Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 12:56 

Szia!

Mik a módosítások?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 13:38 

Sziasztok!
Először is Warlocktól elnézést kell kérnem, amiért túlreagáltam a módosítási kérelmét. Ő igazából nem tehetett róla, csak próbált alkalmazkodni az új "szabályokhoz". Tehát: bocs Warlock. :)

Abban meg valószínüleg Muggernek van igaza, hogy 4db Vial of Lifeblood is csak 2-vel növeli a HP-t. Így "vissza az egísz akciót". Különben sem értek egyet a menetközbeni módosításokkal.

Annyit talán ki lehet kötni, hogy Misc. típusú tárgyat mindenki csak max négyet vehet, hogy az 5. helyre beférjen a bilincs, ami ugye elengedhetetlen. (hacsak a gépnek nem lesz vára).
Kérdezném, hogy a menekülésvédelem bilinccsel lesz e megoldva? , mer akkor úgy kéne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 13:47 

Sziasztok!

Nekem ugyan ez az első ilyen versenyem (jól el is rontottam a csapatom, de az most mind1). A lényeg, hogy ha jól vettem ki, az előző árlistán drágábbak voltak a pixie-k, most alacsonyabb lett az áruk, ezért gyúrtak sokan rájuk?
Nos az én seregemben sincs egy darab pixie sem, de azt kell mondjam, ha egyszer ki lett adva az árlista/szabályzat, és nem is kevés embert érint, szerintem úgy kéne lezajlania a versenynek, ahogy a nevezésig gondolta mindenki. Utólagos szabálymódosításra szükség lehet, de akkor szvsz verseny után! Azaz ha több ember okosan észrevette hogy ez nyerő taktika (pixie+sok hp) és úgymond bugos is a dolog, akkor az a szervezők hibája. Ez így lehet keényen hangzik egy "újonctól", nem is bántó szándékkal írom, csak építő kritika. Van ez így, elsőre nem sikerülhet minden, lásd F1 szabályok idén :)
Az megint egy érdekes felvetés, amit Mugger írt, hogy a progi számol-e egyáltalán több hp-t! Ha nem akkor szintén a fent leírtak szerint kéne eljárás, eát ezesetben az ezt választók vessenek magukra, ha teszem azt 5 gyűrűt tettek fel és csak kettő számít.
Na röviden a lényeg, hogy én sem támogatom a verseny közbeni szabálymódosításokat, mert nem fair.

Üdv:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 14:03 

Hello Ocean!

Üdv a táborban, énekem ez a 3. versenyem, és most vagyok előszőr itt olyan csapattal, amelyet sokan éreztek nyerőnek, az első kettő nagy beégés volt.

A probléma, hogy eddig a Conflux vár nem volt benne, csak az alap H3 várak. És általában ha megnézed az 1 szintű lények annyi aranyba kerültek, amennyi HP-juk van. És ezért a +HP-t adó tárgyak árai reálisak voltak, de a pixie esetén sokkal nagyobb tömeget lehet venni-főleg hogy most van először többferdulós verseny-, ezért hozzájuk viszont nem reális a +HP-s tárgyak árai (ill. szvsz a pixie ára lett túl alacsony).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 16:14 

Ubul: Lelkemből szóltál! És nem azért mert én pont pixiekkel vagyok! Hanem én is így gondolom! Ha lehet pluszt kapni az azonos tárgyaktól, ha nem!
De ha nem lehet 2 Vial of Lifeblood hatását összeadni, akkor 2 Quite eye of the Dragon sem adódik össze???

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 16:57 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Az alábbi módosítások történtek a jelentkezési lapokban:

Cooper: Quiet Eye of Dragon 200 -> 250 -1 Basilisk Maradt: 279 db -> SZÁMOLÁSI HIBA MIATT!

Ryck: 1 db sprite és az összes többi pixie -> ELÍRÁS MIATT!

Teqesz: Tunic of Cyclops King 700 helyett Scales of Greater Basilisk 450
A fennmaradó pénzért 83x3 -> 249 Pixie Lett: 3078 db -> NEM VÁSÁROLT A PÉNZ 50%-ÁÉRT MONSTEREKET!

Lyba: - 1 db Quiet Eye of Dragon helyette +8 Serpent Fly Lett: 469 db -> +1 ATTACK és +1 DEFENSE MÍNUSZ A DUPLA ARTIFACT MIATT!

