forum top

× Versenyek

emo 22. Mugger Emlékverseny (34. HBB)

Több
2021 ápr. 04 12:34 #3926

Üdv Bátor Harcosok!

Ez egy rendhagyó verseny meghírdetés. Ugyanis a koronavírus járvany miatt a Csili Művelődési központban nem lehetett megtartani a versenyt, de egy szűk csoport részvételével (8fő) Balatongyörökön összegyűlve, a karantén szabályok betartásával megtartottuk eme nemes versengést. A végeredményt majd Norbakk kiteszi ide, amiért köszönet neki! A verseny jó hangulatú volt, mint mindig, köszönet a hely és a szállás, valamint az étkezések biztosításáért Zodmunkdnak és Norbakknak! Gratulálok a győztes Norbakknak és a 2. helyre befutó Ricsepinek, valamint minden résztvevőnek a remek versenyért!

Baráti üdv!


Vologya Mester
A Heroes Team vezetője
Utolsó szerkesztés: 2021 ápr. 04 12:35 Írta: Vologya.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2021 ápr. 12 11:58 #3931

Sziasztok!
Lezajlott (az előírásoknak megfelelően) 8 fő részvételével a 22.Heroes Mugger Emlékverseny(34.BudapestBajnokság), kivételesen nem a fővárosban, hanem Balatongyörökön.
A tornán többen is Heroes életük legjobb eredményét érték el.
Ricsepi ámokfutását csak a döntőben sikerült megállítanom, ahol megjegyzem nagyobb serege volt, nyerhetett volna, ha egy kicsit bátrabb...
Eredmények:
1.Norbakk
2.Ricsepi
3.Zodmund
4.NG
Kis-Balaton, ööö Kis-Pest Bajnok Jou
2.Dragon
3.Pumpás
4.VologyaMester
Beszámoló:
1.meccs Tazar Fortress(kék) vs Dragon(Grindan conflux) MiniNosta 3-0
A kezdőzónámban pack wyvern monarch blokkolt egy kereszteződést, így csak egy AI irányában tudtam elmenni, ahol offroad tudtam haladni. 117re vertem be a monarchokat, így megnyílt az út és sikerült még első héten elfoglalnom egy AI-t.
Második héten bementem egy olyan kincseszónába, ahol 5 tope és 5hive volt+kaptam resut és az első tope +12allt adott. Valamint voltam egy másikban is, de bugos volt a map, csak dd-vel vagy flyjal lehett volna beverni azt a falut.
Harmadik héten már kiszedtem mindent a terepemen és középen is. Majd elfoglaltam Dragon fővárát és mivel ő csak egy kincseszónában járt én pedig már az ő területén lévő kincseszónában is kutakodtam, így sok esélye nem volt.Egyedül powerban volt 20fölötti értéke és mivel nem volt mellette 70wyvern monarchja, arkangyalokkal angyalkarddal, így simán nyertem.
2.meccs kék Shaktii Dungeon vs Ricsepi Fortress Wystan Jebus 0-3
Átlagos mapom volt 1 hive, 1 minimumos cons, +dragon dwell, dungeon faluval+2manticore dwell.116on valamiért megszakadt a sim kör és újra kellett turnölnöm, ahol nem sikerült lehoznom ugyanúgy a csatát és buktam egy sárkányt.DE ezen nem múlt semmi, 123on mentem ki, mert nem volt pénzem lényeket venni.A sivatagban is dungeon vár volt az egyik, így azt hittem jó leszek. De pack fejlett behemót nagyon megtréfált ott sok morál volt itt meg sok unmorál...Így 17skorpiból nem maradt egy sok. Gondoltam majd a sivatag kárpótol, hát nem, mert nem tudtam semmit megütni.Harmadik hétre valamit javult a helyzet, +4 all pajzsom volt értékelhető, sereg akkora lett, mint második héten volt. Ricsepi kijött 141-en kétszer-háromszor akkora értékekkel és kétszer akkora sereggel úgy, hogy a 4.heti sereget ki se vettük.
Mivel ő harmadik kalapos volt, ezért egy esetleges körbeverés során Dragon és Ricsepi jutottak volna tovább a felsőágra.Így izgulnom kellett, hogy Dragon Ricsepi mirror meccsen Ricsepi elverje Dragont. Nagyon izgalmas volt az a meccs, Ricsepi kék volt és a pénzelőnyét kamatoztatta és nyert.
3.meccs mirror helyett jebusoztunk Vologyával, akinek már nem volt esélye továbbjutni, így nem vette véresen komolyan és a flux terepe sem volt jó. Ramparttal könnyen nyertem, igaz ez a map is bugos volt, mert nem volt meg a harmadik váram, mondjuk inkább 3 cons legyen mint harmadik vár:)
Elődöntő: csoport másodikként a másik csoport győztesével Zodmunddal kellett játszanom. kék Thant nekró vs Zodmund Gunnar dungeon MiniNosta(tempalte eliminálás után)
Jó mapnak nézett ki a restratok után(utólag megnézve az egész mapot, nagyon rossz kincseszónák voltak mindkét oldalon), csak Thant nem akart földet kapni soha...de mivel Zodmund bebukta magát, így nem derült ki mi lett volna. 3-0
Döntő: Jöhetett a visszavágó Ricsepi ellen, aki az elődöntőben NG-t verte meg.
Panic piros Shaktii Dungeon vs kék Ricsepi Ivor rampart. 2500+500ért enyém lett a vár+szín. Ricsepinek bent maradt egy restartja. Hosszú utam volt stables ezen segített és nagyon nem volt pénzem, első nap townhallt kellett húznom.3dik nap megláttam egy mino dwellt és a portállal együtt ráálltam a minók szaporítására. A second zónában volt 4 kripta, ami ezeken segített, egy volt 2500as a többi kisebb. Shaktii nem akart földet kapni és egy tekercs adott tp-t, így elkezdtem húzni a guildet, mert Ajiit lépett egy szintet, ami föld volt.Kapott wisdomot is később, 4es guild meteort és chaint adott. Volt +3spell mellvért és volt korona manát növelni. Ricsepi második héten átjött hozzám 11war unikornissal, amit nem tudtam volna leverni a 17egyszerű minóval, mivel itt még nem volt meg az advanced wisdom és expert földem, így elmentem xp-t vadászni. Nem értem miért, de Ricsepi nem foglalta el a nekrós váramat, ahol a guildem volt, ha elveszi, akkor nincs tp-s, mert a tekercs nem működik, ha nincs hozzá guild.
Így marad két napom erősödni, shaktii kiszedett egy3as const, igaz majdnem bebuktam magam ott teljesen, de a minók annyi luckot kaptak, hogy megúsztam a 6manás csatát.Ajiit bevert nagabankot és meglett a pénz, manaduplázás kivettem a sereget és vártam Ricsepit, aki 16 war unicornnal +2sima unikornissal, 50kentaúrral, 20pegazussal 40manaával 11,10,4,4 értékekkel jött is. Ajiit 9,8,5,6 108mana 3angyal 18mino 12szem,10 meduzas és 23trottyossal várta. Ajiit megfeleő pillanatban kapott resistet, a mino resistálta a slowt, az angyal előütötte az unikornist, miután már egy meteort belenyomtam(225ös sebzés), majd morál az angyalnak és luck a minónak és maradt 6unikornis. Így Ricsepi feladta a főcsatát.
Gratulálok Ricsepinek, mert végig nagyon jól játszott!
Végre nekem is sikerült 1v1-et nyernem.
Köszönöm mindenkinek!

