yc írta:
No olvasgattam, nagyon úgy tűnik, hogy a 30-as szintlimit nem pálya függő..ezért kár, nagyon nagy kár...meglátásom szerint a Ubiék kiadtak 1 olyan játékot,amivel nem nagyon fognak 10 év múlva játszani...de ne legyen igazam...
szubjektív vélemény következik:)
Nem tetszik..
- nincs már higany, sem gyémánt, kevesebb féle nyersanyag...pedig ennek taktikázásra rengeteg jó térkép épült...
- a town portal most sem az igazi, ezt a 3. rész óta mindig elrontják, szintén nagy taktikázásra adott lehetőséget!
- nincs mage guild, helyette a hősök skillpontokért(wtf:S) tanulhatnak varázslatot...
- 30-as szint limi.ááááá fájópont (ha mondvalakinek valamit mondjuk egy 60. szintű Tazar:)) )..mentségükre legyen mondva, néhány pályán már nem tudtam mire pontot tenni..hiába van sok skill, rengeteg használhatatlan, mert nem fejlődnek odáig a hősök, hogy érdemben foglalkozni lehessen velük...néha a kevesebb több lett volna és inkább azokat kellett volna fejleszteni, van képesség, ami 3 szintes és egyel mindig több védekezést ad, de könyörgöm mit számít az a 3 pont, mikor van már mondjuk 40-ed? nem érdemes pontot tenni rá:SSS lesznek így 99 99 99 99-es hősök, mint a 3-ban?
- a lények közül személy szerint a sárkányokat, a behemótot, a titánt nagyon nagyon hiányolom, méltó hetedik szintű lények voltak...
- a hősök inventory-jában jobban elkülöníthették volna a hátizsákban lévő cuccokat, így néha elég nagy a káosz...(ez elég kis probléma,de néha zavaró)
- reflexből mindig jobb oldalon keresem a csata közben a védekezés és várakozás gombokat..eleinte zavaró később megszokható...
- nincs lehetőség igazán spéci hősök létrehozására...lásd Dessa, Mephala, Cracg hack, Sandro... így lényegében majdnem mind ugyan olyan lesz..hiába vannak korlátozva a képességek a hősöknél frakciónként...nem épülhetnek erre pályák,taktikák...játszottam olyan heroes 3-as pályával, ahol az egyik hős 6200. szintű volt, az armageddonja 350K-t sebzett...kellemes meglepetés volt ez nekem 10 éves Heroes 3 pályafutás után az utóbbi hónapokban !:)
Mindent összevetve..az a véleményem, hogy próbálják hamar megfogni a játékosokat, szép grafika, rengeteg újítás..de hosszabb távon nem fogja visszaadni a HEROES feelinget...nem arra törekedtek, hogy a fanatikusok évek múltán is játszanak..lásd pl a Heroes 5-el már nagyon nagyon rég nem játszom, mert unalmas..lassú, vontatott...és sajnos a 6. rész is errefelé megy..ha elmúlik az újdonság varázsa, ha már mindent felfedeztél, akkor nem lesznek olyan pillanatok, mint a 3. rész esetében voltak...a mai napig előveszem és játszom vele..mert az TAKTIKAI játék....gyors,pörgős...de taktikázni kell...itt ámulok,bámulok, molyolok...de épp a minap vagy 6 körön keresztül kergettem 1 hőst 1 tó körül, mert nem értem utol.....
-a vár és dwelling konvertálás...hát nem tudom idővel jó lehet, csak pl ma is belefutottam abba, hogy elkezdtem 1 hatalmas térképet, 6 játékossal, a játék felénél volt már 8 egyforma váram, mindet átkonvertáltam, szép nagy sereg..végre volt is 1 nagyobb csatám 180K xp-vel, de elértem a 30-as szintlimitet...a pálya felénél...szóval az szintkorlátokat a skilleknél inkább felemeltem volna 10-30-50-re és az 50. szintes skilleknél valóban durva dolgok kerültek volna bele, nem olyanok hogy ad 3 magic defense-t, ezek számomra érthetetlenek...ezek az emberek nem játszottak a 3 résszel??? elvégre ez a Heroes sorozat folytatása, nem 1 új franchise...
Grafika: 9/10
Hangok/zenék: 8/10
Játékélmény: eleinte : 8/10 3. térkép után már 7/10... gyanítom később lejjebb fog menni,de bízom a DLC-kben és a remek user made térképekben...
Szavatosság: eleinte 7/10 félő idővel 4/10 lesz, de ne legyen igazam...
