Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 357 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:00 
Heroes Team

Dave írta:
Nemár :)
Igazán nem értem mi a probléma a randommal.Tavaly tudtommal gond nélkül ment a WT senkinek nem volt problémája vele.Ha biztosra akarunk menni előre generálunk mapokat és aki nem játszik rajta átnézi...
Végcsata bemondás esetén piszok egyszerű dolgunk van,Jebuson mindössze 1 úton juthatsz el az ellenfélhez,a sivatagon át...

Üdv Bátor Harcosok!

A döntőben/helyosztókon nem volt gond, de ez akár a szerencsének is köszönhető... A generálással kapcsolatban már kifejtettem a véleményem... A végcsatára és az addig eljutásra 1 óra áll rendelkezésre, ez még FIX mapon is problémás, nemhogy randomon... ÉS akkor még nem is beszéltünk a DUPLA végcsatáról... Könyörögni lehet, de a véleményem ettől még nem változik... :roll: :oops: :shock: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:00 

Úgy néz ki, hogy erről a kérdésből szavazni kellene...
Jelen pillanatban Titi,Dave,Adler,Csizu s én állunk azon az oldalon, hogy legyen több mint 1 random 2vs2-őn, mivel 12 résztvevővel indulunk, 2 szavazat kell ahhoz, hogy a többség döntése érvényesüljön...
Nimbus és Dragon érvelt eddig a másik opció mellett.
A felelősségről meg annyit, hogy minden évben van valami indok ami miatt össze lehet kapni, a szervezőnek illetve a fix mapokat javítóknak a tőlük telhető legtöbbet meg kell tenni azért, hogy a döntő többség jól szórakozzon(kivétel a mindig panaszkodó Nimbus :lol: ), ha ez az érzés megvan a tábor kezdete előtt, akkor nem szabad aggódni...
Nyilván nem lenne rossz, ha Dave-en kívül bárki képes lenne értékelhető kritikát leírni így bő 2 két héttel kezdés előtt...
Aki kedvet kapott hozzá:
heroes.hardwired.hu/friss/tabor_12/2012_tabor_1vs1_es_2vs2_Csizu.rar
heroes.hardwired.hu/friss/tabor_12/2012_tabor_1vs1_es_2vs2_Suni.rar
Nem egy versenyen próbáltuk ki a random mapokat, 2vs2-ben is szerepelt párszor, plusz többen is képesek besegíteni generálás esetén

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Süni 2012 júl. 18 szer., 23:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:06 
Heroes Team

Süni írta:
Úgy néz ki, hogy erről a kérdésből szavazni kellene...
Jelen pillanatban Titi,Dave,Adler,Csizu s én állunk azon az oldalon, hogy legyen több mint 1 random 2vs2-őn, mivel 12 résztvevővel indulunk, 2 szavazat kell ahhoz, hogy a többség döntése érvényesüljön...
Nimbus és Dragon érvelt eddig a másik opció mellett.
A felelősségről meg annyit, hogy minden évben van valami indok ami miatt össze lehet kapni, a szervezőnek illetve a fix mapokat javítóknak a tőlük telhető legtöbbet meg kell tenni azért, hogy a döntő többség jól szórakozzon(kivétel a mindig panaszkodó Nimbus :lol: ), ha ez az érzés megvan a tábor kezdete előtt, akkor nem szabad aggódni...
Nyilván nem lenne rossz, ha Dave-en kívül bárki képes lenne értékelhető kritikát leírni így bő 2 két héttel kezdés előtt...
Nem egy versenyen próbáltuk ki a random mapokat, 2vs2-ben is szerepelt párszor, plusz többen is képesek besegíteni generálás esetén

Üdv Bátor Harcosok!

