Sziasztok!
Hosszú várakozás után sikerült időpontot egyeztetnünk szombatra, de pár órás sikertelen kapcsolódási kísérletet követően vasárnapra csúsztattuk át a partit.
Ekkor "csak" 2 óra 20 percet bajlódtunk (5 restart a dirt road miatt), de végre elkezdtük!
Nem vagyunk jártasak a panic templaten, ezért választottuk ezt (semleges mindkettőnknek). Dopli Jebus-t szeretett volna, de én távol tartom magam attól.
Az eliminációt követően Rampart, Tower és Dungeon maradtak.
Online Kupa - elődöntő
Dopli (Tower - Neela) vs. Csizu (Rampart - Ivor)
A fa- és kőbánya 17 granddal volt blokkolva, Dopli azonban rosszabbul járt, mert a fabányáját horde battle d. torlaszolta el. Valamikor a 6. napon vette észre, de nem kért restartot. Gyorsabban foglalt várakat, nem húztam sárkányt, helyette ki tudtam venni mindent és elindulni 3. héten. A térkép közepén futottunk össze, de mire odaértem Neela elslisszolt onnan, így az arkok által védett zónába támadtam be. Itt rengeteg pénzre tettem szert és 4-5 szintet is léptem, a gnoll buzogány is birtokomba került. Ekkor indultam el Dopli felé és megütköztünk.
Ivor 12-10-5-5 (50 mana) lvl 15
Expert: offense, archery, water, earth, luck
Basic: leadership
106 centaurs, 45 b.dwarves, 100 g.elves, 27 s.pegasus, 25 d.soldiers, 12 w.unicorns, 1 g.dragon
Neela 12-6-9-7 (70 mana) lvl 12
Expert: Armorer, Artillery, Earth, Archery
Basic: Scholar, Offense
365 m.gremlins, 82 o.gargos. 45 s.golems, 36 mages, 30 m.genies, 11 n.queens, 5 giants
A Tower armada hihetetlen HP fölényben volt. Az egyetlen ütő egységemre, az íjászokra építettem a taktikát (mi másra), ez indokolta a csata elején a mass slow-t (amit a főcsata előtti napon tanultam meg). Nagy szerencsém volt, amikor a grandok mindkét lövését luck kísérte, így a 36 mages teleportált a túlvilágra. A kör végére maradt 76 grand, amely a következő körben morál segítségével redukálta le a kék ruhások létszámát 21-re. Innentől sejthetitek a csata további alakulását. Neela serege ki volt szolgáltatva, jött előre, nem éppen kellő határozottsággal, de ilyen helyzetben ez nem is könnyű. A Tower ellen vívott csaták épp ellenkezőleg szoktak zajlani, a lassú lények nem értek el, mire játékba avatkoztak volna, elfogytak. A gargok, golemek és geniek tartották magukat, végül Neela fizetett és lelépett néhány golem és dzsinn társaságában.
Elfoglaltam Dopli 3 faluját, kicsit fejlesztettem Ivor elsődleges képességeit, majd Neela ismét megjelent. Mindkettőnknél ott figyelt az új populáció (a toweres sereg foghíjas volt, gondolom pü.-i gondok miatt). Ez a harc nem tartott sokáig, Dopli feladta a további küzdelmeket.
Nagyon sok órát áldoztunk fel, mire tudtunk csatlakozni ÉS megfelelő pályát generálni. Az én szemszögemből izgalmas játék volt, a maga 6,5 órájával.
2 gremlin, 1 gargo, 1 magi és 1 genie dwelling állt szemben az egyetlen elf dwellemmel, mégis sikerült nyernem. Ehhez kellett a luck és morál jókori időzítése és Dopli rossz játék taktikája (ez az én megítélésem).
Köszönöm a türelmet és az izgalmas partit!
Üdv.:Csizu
_________________ "Fix pályán játszani olyan, mint végigmenni ugyanazon a labirintuson többször" - angelito_HC
|