Udv rajongok.
Nekem is lenne par otletem a 6-ik resz kapcsan.
Mar most az elejen kozlom, hogy lenyegeben H4 rajongo vagyok, a H3 a legjobb talan, a H5 nem igazan tetszett - osszessegebe veve, mert abban is vannak jo otletek.
Kezdjem talan akkor az 5-ik resz pocskondiazasaval : a terkep megvalositasa nem tetszik, ahogy mozgatjuk az egeret hogy jobbra vagy balra nezzunk szet a terepen, a tereptargyaktol fuggoen csak bukdacsolunk a terkepen, nehezen mozdul a kep, nehez a palya attekinthetosege.Tudom hogy mindez a 3D miatt van, de nem kellett volna erre epiteni, sztem a H4 grafikaja megfelelt volna, mar csak azert is, mert az egysegek korvonala, alakja sokkal elesebb, eletszerubb mint a H5-ben, raadasul a H5-ben nagy az egysegek szinkavalkadja, eleg kivehetetlen hogy mit is akarnak ott abrazolni – legalabbis en igy ereztem, meg az egysegek takarjak egymast es igy szinte nem latod/tudod kivalasztani azt az egyseget amelyet meg akarsz tamadni.Tudom hogy lehet forgatni a csatamezot, de ki a francnak van kedve mindig, minden egyes csatanal ezt vegigcsinalni ?!
Maradjon tehat a H4 csatamezoje, az attekinthetobb.
Amugy maradjon a H4-bol az a lehetoseg hogy azt a lenyt valasszuk, akivel a legszivesebben harcolnank – ugy ertem, azt az epuletet epitsuk fel – de legyen lehetoseg arra is, hogy az epuletet felfejleszthessuk egy magasabb szinture es ezaltal a lenyeket is, ezt ugyanis hianyolom a H4-bol, joleso erzes volt a H3-ban amikor egy lenyt meg erosebbe tehettel.Ami viszont a H3-ban ****** idegesito volt, hogyha minden lenyed fejlesztett volt, nem tudtal alaplenyt felvenni a seregbe egy kulso epuletbol, akkor oda kellett kuldj egy csicska host hogy osszeszedje oket, bemenjen a varba, felfejlesszed es a fohos utan kuldjed stb.Ezen ugy lehetne segiteni, hogy 1 lenycsapat a csatamezon mondjuk 2 vagy 3 lenyfajtabol allna, tehat vagy 1 fejlett es 1 alap, vagy 1 fejlett es 2 alap lenybol.Tehat mondjuk veszel 9 behemotot mint alaplenyt. Azutan mikor van ra penzed felfejleszted az epuletuket.Mondjuk csak annyi penzed , nyersanyagod marad hogy 3 behemotot tudjal fejlettebbe tenni. Akkor ez ugy nezne ki, hogy a behemot csoportban a csatamezon latszana vagy 3 osbehemot es 6 behemot, vagy 3 osbehemot mellett 2 darab 3-as csoportu behemot. Es a terkepen akkor az alap lenyeket is fel tudnank venni a fejlettek melle, nem kellene annyit csaszkalni, ha ugy dontenenk hogy oket is magunkkal visszuk.Termeszetesen az is megmaradna, hogy karavannal jussanak el a varba, ott fejlesztjuk oket es a fo csapat utan kuldjuk oket - azaz a hos bevarna a fejlesztett lenyek csoportjat.
A H4-ben levo varazslatok tetszenek, azok maradhatnanak, termeszetesen megfejelve mind a H3, mind a H5 varazslataival.Amit hianyoltam meg a H4-ben az a varazslatok erossege. A H3-ban jo volt az a megoldas, hogy minel tobb SPELL POWER pontot szedtunk ossze, annal erosebb volt a varazslatod. Tehat mondjuk ha volt 10 SP-d akkor a villammal sebeztel 150 pontot, viszont ha sikerult osszeszedned mondjuk 100 SP-t akkor mar 1500-at tudtal sebezni egy 10-es szintu hossel is, nem volt szintfuggo a varazslatok sebzese mint a H4-ben.
