Hali mindenkinek
Látom mostanában kicsit eltért a vita a fő ág felől. Mindenesetre én visszatérnék a h5 demójához. Pár napja én is megszereztem és azóta többször is végig vittem, így kialakult egy képem a dolgokról. A gépigény azért megnyugtatott egy kissé, mert anno azért egész vad dolgok keringtek a neten, de az 1.2 AMD Athlonnommal, 512 Mega memóriával, és Geforce 440-essel, egész szépen elketyegett. A grafikája egész jó lett, bár engem abszolút Warcraft 3 emlékeztetett. A menürendszer (hősök, várak, nyersanyagok...) sztem szörnyű, és remélem ezen azért még valamit változtatnak.
Maga a vár egész jó, bár azért hiányoltam a körbejárhatóságot (bár lehet hogy a demóban egyszerűen nincs még benne). Gondolom a full játékig azért még egy csomó dolgot beletesznek, pl: hogy fel lehessen a lényeimet fejleszteni, ha megvan a megfelelő építmény, mert ez itt hiányzott. Ne csak fix mennyiségű embert tudjak venni, hanem amennyit csak akarok (persze a maxig, de ha 1 lény kell, akkor annyit tudjak venni). A Monument of Fallen Heroes vagy mi az épület neve, gondolom a grál épületének fog megfelelni, de kitudja.
A skill rendszernek szerintem vannak pozitív és negatív oldalai is. Az egyik legfőbb bajom hogy max 6 alapskillt tudok megtanuni. Ez a H3-hoz képest kevés, viszont a H4 összetetebb skillrendszerére is csak részben hasonlít, de nem közelíti meg annak a használhatóságát. A különböző bónuszok viszont jók, de még jobb lenne, ha ez alapérterlmezetten jönne, pl advanced szintű skill után, megkapnám automatikusan a hozzá tartozó bónuszokat. Az artifactokra "elhelyezése" a hősre, az úgy szörnyű ahogy van, megszoktam, és gondolom mások is hogy pl. a kard a hős kezébe kerül, és a napi +1000 aranyat adó zsák se a hős fejére kerül, hanem máshová.
A csata négyzetrácsa engem személy szerint nagyon idegesített, bizonyos tekintetben még H4 rácsrendszerét is alulmúlja, hiába "mondom" a lényemnek hogy hátulról üsse meg, csak azért se sikerült erre rávennem. A varázslatok animációja nekem nagyon teszett, bár idegesítő mindig kivárni, hogy a hős előtte levág egy csiribít. A változó harciterület, ami attól függ hogy hány slotban vannak lények, meg több mint idegesítő, hiszen egy kisebb területen teszem azt az angyal átér egy kör alatt, míg egy nagyobb területenm már két kör kell neki. Az meg hogy ki kiután jön,abba bele sem megyek mert én se bírtam felfogni (volt hogy parasztokat támadtam meg és ők jöttek mindenkinél mindenkinél hamarabb holott angyalom is volt már). Amúgy a lények sztem grafikailag jól sikerültek, ha rájuk lehetne zoomolni még jobb lenne
A tereptárgyak is egész felismerhetőek, bár a bányák méretét egy kicsit túlzásnak tartom, hisz majdnem akkorák mint maga a vár. Az A.I. mintha nem is lenne jelen az egészben, ár remélhetőleg ez is csak a demónak tudható be.
Hát összegezve nekem nem igazán volt Heroes feelingem (az is akkor, mikor a mágustoronyban körülnéztem vagy lekértem egy lény adatlapját, aki játszotta tudja miért). Inkább az volt az érzésem hogy egy nem rossz stratégiai játékkal játszom, melynek egyes részei ismerősek más játékokból (H3, H4, warcraft 3, D2)
|