Nagyon vártam ezt a játékot...de egyre inkább azaz érzésem, mint az 5. résznél...jónak jó...de a Heroes 3 még mindig a trónon csücsül..és fog is...kár érte...miért nem lehet előre gondolkodni,tervezni??? hiába vannak boss harcok, és olykor lenyűgöző grafika...ha a skill rendszer feleslegesen bonyolult és valós taktikázásra nem ad annyi lehetőséget, inkább hagyták volna meg a többféle nyersanyagot..a terület rendszer kifejezetten zavaró számomra..nekem úgy tűnik az egész, hogy a csatákra próbálták kihegyezni a játékot és a grafikára...részemről 80% :SSS (a H3 + WOG 95%, H4 +2 kieg : 60%, H5 +2kieg :75% ) csak viszonyítási alapként..és mielőtt még valaki szóvá tenné...igen..mérhetetlenül elfogult vagyok a 3. résszel...de szerintem nem vagyok egyedül! van 1 külföldi fórum, ahol rengeteg térkép is van fenn..csak érzékeltetném, hogy mik az arányok..Heroes 5-ös térképből havonta felkerül jó esetben 1, az is csapni való és kap 1-2 kommentet...a Heroes 3-hoz mind a mai napig hetente felkerül 4-5 térkép és nem ritka, hogy 1 térképhez írnak 100-200 kommentet...azért ez elgondolkodtató....még mindig csak azt tudom mondani, Heroes 3-at szeretnék Heroes 6 grafikával, valaki teljesítené a kérésem ?
))
Ez mind az én véleményem, lehet egyetértetni, vagy épp ellenkezni !:)))
Többet vártam, mint amit kaptam...de kezdem azt hinni, hogy a mostanság készülő játékok nagy része csak a parasztvakításra megy és próbálják a hipe-al felkelteni az érdkelődést, hogy megfelelőek legyenek az eladási számok, ami alapvetően nem zavarna, mert minden ilyesmit elkerülök...de hogy pont a szívemhez közelálló sorozattal???
Üdv Bátor Harcosok!
Tiszteletben tartom a véleményed, mint bárki másét is. De ezt már kifejtettem pár helyen, így most itt is megteszem! A játékot nem lehet régi Heroes berögződéssel játszani... Főleg nem úgy, hogy MINDIG a Heroes III-mat emlegeted. Egyetértek, hogy a legjobb része volt a sorozatnak a maga idejében, de 12 év multi játék után rájöttem, hogy az is tele van hibákkal!!! Már csak kevesen játszanának vele, ha nem lennének a MOD-ok, továbbfejlesztések, versenyre alkalmas verziók. Remélhetőleg lesznek kiegészítők a Heroes VI-hoz is és majd a 2. után hasonlítgassuk egy kiforrott játékhoz. Sajnos manapság szinte az összes játék idő előtt kerül a boltok polcaira és a kiadó általában megköti a fejlesztők kezét, mivel Ők adják a pénzt, Ők diktálnak. De hogy visszatérjek a játékhoz... Mint a 3. rész után a 4.-ben, itt az 5. után a 6. részben is rengeteg az újítás. Ezeket meg kell ismerni, hogy tényleg véleményt tudj alkotni. A legtöbb játékossal az a baj, hogy idő előtt feladja a próbálkozást a játékkal, mielőtt ráérezhetne az ízére. Természetesen nem mondom azt, hogy a játék tökéletes, de nagy lehetőségek rejlenek benne! Én már fél éve játszom vele, de még mindig találkozom újdonsággal, meglepetésekkel... No ennyit általánosságban, most nézzük a hozzászólásaidra a válaszaim:
1. 30. szintkorlát - Mint a King's Bounty-ban itt is 30-as szintkorlát van, amit a kiegekben fognak növelni. (A nagy pálya felére nem gyors fejlődéssel érted el a 30. szintet?) Nincs ezzel semmi gond szvsz...
2. Nyersanyagok - Sokaknak tetszik, sokaknak nem a kevesebb nyersanyag... Mivel minden népnek ez kell, nagyobb taktikázásra ad lehetőséget, 1x-erűbb a térképszerkesztés... Igen, Heroes III-ban voltak nyersanyagspecifikus pályák, de hónapok után már csak váltásra használtuk, mert felhasználni nem tudtuk... Az idő majd eldönti...
3. Town portal - Működik, csak tanuld meg használni és van Mindenkinek, ellenben a Heroes III-mal, ahol vagy megkaptad vagy nem...
4. A Mage guildnél is nagy volt a szerencsefaktor, vagy megkaptad amit akartál vagy nem, vagy örültél vagy bosszankodtál... Itt pedig előre kikalkulálható, hogy milyen irányt választasz... És jobban balanszolható 1-1 irány...
