Kb. ezer órát játszottam a H3-mal (1999 óta megvan), de a necromancyra visszatérve míg összegyűlik akkora csontvázsereg hogy használható legyen, addig egyrészt a semleges lények folyamatosan csökkentik a létszámot, másrészt pedig folyamatosan 2-vel csökkentik a morált (1 mivel élőhalottak és 1 mert különböző várból valók), ami leadership nélkül (itt jön be megint a skillek véletlenszerű sorsolása) vagy különféle térképobjektumok (rally flag, temple) folyamatos használata nélkül nagyon veszélyes lehet (-2es morállal elvileg 20% eséllyel marad ki a lény az adott körből, mondanom sem kell pl. íjászoknál ez elég is arra hogy gyorsabb lényekkel blokkolják vagy akár le is szedjék). Necropolis hősöknek tényleg jó a necromancy, de a többinek igazából felesleges. Ez az én véleményem, mindenkinek megvan a maga játékstílusa.
Nem fikázni akartam a játékot, csupán azt a véleményemet fejtettem ki, hogy a skillek véletlenszerű sorsolása egyenlőtlenné teheti a játszmát. Ez vélemény és szerintem nincs köze ahhoz, hogy ki mennyit játszott melyik játékkal. Igaz mondjuk az is, hogy vannak épületek, amik kifejezetten ezt célozzák be: pl. confluxban a fire/water/earth/air magicet tanító épület, a University mint térképtárgy vagy a witch hut (igaz ott is véletlenszerű skillt lehet kapni). Én személy szerint jobbnak tartom, ha egy RPG-jellegű játékban mi magunk tudjuk kiválasztani, mit tanuljon meg a hős. Ami meg a szerencse véletlenszerűségét illeti, az azért szerencse, hogy véletlenszerű legyen
A H4 ilyen szempontból azért jobb, mert 9 képzettségből kell 5-öt választani és azután már egyértelmű, hogy mit fog a hős a továbbiakban megtanulni. A H5-ben pedig már 4-féle képességből lehet választani, de az ultimate skill-hez eljutni legtöbbször szerencse kérdése is (főleg hogy ahhoz kb. 25-ös szint kell, amit már önmagában is elég nehéz elérni, ha még töltelékképességeket is felvesz a hős, mert a gép nem a megfelelő skillt sorsolta, még magasabb szint kell).
Elnézést ha valakit esetleg megbántottam az előző hozzászólással, azt akartam mondani, hogy a képességek sorsolásában jobb a H4, mint a H3, de kb. ennyiben az előnye ki is merül.