Süni írta:
visszaolvastam a régebbi tábori topikokat és sokkal másabb volt az élet itt a fórumon, meg az állandó pörgés
most meg csak néhányan írogatnak be
ha pedig online akarok játszani innen valakivel, azt is egyre nehezebb összehozni
kellene valami, ami vonzóbbá tenné az oldalt, többen is jöhetnének a versenyekre
lehet megint csak én parázok, meg most uborkaszezon van a fórumon, de még 4 éve amikor elkezdtem online próbálkozni, akkor is amikor újra és újra feljöttem ide, sokkal több hsz érkezett be
Meglatasom szerint ezen nem lehet javitani, mindig is igy lesz. A regi nagy kozossegek apadasnak indulnak, ahogy a jatek neve mellett lassan sokasodnak az evek. A mostani fiataloknak csili-vili 3D-s grafikaju jatekok kellenek, amit egyszeru es konnyu jatszani, nem kell gondolkodni benne, es talan akad valami jatekelmenye is. Gondolj csak bele, a H3 is valamikor ilyen volt, nemde? Azok, meg akik azert jatszottak, mert anno az volt a trendi, elmentek, de a kemeny mag megmaradt nagyjabol, akik a jatek szereteteert jatszanak, es mert ezzel szeretnek jatszani (szerintem - ez altalaban igy szokott menni), szoval nem kell emiatt aggodalmaskodni. Annyi a problema, hogy ilyenkor szokott az tortenni, hogy "jaj, mar szinte senki nem jatsza, ezt a jatekot, akkor talan jobb lenne nekem is valtani" - na, ez a hulye mentalitas. Peldaul itt vagyok en, nagyon reg ismerem H3-at, meg sokat foglalkoztam vele, megis ujnak szamitok online berkekben a 3 lejatszott meccsemmel, szoval azt sem lehet mondani, hogy uj tagok nem jonnek.
Visszaterve masik temara, es az altalam emlitett hulye mentalitasra: SC:BW-vel is eleg komolyan foglalkoztam, ugye most megjelent SC2, es szamomra undorito a vele/erte nyomatott propaganda. Hogy a legjobb RTS az SC2 lesz, mert SC az elodje, X evet fejlesztettek, Blizzard csinalta meg stb. stb. Miert kene garancia legyen ra, hogy az lesz? Abbol a fejlesztogardabol, aki SC-t csinalta, mar nincs senki ott. Ugyanugy eladhatnak mas neven kb. Vajon ugyanennyien megvennek akkor is, ha mondjuk Red Alert neven futna? Alig hiszem..
En is kiprobaltam H5-t, es jatszottam jo par gamet vele, es nekem abszolut nem jott be, akarcsak H4, es meg mindig nem ertem, mi ertelme a strategiai jatekokban (legyen RTS v. korokre osztott) a 3D-nek? Lesz neked idod a jatek soran bamikor is forgatni a kamerat, hogy gyonyorkodj a grafikaban, vagy estleg meg akadozzon is? Meg sok mas egyeb felesleges funkciot lehetne megemliteni, de itt kezdodik a kor elolrol, hiszen ezek azert vannak, hogy megnyerjek maguknak a(z) (alkalmi) jatekos kozonseget...