5. Nem lehet ugyanazokat a lényeket betenni egy játékba, kell a vérfrissítés... Nekem is hiányzik jó pár lény, de úgy vagyok vele, hogy remélhetőleg lesznek majd a kiegészítő(k)ben...
6. A felhasználói felület, valamint a hős inventory felülete is változni fog az ígéretek szerint, úgy ahogy a városkép is... Csak győzzük kivárni...
7. Kergetőzés: Nem tudom milyen fokozaton játszottál, bosszantó lehet a mindent pontosan kiszámoló AI... Sokan azt hiszik, hogy az AI csal, de mindent óramű pontossággal kiszámol, ezért is nehéz... És szokni kell, ez biztos... De nem gondolnám, hogy ettől unalmas lenne...
8. Látom azt is, hogy sok érthetetlen dolog van a számodra, ez is bizonyítja, hogy nem ismerted még meg az új játékot és Heroes III rutinnal nyomod... Ne tedd, mert csak csalódás fog érni... De asszem ezt már kifejtettem korábban...
9. Sajnos el kell, hogy keserítselek, mert sok dolog van, ami miatt a 6. rész sohasem lesz a 3. rész 6-os grafikával... Más a világ, eltelt 12 év, a 3D-é a világ sajnos és mások az elvárások egy 2011-es játékkal szemben...
Mindent egybevéve persze egyet is értek Veled sok dologban, de azt gondolom, hogy adni kell egy esélyt a játéknak és amikor már nem lesz több kiegészítő és eljut valahová a játék, akkor kell értékelni... Mert ugye a Heroes III-t is a WOG-gal emlegeted 95%-nak, ami azért nem ugyanaz, mintha csak a Heroes III-t 1999-es megjelenésekor értékelnéd...
Szóval 1 szó, mint 100, ne rutinból nyomd és ismerd meg az újdonságokat... Szép lassan haladj, ráérzel majd az ízére, de tartsd észben, hogy ez sohasem lesz Heroes III!
És legyél kitartó, mert különben sosem fog megfogni a Heroes 6!!!
Baráti üdv!
Mentségemre legyen szólva, hogy a mai napig, szinte minden áldott nap 2-3 órát játszom, külföldi fórumokon elismert pályakészítők pályáival játszom, s látom mi mindent ki nem hoznak ebből a játékból!
Bevallom, ezért megkövezhettek..engem teljesen hidegen hagy a kampány..és a jó, hosszű,kidolgozott pályákat szeretem, akár single,akár hot seat-ben!:)
A miker felsoroltál..a Heroes 3-ban, mindent be lehet állítani, még a hősök portréját, az xp-t a skilleket, és ugyan ezt a váraknál is, szóval ezért nem nagyon értem, miért reagáltál így...megvolt a játékban a lehetőség, votl aki élt vele, votl aki nem,de 1 jó pályán, amit kb 10 alkalommal is végigvittem,csak hogy 1-1 nappal korábban végezzek, ez mind megvolt..szóval nekem ezrét fura ez a rendkívüli korlátozás...nincs bajom a játékkal,csak ak orlátokat érzem mindenhol..abban igazad/igazatok van, hogy nem játszottam még vele olyan sokat és még nincs meg a 2 kieg, sem pedig a temérdek user-made térkép...de én személy szerint kevésbé látom benne a lehetőségeket...!
A másik fele..bő 10 év Heroes után...gondolod nem gyúrtam rá már az elején az xp növelésre és a movement speed növelésére?:))))
Mint mondtam ez csak az én véleményem, de nekem a Heroes a 3. résszel ért véget, az volt a kiteljesedés, a csúcs..tudom sok idő eltelt, változtak a körülmények, az igények..és első sorban eladhatónak kell lennie 1 játéknak, nem a hardcore fanatikusoknak megfelelni..meglátjuk mit hoz a jövő, mennyire hallgatják meg a "sirálmainkat", de én akkor is azt vallom, főleg az itteni skillekkel kapcsolatban..hogy néha a kevesebb több és én itt ezt maximálisan érzem..most pl 1 olyan H3 pályával játszom, elég friss, amiben nincs egyetlen 1 mage guild sem, semelyik várban...1 eagle eye speckós hőssel kezdtem és csaták közben kell össze"lopkodnom" a varázslatokat....nekem ez a fajta kreativitás jön be...ezért el lehet engem ítélni...és igen vállalom, hogy a kedvenc sorozatommal szemben, irreálisan magasak az elvárásaim...erről nem tehetek, én 1 dolgot tudok..jöjjön még akárháyn Heroes rész...de a 3.-al még 90 évesen is játszani fogok!: ) Valaki nem akarná megcsinálni a 3. részt tabletre, vagy okos telefonra?