Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 230 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 07 vas., 21:09 

Köszönöm :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 08 hétf., 17:35 

Valaki nem ír csapatelemzéseket? :D

(Én amint tudok, írok, de jelenleg nemigen van időm)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 08 hétf., 19:19 

H5 "hozzánemértő-belekotyogás" ( azért betippeltem egy TOP5-öt ) :

Alyr: Eddigi három versenyemből kétszer ezen-féle csapattal indultam én is :D Hunter + Treant fejlesztett kiadásban, Uni Horn Bow-val megtámogatva, Törpés cuccok meg ballisztás hős. Mondjuk a 147 Master Hunter-t kicsit kevésnek érzem, meg mellé a 10 fát is, de ha jön a luck bármi lehet :D

Chris: Tavasszal is Bajnokokkal meg most is :) A taktika nem bonyolult, odarohan-üt és vagy győz vagy nem :lol: Kérdés a mostani mezőnyben eredményesebbek lesznek e a Bajnokok mint múltkor :wink:

Coradiel: A szadomazó-asszonyságok jó sokan vannak, bár a tavaszi csajoktól azért eltérnek. Bár azok elsőre jobbnak tűntek, ezek vagy 20-al többen vannak. De majd kiderül kit fenekelnek el a drágák, avagy kik páholják el a hölgyeket :D

HUNLorcs: Itt van Laci bácsi és kardos hordája. Laci bá miatt jár +10 A/D, ezek a páncél-matyik meg igen jól bírják a strapát, meg kétszer is ütnek. Egy-két jól irányzott luck-al rendet fognak néhol teremteni a srácok :P Nem tudom, de megkockáztatok egy TOP5-öt :D

Jou: Nem tudom miféle ördögi skillkerékkel áll elő Jou, de biztos vagyok benne hogy a Helmar - Birodalmi Griff kombónak van valami rejtett fegyvere :D

LordShaba: Háh, nem villámos repülő sírkövek :lol: Jó cucc az a Vámpír Lord + Blind, nem igazán van élőholt sereg a másik Vámpíroson kívül, ezért igencsak többen vannak a vérszívók, mint látszik. Tetszetős ötlet, nem is tudom melyik "Twájlájt-Team" lesz a jobb :lol: Szerintem TOP5

Magix: Ez a csapat is kegyetlen töccik. Kékrák meg arcane armor, Dzsinnek meg minden. Amúgy se könnyű lebontani azt a 48 cicát, pláne így :D Szerintem TOP5

Pukkandur: :twisted: Black Dragon :twisted: és Puppet Master. Ez is jó cucc, a lehető legjobb és legszebb lény, meg egy ultra-szemét varázslat :wink: Nem rossz :D

ShurTugal: A másik cicás csapat. Ha minden összejön lesz 5 luck meg +12 A/D, már ha lesz idő felrakni mindent. Amikor kitaláltam nagyon jónak tűnt, de kezdek kételkedni e csapat sikerességében :? Majd kiderül mi lesz.

Titi: Játékbeli tapasztalataim alapján a berserk egy gyorsan fogyó egység, meg vadásznak is rá, de lvl 4-es lényből 250 azért szép szám :D A lovag meg egy olyan "tuti bejön a jó skill" hős, de nem tudom kinézni így hirtelen mennyire erősek avagy nem a törtpikék.

Vologya: 80 darab :shock: szép szál lovas. Ha a 80 paci nyom egy luck-ot ott el is dőlt a meccs, meg luck nélkül is igen nagyot ütnek, meg rengetegen vannak. TOP5

Warheart: Itt a másik "Twilight-Team" :lol: Jó sok vámpír, meg szép varázs-repertoár. Nagyon tetszik a cucc, szerintem biztos TOP5 ez az alakulat is :D

És ennyi volt :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 08 hétf., 20:38 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Köszönjük az elemzést, várjuk a továbbiakat... :wink:

1vs1-re lebonyolítási javaslat? Én 3 db 4 fős csoportra gondoltam, ahol mindenki mindenki ellen játszik 1 hősös térképeken. (Azért 1 hősös, mert 3-3,5 óra játékidőnél többet a csoportmeccsekre nem szánnék...) Aztán a csoportelsők és a legjobb második jut a legjobb 4-be, ahol még 2 meccs vár a legjobb 4-re, amely lehet Random WT (valamilyen template). Az 5-12 helyezetteknek pedig még 1 meccs, ahol eldőlnek a helyezések...