Sajnos bármit is írok, a RANDOM szeretők meg sem látják... De a többség dönt! Igaz Titi és Adler még nem is olvasták a hozzászólásom (bár lehet nem is számít), szóval Őket nem igazán sorolnám a szavazók közé még, mert előtte nyilatkoztak, hogy jó lenne, de a kivitelezés lehetőségeiről még nem olvashattak...

5 FIX 1 Random: Nimbus, Dragon

3 FIX 3 Random: Dave, Csizu, Süni, bogpista

Várom a többi érintett véleményét! Baráti üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vologya 2012 júl. 18 szer., 23:17-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:15 

Több random egyértelműen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:15 

A random szeretőknek mindössze több tapasztalatuk van a random mapokkal,nem elfogultságból beszélünk :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:26 

Lehet vitatkozni, valaki szinte csak a BB-n vagy a táborban látott randomot eddigi pályafutása alatt, valaki meg már többszáz meccsen, fix esetében meg valakit Ssth-nak hívnak valakit meg nem, szélsőségeket írtam le, de randomon sokat számít a rutin...
Minden előnyével, hátrányával együtt a random nem baromság, fel lehet hozni, hogy nemzetközi szinten elenyésző partit vívnak fix mapon, ehhez képest nálunk már az 50-50%-ot sem könnyű elérni, ezzel senkit sem akarok megbántani, de ugyanazon a mapon végigmenni újra meg újra kezd unalmassá válni egy idő után :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 18 szer., 23:57 

Én úgy gondolom hogy ha nem 10 percet adunk egy random map átnézésére akkor igenis jó pályákat lehet kihozni. A végcsata dolog pedig szerintem ugyanolyan nehéz lehet fix mappon középre mennni mint randomon. A blokkok közel azonos szintűek, ha nem jön össze olyan sereg ami leverné az fix mappon sem fog. Random mellett szavazok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 0:36 

Vologyával egyetértek abban, hogy nagyon sok idő míg legenerálunk egy randomot, és átnézzük. Én a magam részéről nem tartom jónak azt sem, hogy átnézzük előre, de belátom, hogy a többség ezt akarja. Ha már random, akkor random, generál amit generál a gép.
Random mapokon szerintem az nagyobb baj, hogy vannak olyanok is, akiknek nagyon kevés tapasztalatuk van randomon. Ezzel nem tudom mit lehet csinálni.
Az én javaslatom a következő: fix-random-fix-random-fix a csoportmeccsekre. A döntő meg legyen fixen.
Esetleg más template-t is ki lehet próbálni mint a Jebus, az mindenkinek új lenne.

Titi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 0:54 

Észrevételek a mapokkal kapcsolatban:

1vs1: boundy by earth: a növekvő 20 titános blokk iszonyat sok, legyen fix 20 vagy 15 növekvő
follow the arrow: itt van egy doboz ami mögött ott a chain, és csak 9 dread védi, azt meg kell erősíteni sokkal jobban!
szuperhősök háborúja: itt a garrison üthetetlen, Süninek lehet meghagyjuk ezt a brutális no-magic garrisont, de szerintem a többieknek legyen kicsit könnyebb :)
plagued land: ez ne legyen nem túl izgi :)
the conquest: ez legyen mert ez nagyon tetszik :) csak szerintem a várhoz közel nem kell két scholar navigationnel; olyan hőst kell választani aki megkapja- lehet helyette mondjuk hajózási nyaklánc, ami védve van

2vs2: ezek nekem nagyon rendben vannak :)

Titi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 9:50 
Heroes Team

Süni írta:
Lehet vitatkozni, valaki szinte csak a BB-n vagy a táborban látott randomot eddigi pályafutása alatt, valaki meg már többszáz meccsen, fix esetében meg valakit Ssth-nak hívnak valakit meg nem, szélsőségeket írtam le, de randomon sokat számít a rutin...
Minden előnyével, hátrányával együtt a random nem baromság, fel lehet hozni, hogy nemzetközi szinten elenyésző partit vívnak fix mapon, ehhez képest nálunk már az 50-50%-ot sem könnyű elérni, ezzel senkit sem akarok megbántani, de ugyanazon a mapon végigmenni újra meg újra kezd unalmassá válni egy idő után :roll:

Üdv Bátor Harcosok!