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2021 ápr. 12 12:00 #3932

Adatbank

Mellékletek:

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2021 szept. 09 14:58 #3954

Tiszteltem a Társaságnak!

Pörgessük meg kicsit a Fórumot. Mivel holnap kezdődik a Balaton Kupa, a hozzám hasonló koca-heroes-osoknak, kedvcsináló jelleggel, hogy lássák, kis szerencsével a "nagymenő terminátorok” is legyőzhetők, elmesélem legeredményesebb szereplésem történetét, de csak ha nem fogtok megijedni!

1.meccs Svéd Inferno (piros) vs Vologya (Ciele, Conflux) MiniNosta 3-0

Az első héten elég jól ment a játék, két gépembert teljesen bezúztam, és a harmadiknak is meg voltak számlálva a napjai…
Aztán miután a gép felszívódott a területemről sikerült elkövetnem az első hibát… nekimentem egy cons-nak ahonnan el is kergettek a Griffek (két ördög bánta), majd egy nappal később az utolsó ördögömet is elbuktam, mert Evil Eye-ok őriztek valamit amire nagyon szükségem volt, de a csata során teljesen megkergültek a szemek (ilyet nem is láttam még, miután már mindegyiket lefogtam, egyszer csak nekilendültek és elkezdték ütni az ördögöt, verték, mint az őrült, az nem zavarta őket, hogy bármi másból még gyilkolhatnának is, nem, ők az ördögöt akarták, agyon is verték, de ezt a csatát legalább megnyertem. Ez a két nap kicsit visszavetette a fejlődésemet, így már annyira nem siettem át Vologyához, de mivel Vogyi nem ismerte a template-et, belefért, hogy tökörésszek… Végül én ütöttem be mindkét blokkot, jó nagy szívás volt mert az én oldalamon Magic Elemental, Vogyién Red Dragon volt… Pumpás meg is mondta, hogy milyen bénán vertem le a Red Dragonokat… ráadásul megerősödni sem nagyon sikerült, mert a főcsatába relic nélkül mentem, és sok cuccot a Dungeon vár piacából turiztam. Azonban így is sikerült skill fölényt szereznem és ez a javamra döntötte a mecset.