Nimbus: -1 db Quiet Eye of Dragon helyette +5 Medusa Queen Lett: 202 db -> +1 ATTACK és +1 DEFENSE MÍNUSZ A DUPLA ARTIFACT MIATT!

Warlock: -2 Ring of the Wayfarer helyette +1 db Cape of Velocity -> SEMMI VÁLTOZÁS NEM TÖRTÉNT A VÁLTOZTATÁS MIATT!

Szóval akkor miről is beszélünk? Valaki, akinek módosítva lett valamije a fentiek közül, szerintetek VESZÉLYEZTETI A TOVÁBBJUTÁSÁT, HA ÜGYESEN JÁTSZIK? FŐKÉNT ANNAK A FÉNYÉBEN, HOGY A +1, +2 HP-T ADÓ ARTIFACTOK NEM NÖVELNEK ANNYISZOR HP-T, AMENNYISZER MEGVESZED? AZOK ÖRÜLHETNEK, HOGY EZ MOST DERÜLT KI ÉS NEM AKKOR, AMIKOR MEGVESZIK A 2., 3. FORDULÓBAN ÉS KIDERÜL, HOGY NEM HASZNÁL SEMMIT! Köszi Mugger bátyónak, hogy felhívta erre a figyelmünket. A Team pedig nem szeret feleslegsen dolgozni és olyan versenyt végigvinni, ami egy esetleges BUG miatt már eleve lefutott! Szerintem egyik módosítás sem befolyásolta kedvezőtlenül senki csapatát, sőt a továbbiakban sem korlátoztunk véleményem szerint semmit! Ha én speciel pixiekkel lennék, ezt a lépést akkor is meg kellett volna tenni!
Abban igazat adok nektek, hogy az utólagos szabály módosítás nem szerencsés, sőt egyet is értek veletek! DE a módosítás szerintem senki csapatát nem érinti hátrányosan, ami miatt a versenyben eleve esélytelenül indulna! Ha másképp gondoljátok, akkor írjátok le nekem, szívesen vitatkozom bárkivel, ugyanis most jól felidegesítettek a munkahelyemen! :? Részemről egyelőre téma lezárva! Baráti üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 17:31 

megamikor írta:
Sziasztok!
Eléggé furcsállom így a csoportbeosztások és az ellenfelek ismeretében a nyakra-főre módosításokat. Főleg az utóbbit a Warlockét. Nem tudom fejből melyik csoprtban van, de gondolom látta, hogy sok volt (és felesleges) az a +2 speed 2000ért, inkább akkor most mégis vennék helyette sereget, meg attack defenset. :twisted:
Várom, hogy leugassatok :)

Utánirat:
Elfelejtettem hozzátenni (mérgemben), hogy azt még nagynehezen megértem, hogy ne lehessen venni 2 db Vial of Lifeblood-ot, de miért baj két speed gyűrű, és pláne két Quite eye of the Dragon, azt már véglépp nem értem.

Semmi gond, megértem, de most hogy hivatalos lett a Cape of Velocity-m
elárulhatom, hogy azért nem akartam, mert köv körben, ha továbbjutok, akkor megvettem volna a Recanter's Cloak-ot. De most kicsit átalakítom a taktikámat. :P
Reméem minnél hamarabb kezembe vehetem a mentéseket. :roll:
Mindenkinek jó játékot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 18:29 

megamikor írta:
Sziasztok!
Először is Warlocktól elnézést kell kérnem, amiért túlreagáltam a módosítási kérelmét. Ő igazából nem tehetett róla, csak próbált alkalmazkodni az új "szabályokhoz". Tehát: bocs Warlock. :)

Üdv Warlock!
Sajnos magamat kell idéznem, de mint látod már az előző oldalon megírtam, hogy nem téged hibáztatlak. Nyílván megvolt az okod, hogy miért nem a köpenyt vetted, akár a Dragonwing Tabardnak is fenntarthattad volna a helyet.
Már azt hittem, hogy mégse lesz módosítás, mivel vajmi kevés hatással van a bevezetett tiltás.

:(
Nem tudom miért kell ragaszkodni a hirtelen támadt nem túl jó ötlethez. (finoman megfogalmazva :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 19:10 

Mugger írta:
több mint egy negyede VISSZA SEM KÜLDI az eredményét, mert biztos benne, hogy nem fog jól szerepelni!!!

Ugye, aki részben küldi vissza a mentéseit, annál a vissza nem küldöttekre 100%-os veszteséggel számoltok ?

