Hogy ne csak a Mondo magazinról szóljon topic, gondoltam minden héten megosztom veletek azokat az animéket, amiket addig el kezdtem nézni vagy befejeztem és igazán megtetszett.
Akkor íme az első:
Higurashi no Naku Koro ni
Rejtélyes gyilkosságok zavarják fel Hinamizawa falucska nyugalmát. Minden évben, a Watanagashi fesztivál napján azonos számú ember hal meg és tűnik el. Vajon tényleg Oyashiro-sama átka van a dologban? Vagy a démonok újra előjönnek az Onigafuchi mocsárból? Most megtudhatjátok, ha megnézitek a történetet, "Amikor a Kabócák sírnak".
Maebara Keiichi problémája miatt költözik ide, és (hülyeségeit nem számítva) igen csak megbolygatja az amúgy sem szokásos környék békéjét.
A Higurashi egy horror kategóriájú anime, ami három évaddal rendelkezik. Emellett a nevettető elemek sem hiányoznak belőle. A története nagyon érdekes, csak ajánlani tudom.
Az első évad 26 részből áll, és 5 fejezetre, és egy, a fejezeték közé beékelődő kisebb epizódra bontható. Egy fejezet általában 4-5 részből áll, és mindegyikben a sorozat egyik főszereplője a kulcsszereplő. Bővebben nem fejtem ki, mert lenőném a poént vele
A második évadban ismét főhőseinket látjuk viszont Hinamizawában, ám most megpróbálják megtenni azt, ami eddig nem sikerült: Megváltoztatják a sorsukat. Gyötrelmes harcukat 24 részen át élvezhetjük, vagy éppen izgulhatjuk végig.
A harmadik évad 5 OVA-t tartalmaz, és méltán nevezhetjük a sorozat befejező részéhez. Korántsem tér el a megszokott hangulattól, csak itt nagyobb hangsúlyt kapnak, a mosolyt fakasztó jelenetek.
Utólagos megjegyzés:
Én a sorozatot 5/5-re értékelném. A története jó, néhol még a könny is a szemembe szökött. Néha a nevetéstől, néha a megható jelenetektől.
Ahhoz, hogy megértsétek az első évad fejezeteit, végig kell néznetek a teljes évadot. Nagyon sok meglepő fordulatot tartogat a sorozat
Műfaj szerint:
Első évad: Rejtelmes, horrorisztikus
Második évad: Talán ez epikus szó jellemezhetné, a megható után.
Harmadik évad: Humor kategóriás visszatekintve, de jópár álmatlan éjszakát okozott nekem, amíg néztem, hogy mi fog történni.
Itt találjátok meg:
http://www.anime-ejszaka.eoldal.hu
Figyelem! Az oldalon Horror, Hentai, Yaoi és Yuri tartalom található! 18 éven aluliak számára egyik sem ajánlott! Hozzáteszem, én sem töltöttem be, mégis megnéztem Higurashit.
Ezt a sorozatot a következő képpen érhetitek el:
Bal oldalt a Horror feliratra kattintotok, majd a
~Higurashi no Naku Koro ni (első évad)
~Higurashi no Naku Koro ni Kai (második évad)
~Higurashi no Naku Koro ni Rei (harmadik évad)
Linkeken tovább haladva az indavideoról feltöltve nézhetitek a részeket.
Jó szórakozást!