Csizu írta:
Csizu (Castle - Sorsha) vs. ArchDruid (Rampart - Crag Hack)
Semmi különös nem történt, összeszedtem a nyersanyagot, bányákat bevettem, majd gondoltam egyet és átmentem a túloldalra teljes sereggel. CH jött lefelé, megütköztünk. Nem volt különösebben izgalmas csata, serege egy része elvérzett másutt, így egyenes út vezetett a fővárosig, amelyet bevertem, majd a játék véget ért.
Köszönöm a partit!
Üdv.
Csizu
Csizu elég szűkszavúan számolt be, én kicsit kiegészíteném a saját verziómmal!
Kezdő hősnek kaptam egy druidát, ami nem volt megfelelő. Jött Jenova (+350 arany), utána Loynis (Prayer), majd Deemer (Meteor Shower) végül felbukkant Crag Hack, ő lett a főhősöm. A pályán a random monstákat elég szerencsétlenül kaptam, csupa archmágus, medusa queen, dragon fly és silver pegasus. Nekem csak törpjeim, dendroidjaim, elfjeim és sima kentaurjaim voltak. A silver pegasusaimat tartogattam a végső csatára, a többi lényem meg lassú volt mint a tetü, Spell Power, Knowledge skilljeim 1-1 voltak, így varázslat még szóba se jöhetett. így egyik szörnyit se mertem átütni, mert a seregem nagy része ott maradt volna. A tengeren szintén ótvar artikat adtak a hajótöröttek (+3 kard, +3 pajzs, +1 sityak). Skillek ugyanilen szerencsétlenül jöttek: witch Hutból Diplomacy jött, aminek semmi haszna, Universityből az egyetlen értékelhető az Archery volt, amit felvehettem CH-val.
Ami talán hasznos lehetett volna, az a Bowstring (+10% archery), Boots of speed, és lovaglókesztyű, valamint a
Bilincs, amit kaptam a váram mellé....
A tervem az volt, hogy szerzek valahonnan expert scholart, hogy átadhassam a Prayer és Meteor shower varikat CH-nak és kiúszom vele a tengeren lévő szigetre Föld és Vízmágiáért, de erre már nem került sor!
A harmadik hét elején megjelent Sorsha délen néhány Thunderbird és Champion társaságában, és elkezdett fosztogatni.
Pénzem alig volt, nem tudtam a teljes seregemet kivenni, így fél sereggel indultam el CH-val dél felé, hogy elijesszem Sorshát. A skilljei ekkor még igen hiányosak voltak! (Mindössze expert archery, expert scholar, expert offense volt)
Útközben még tápolni akartam CH-t néhány csatával, hogy izmosodjon hát megtámadtam pack Pit fiendet, ami 2x5 Fiendből és 1x5 Pit lordból állt. a Pit lord morálozott, átrongyolt a pályán és leverte az elfjeim felét... Aztán megtámadtam még Several Championt, ami szintén morálozott, és megölte a maradék elfeket és kentaurokat.
Íjászok nélkül az expert archery + a Bowstring semmit se ért...
Harmadik hét közepén került sor a fő csatánkra. CH így festett: 14 att, 8 def, 1 sp, 2 kn. A seregem
3 zöld sariból, 15 dendroid guardból, 45 törpéből és 15 silver pegasusból állt. Unikornisokat, grand elfeket és a többit pénzhiány nélkül nem tudtam megvenni, ottmaradtak a váramban.
Sorsha ezt tudta: 15 att, 7 def, 1 sp, 1 kn
Mikor megtámadott, már nem csak championjai voltak, hanem
3 angyal, 10 champion, 15 monk, 20 swordsman, 36 royal griff 30 marksman, 20 pikeman. Mikor rámrontott, a bilincs CH kezében volt, szóval már ott tudtam hogy ennyi.....
Ha mindez nem lett volna elég, pechszériám a csata közben is folytatódott: Sorsha 10 championja morálozott és lerohanta a 15 fámat, így azok ütni se tudtak. Swordsmanjai szintén morált kaptak, két ütésből aludni küldték az összes törpömet. A zöld sarik és a pegazusok nem bírták sokáig....
Volt még egy kisebb csata, mikor Sorsha elfoglalta a főváramat amit a seregem maradéka őrzött, de esélyük zéró volt...
Gratula Csizunak!