Egyébként egy hiba miatt elbillent versenyt végigkínlódni sokkal rosszabb, mint időben korrigálni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 08 kedd, 22:27 

Bocsi Megamikor!

Rossz hozzászólásodat idéztem a válaszom a bocsánatkérőre ment.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 09 szer., 16:44 

Sziasztok!

Én a beírásommal nem akartam senkit felidegelni és kötözködni sem akarok, mert nem vagyok az a típus. Ugyanakkor csak felmerül bennem egy további kérdés:
Ugye kiderült Mugger jóvoltából, hogy a +2 HP-t adó gyűrűket hiába teszik össze, nem ad + 4-et. Akkor most az új szabályokkal mitől egyenlőbbek a feltételek? Miért jobb az, hogy nem lehet duplát vásárolni az artifact-okból?

Warlock erre jó példa. Szerencsétlen nem akarta elárulni, de azért eléggé valószínű volt: akart 2 speed-et, és nem azért vett 2 gyűrűt, mert Ring of Wayfarer-fan, hanem azért, mert majd még a köpeny helyére akar valamit tenni. Most nem vette meg, de számított rá hátha továbbjut. Elvileg febr 28-án még úgy volt, megteheti.

Lehet van olyan, aki mondjuk a 2. vagy 3. fordulóra + 5 speed-et tervezett, vagy + 2 A/D-t gyűrűkből...

Mugger-nak igaza volt, amikor azt írta, hogy a szervezők fenntarthatják a változtatás jogát. Ugyanakkor szerintem akkor is igaza volt, amikor azt mondta, hogy az egész vihar a biliben, mert a HP-n kívül semmi kifogás nem volt a dupla ereklyék használata ellen. A HP-s dolog meg már ugye nem él.

Tehát még egyszer ( és igérem utoljára :wink: ) megkérdezem:
Nem lehetne mégis úgy játszani, ahogy az eredetileg meg volt hirdetve?
Mert ez így mégsem ugyanaz... :roll:

üdv:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 09 szer., 17:11 

Sziasztok!

Csak azért írok ide, mert az Ellen támadás verseny topic-ba régóta nem írtak, ill. rajtam kívül senki sem írt, pedig Megamikor ötlete szvsz. nagyon jó, csak talán a topic címét nem választotta meg a legjobban.

Kiváncsi lennék a véleményetekre az ott leírtakkal kapcsolatban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 09 szer., 17:37 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Mugger: Köszi, hogy védelmedbe vettél, ettől jó ez a team... :D Összetartó! :D De szerintem nem szorultam rá! :wink:

Ubul: 38-an játsszák ezt a támadás tornát. Egyedül Warlock volt az, akit talán kellemetlenebbül érintett a módosítás, a jövőbeni csapatát tekintve. Tehát 37 embernek nem származott sem hátránya, sem előnye a szabálymódosítás(ok)ból. Ha Warlock talált további alternatívát arra az esetre, ha továbbjut, akkor talán be lehetne fejezni ezt a hosszas és szerintem felesleges szócséplést, minden megy tovább a maga útján! Egyébként továbbra is tartom, hogy a menet közbeni módosítás nem szerencsés, de néha SZÜKSÉGSZERŰ! Ebből sem lenne már szerencsés visszatáncolni, szerintem... Részemről a téma lezárva! :? (Egyébként nincs harag!) :wink:

Mellesleg elkészültek az első csoport mappjai és hamarosan a mentései is! :wink: Türelem, még max. 1 hét és az oldalon lesznek a mentések!

Baráti üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 10 csüt., 9:39 

Vologya!

Csoportonként fognak a mentések kikerülni, vagy egyszerre?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 10 csüt., 14:05 
Heroes Team

