Erők csatája 3
Bozso (Fortress - Crag Hack lvl17 22/18/16/16 160 mana)
vs
Karesz (Stronghold - Tyraxor lvl13 15/18/10/7 70 mana)
Régóta nem toltam élesben H3-at, ami meg is mutatkozott a játékomon, rengeteg hibával!
Gyorsan sikerült megszerezni a második várat, közben amit csak tudtam kiszedtem a sivatagban (először Karesz oldalán, aki csak 1.2.2-nél kerül elő, így szabadon garázdálkodhattam). Megláttam, hogy Kareszak bejött Alamar, tudtam hogy sietnem kell, de amikor megláttam az oldalamon a recantert, akkor némileg megnyugodtam és a felajánlott wisdomot már nem is választottam ==> cél, mielőbb átmenni!
Sajnos azonban a sok apró hiba miatt (lények rossz átadása, köridő lejár, nem töltök manát, stb.) csak 1.3.5-nél sikerült full upgradelt sereggel beverni a +4All előtt álló Devileket (már láttam, hogy Kareszét Goldok őrzik, ami nagy mák, mert ekkor még nem volt akciós macija), majd a pandora és végül a library.
1.4.1-nél hoztam az utánpótlást és Coronius segítségével tanultam lvl2 spelleket is, és megindultam Karesz felé. Thieves Guildban láttam hogy nem különösebben erős a hőse és a +4All-t tuti nem szedi ki (gondoltam hogy akkor az utópiát sem), úgyhogy felbátorodva elindultam a vára felé, amit 1.4.7-re el is értem. Ekkorra már lett akciós maci és az értékei is megugrottak (utópia), ami viszont nagy áldozatokat követelt tőle, de mint kiderült dupla vára volt, így csak pislogtam mikor felállt a két sereg:
21 Wyvern M., 27 G. Basilisk, 7 C. Hydra, 56 Lizard W., 80 Gnoll M, 18 M. Gorgon, 54 D. Fly
vs
84 Orc C., 200 Hobgoblin, 36 Thunder, 145 Wolf R., 10 Cyclops K. és 1-1 Hobgoblin (szerencsére a 42 Ogre M. és a megmaradt 2 akciós maci nem ért haza...)
Volt expert air+earth+offense+armorer, viszont a catapultért imádkoznom kellett hogy legalább 3-ra betörje a falat, különben kint ragadok. Volt 450-es lightning, de jobbnak láttam, mielőbb betörni. Karesznek szerencsére nem volt exp. air/earth, ami a csata elején kiderült. Úgyhogy nyomtam a stone skint, majd a shieldet, végül amikor 3.ra betört a fal, haste és itt el is dőlt. A csatát végül 8 Wyvern M, 26G. Basilisk, 6C. Hydra és 18 M. Gorgon élte túl.
Köszi a game-t, izgalmas volt!
Bozso
|