyenesedik a korlátról és megmozgatja elgémberedett tagjait. Eltelt egy újabb éjszaka. A kezdeti bemutatkozások után nem sokat beszélgettek egymással, csak álltak a korlátnál és nézték a sötétségben időnként felvillanó fehér hullámfodrokat. Mindenki a saját gondolataival volt elfoglalva. Múlt, jelen, jövő… Ha így a többieknek is megfelel.
-Uraim, azt hiszem a reggeli tálalva. Részemről épp időben. Farkaséhes vagyok.
Elindul az étkező felé.
-Még benézek a lovamhoz- szól vissza a többieknek.- A reggelinél találkozunk.
Belép az „istállóba”, merít a vödörbe vizet és odatartja Kalannak. A ló hangos szürcsöléssel szippantja magába az italt. Aylward közben megsimogatja a nyakát és néhány kedves szót suttog a fülébe.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 13:19 

Sorry. Az egész éjszakai bambulás az én hibám, kicsit már agyilag zokni voltam, amikor az indulást leírtam, így nem vettem észre, hogy tulképpen egy beszélgetés kellős közepén eltelt egy éjszaka... :lol:

Kép
Dakknak a ló, és az evés említésétől szabályszerűen kicsordul a nyála. A lovag után indul, és annak válla felett átlesve szemléli egy ideig, hogy mit is csinál az. Sajnos hamar konstatálnia kell, hogy az irigy lovag nem épp annak combjából kanyarít ki egy jókora darabot - micsoda sült lehetne, nyammm - hanem vízzel itatja.
Végül is az étkezőben kötnek ki, melyben kényelmesen (már amennyire kényelmesnek lehet nevezni egy emberekre méretezett ebédlőt egy másfélszer akkora minotaurusz számára) elfér az egész legénység, fedélzetmesterestül, kormányostul, kapitányostul, mindenestül. Sőt, még maga a lord is megtiszteli jelenlétével a „pórnépet”. A főhelyet foglalja el, látszik rajta, hogy valami beszédhez készülődik. És valóban, alig osztja szét a soros konyhasegéd a kupákat (benne mézédes vörösbor), amikor a nemesúr feláll, felemeli saját ivóalkalmatosságát, és így szól a beálló csendben (a raccsolást most mellőzöm :) ):
- Hölgyeim és uraim! Ezt az első reggelit arra akartam felhasználni, hogy elmondjam utazásunk célját önöknek. Mint bizonyára tudják, uticélunk egy távoli kis sziget, a Gleccser Vidéken. Hajónk pompás, bírja a hideget, felszereltettem minden jóval, ami csak kell. Egyébként egy nagy erejű artifactot fogunk felkutatni, melynek létére egy tekercsből szereztem utalást, mely mennyei nyelven íródott, így - köztudottan - csak igazat kell szólnia. Bizony, én vagyok a Kiválasztott, aki ezt az ereklyét birtokba veheti majd, és amellyel megmenthetem a világot a készülő Apokalipszistől. A részleteket egyenlőre még nem ismertetem önökkel, remélem ezt megértik, ellenségeim és rosszakaróim számosak... Aki velem tart, az nem bánja meg, a jutalma nagyobb lesz, mint amire csak számíthatott volna! Mint tudják, két nap múlva találkozunk az Albatrosszal, amelyen a küldetésünk szempontjából oly fontos Ulmo atya tartózkodik jelenleg. Ennyit akartam mondani önöknek elsőre, érezzék jól magukat a hajómon! És most pedig, együnk!

Így szólt a lord, mire Zumba, a sötét bőrű szakács, és jelenlegi segédje elkezdik behordani az étkeket. Úgy látszik utasítva lettek, hogy az első, bemutatkozó közös étkezés pompás legyen, mert nem túl nagy a valószínűsége annak, hogy minden alkalommal három fogásos lakomát tálaljanak majd fel az elkövetkező hetekben (hónapokban?)...

Dakk a maga részéről örül a kínálkozó lakomának, és ki is veszi belőle a részét derekasan...

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2005 dec. 15 csüt., 16:57-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 16:01 

Beorn: nem lenne jobb az artifact helyett a varázstárgy vagy valami hasonló elnevezés? Az armageddon helyett pedig világégés! ;) Persze ez csak egy ötlet!

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 16:13 

Jobb lenne, de ezt a lordnak magyarázd meg! :P :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 15 csüt., 16:34 

Mondjuk az armagedon helyett én is apokalipszist mondtam, hogy ne legyen keverés a varázslattal. De az érv jó! :D
Januárban jövök!
...talán,

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]