A 4. és 5. csoportba egy kis csere történt, Kertics helyet cserélt Karesz-al, mert az 4. csoportban olyan hősütközés adódott amit nem lehetett más hőssel megoldani (2 resistance speckós Thorgrim). Ilyen esetben (ha mas hasonló speckójú hőssel sem pótolható) a 2. azonos hős mindig átkerül a következő olyan csoportba, ahol nincs ilyen, onnan pedig a legelső játékos megy a helyére. Sajna ilyen a hirósz, nem lehet egy térképen 2 azonos hős :)
Pl. haste-s speckós hősből több is van, igy azoknál ezt meg lehet oldani, megfelelően átirva a primary es secondary skilleket és kezdővarázslatot 1:1-be ugyanolyan hőst kapunk.
Amúgy a pályaszerkesztőben ez alkalommal eleve kivettem a felesleges skilleket mint pl. eagle eye scouting logistic mysticism navigation stb, igy szintlépéskor nagyobb valószínűséggel ugranak majd be a jó skillek...
Warlock esetében meg nem tudtuk hogy a recanter fog kelleni neki, ez esetben természetesen teljes áron eladhatja a köpenyt és vehet helyette +1 speed-es gyűrűt a következő körben (ha továbbjut).
Következő támadás verseny előtt majd lesz egy kis finomhangolás a szabályokban és árakban. Eddig ugye pont jó volt a HP-t adó cuccok ára, fel lett vive, mert sokan gagyi lények mellé használva igen brutális csapatokat szedtek össze, de csakis az olyan lények mellé érte meg. Ha felvisszuk az árát akkor ezt kivédjük de olyan mint ha nem is lenne, és nem éri meg használni, ha levisszük akkor meg megint mindenki aprónéppel jön. A kis lények drágításda se megoldás, mert akkor meg hp-s cucc nélkül nem venné őket senki. Ezért szerintem lesz olyasmi szabály, hogy csak akkor vehető ilyen artifact, ha a sereg 75%-a lvl3 vagy jobb lény. Igy nem kell felvinni az aprónépek árát, az artifact-ét sem, és több fordulós versenyben 25% 1-2 lény mellett még mindig meg fogja érni.
Azt is tervezem, hogy attack defense knowledge power morál luck spellpont artifactok helyett maguk az értékek lesznek megvásárolhatóak, és lesz külön árlista erre pl. +1 attack 100 +2 attack 250 +3 attack 400 +4 attack 600 .... +20 attack 10000
Mert ugye a hősök primary skilljei is fejleszthetőek, de askár box-okból is megkaphatják őket. Így nem foglalnak artifact helyet, és mindenki olyan kombót rak össze amit akar, a hősre meg lehet az egyéb cuccokat aggatni. Persze ez egyelőre csak ötlet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 10 csüt., 14:53 

damagepy írta:
Amúgy a pályaszerkesztőben ez alkalommal eleve kivettem a felesleges skilleket mint pl. eagle eye scouting logistic mysticism navigation stb, igy szintlépéskor nagyobb valószínűséggel ugranak majd be a jó skillek...

Én ennek nem örülök, mert szerintem ezért olcsóbbak, azok a hősök, akiknek ilyen skilljei vannak. Ennyi erővel Tulajdonképpen nem is kellene hőst választani, hanem egy árlista, amiben választasz hőstipust,speckót,skilleket, és elnevezed ahogy neked jólesik.
damagepy írta:
Warlock esetében meg nem tudtuk hogy a recanter fog kelleni neki, ez esetben természetesen teljes áron eladhatja a köpenyt és vehet helyette +1 speed-es gyűrűt a következő körben (ha továbbjut).

Köszönöm, elképzelhető hogy élek a lehetőséggel...bár most hogy már tudják... :lol: :?:
damagepy írta:
Következő támadás verseny előtt majd lesz egy kis finomhangolás a szabályokban és árakban. Eddig ugye pont jó volt a HP-t adó cuccok ára, fel lett vive, mert sokan gagyi lények mellé használva igen brutális csapatokat szedtek össze, de csakis az olyan lények mellé érte meg. Ha felvisszuk az árát akkor ezt kivédjük de olyan mint ha nem is lenne, és nem éri meg használni, ha levisszük akkor meg megint mindenki aprónéppel jön. A kis lények drágításda se megoldás, mert akkor meg hp-s cucc nélkül nem venné őket senki. Ezért szerintem lesz olyasmi szabály, hogy csak akkor vehető ilyen artifact, ha a sereg 75%-a lvl3 vagy jobb lény. Igy nem kell felvinni az aprónépek árát, az artifact-ét sem, és több fordulós versenyben 25% 1-2 lény mellett még mindig meg fogja érni.