Várom a javaslataitokat! Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 08 hétf., 22:06 

ShurTugal írta:
HUNLorcs: Itt van Laci bácsi és kardos hordája. Laci bá miatt jár +10 A/D, ezek a páncél-matyik meg igen jól bírják a strapát, meg kétszer is ütnek. Egy-két jól irányzott luck-al rendet fognak néhol teremteni a srácok :P Nem tudom, de megkockáztatok egy TOP5-öt :D

Laci bácsi... :D Idő volt mire leesett,, azt hittem valamelyik fórumosról beszélsz :P A TOP 5 nekem kicsit merész, de legyen igazad! :D

Ha lesz időd jöhetne még H3 elemzés is :wink: (tőlem legkésőbb hétvégén várható)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 0:35 

Vologya írta:
Üdv Bátor Harcosok!

1vs1-re lebonyolítási javaslat? Én 3 db 4 fős csoportra gondoltam, ahol mindenki mindenki ellen játszik 1 hősös térképeken. (Azért 1 hősös, mert 3-3,5 óra játékidőnél többet a csoportmeccsekre nem szánnék...) Aztán a csoportelsők és a legjobb második jut a legjobb 4-be, ahol még 2 meccs vár a legjobb 4-re, amely lehet Random WT (valamilyen template). Az 5-12 helyezetteknek pedig még 1 meccs, ahol eldőlnek a helyezések...

Nekem jó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 7:19 
Heroes Team

Vologya írta:
Üdv Bátor Harcosok!

Lehet, hogy a 4db 3 fős csoport jobb volna abból a szempontból, hogy nem kell a bejutó 4.et számolgatni, ami szerintem nem tud igazságos lenni.

A javaslatom szerint mind a 4 csoportból az első 2 jut tovább a legjobb 8 közé és innen a megszokott módon haladunk tovább.

Játékidő tekintetében, ha a csoportmeccseken 2db 1 hősös térkép van, majd ezt követően random, akkor ~ 21 órával lehet számolni (2x3 óra az 1 hősösre + főcsata = 7 óra; 3x4 óra a randomra + főcsata= 13,5 óra). Ebben még látok tartalék időt, nem hiszem, hogy szükséges lesz az 1 hősösre ennyi idő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 9:11 
Heroes Team

Csizu írta:
Vologya írta:
Üdv Bátor Harcosok!

Lehet, hogy a 4db 3 fős csoport jobb volna abból a szempontból, hogy nem kell a bejutó 4.et számolgatni, ami szerintem nem tud igazságos lenni.

A javaslatom szerint mind a 4 csoportból az első 2 jut tovább a legjobb 8 közé és innen a megszokott módon haladunk tovább.

Játékidő tekintetében, ha a csoportmeccseken 2db 1 hősös térkép van, majd ezt követően random, akkor ~ 21 órával lehet számolni (2x3 óra az 1 hősösre + főcsata = 7 óra; 3x4 óra a randomra + főcsata= 13,5 óra). Ebben még látok tartalék időt, nem hiszem, hogy szükséges lesz az 1 hősösre ennyi idő.

Üdv Bátor Harcosok!