Sünikém RELAX! :P Most egy magyarországi versenyről beszélünk, nem a nemzetközi palettáról. És megfogalmaztad a lényeget, a randomon sokat számít a rutin. Itt viszont figyelembe kell venni azt is, hogy olyanok is vannak (igaz most kissebbségben), akik nem sok randomot toltak. Ha Ők kerülnek egy párba, garantálom, hogy rossz szájízzel fognak haza menni... És nem ez a cél. Ott már szerencsésebb a helyzet, ahol egy profi randomos és egy kevésbé profi kerül egy párba, mert ott a profi tud segíteni a kevésbé profinak. Arról már nem is beszélek, ha két profi randomos kerül egy csapatba, ott nincs gond... És azért ez valószínűleg el is fogja dönteni a torna végkimenetelét... De majd Ti eldöntitek hogyan legyen, hiszen a lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat... :roll: Azt még halkan megjegyzem, hogy a 2vs2-nél nem ugyanazok a térképek játszanak minden versenyen, tehát az újra és újra játszásuk már unalmas véleményeddel sajnos messzemenően nem tudok egyetérteni... :roll: :oops: :shock:

Én elfogadom Titi álláspontját is, hogy felváltva legyenek a térképek, de nem látom át, hogy hogyan lesz a várválasztás és a hősválasztás (bár a hősválasztást látom kisebb problémának...)

Viszont sokan közületek nem játszotok Heroes5 támadást, ezt az időt felhasználhatnátok a 2vs2 random térképek legyártására és átnézésére. Ez jutott most eszembe... Bár ha előre gyártott térképek lesznek, akkor a várválasztás megint nem tudom hogyan fog történni... Random és ezt mindenki elfogadja??? Mit gondoltok? Egyéb vélemények?

Eddigi szavazatok:

5 FIX 1 Random: Nimbus, Dragon

3 FIX 3 Random: Dave, Csizu, Süni, bogpista, Titi, Teki1986, Adler

Szavazás lezárva!!! 3 FIX, 3 Random... A többiről majd a hozzáértők...

Várom a többi érintett véleményét! Baráti üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vologya 2012 júl. 19 csüt., 11:41-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 10:34 

Várválasztást előre el tudjuk mondani a random mappokra úgy hogy a másik ne hallja ugye és ennyi. Nem hiszem hogy ez gondot okozna.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 11:03 

Várválasztás ugyanúgy mint tavaly,nem értem mi a gond vele szvsz.
A mapokkal kapcsolatban én is akartam írni amiket Titi is írt,egyetértek vele :)
Szuperhősök háborúja mapon vagy ne legyen antimagic a garrison vagy kevesebb lény legyen...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 11:07 
Heroes Team

Dave írta:
Várválasztás ugyanúgy mint tavaly,nem értem mi a gond vele szvsz.

Üdv Bátor Harcosok!

Igen, ugyanúgy, de a random térképen nem tudod a várakat beállítani, ahhoz a térképeket úgy kell generálni!!! Ennyi csak a gond... :P

Egyébként ha hajlandóak vagytok csütörtök este előre egyeztetni a párotokkal a várválasztást és megmondani Nekem, akkor a random térképeket a H5 támadás alatt (aki nem érintett) leszekeszthetitek ennek megfelelően... Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 11:36 

hello
a várválasztás előre le van adva mailban, azaz ott van, hogy a lámer mivel nem szeretne lenni, egyezteti a másik lámerrel - ti. csapattársa - s ennyi, mehet a generálás.
Szerkezteni mindenképpen kell, mert valami marhaság miatt nem ment a 2vs2, csak szerkeztés után, talán a csapatokkal volt baj. Majd Karcsinak vagy Pistának eszébe jut mi volt, bár már kora délelőtt mattok voltak, de hátha:)