Én azt hiszem, hogy jelenleg csak a pixie ára lett kicsit elszámítva, de ez a finomhangolásnál eldől. Az, hogy jobb lett az árlista jelzi az is hogy lényegesen változatosabb lett a csapatok összeállítása.
damagepy írta:
Azt is tervezem, hogy attack defense knowledge power morál luck spellpont artifactok helyett maguk az értékek lesznek megvásárolhatóak, és lesz külön árlista erre pl. +1 attack 100 +2 attack 250 +3 attack 400 +4 attack 600 .... +20 attack 10000
Mert ugye a hősök primary skilljei is fejleszthetőek, de askár box-okból is megkaphatják őket. Így nem foglalnak artifact helyet, és mindenki olyan kombót rak össze amit akar, a hősre meg lehet az egyéb cuccokat aggatni. Persze ez egyelőre csak ötlet...

Igazából szerintem a csapat összerakásnak egy nagyon fontos eleme, hogy hogyan gazdálkodj a helyekkel, artifactokkal, ezért én nem tartanám jó ötlettnek a csak attack, stb választásokat... 8)
Húú de belejöttem a gépelésbe. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 márc. 10 csüt., 15:22 
Heroes Team

Idézet:
Én ennek nem örülök, mert szerintem ezért olcsóbbak, azok a hősök, akiknek ilyen skilljei vannak. Ennyi erővel Tulajdonképpen nem is kellene hőst választani, hanem egy árlista, amiben választasz hőstipust,speckót,skilleket, és elnevezed ahogy neked jólesik.

Ez nem épp így van, mert a mentések miatt még mindig fix skilleket ajánl fel, és nem is biztos hogy ezek maxra fejleszthetőek. A skillvásárlás azoknak van, akik nem akarják a véletlenre bizni, pl wisdom-ra épitenek hogy beadja és nem kapja meg a varázslathoz, vagy nem fejlődik fel eléggé. A több skill csak azért lett berakva és beárazva, hátha valakinek kell, nomeg régen első fordulóban nem lépett vagy csak pár szintet a főhős.

Idézet:
Én azt hiszem, hogy jelenleg csak a pixie ára lett kicsit elszámítva, de ez a finomhangolásnál eldől. Az, hogy jobb lett az árlista jelzi az is hogy lényegesen változatosabb lett a csapatok összeállítása.

Szerintem ugyanolyan vagy kevésbé változatosabb let, max a gargoyle-k helyett most pixiek- vannak :)

Idézet:
Igazából szerintem a csapat összerakásnak egy nagyon fontos eleme, hogy hogyan gazdálkodj a helyekkel, artifactokkal, ezért én nem tartanám jó ötlettnek a csak attack, stb választásokat...

Ez tudom, és természetesen drágább lesz minden (az artifactokhoz viszonyítva), és minél több skillt akar majd igy valaki venni arányosan nő majd az ár, az árakat amiket irtam csak példaként irtam, azaz ha 1 attack pl 200 akkor 10 attack nem 2000 lesz hanem pl 5000.
Sajnos az se mindegy hogy 1 vagy több fordulós-e egy verseny, ettol is függnek az árak, pl a resurrection is 1 fordulós árú, a mostanival meg akár mindenkinek lehet resurr-je a 2. körben az meg nem jo ha mindenki élesztget, hisz itt épp az a lényeg hogy az összerakott csapat hogy teljesit mások elen, és nem az hogy mindenki 0-ra jöjjön ki. Most ez nem gáz, ,mert max mindenki vesz majd recanter-t és akkor ezzel ki is van védve, de legközelebb ez is változtatva lesz úgy, hogy ne az élesztésről szóljon a verseny, mert ugy megint nem sok értelme lenne. Vagy a resurr/anim dead megy majd feljebb (es az ilyen hősök) vagy a recanter le :) Én az előbbire voksolnék, mert az nem jo ha mindenki tele van recanter-el és a nem élesztő varázslatokat nem lehet kihasználni. A csapatok többsége úgy se élesztős.
természetesen a mostani verseny győztes csapatának fő lényei mint máskor most is 15%-al drágulni fognak, a 2. helyezettnél 10% a 3.-nál 5% lesz az emelkedés, mint minden eddigi versenynél, igy az ujabb versenyekben nem mindenki a győztes kombóval fog jönni. Ezzel is kiegyensúlyozottabb lesz a verseny, és versenyről versenyre finomítódik az árlista. Persze ha valaki a resurr vagy más varázslat miatt nyer (ami lénytől független) akkor nem lesz annyival megemelve a főlények ára.

Ezek a modositások majd ki lesznek téve, és majd lehet rájuk szavazni ki melyiket támogatja/ellenzi. Az árlistára is lehet majd módosításokat javasolni.

Amúgy köv körben nekem is lesz recanter, az fix :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]