Ez is megoldható, de így egy embernek mindig pihennie kell... :roll:

Hacsak nem játszanak keresztben a másik csoport éppen pihenőjével... De ez így is 1 meccsel több, mint az általam javasolt, hiszen 3 meccsnek kell lemennie a csoportkörben... És a 8 között még 3 meccsnek, ami Nekem így már soknak tűnik... :roll:

Az eredeti verzió szerint pedig a toplista figyelembe vétele lehet a mérvadó.... Az lehet a legjobb 2., aki jobban teljesít a toplistás ellenfeleivel szemben... Nem tökéletes, tudom, de elfogadható, belekötni nem nagyon lehet... :roll: Vélemények? Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 10:13 

1 hősös mappon kell megnyerni mind a 3 meccset elég húzósnak hangzik. Ez inkább csak arra jó hogy játszogassunk és ahogy a gép dobja úgy lesz helyosztó. Nekem a Csizu lebonyolítása korrektebbnek tűnik igaz 1 meccsel több.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 11:20 
Heroes Team

Az 1vs1-ben ugyan nem indulok, de egy ötlettel talán előállhatok, aztán persze azt csináltok amit szeretnétek:

A meccsek rövidítésére alkalmazható lehetne a jó öreg Mugger által bevezetett kétperces szabály, amit jelen esetben 1 percesre lehetne redukálni. Szvsz a speedwar még mindig kiegyensúlyozottabb lehetőségeket rejt, mint az 1 hősös "ki nyer ma" típusú küzdelmek.

Lebonyolításban pedig a 4X3-as csoportban lefolytatott három speedwar meccs (az éppen kimaradók keresztbe játszanának.). A négy csoport első játszik a négy között két további meccset (Mugger féle 2 perces, vagy beleférhet az utsó meccsre egy 4 perces), míg a 4 második helyezett a 5-8-ért, ill. a 4 harmadik helyezett a 9-12-ért.

A speedwaros verzióban a csoport meccsekre 6 óra jutna (1 speed meccset 2 órával tervezve - tapasztalat, hogy ennyi idő alatt lemegy), míg a 2 maradék meccsre jutna összesen 8 óra, így összesen 14 órás lebonyolításban. Ha 16 órás max. idővel számolunk még 2 óra tartalék is benne van.

Ha a speedwar nem tetszik, megmaradhat az egy hősös, de a lebonyolítás talán ebben a formában a legkorrektebb.

További korrekció az lehetne, hogy bevezetjük a kalaprendszert a sorsolásnál. Azaz az indulókat 4 "kalapra" bontanánk a toplista helyezések alapján és minden kalapból egy ember kerülne a csoportokba. Eddig a ranglistánkat kizárólag körbeverés esetén alkalmaztunk, ahol kedveztünk a toplistán hátrébb állóknak. Ez egy jó gyakorlat, melyet kibővítve a kalapos rendszerrel szerintem mindenki örömét szolgálhatná, ráadásul a nagyon szűkre szabott csoportmeccsek terén is talán kevesebb aránytalansággal járhatna.

A kalapok így néznének ki jelen esetben:
1. Csizu, Bogpista, Teki, Jou
2. NG, Adler, Pumpás, Shurtugal
3. Karesz, Alyr, Warlock, Pukkandur

Remélem megfontoljátok.

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 12:44 

Láma kérdés, tudom, de a speedwar alatt konkrétan mit kell érteni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 12:50 

Sziasztok,

WT-ben lehet az idővel variálni. Csak meg kell találni a megfelelő időegységet, időintervallumot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 12:55 
Heroes Team

Nem voltam elég egyértelmű az iménti levelemben, elnézést:

A speedwar konkrétan azt jelenti, hogy 1 perced van arra (plussz csaták, bár igaza van Bogpityunak, hogy a WT okán már sokkal több lehetőségünk van mint anno), hogy a körödet lelépd, de nincs korlát a hősök számára vonatkozóan, persze 1 percben 3-4 hősnél többet nem is nagyon lehet menedzselni (bár hallottam már a régmúltból elvetemült állatokat, akik ennél többel tolták, pl. Puskin - Benyo bátyja, ha ezek a nevek ugyan mondanak még itt valamit. :) ).
Emlékeim szerint ezek is, az 1 hősös játékformához hasonlóan, speciális mapokon zajlottak, és sokkal jobban kijött a játéktudás, mint az 1 hősös játékok esetében.