Jebus szerintem nagyon is müködőképes template, simán belefér az időbe, igaz ellehet veszni a részletekbe, de a végkifejlet megoldható simán, amelyik időben kifosztja a sivatogot átmegy és beveri a gyűjtögető, bóklászó csapatot, game over.
(pesze vannak extrám állatok, akik arma&anti magic combóval simán az őrületbe kergetik a sokkal jobban játszó ellenfelet, part of the game)

Jebus nem egy agyműtét, tehát, ha véletlenül két olyan versenyző lesz egy csapatban, aki nem tolta még, ha van ilyen, a másodikra az is rájön, a harmadikra meg nyerhet is, dehát nem lehet minden meccset megnyerni, ha fixet hozzák, az 3 győzelem, arra már lehet inni, ha azt sem, akkor tök mindegy nekik, hogy random vagy fix.

Jó lesz ez, kipróbáltuk, én nem emlékszem, hogy lett volna bármilyen rossz hangulatot okozó dolog a jebuson, most sem lesz, ha mégis, rá lehet fogni, hogy ezért kaptam ki.

szóval +1 szavazat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 12:49 

A probléma az volt hogy a csapatokat is randomként csinálta, ezért kellett editálni hogy a megfelelő emberek legyenek együtt.

Amennyiben aggályok vannak nehézség vagy időbeli gondokkal, ezek generálás során állíthatók pl. XL helyett L kevesebb idő, Strong helyett gyengébb monsterek szintén gyorsít.

Ha úgy csináljuk hogy a döntő fix mappon lesz akkor minden pályát le lehet előre generálni és átnézni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 13:05 

Jebus csak XL lehet beállításnak, és ha a monster nem strong, akkor semmi értelme sincs a játéknak :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 13:16 

Vologya:
Gyakorlatilag minden évben ugyanabból a kb 10-15 2vs2 mapokból kerül ki az a néhány amin aztán játszunk...
még másfél héttel ezelőtt felvetődött egy olyan map(talán circle of war) amin tavaly is toltuk
Elég kevesen próbálkoznak fix 2vs2 mapon, ergo alig fog új előkerülni, tehát mi is csak mindig ugyanazokból tudunk választani...
nemzetek csatája, vagy a sivatagi háború(talán 3 éve), ezek egyszer biztosan voltak már
1vs1nél még talán nagyobb a mozgástér, de ott meg vagy abszolút használhatatlan az eredeti verzió multira, vagy ****** sokat kell melózni vele,mire valamit ki tudsz hozni belőle, vagy közel korrekt mapot tudsz előhúzni(ritka mint a fehér holló), ezt úgy értem, hogy kicsi a valószínűsége, hogy több,mindenki számára ismeretlen(multira alkalmas) mapot találjon valaki, sőt még át is nézze ...
A 12 2vs2-re jelentkezői közül pedig Dragon talán kevésbé érzi a randomot(nincs elég tapasztalata) Nimbus fixen jobbnak gondolja magát(de randomon is képes bármire) talán Karesznek sem megy annyira a random, de ha jó napot fog ki, akkor számolni kell vele, ebből következtetve egy Dragon-Karesz páros ha összejönne, nem biztos hogy örülnének, bármely más kombináció esetén lesz 1 tapasztaltabb randomos a másik mellett, de ez csak az én véleményem :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 13:26 
Heroes Team

... vagy Titi verzióját vesszük elő és a döntőben fix lesz. Én arra emlékszem, hogy már azzal elreszeltünk egy csomó időt mire elindult a játék, és ha gond van az újrakezdés egyenlő a fejlövéssel pár nap után is már 1-2 órányi játékidőnél járunk.

