Hellblood írta:
HUNLorcs írta:
Amúgy jó maphoz a legfontosabb, hogy sehol se legyen egymás mellett maximum 4 üresen hagyott mezőnél több.
Ez hülyeség. Megannyi művészi map van, amelyen ez a "feltétel" nem teljesül, és mégis legendásan híres a rajongók között. Nekem is van ilyen pályám, fél évtizede készült, kb. két évig csináltam, mert a legelső verzió megsérült, és játékban runtime errort okozott egy ponton. Ezért újra elkészítettem, de teljesen átdolgozott formában. Csak 1-2 ember látta, sosem tettem közzé. Az nem mondható el róla hogy könnyű (a nehéz pedig még enyhe kifejezés), nem is lehet rajta gyorsan végezni, története is van, egyedi világ, melynek első ötletei sokkal korábban pattantak ki a fejemből. Zsúfolt, de ennek ellenére van rajta 4 mezőnél több üresen egymás mellett.
Erről ennyit.

Jó, persze, ez nem jelenti azt, hogy ahol van olyan hely ahol 6-8 mező egy téren egymás mellett üresen van, az nem lehet jó pálya, nem kell mindent szó szerint értelmezni... de azért kíváncsi lennék, mikor talál nekem akárki olyan "művészi" mapot, ami beépítetlen, játszhatatlan, silány munka. Az ilyenekkel én nem játszok 3 játékbeli napnál többet, lehet akármilyen művészi, azokra nem vagyok vevő. Sajnos, lássuk be, a letesztelt mapok között is nem egy van, amire rá van írva hogy így meg úgy hiperszuper, letöltöm, és az első hét után megunom, annyira beépítetlen. Attól hogy egy pálya dögnehéz, és van egy elfogadható bevezető sztorija, még nem lesz jó. Az első és legeslegfontosabb a beépítettség. Éppen ezért, nem véletlenül a kedvenc pályáim az oldalról a The empire of the world I - és II. Szinte minden mező be van építve, ennek ellenére sztorija is van (bár sajnos angolul, de azért könnyen meg lehet érteni) és kellően sok tapasztalat is kell hozzá. Szóval azt mondom, nem a nehézség a legfontosabb, hiszen attól csak megutálja az ember a pályát. Játékélményt a jól beépítettség, a sok event (minden formában), és a jó helyesírással, igényesen elkészített munka hoz.
Egyébként most van készülőben egy igazi, teret jól kihasználó, zsúfolt XL-es mapom, és már hónapok óta elkezdtem, mégis még csak a fele körül tartok, nem kell semmit elsietni, nem a nehézségtől és beépítetlenségtől lesz jó egy map.