2.meccs Wystan Fortess (piros) vs Norbakk (Shakti, Dugeon) Jebus 3-0

A terepen az első nap felfedeztem a Sword of Judgement-et amit nem is vészes lények őriztek, ez és Zodmund azon tanácsa, hogy fejlesszem fel a Lizardmaneket az első héten, ha nem akarok Mighty Gorgont vinni a főcsatába, úgy megrészegített, hogy nekimentem az első héten lots Gold Golemnek, amik szintén eljátszották a Hidrával azt, mint Vologya ellen a szemek az Ördöggel, szabtak rá, hogy több stack-et ütök egyszerre, ezek is nekiestek a gyíkkirálynak, az sem hatotta meg őket, hogy Lizard Warriorok lövik őket, szétverték a pofámat… itt mondjuk ha vittem volna legyeket akkor meg tudtam volna nyerni a csatát, de nem így történt… e miatt taktikát váltottam, és a Dragon Utópiába vetettem minden bizadalmamat… dobott is két használható cuccot, egy Spellbinder’s Hat-et és még egy Sword of Judgement-et… nyeh… ráadásul tetézte a fájdalmamat, hogy az utópiázást követően a sivatag felé vettem az irányt és későn vettem észre, hogy az utópiától nem volt messze egy földkönyv ami lényegében az egész utópiából kapott cuccosnál többet ért… de már késő volt visszamenni érte.
A főcsatában azonban erősebb is voltam, és a seregem is nagyobb volt.. ennek az okait Norbi leírta a saját beszámolójában, így könnyedén nyertem meg a főcsatát.

3.meccs Thunar Castle (Kék) vs Dragon (Tyris, Castle) Mirror 3-0

Mirror-on Castle-t dobott a gép amit elfogadtunk, Christiannal kezdtem, hogy legyen ballistám, mert taktikai szempontból hasznos tud lenni, a kocsmában pedig ott ült Thunar. Thunárról azt kell tudni, hogy romantikus illúzió fűz hozzá, mert egyszer nyertem vele táborban, így nem is gondolkodtam sokat, ő lett a főnök + nyilván az alap tactics-ot is nagyon csábítónak tartottam.
Az első héten felfedeztem a szomszédos zónában egy Inferno várat és egy Efreet dwell-t amit lots Mighty Gorgon őrzött… és itt jött az ötlet, hogy lecserélem a váramat Infernóra… az ötlet remek volt, csak még ugye ott volt a lots Mighty G. amit le kellett verni, vittem is 3 féle vár seregét ellenük, kaptam is a low moralt ahogy kell, aminek következtében egy Efreet-em odalett, de legyőztem a bikákat… azonban ez csak fél siker volt mert az Efreet dwell-t is be kellett még ütni, ehhez vittem minden maradékot és ez is sikerült… Ez azért volt kardinális, mert Dragon nem merte ezt a mutatványt utánam csinálni, hozzáteszem teljesen jogosan, mert normál esetben már a Mighty Gorgonoknak meg kellett volna púzatniuk, azonban olyan volt a terep kialakítása, hogy le tudtam verni őket (de még így is nagyon jól kellett csatáznom, mert egy hiba is végzetes lett volna).

A következő fordulatot számomra az hozta, hogy egy Pandórából jött 80 csontváz és ebben a pillanatban úgy döntöttem, hogy vigyázok rájuk és amit lehet még hozzájuk csapok és viszem őket a főcsatába.

Ezt követően felgyorsultak az események, egy várcserét követően, (itt hibáztam egy kicsit mert nem vettem ki a lényeket, hogy Dragon azokat ne hozza ellenem) Dragon megtámadott a visszafoglalt Castle váramban és ez nem volt rossz döntés részéről, mert ha vár egy napot, akkor az Inferno váramból az utánpótlás is odaért volna, azonban ezt nem akarta hagyni, mert így is kb. 1,5-szer akkora seregem volt, és bár értékekben jobb volt Dragon, de nem jelentősen, és árnyalta a képet, hogy nekem volt Armorerem, neki pedig nem (ráadásul olyan hülye helyzetbe kerültem, hogy a saját várfalam engem akadályozott a kijutásban, mert ha nyerni akartam, akkor nekem kellett rárontanom, és így a ballistámat sem tudtam használni).