Hangsúlyozom azonban, hogy ez csak lehetőség. :wink:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 13:04 

Érdekes lehet 1 perces körökkel játszani, de gondolom a spec. mapok kb. erre is vannak kitalálva. Én szívesen kipróbálnám, de mint az utolsó helyek várományosa inkább a többiek döntésére bízom hogy mi legyen.

Köszönöm a felvilágosítást :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 14:11 

Időt lehet csökkenteni, valamint open mappok vagy M-es random mappokat támogatnék, esetleg erre új template-el.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 17:46 
Heroes Team

Mielőtt eldöntjük melyik a legjobb megoldás, határozzuk meg mennyi idő áll rendelkezésünkre lejátszani a partikat? Hány órába kell beleférnie 4 v 5 meccsnek?

Az nem feltétlenül baj, ha valaki pihen, addig tud lazítani, kajálni vagy nézi hogy játszik a másik és tanul belőle.

A speedwar szerintem túlzás, nem hiszem, hogy most kellene kipróbálni hogyan szerencsétlenkedünk 1 percben. Ha sok a 4 perc, akkor legyen inkább 2, azzal is megspórolsz legalább 30 perc játékidőt.

Random tekintetében jó lehet a balance mellett valami új, mondjuk blockbuster vagy extreme template. Javaslom, hogy a meccs előtt generáljunk és javítsuk ki, ha valami orbitális hiba van (BB esetén block gyengítése, h át lehessen jutni a 3-4. héten is).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 18:24 
Heroes Team

Csizu írta:
Mielőtt eldöntjük melyik a legjobb megoldás, határozzuk meg mennyi idő áll rendelkezésünkre lejátszani a partikat? Hány órába kell beleférnie 4 v 5 meccsnek?

Az nem feltétlenül baj, ha valaki pihen, addig tud lazítani, kajálni vagy nézi hogy játszik a másik és tanul belőle.

A speedwar szerintem túlzás, nem hiszem, hogy most kellene kipróbálni hogyan szerencsétlenkedünk 1 percben. Ha sok a 4 perc, akkor legyen inkább 2, azzal is megspórolsz legalább 30 perc játékidőt.

Random tekintetében jó lehet a balance mellett valami új, mondjuk blockbuster vagy extreme template. Javaslom, hogy a meccs előtt generáljunk és javítsuk ki, ha valami orbitális hiba van (BB esetén block gyengítése, h át lehessen jutni a 3-4. héten is).

Üdv Bátor Harcosok!

Szerintem egyelőre 5-6 meccsről beszélünk, nem 4-5 meccsről... :roll:

Vasárnap 7-8 órától hétfő reggel 6 óráig van idő lejátszani az 1vs1 tornát, tehát 22-23 óra áll rendelkezésre ennyi mérkőzés lejátszására. Nem tudom, hogy mennyire tolerálják a pihenőket a többiek, a múltkor is baj volt (illetve feladásokat generált) a nem játszás... Én nem kötekedni szeretnék, csak olyan lebonyolítást, ami mindenkinek elfogadható és megfelelő... :roll: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 19:02 
Heroes Team

Amennyiben ennyi idő van, akkor meg szépen lehetne 2 perces meccseket játszani, ami az általam javasolt menetrendben 5 meccset jelentene. Azaz 20 óra játékidőt eredményezne és maradna még 2-3 idő tartalékba.

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 21:21 
Heroes Team

Vologya: mindössze ötletelünk, hogy megszülessen egy olyan megoldás, amely a többségnek elfogadható, szó sincs kötekedésről, sajnálom, ha ez jött le az irományomból.

