Üdv a fórumban, bíborfény!
Ha jól tudom, az ilyen képességek úgy működnek, hogy a HP arány alapján számol egy alap esélyt, generál egy random számot, és ha ez megfelel a generált aránynak, akkor működésbe lép. Az SL annyit változtat ezen, hogy nem egyszer generál randomot, hanem kétszer, vagyis átlagban dupla annyi esély van arra, hogy bekövetkezzenek ezek, mint SL nélkül. (Fontos: Ha jól tudom, az SL nem függ attól, hogy milyen szinten van meg az alap luck képesség)
Hogy kinél mennyire hasznos, az függ a választott vártól és ToE-ben a választott fejlesztésektől.
Az alap Havenben például a két Basher (Conscript és Squire) miatt elég hasznos volt, a Dungeonben csak a korbácsütésre hat ki, és ha Matriarchokkal korbácsütést kell használnod, akkor általában már 99%, hogy darabokra vernek. Ha jól emlékszem az Academy-ben sincs olyan lény, aminek ilyen képessége lenne. Ja, és a szellem testetlenségére sem hat.
A következő képességekre hat ToE-ben:
Bash (Conscript, Squire, Battlerager, Csonti harcos)
Assault (Brute, Mauler)
Purge (Zelóta)
Warding Arrow (Mustárvadász)
Force Arrow (Arkán íjász)
Vakító támadás (Ezüst és palesztin egyszarvú)
Nyommancs seb (Spearwielder, Szkirmó)
Tűz jele (Rúnapap és fejlesztései, a Flém Lordnál automatikus viszont)
Manccsal ütés (Fekete maci)
Medvemorgás (Fehér maci)
Torpor (Vámpír herceg)
Halálcsapás (Halállovag)
Korbácsütés (Shadow Matriarch és Mistress)
Félelem (Ló és fejlesztései, Küklopsz és fejlesztései, ha elég idegesek)
Azt hiszem, ennyi az össz.
Nem várak szerint írtam be, de azt hiszem, nagyjából látszik, hogy például a Sylvanon vagy a Fortressen elég sokat tud lendíteni, míg az Acánál kerek perec értelmetlen, és a Dungeonnél sincs sok haszna. Necro, Haven meg olyan, hogy ha bejön a képesség, akkor viszonylag jól hozzá tudod idomítani a fejlesztéseidet.
A szellem azért idegesítő nagyon, mert általában ha ellene kell harcolni, akkor kegyetlen sok van belőle (és általában nagyon nem mindegy, hogy mivel találod el), ha meg magaddal viszed, akkor az MI sokszor rászáll, és ezért nehéz sereget gyűjteni belőle. De kérdezzétek meg Vologyát, milyen kegyetlen tud lenni egy feltápolt szellem stack, főleg harc alapú vár (pl. Haven) ellen