A főcsatát hosszas dulakodás és tömörülést követően végül is a lénytöbbletem döntötte a javamra, azonban érdekes volt, hogy míg Dragon főleg a Castle lényekre alapozott + csontvázak + Efreet Sultan-ok, addig nekem egy darab Castle lény nem rontotta a levegőt a seregemben, csak Inferno + csontik.
A csata után szegény Dragonnak befűzték a nagymenők az oktatófilmet, hogy miként kellett volna jobban játszania… szerintem egyébként jól játszott, és ha ennél csak egy fokkal jobban játszik akkor nyert volna ellenem…

De így 100%-os teljesítménnyel sikerült továbbjutnom az elődöntőbe ahol NG várt.

Elődöntő: Thunar Conflux (kék) vs NG (Rampart) Panic 3-0

Az első héten lots Medusa Queen megtorpantott, de úgy voltam vele, hogy megpróbálok Firebird-öt húzni és csak azzal támadom meg őket, mert ezúttal nem akartam, hogy szétverjék az első heti seregemet. Ennek megfelelően kifosztottam a teljes területemet, azonban az utolsó előtti nap dilemma elé kerültem… el kellett döntenem, hogy a felfedezetlen meglehetősen kis területen találok-e még higanyt vagy citadellát húzok, de akkor nem lesz első héten Firebird… nem mertem kockáztatni, persze hogy találtam… pedig Zodmund mondta, hogy kockáztassam meg… nyúl voltam… így csak 1.2.1-en lett Tűzmadár… na ezzel rögvest beindult a zúzás… amit tudtam bevertem, nem nagyon buktam a seregből és igyekeztem át NG-hez…
NG elmondta, hogy ő is megtorpant, de ő nem azért mert nem merte volna megtámadni ami szembe jött vele, hanem mert nem vette figyelembe, hogy a Power Lich-ek saját terepükön állnak és így kaptak +1 speedet aminek köszönhetően szétlőtték a seregét, majd a Master Genie-k pedig slow-ra haste-et varázsoltak így azok is megtizedelték a maradék armadát…
Fentieknek megfelelően iszonyatos lénytöbblettel és jobb értékekkel mehettem főcsatázni ami meg is hozta számomra a sikert és életem első döntőjét.

Döntő Ivor Rampart (kék) vs Norbakk (Ajit, Dungeon) Panic 0-3

Első nap felfedeztem egy unikornis dwell-t a terepen az úttól nem messze, ezért úgy gondoltam, hogy nem kérek restrartot… messze a fűrésztelep volt, ami 3 napi járóföldre volt található, mert egy hegyvonulat másik oldalára építette a gép… de ez nem okozott problémát mert végül el tudtam foglalni és addig volt elég fa kupac a terepen, hogy kigazdálkodjam valahogy.
Fejtörést a blokk okozta, mert megint lots Medusa Queen volt az én oldalamon, amit az NG-nél alkalmazott módon vertem le… de az igazi fekete leves csak a másik oldalon várt… lots Sharpeshooter személyében… az összes íjászomat lehegedülték… ez van… mentem tovább Norbihoz, a második héten találkoztunk is, de elkerülte a konfrontációt… én pedig itt követtem el a végzetes hibát, mert a helyett, hogy elfoglaltam volna a közelben lévő várát és beültem volna manát tölteni, hazamenekültem ezt a mutatványt megcsinálni + hoztam a maradék sereget…

A főcsata így végül egyoldalú lett mert Norbakknak sokkal jobb varázslatai voltak és még morált és/vagy luck-ot is kapott (de ezen már nem múlott semmi).

Norbi utána elmondta, miként nyerhettem volna meg a dolgot.. nevezetesen, hogy amikor belemásztam az arcába akkor ha nem elmenekülök hanem elfoglalom a legközelebbi várát és csak ott campelek egy napot akkor nem tudta volna kigyúrni magát ennyire mert abban a várban volt felhúzva a varázstorony…
Azonban töredelmesen be is vallottam (a Táborban), hogy az első lépésre még képes lettem volna, mert azt én is érzékeltem, hogy tovább kellett volna nyomulnom, azonban nem ismertem volna fel, hogy azért tud Town Portalozni, mert abban a várban van a 4-es guild, ezért biztos kiléptem volna belőle… így kijelenthetjük, a tudásbeli erőfölény meghozta a gyümölcsét… de a feladat adott, ezt a szintet kell megugrani.


Üdvözlettel,

Ricsepi

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2021 szept. 12 18:50 #3955

Thunar igen erős szerepléssel zárta ezt a versenyt ahogy látom...
Gratulálok Ricsepinek a 2.helyért és Norbakknak a bajnoki címért!
Mindig örömmel tölt el, ha látom a többiek sikereit és ez abszolút megérdemelt mindkét játékosnak.
Norbakk már régóta a legjobbak szintjén játszik magyarok közül, eddig csak a szerencsén múlt hogy nem jött össze neki.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2021 szept. 13 07:43 #3956

És azóta sikerült a Balaton kupát is megnyernie :)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!