Egyébként túl nagy bajom nincs a randommal, amennyiben vki elmondja hogy kb. mit hol talál az ember és mire lehet számítani a template vonatkozásában. Mert a "randomos rutin" ebben ki is fújt... más tekintetben ez is heroes 3, csak lassabb kivitelben, szerintem.

Nimbus

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nimbus 2012 júl. 19 csüt., 13:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 13:35 
Heroes Team

Süni írta:
Vologya:
Gyakorlatilag minden évben ugyanabból a kb 10-15 2vs2 mapokból kerül ki az a néhány amin aztán játszunk...
még másfél héttel ezelőtt felvetődött egy olyan map(talán circle of war) amin tavaly is toltuk
Elég kevesen próbálkoznak fix 2vs2 mapon, ergo alig fog új előkerülni, tehát mi is csak mindig ugyanazokból tudunk választani...
nemzetek csatája, vagy a sivatagi háború(talán 3 éve), ezek egyszer biztosan voltak már
1vs1nél még talán nagyobb a mozgástér, de ott meg vagy abszolút használhatatlan az eredeti verzió multira, vagy ****** sokat kell melózni vele,mire valamit ki tudsz hozni belőle, vagy közel korrekt mapot tudsz előhúzni(ritka mint a fehér holló), ezt úgy értem, hogy kicsi a valószínűsége, hogy több,mindenki számára ismeretlen(multira alkalmas) mapot találjon valaki, sőt még át is nézze ...
A 12 2vs2-re jelentkezői közül pedig Dragon talán kevésbé érzi a randomot(nincs elég tapasztalata) Nimbus fixen jobbnak gondolja magát(de randomon is képes bármire) talán Karesznek sem megy annyira a random, de ha jó napot fog ki, akkor számolni kell vele, ebből következtetve egy Dragon-Karesz páros ha összejönne, nem biztos hogy örülnének, bármely más kombináció esetén lesz 1 tapasztaltabb randomos a másik mellett, de ez csak az én véleményem :P

Üdv Bátor Harcosok!

A 2vs2 térképeket szinte sohasem én javasoltam, ergo fogalmam sincs, mennyi lehet a potenciálisan játszható térképek száma... Való igaz, hogy évről évre előfordult térképismétlés, de mivel 1 évben 1x van 2vs2, nem mondhatnám, hogy az unalomig lettek játszva... :roll:

Jól éreztem a 2vs2 résztvevői arányokból, hogy mennyien vannak mellette/ellene, szóval nem ért meglepetés. Nekem, mint táborszervezőnek 1 dolgom van, hogy úgy szervezzek meg mindent, hogy a lehető legtöbb ember jól érezze magát. Lehet, hogy valóban csupán Dragon, Karesz, Nimbus az a 3 ember, aki kevésbé tapasztalt a randomban, de nem célom, hogy keserű szájízzel távozzon valaki (sajnos volt már rá példa), ezért is mertem belepofázni a "nagyok" dolgába. Lassan oda jutunk, hogy ÉN KÉREK ELNÉZÉST... :shock:

Szóval legyen úgy, ahogy a többség akarja, Nekem úgysincs más dolgom, mint elkészíteni a szabályzatot, a meccssorrendet, a sorsolásokat, valamint elindítani és befejeztetni a meccseket, mert a gyógyulás rögös útja egyelőre fontosabb, mint kedvenc játékom... :P

A térképeket pedig TI szerkesztitek majd a randomra, úgyhogy ha valami gond lenne, majd rátok fogom! :wink:

Tehát a végső döntés: RANDOM-FIX-RANDOM-FIX-RANDOM-FIX a 6 fordulóra sorrendben.

Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 júl. 19 csüt., 13:39 

Nem értem mi probléma lenne ha 2 randomon tapasztalatlan összekerülne,tavaly a Dave-Hahakocka páros mégis milyen esélyekkel indult? :roll:

Benne van hogy nem a legjobb embert fogja ki valaki,majd legközelebb jobban megy és kész.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 357 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]