Te is tudod, hogy nem lesz olyan megoldás, amely mindenkinek tetszik.. a 2 perces rush parti egyáltalán nincs ínyemre, de belátom, hogy nincs más megoldás..

Amit az elején javasoltam 4 db 3 fős csoport lebonyolítást, az 5 meccsről szól, nem 6-ról:

- 2 csoportmeccs, negyed döntő, elődöntő és helyosztók. A javaslat hátránya az lehet, hogy mindig lesz 4 ember, aki nem játszik. Ha ez gond, akkor játszassuk őket: a kiegyensúlyozottság végett az egymáshoz legközelebb álló (toplista pontok alapján) párosokat sorsoljuk össze.

A 3db 4 fős csoport azért nem szimpatikus nekem, mert kicsit erősnek érzem a 3 kiesőt csoportonként. A 9 "vesztes" közül 1 valaki továbbjut, de ez azért nem a szokványos lebonyolítás, valljuk meg.

A 2 perces limittel 5 meccs bele kell, hogy férjen a 16 órába + meccsek közötti szünetek + pakolás a 22 órát nem fogja kitenni.

Próbaképpen szívesen játszom valakivel 2 perces körökkel egy meccset, hogy lássuk nagyjából mennyi időt tesz ki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 okt. 09 kedd, 21:38 
Heroes Team

Csizu írta:
Vologya: mindössze ötletelünk, hogy megszülessen egy olyan megoldás, amely a többségnek elfogadható, szó sincs kötekedésről, sajnálom, ha ez jött le az irományomból.

Te is tudod, hogy nem lesz olyan megoldás, amely mindenkinek tetszik.. a 2 perces rush parti egyáltalán nincs ínyemre, de belátom, hogy nincs más megoldás..

Amit az elején javasoltam 4 db 3 fős csoport lebonyolítást, az 5 meccsről szól, nem 6-ról:

- 2 csoportmeccs, negyed döntő, elődöntő és helyosztók. A javaslat hátránya az lehet, hogy mindig lesz 4 ember, aki nem játszik. Ha ez gond, akkor játszassuk őket: a kiegyensúlyozottság végett az egymáshoz legközelebb álló (toplista pontok alapján) párosokat sorsoljuk össze.

A 3db 4 fős csoport azért nem szimpatikus nekem, mert kicsit erősnek érzem a 3 kiesőt csoportonként. A 9 "vesztes" közül 1 valaki továbbjut, de ez azért nem a szokványos lebonyolítás, valljuk meg.

A 2 perces limittel 5 meccs bele kell, hogy férjen a 16 órába + meccsek közötti szünetek + pakolás a 22 órát nem fogja kitenni.

Próbaképpen szívesen játszom valakivel 2 perces körökkel egy meccset, hogy lássuk nagyjából mennyi időt tesz ki.

Üdv Bátor Harcosok!

Nem vettem kötekedésnek, értem az ötletelést... :P És a cél valóban a többség által elfogadható megoldás kitalálása... :roll: Viszont erre próbáltam rámutatni, hogy a 3 fős csoportoknál is 3 meccs van, nem pedig 2... Miért is? A-B játszik, C pihen, majd A-C játszik, B pihen a végén pedig B-C játszik és A pihen, tehát ez 3 forduló és nem 2... Ezért írtam az 5-6 kört... És ez akkor is igaz, ha a pihenők valamelyik másik pihenővel is játszanak... :wink: Szvsz a 6 kör már sok a 22-23 órás limithez... :roll: Ezért javasoltam 3 db 4 fős csoportot, mert így 1 forduló megspórolható és az első 4 helyezett 5 meccset játszana, a többiek pedig 4-et (ismerve a hozzáállást abban az esetben, ha már nincs tétje a dolgoknak...)... No lássuk, mit mondanak a többiek is... :wink: Baráti üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vologya 2012 okt. 09 kedd, 21:40-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 230 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]