A hosoket mar eleve kasztokba sorolnam tehat mondjuk volna bekezdesbol egy elf Rangered +5 tavtamadassal (magyarul asszem ez a Kosza). Viszont lehetne valasztani meg egy kulonleges kepesseget, mondjuk a kaosz varazslatot pl. Tehat Kosza+kaosz = lenne egy Kosza boszorkanymesterrel, aki mondjuk alapbol 3x tamadna es a nyilai kaoszmagiaval lennenek atitatva, pl mindegyik tuzes nyilvesszo lenne.
Egyszerubben egy mas pelda: egyszerre lehetnel Field Marshall is meg Ranger is, tehat +10% a FM miatt a seregednek, +5 tamadas a hos szemelyenek mint Ranger, de a 2 otvozese adna mondjuk egy olyat is, hogy a tavolsagi egysegeid 2x lonenek, vagy meg +10% csak a tavolsagi egysegeknek, mert parancsnok is vagy de szemely szerint egy kivalo ijasz is, aki jol kikepezed a tavolsagi egysegeket.
Tehat a hos ekeppen hatna a hadseregre : +10% tamadas a FM miatt, es +1 loves vagy meg +10% a tavolsagi egysegeknek a FM es a R kaszt keverese miatt.
A H5-ben meg ki….ttul idegesitett az, hogy gyakorlatilag egyes palyakat jatszhatatlanna es elvezhetetlenne tettek.Mar az a palya, amelyiken a demon fohossel kell kergetozni az elf hossel, mar az felforralta az agyvizemet. Utannaneztem a neten is, hogy hogyan lehetne gyozni – ott irja hogy 2 hetig nem lehet elfoglalni az elf varat mert akkor ez lesz, bizonyos helyre kell menni mert akkor ott az lesz stb, teljesen elvezhetetlen…
En azert akarok jatszani egy jatekkal hogy elvezzem es nem azert hogy kinlodjak vele.
Par probalkozas utan egyszeruen fogtam magam es letoroltem a jatekot, biztos hogy jo hosszu ideig nem fogom elovenni.
Nem ertem azt sem, hogy miert kell minden magyar generaciot meg motivaciot hasznaljon. Marmint a szavakat. Egyszeruen mar hanyok ezektol a szavaktol.
Tanuljunk magyarul
Generacio = nemzedek, a nemz szobol, a nemzett egyenek osszessege
Motivacio = kesztetes
Motival = kesztet, sarkall, osztonoz, osztokel – 4 szobol lehet valogatni.
Motiv = ok,okozat
Najo, nezzetek el nekem ezt a kirohanast, vissza a Heroesokhoz.
En is megneztem a Magyar csapat kepeit, nem mondom hogy nem tetszenek, de latszik rajta valoban, hogy a H5-on alapul.
Meg par szot a jatekszerkeszto programrol.Nem tudom kinek mi a velemenye, de a H4 szerkesztojet en eleg jonak talaltam, mar megtanultam benne programozni.Igaz a H3 es H5 szerkesztoit nem igazan ismerem.Az is igaz, hogy a H4 szerkesztoje leginkabb arra jo, hogy hoshoz kotott dolgokat programozzunk be, igy a H4 inkabb kedvez az olyan palyaknak ami RPG-szeru.
En magam is nekilattam egy ilyen kalandjatek szerkesztesehez, magyar nyelven, lenyegeben egy kis novellat kellett irjak amiben megvan a tortenet meg az osszefuggesek.
Cime : A dzsinn bosszuja.
Meg egy annyit, hogy eszembe jutott egy jatek grafikai megoldasa.
A jatek cime Borderlands.Rajzszeru grafika, szerintem igazan hozzaillene a Heroes meseszeru vilagahoz.Kulonben olyasmirol van szo mint az Imperium Galactica 1-so reszeben ahogyan az epuletek kineztek.Azok is rajzolva voltak es jol neztek ki.