Ricsi írta:
Jó lenne a HOMM6-ban, hogy több vár lenne(pl. ember, ufó stb.) és fejlődés is( hasonlóan, mint az Empire Earth-ban, csak körökre osztottan). Lehetne sokkal több szörny és térkép(vagy egy jó HOMM 6 random térképszerk. progi). A HOMM6-ban jó lenne, ha lehetne pénzzel fejleszteni a varázslatokat és a szörnyeket is akár az adott korszakban is és lehetne benne több nyersanyag is a későbbi korszakokban. Az NPC-k sztem. úgy lenne megoldott, hogy amelyik korszakban vagy, annál van az NPC is(ha a másik játékos fejletlenebb, akkor NPC-k is annál a korszabban vannak, a nyersanyagok meg úgy, hogy a fejlettebb bányákat is el lehet foglalni, csak már előre megtermelni, de nem tudod még használni). Meg az is naon jó lenne, ha minnél előbb megjelenik naon sok extrákkal, és késöbbiekben mozi film is készülne.
Írjon vki, ha vmit nem talál jónak ő szte, előre is köszönöm.

Ha már felhívás is van, kötözködöm kicsit
Az ufós ötletet nem tudom mennyire díjaznák - a Heroes 3 Armageddon's Blade tulajdonképpen egy ilyen létesítményt akart bevezetni (a sztori szerint a M&M7 története alapján ugye a Pit szupertechnológiára tesz szert) de sajnos a rajongók nagyon konzervatívok, szűk látókörűek voltak, és nagyon nem tetszettek nekik a láncfűrészes zombik meg a lézerfegyverek. Ezért aztán kisírták, hogy az egész projekt (aminek java része már elkészült!) menjen a kukába. Emiatt lett elhamarkodva a Conflux létesítmény. Én személy szerint sajnálom, hiszen egy ilyen csavar is a M&M világ szerves része, és szerintem egy sokkal kiforrottabb kiegészítő készült volna.
Na de, hogy témánál maradjunk, a sok létesítmény tényleg pozitív, hiszen minél több lényt jelent. De ne felejtsük el, hogy míg a Heroes 3-ban - ahol sok frakció és egység volt - sok lénynek semmilyen egyedi képessége nem volt, addig manapság már elvárás, hogy minden egység rendelkezzen valami specializációval. Ez pedig azt jelenti, hogy minél több egység, annál nehezebb belőni az egyensúlyt. Szerintem a Heroes 5-ben így is szép munkát végeztek, nem hiszem, hogy még ennél többet is bevállalnának.
Térkép van rengeteg, csak keresni kell
Empire Earth, vagy AoE szintű fejlődés szerintem nehezen lenne megoldható, hiszen teljesen más koncepciójú játék. Csak azt képzeld például el, hogy mi lenne, ha a nálad magasabb fejlettségi szintű játékos elfoglalná egyik városodat, az ugye ugrana egy szintet. Ha pedig visszafoglalod akkor visszaugrik? Nem sok értelme van. Ha meg már városonként vennénk a fejlődést, akkor szinte helyben vagyunk.
A pénzért vehető/fejleszthető varázslatokat azért nem tartom helyesnek, mert ez valószínűleg megölné a játék egyik legalapvetőbb koncepcióját, a tapasztalati pontokat/szinteket, hiszen ezeknek pont az az értelme, hogy csak úgy szerezheted, ha harcolsz, illetve meglátogatsz bizonyos létesítményeket egyszeri bónuszért.