Idézet:
Látom, picit behalt a topic, megpróbálok tenni ellene.
Kedvenc hős kombóm, nagyon ütős, egy hasonlóan jó buildet tudok csak:
Inga nevű Fortress hős (spec: minden lvlupnál kap +1 ismert rúnát).
Skillek:
Destructive magic: M. of Fire, Ignite, sap Magic
Summoning Magic: Exorcism, Earthblood, Runic Armor
Armorer: Vitality, Defensive formation, Preparation
Enlightment Enlightmenten belül mindegy, a lényeg a +Xp, és a 2szintenként +1 primary attribute, ha expert a skill,
Logistics: Pathfinding, Scouting, Snatch
vagy, Logistics helyett
Sorcery: mindegy, a lényeg a +30÷ Initiative.
Így meglesz az absolute protection skill, ami minden ellenséges attackot szerencsétlenné tesz (felezi a sebzést, ha jól tudom:))..
Impossible méretű mappákon szoktam játszani, a hero is arra van tervezve. kb. 15. szintre valszeg az összes rúna megvan neki. Játék elején lehet hogy szívás a hőssel mászkálni, a low level unitokat nem annyira csipázom a várból, de elmegy, főleg az áldott rúnákkal. én mindig a bal oldali fejlesztéseit használom az összes egységének (bár ez lehet hogy csak a ToE kieg.-ben játszik)..
Ha megszerzi a hős az armageddon spellt, szépen kirakjuk az egységeket 1.-4. szintig egy másik hősbe, ugyanis az 5. szintű fasza archer caster unit (Runemage), a 6. szintű Thane, és a Lava(v magma, amelyik a baloldali, annak van fireshieldje is) mind tűzimmumis. sorcery miatt nagyon gyorsan pörköljük egymás után az armageddont egyfolytában, ami a hero build miatt durván is sebez,+ csökkenti az ellen védelmét. emellé a rúnákkal támogatjuk egységeink, és naggyon véresek vagyunk:) Jó esetben még megvan a +50÷ fire spell damage-es artifect (common cucc), az is dob a latba. meg sok spellpower, és defense... Ha nem akarjuk használni az ultimate defense nevű skillt, akkor a summoning helyett befér egy logistics, esetleg egy luck..
Vigyázni vele, az armageddon spell a csatatér közepén nem csak fire, ott earth damage is jön..
Várok véleményeket!
Szerk.:
Még annyit az előzőhöz, h legutóbb impossible mapon, amikor e hero-t gyúrtam, haverom necropolissal gyütt, raise deades heroval, de második heronak Zoltan nevű necromancert vette meg, az lehet megenné a hősöm, ugyanis:
Hero speciality-je: szintenként egyre nagyobb esély, hogy ha castolok 1 spellt, azt többet nem tolhatom ugyanabban a combatban. Ha ez bejön neki 2-3 spellnél, az szívás, utána a seregem egy mínusz 4es morállal mondjuk nem igazán tud mit kezdeni..
1ébként 16os szintű hősöm kevesebb egységgel megverte a 20as szintű hősét..
Na jó, gondolatok minimális flémmel.
1. Inga m*cs*k erős hős (ha kevés vár van a pályán, akkor meg pláne).
2. Játék elején, ha nincs roham rúnád (újabb imba faktor), akkor elég getva dolog a haladás, ha nem akarsz folyamatosan manatöltésért visszajárni a várba (mivel destro mágiára gyúrsz, ezért a sok mana nagyon sokat segít)
3. Ez a build tényleg nagyon táp, de azért ne felejtsük, törpöknek 4%-a van idézésre, 2% sorceryre és 2% logra. Ha ezt a buildet mentor nélkül sikerült összevárnod, akkor hatalmas elismerésem.
Ami úgy általában ehhez még tartozik, és a hsz legértelmesebb része: multi mapon nagyon meg kell gondolni, hogy adott esetben miért akarsz megkerülni 2 képességet:
- log (Magától értetődik. Gyors vagy, többet tudsz harcolni, gyorsabban szerzel XP-t és jobb állapotban kerülsz az ellen közelébe)
- enlightenment (Ahogy Brady említette. A plusz elsődleges pontok nagyon könnyen meccseket dönthetnek el)
A többi képesség választása a stratégián múlik, creepeléshez és rush-hoz idézés/pusztító mágia/sorcy vagy harci gépek a legjobbak, hosszú hadjárathoz fény és sötét mágia valamint might tulajdonságok.
4. Arma. Megint őrületes banveszély, leginkább pont a törpicsekek miatt. Persze tény, ilyenkor jön a tökéletes matchup, Zolika, beblokkolja az Armát és ott áll a rúnamágus fél sereggel, varázslat nélkül egy nekróval szemben, akinek elég jól megoldott a mana (és harcos) utánpótlása.
5. A Rúnamágus elsődleges képesség fejlődése a legkiismerhetetlenebb a játékban, és ha nem nő megfelelően az SP (ami persze enlightenmenttel ritkán fordul elő) akkor szintén nehéz haladni.
6. Igen, alternatív fejlesztések csak ToE-ben vannak és a fekete maci annyival jobb (na jó, tény, hogy Necro ellen nincs értelme a fehéret használni), hogy nem lehet a védelmét csökkenteni, de mondjuk ritkán kezd bárki is Tömeges sebezhetőséggel. Berzerkert is ritkán láttam használni éles helyzetben, a +5 HP és a Bash képesség az Ideges harcosnak sokat jelent.
+1. Az, hogy x szinttel megvertél y szintűt, még feltétlenül mond sokat. A build különbségei és főként a megfelelő játéktudás könnyedén ellensúlyoz egy magasabb hős szintet. Az én meccseim a legjobb példák rá, és el lehet hinni, többnyire én húzom a rövidebbet

(vö. aláírásom 3. mondata

)
Mára ehhez a topikhoz ennyi voltam, elnézést mindenkitől, ha esetleg kicsit undoknak tűntem, nem szándékom bántani senkit, de
P.S.: Az én véleményem az, hogy az az igazán frankó játékos, aki a saját stratégiáját az ellenfélhez tudja igazítani, és nem mindig ugyanazt a sablont nyomja állandóan. Nincs nagy mintám, de minden, amit eddig láttam (leginkább H5ben), az ezt látszik igazolni.