Lejátszottuk Lacával a 3. kört, hát a random isten nem fogadott kegyeibe engem ebben az OB kiírásban, már ami a hősválasztást illeti. Kezdőnek jött Vey, aztán még Zubint választhattam volna az első 7 hősből, aki a várhoz tartozik, de mindkettő battle mage volt, úgyhogy jegeltem a témát...Jött még Styg [...], Nagash (gondoltam rá, hogy gyártsak csontikat, de aztán elvetettem ezt az ötletet (aztán később megláttam a sec vár mellett a necro köpenyt és csizmát höhö) és végül Nymust választottam, szerencsére a skillek zseniálisan jöttek: tactics level 3-nál, majd föld és logistic (utána a luckot picit kényszerből választottam, nehogy vmi hulladék skill jöjjön, kaptam is 2 lucknövelő artifactot). Level 11-nél be akartam menni a university-be, de szintet léptem és jött a wisdom, amihez nem annyira ragaszkodtam, de mivel a másik hulladék volt, beválasztottam. 2 witch hut is adott airt, felmartam, utána pedig még armorer hullott az ölembe - ezek mind expertek lettek.
A 2 refugee-ból semmi értelmes nem jött (bezzeg a szigeten hét végén zöld sárkány meg hydra...) úgyhogy elég nagy veszteség árán győztem le a 3. várat őrző 22 arch mage-et, akik hatba voltak szedve... Nymus büdösül fejlődött, 1-2-3 körül 3-as attackja volt

[3 10 2 3] kettővel kezdett ugye és még expert offense-zel is alig sebzett vmit... [adalék: 1-2-1-nél jött a kocsmában Yog és Gundula, az ellennél meg már első héten befigyelt Gurnisson, ehh].
1-3-1-nél felszabadítottam a 2. váram a giantek uralma alól, 1 napra rá felmartam a csizmát és hasítottam az alvilágba (ekkor olyan 14 18 volt az A/D), ahol jópárszor vesztegeltem picit a főhőssel, annyira gyors lett, nem érkezett meg a lánc

egyik nap meg úgy letelt az idő, hogy volt még némi lépése és a teljes sereg is nála volt, mindezek ellenére 1-3-7-re odaértem az utopiához, de megvártam a másnapi sereget, pici lépést itt is elherdáltam. Gladiust és +4 A/D mellvértet kaptam (meg Cuirasst, de nem azt raktam fel). Húztam a level 4-et a 3. várban, town portal és inferno, haha (az empatikus gép biztos azt hitte, hogy Nymusnak honvágya van, ezért kapott egy fajtaazonos varázslatot), de azért bementem vele, mert egészen eddig csak level 1-es varázslatai voltak
Bevertem a devilt, mögötte golden bow figyelt és ha már megkaptam a town portalt, használtam is a második várba és 1-4-3-nál bementem középre (Lacának azt írtam a 3. hét közepén, hogy 1-4-5 lesz, a portal nélkül annyi is lett volna). A sátrat fel se vettem, nem kívántam azzal szöszölni, pláne, hogy Laca utopiájánál mentem át, szándékosan itt is el akartam vágni attól, mint Merlint eggyel korábban a quest artifacttól. De Laca még sehol nem volt, csak egy szintet léptem és 2 nap múlva meg is jelent. A 43-as attackom elképesztő brutális volt, többi érték: 29 19 22 (kb. 107 mana)
15 ősi behemót, 16 küklopsz, 53 madár, 67 ogre, 118 ork, 174 farkas, 316 goblin tette ki a seregemet, a speed nyakláncot levettem, helyette Celestial volt, Lacának viszont volt speed gyűrűje, így Ő kezdett, a tactics-ok kioltották egymást. Írta, hogy tanácstalan, mit tegyen, vártam a mass haste-et, ehelyett a geniek varázsoltak egy frenzyt a nagákra és talán a titánok waiteltek?

ekkor a madaram jött (toltam a mass haste-et és Gurni 22-es védekezése nagyon harmatos volt, attack asszem 34), luckolva megtámadta a nagákat és a 35-ből maradt 3

a behemót lefelezte kábé a titánokat, a farkas már nem tudom mit ütött, a morálozó orkok meg lelőttek a 49 genieből talán 40-et

úgyhogy nagyon csúnyára sikeredett az első kör. Akkor picit megijedtem, amikor a 116 idézett légelementál levett 90 farkast (alig maradt belőle), de a csapásmérő egységek (behemót, ogre) szinte érintetlenek maradtak. A madárka kapott egy implot úgy a 3. körben, de a 4. kör elejére lemészároltam mindenkit.
Laca elképesztő peches volt, a hulladék utopiájáról majd beszámol Ő maga, sajna ezt dobta a gép. Köszi a meccset!